NEJ TILL DETALJPLANEN FÖR SIMHALLEN

Jag yrkade idag avslag på detaljplanen för ny simhall och friskvårdsanläggning. Som enda ledamot röstade jag nej vid voteringen.

Anledningen till mitt yrkande är att majoriteten (S, V och C) inte följer tidigare beslut i kommunfullmäktige. När detaljplanen för verksamhetsområdet togs den 30 oktober 2017, ett verksamhetsområde där Modig har byggts sin nya industrilokal och där Norden just nu bygger sin jätteanläggning. När beslutet om detaljplan togs fanns följande skrivning i beslutet.

”Angöring till verksamhetsområdet sker via Prästkragevägen. Framöver ska anslutning ske mot framtida verksamhetsgata i väster. Denna hanteras i en kommande detaljplan.”

I Samhällsbyggnadsnämnden skrev ledamöterna från Moderaternas och Liberalerna 18 oktober 2017 följande protokollsanteckning.

”Det är viktigt vid exploatering av ett nytt verksamhetsområde att infrastruktur i form av verksamhetsväg tidigt i projektet är på plats. I denna plan ska Prästkragevägen nyttjas för byggtrafik och angöring till industrifastigheterna. Prästkragevägen är utlagd som angöringsgata till de nya bostäderna i Snurromområdet och således ej tänkt som en industriväg. Det är olyckligt att blanda dessa olika trafikslag. Vi anser att planutskottet skall prioritera planläggning för en verksamhetsväg till det nya industriområdet.”

Vid dagens kommunfullmäktigemöte hade Moderaterna och Liberalerna fullständigt glömt bort sin egen protokollsanteckning från 2017. Ingen från Moderaterna eller Liberalerna tog upp att Prästkragevägen nu används för till/från fart för all trafik för verksamhetsområdet. Vägen är så smal att mötande trafik inte fungerar eftersom det parkeras bilar på den ena sidan av vägen.

Den kommande detaljplanen som syftades på var den detaljplan som skulle utarbetas för en ny simhall och friskvårdsanläggning. Men som då ännu inte hade formellt startats utan att det pågick endast ett antal utredningar. Kalmar kommun har haft närmare 2,5 år på sig, sedan den 30 oktober 2017 att arbeta fram ett förslag på ny väg till verksamhetsområdet.

Kalmar kommun och Samhällsbyggnadsförvaltningen har misslyckats med detta och därför röstade jag nej till detaljplanen.

Dessutom befarar jag att det parkeringskaos som redan idag råder vid Snurrom kommer förvärras. Något som Barometern skrev om i förra veckan. Just nu byggs dessutom 442 lägenheter i Snurrom som kommer ligga granne med Simhallen och jag gissar att många av dessa kommer utnyttja simhallens parkeringsplatser.

När platsen för simhallen och friskvårdsanläggning beslutades i september 2016 så stod det mellan Tallhagen/Brofästet och Snurrom. Jag röstade då för att ny simhall och friskvårdsanläggning skulle placeras vid Tallhagen/Brofästet. Ytterligare en markering att idag säga nej till detaljplanen.

6 reaktioner på ”NEJ TILL DETALJPLANEN FÖR SIMHALLEN

 1. Kultur 2020-01-28 / 01:48

  Snurrom kommer definitivt bli det nya ghettot i kommunen. Med industrier inpå knuten och en simhall där ytisbarn ska bada i burkini och huckle och där tomma lägenheter kommer fyllas med kulturberikning. Vänta bara tills golfgästerna börjar klaga på stulen utrustning, vandalisering av golfbanor och där badplatsen skräpas ned med blöjor m.m.

  Gilla

 2. magnus d 2020-01-27 / 20:08

  När kommer du starta ett lokalparti? Alternativ för Kalmar låter som ett bra namn.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-01-27 / 21:40

   Jag har sagt att det får bli när jag skrivit min bok färdigt.

   Gilla

 3. Sven d.ä. 2020-01-27 / 19:43

  Minnesdagen för Förintelsens offer är idag. En oerhört brott mot mänskligheten – miljontals dödade. Ofattbart, Hur kunde man?

  Socialdemokratin sitter i ett dilema. Många av deras röster kommer från den Muslimska gruppen i Sverige, och som bekant så är Muslimer och Judar inte bästa vänner. Det är ett svår balansakt de måste genomföra.

  Gillad av 1 person

  • Hacke 2020-01-27 / 22:04

   Statsradion (Studio Ett) och statstelevisionen (Rapport/Aktuellt) ägnade med rätta mycket sändningstid åt detta under dagen och kvällen. Och som vanligt lyckades de med det närmast omöjliga, att inte vid ett enda tillfälle nämna varifrån det huvudsakliga och växande hotet/hatet i landet mot judarna återfinns idag.
   Men de inbjudna, själva av judisk börd, talade dessbättre mer klarspråk även om även de undvek att uttala det i pk-fascistmedia numera onämnbara vid namn. Särskilt njutbart var det att höra Micael Bindefeldt sätta katastrofer som Helena Groll på plats i Studio Ett där man som alltid i dessa sammanhang gjorde vad man kunde för att koppla problemet till sd!
   Pinsamt är bara förnamnet. Är det verkligen någon de lyckas lura numera med sina löjeväckande krumbukter kring fakta och relevans. Det blir som satir på sig själva. Undrar när det skall gå upp för dem?

   Gillad av 1 person

 4. martiusus 2020-01-27 / 17:54

  Här bygger man Kalmars Rosengård?

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s