DEN VERKLIGA BEFOLKNINGSSTATISTIKEN

I veckan släppte SCB lite av befolkningsstatistiken för 2019 och det föranledde Barometerns journalist Birgitta Hultman att skriva en artikel. Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson slog sig genast för bröstet och skrev på sin blogg om hur positivt det var för Kalmar kommun med 957 nya invånare under 2019 och att Kalmar var en av de residensstäder som ökat mest i landet. Johan hittar alltid något sätt att jämföra så att Kalmar hamnar i topp.

Birgitta Hultman utnämner å sin sida fem kommuner i länet som vinnare, då de har en ökande befolkningen medan de sju andra kommunerna är förlorare enligt Barometern.

Har Johan Persson och Birgitta Hultman rätt?

Ingen av dem har tittat lite djupare på dessa befolkningssiffror innan de dragit sina slutsatser. Birgitta Hultman utnämnde Kalmar, Mörbylånga, Oskarshamn, Emmaboda och Torsås till vinnare. Övriga kommuner förlorare.

Kalmar län ökar sin befolkning med 776 personer. En ganska måttlig eller rent av väldigt låg ökning. Men varifrån kommer dessa personer? Invandring eller födda i Sverige?

Kalmar län 2019

Siffrorna från SCB att 601 personer är utrikes födda, det vill säga invandring från andra länder och att endast 175 personer av dessa är inrikes födda. Det innebär dock att en viss andel av dessa 175 personer har utländsk bakgrund, det vill säga att de är födda av personer med utrikes bakgrund. Men den statistiken har SCB ännu inte släppt för 2019.

77,4 procent av befolkningsökningen i Kalmar län består av invandring!

Hur ser det då ut i de olika kommunerna i länet. Om man utgår från enbart totalsumman av befolkningsförändringen, vilket Barometern och Johan Persson gör så ser det ut enligt nedanstående diagram.

Kalmar län kommuner 2019

Egentligen ganska marginella förändringar om man undantar Kalmar kommun med en ökning på 957 personer.

Det intressanta är ju att titta på hur strukturen av befolkningsförändringen ser ut i respektive kommun. Jag visar även detta i ett diagram.

Kalmar län kommuner inrikes_utrikes 2019

Nu ser man att befolkningsökningen i Kalmar består av hela 534 personer som är utländskt födda. Det motsvarar hela 56 procent av befolkningsökningen. Det vill säga invandring, med de problem med integration som vi dagligen läser om i media och som rapporteras om dag ut och dag in. Grattis Kalmar!

Är Kalmar kommun då en vinnare eller en förlorare?

Johan Persson skriver följande på sin blogg.

”Idag kom SCB med sin befolkningsstatistik för 2019. Det intresserar mig av flera anledningar. Dels så ger det en bild av hur vi står oss i förhållande till andra men det avgör också våra skatteintäkter framåt.”

Det handlar inte bara om vårt ”sjuka skattesystem” som nästan enbart utgår från befolkningsmängd när staten delar ut intäkterna från kommunalskatten. Det handlar till väldigt stor del även om det så kallade utjämningssystemet som ger extra pengar om personerna har utländsk bakgrund och lågutbildade. Men det nämner givetvis inte Johan Persson något om. Nu kommer kommunens Arbetsmarknadsenhet behöva nya pengar!

Birgitta Hultman menade att Emmaboda tillhörde en av vinnarkommunerna i länet med en liten befolkningsökning. Birgitta Hultman har fullständigt fel. Emmaboda är länets största förlorare med en minskning av antalet personer födda i Sverige och sedan en alldeles för stor ökad invandring i förhållande till kommunens storlek.

Den största vinnaren är utan allt tvivel Mörbylånga kommun!

Med stor ökning av antalet personer födda i Sverige och bara ett litet antal personer födda utrikes.

Frågan är om inte även Högsby är en vinnare trots befolkningsminskningen. Att så många utrikes födda lämnar kommunen är sannolikt bra för kommunen då kommunens kostnader säkert kommer minska när det gäller försörjningsstöd och grundskola.

Var och en får avgöra vilka kommuner som är vinnare eller förlorare. Att göra det så enkelt för sig som Birgitta Hultman gör är inte den verkliga sanningen. Men den blundar alltid Barometern för!

https://www.barometern.se/kalmar/folkmangden-fem-vinnare-och-sju-forlorare-i-lanet/

PS

Om cirka en månad kommer mer statistik om befolkningsutvecklingen 2019. Då kommer bland annat uppgifterna om utländsk bakgrund. Då skall jag skriva en uppföljning på bloggen.

 

Annons

21 reaktioner på ”DEN VERKLIGA BEFOLKNINGSSTATISTIKEN

 1. molle3 2020-02-22 / 20:08

  Johan P ÄR både dum på riktigt och en MYTOMAN.

  Ingen med förståndet i behåll kan väl jubla för att man fått 600 bidragstagare till i kommunen.
  Tycker han kan sadla om till gatsopare om han ens klarar av det. 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Arne 2020-02-22 / 19:20

  Bra att någon vågar tala ur skägget. 12 000 personer i Borås slåss om ett fåtal lägenheter.

  https://www.bt.se/boras/i-den-basta-av-varldar-skulle-kon-inte-finnas/

  ”En förklaring till trångboddheten är det stora antal nyanlända som kom till staden 2015-2016, i kombination med att det byggs för få hyresrätter, menar Madeleine Carlsson.”

  Gilla

 3. Abu 2020-02-22 / 18:43

  Ni är bara rasister inget annat istället för att komma med statistik säg bara som det är stoppa invandringen.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-02-22 / 19:19

   Ja, Sverige måste stoppa invandringen helt och hållet. Människor som inte integrerar sig utan begår brott skall utvisas till sina hemländer.

   Jag vill rädda Sverige från religionen islam! Stopp för all muslimsk invandring!

   Gillad av 8 personer

  • molle3 2020-02-22 / 20:11

   Vi har bara en självbevarelsdrift att överleva. Kan det vara så svårt att förstå?????

   Gillad av 1 person

  • Stig Bergman 2020-02-22 / 20:28

   Men att ha bra på fötterna skadar ju inte.

   Gilla

 4. Cosmik Debris 2020-02-22 / 16:00

  Nyheter idag: ”GÖTEBORG Kvinnan ska ha mannens tillstånd för att lämna hemmet, och hon begår en synd om hon nekar sin make sex. De råden ger Göteborgs största moské i en guide för nykonverterade muslimer, rapporterar TV 4 Nyheterna.”

  Jag begriper inte vad det är som är så svårt för svenska kvinnor att förstå? Mitt förslag är att ni börjar tänka längre än näsan räcker eller avstår från att rösta i nästa val.

  Annars kommer det gå käpprätt åt helvete. Vill ni det?

  https://nyheteridag.se/kvinnan-far-inte-neka-mannen-sex-enligt-rad-fran-goteborgs-storsta-moske/

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2020-02-22 / 17:45

   En del runt omkring mig säger att de inte vill rösta i fler val – det spelar ju ingen roll längre. Det blir som etablissemanget bestämt.

   Men jag tror att vi är så många nu att etablissemanget inte kan skyffla undan våra röster hur som helst. Jo, gäller fortfarande det urmodiga, gamla valsystemet så är risken stor.

   Jag ger i alla fall inte upp ännu.

   Och, Cosmic, jag tycker som du att färre kvinnor borde ha rösträtt. Inte de som håller för öronen och ögonen när verkligheten slår till. Har råkat ut för sådana i 40-50-årsåldern som stänger öronen och skriker blablabla när jag berättat sanningens ord. Så …

   Rösträtt för kvinnor först efter åtminstone fyllda 25-30 års ålder – är det OK?

   Gillad av 3 personer

   • Cosmik Debris 2020-02-23 / 04:38

    Det finns vettiga fruntimmer. Chris Forsne, Paulina Neuding, Ingrid Carlqvist och Katerina Janouch är några bra exempel. Men det hjälper inte när 80-85% helt sjövilda i huvudet och låter känslorna styra.

    ”Rösträtt för kvinnor först efter åtminstone fyllda 25-30 års ålder – är det OK?”

    Njaa, batikhäxor uppnår ju hög ålder (inte i Kil) och vi vet ju vilken enorm skada de har ställt till med. Batikhäxorna är ansvariga för tusentals afghanska våldtäktsmän som planlöst driver runt på gator och torg. Pausa den kvinnliga rösträtten i två mandatperioder så är Sverige på banan igen.

    Gillad av 2 personer

 5. Lasse 2020-02-22 / 15:59

  Det spelar ingen roll vad fakta visar, i Johan Perssons värld är Kalmar alltid den stad som enligt honom växer mest, har bäst näringsliv, minst konkurser, bäst kommunikationer, grönaste stad o s.v.

  Man undrar vilken bubbla han befinner sig i. Ser han inte varthän det barkar? Turismen har Kalmar lyckats bra med, det är den som försörjer hela kommunen dessvärre.

  Gillad av 1 person

 6. Cosmik Debris 2020-02-22 / 15:25

  Gunnar Sandelin.

  ”Det smärtar mig att skriva detta, men det blir de unga kvinnorna som sänker vår civilisation om det fortsätter så här. Om kvinnor mellan 18-29 år får som de vill så skulle v+c+mp nästan få hälften av rösterna. Lägger man till deras röster på s, så blir det ett stöd med två tredjedelar för dessa partier. Och så här har det varit länge. SvD gjorde en liknade undersökning inför senaste valet. Då fick v+c+mp+fi klar parlamentarisk majoritet bland kvinnor i samma åldersgrupp.

  Det innebär att unga kvinnor fortsätter att rösta för massinvandring och mångkultur med alla dess samhällsförstörande konsekvenser. S”

  Kvinnlig rösträtt?

  Nej, inte om Sverige ska överleva.

  Gillad av 2 personer

  • forna tider 2020-02-22 / 16:41

   Det finns ju givetvis en anledning till att kvinnor fick rösträtt först 1921. Bör den höjas till 27 år?
   Nåt konstigt är det ändå i modern tid som inte är i balans och fungerar normalt i landet. I forna egyptien fanns det lika många guda statyer som gudinnastatyer så vågskålen vägde jämnt.

   Gillad av 1 person

  • Stig Bergman 2020-02-22 / 20:36

   Kan det inte vara så att roten till vårt nuvarande onda är det s k inkvoteringssystemet? ”Var annan damernas” går före kvinnans eventuella kunskap och erfarenhet bara det blir jämställt, som det heter..

   Gilla

 7. Tom 2020-02-22 / 13:58

  Johan Persson har bekräftelsebehov som en elefant. Hur kommer han klara att någonsin lägga av med politiken?

  Kalmar ligger likt Karlskrona dåligt geografiskt, jämfört med Växjö, som är mer en knutpunkt. Detta påverkar båda regionerna negativt.

  Gilla

 8. Hacke 2020-02-22 / 13:53

  Allting går att sälja med mördande reklam. För att inte tala om den s k journalistiken och renodlade lögnerna i msm.
  Men vi som sedan länge konverterat till de fria medierna har förmånen att serveras den fullständiga bilden som här via Thoralfs tillförlitliga och omisskännligt avslöjande siffror och grafik.
  Och då handlar detta ändå bara om de initiala förlusterna för dessa påstådda vinnare. De garanterade samhälleliga brakförlusterna som sedan följer i form av ökat kaos och splittring, skenande kriminalitet och all annan jävelskap tar bara något längre tid att leverera men med desto större säkerhet.
  Tack Thoralf för att du ännu en gång blottlägger förräderiet från det politiska och mediala etablissemanget.
  Folkutbytet ska inte få genomföras utan insyn och motstånd från de som betalar kalaset såväl ekonomiskt som med otrygghet, liv och lem.

  Gillad av 4 personer

 9. Thomas 2020-02-22 / 13:48

  Jag känner ju inte till Kalmar med omnejd särskilt väl, men min grannkommun i en annan del av Sverige är hopplöst förlorad, där dräller det av dagdrivande somalier, ensamkommande skäggbarn, huckekärringar överallt, i butiker och caféer pratas det mer arabiska än svenska, och ingen vettig mänska går ut på kvällen, laglösheten brer ut sig, rån, knark, våldtäkter,bilbränder är vardagsmat numera.
  1982 kom jag dit första gången. Att jämföra tidigt 80-tal med hur det ser ut idag är bara så sorgligt att man vill gråta.
  Tack era djä*la förrädare som förstört landet . Domens dag kommer inte ni undan.

  Jag har slutat titta på svt/tv4, läser inte ab,exp,dn, SvD, orkar inte mer.
  Tittar bara på sport och naturprogram. Sverige har sålt sin själ till globalister,islam,och aningslösheten slår alla rekord.
  Hur fort kan man förändra ett land från ett välutvecklat homogent harmoniskt samhälle till ett u-land?
  Jag är rädd att indoktrineringen kommer fortsätta. Lallande mesproppar välkomnar 3:e världen till Sverige helt utan konsekvensanalys.
  Knarkande av godhetsekten slår mot allt som varit så framgångsrikt med Sverige.Deras mål-
  Utplåna all svensk nationalism , kristendom och konservatism som byggde detta landet.
  En annan sak-
  Varför hörde jag aldrig talas om exempelvis könskorrirering på 80-talet ? Då var unga inte lika vilsna i sina kroppar.
  Sverige är under attack- vi har haft fred länge, och nu är det inte stridsvagnar och marscherade soldater som hotar , utan det är ett godhetsposerande vänsterstyrt Sverige som bjuder in fienden.
  Islam, den vedervärdiga feminismen ,klimatsekten och böglobbyn monterar ner vårt land.
  Dessa 4 Cancersvulstrar måste bort. Vi ska göra Sverige svenskt igen.

  Gillad av 4 personer

 10. Sven d.ä. 2020-02-22 / 12:57

  Nu kan jag inte Kalmar med omnejd, jag har inte varit i Kalmar på kanske 20 år. Men om jag skulle flytta till trakten så skulle jag titta närmare på Mörbylånga kommun. Ett hus på Esplanaden (enligt Google Map) verkar inte fel.

  Men det är egentligen skattekraften per innevånare som är intressant. Visserligen finns det bidrag från Stockholm men de är kortvariga och kostar de också i skatt. Skattekraften per innevånare ger vad man långsiktigt kan stoppa in i välfärden.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-02-22 / 13:42

   Helt klart och det finns ett starkt samband med invandringen.

   Gilla

  • PV544S 2020-02-22 / 16:37

   -Men det är egentligen skattekraften per innevånare som är intressant.

   Borde vara så, men socialisterna har infört kommunal skatteutjämning. Kommunen får sina pengar via utjämningssystemet och där fördelas det efter antal personer. En miljonär betalar in sin skatt, men kommunen får bara miljonären som en innevånare som alla andra. Malmö är den stora vinnaren på utjämningssystemet. Detta gäller kommunalskatten. Systemet gynnar inte arbete och ökad inkomst.
   Arbetslös eller med miljoninkomster går in i samma utjämningskonto.
   Kommunalskatten bestämmer hur mycket som betalas in till utjämningssystemet.

   Sedan betalas stöd för invandrare under en begränsad tid från Migrationsverket.

   Gillad av 1 person

 11. Arne 2020-02-22 / 12:51

  Hårfästet Johan Persson fortsätter trixa och frisera siffror i vanlig ordning. Jag undrar nästan om han är dum på riktigt eller bara en simpel lögnare?!? Tror han på detta själv? Jag skulle gärna vilja veta.

  Han greppar efter små halmstrån när han gör sina jämförelser, alltid finns det något någonstans som visar sig vara sämre, men hur är det om han istället jämför med Uppsala, Örebro, Halmstad, Växjö, Luleå o.s.v. ?

  Gilla

Kommentarer är stängda.