IN KLAMPAR JIMMIE OCH SD

IMG_3810[1]

Har nu läst Pontus Mattssons bok ”In klampar Jimmie”. Ännu en bok från Pontus Mattsson som är väldigt objektiv. Han har intervjuat en lång rad politiskt aktiva personer, plus en del andra om Sverigedemokraternas framgångar, som inneburit att partiet gått från 2,9 procent i riksdagsvalet 2006 till 17,5 procent i valet 2018. Personer har fått svara på frågor om den egna strategin för att bemöta och stoppa SD och hur de lyckats.

För mitt eget bokprojekt var det väl egentligen inget nytt eller något som jag kunde använda eller utveckla. Men på sätt och vis var det ändå en bekräftelse på flera händelser och detaljer som jag redan skrivit om men med en helt annan vinkel i min bok, från insidan.

Det var dock intressant att veta att moderaterna Ulf Kristersson, Anna Kinberg Batra, Tobias Billström och Anders Borg alla tackade nej till att intervjuas av Pontus Mattsson inför hans bokprojekt.

Det var dock en uppgift som jag säkert kommer ta med i min bok. Enligt Björn Söder och Richard Jomshof har partistyrelsen uteslutet ca 300 medlemmar från Sverigedemokraterna. Nu tror jag att Björn och Richard ändå höll siffran så låg som möjligt. Jag skulle gissa att antalet är drygt 300 eller betydligt fler än 300 hundra personer. Många personer har dessutom lämnat frivilligt direkt när de har blivit föremål för en utredning av medlemsutskottet. I praktiken kan det handla om 400-500 personer.

En annan sak som är av betydelse är att partisekreterare Richard Jomshof med emfas slår fast ”att islam och islamism är fullt jämförbart med kommunism och nazism, det kommer jag aldrig backa ifrån.” Samtidigt uteslöt partisekreteraren Richard Jomshof mig för att jag kritiserade islam enligt det brev som jag fick från partistyrelsen.

Det ynkligaste var dock att ingen från partiledningen och mina vänner i riksdagsgruppen under fyra år i riksdagen kontaktade mig för att prata om min uteslutningen. Vilka vänner och kamrater!

PS

Läs gärna Pontus Mattsons bok. Alla 7-klöverns politiker som han intervjuat erkänner att de misslyckats med hur de försökte utestänga SD. Men framförallt borde 7-klöverns politiker läsa boken!

Annons

16 reaktioner på ”IN KLAMPAR JIMMIE OCH SD

 1. Hm 2020-05-05 / 22:15

  Björn Söder är min personliga favorit i SD, Han har hållit många minnesvärda anföranden i riksdagen. Kommer heller aldrig att glömma att moderaterna röstade på en kommunistisk vice talman framför Björn Söder.

  Gillad av 2 personer

 2. Tony 2020-05-05 / 18:17

  Annat ämne.

  Hur fan är beslutsfattare funtade i detta landet, med tanke på att man låter gamla människor gå en långsam plågsam död till mötes genom att vägra dessa syrgas, eller är det order från högsta ort?

  Det är ju än värre än dom som blev gasade i koncentrationslägren, som fick en ganska snabb död,
  men att långsamt kvävas till döds med en långt utdragen process måste va något av det värsta
  en människa kan uppleva.

  Här råder väl knappast brist på syrgas också? Vad får dem att fatta sådana infantila beslut?
  Det är ju ren sadism i sin värsta form, att långsamt kvävas till döds måste va det mest
  djävliga sätt att avsluta jordelivet! Skrämmande

  Gillad av 4 personer

 3. J B Doe 2020-05-05 / 18:06

  ”In klampar Jimmie” är en förbaskat slagkraftig boktitel.
  En boks titel är viktig för hur den slår.
  Nu när du tydligen närmar dig slutet på din bok, Thoralf,
  så kanske det är dags att noga tänka över verkets titel.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-05 / 21:15

   Har du några förslag? Tar gärna emot det.

   Gilla

 4. turrim 2020-05-05 / 17:59

  Gratulerar Smålänningar! Muslimerna vill bygga en jättemoské i Växjö med 26 meter hög minaret. De böneutropen kommer att höras vida. Ni kan glömma minnet av Kristina Nilsson. Hon var ju kvinna utan huckle.

  Man började i Nybro. Nästa blir nog Kalmar o s v.

  Gilla

 5. PL 2020-05-05 / 17:17

  Jag tycker att det SD som gick till val 2010 hade ganska mycket bra på programmet som nej till Nato, starkt svenskt försvar, nej till muslimska friskolor, nej till riskkapitalister i skola, vård och omsorg, nej till religiöst skärande i små pojkars könsorgan. Jag vet att SD idag har blivit mer positivt till Nato och EU och accepterat riskkapitalister i skolan. För min del gillade jag Björn Söder som stod för det intellektuella inslaget i partiets ledning. Jag uppfattade både Björn Söder och Thoralf Alfsson som rakryggade personer med gedigen grundutbildning. Söder är ju numera avförd från ledningen men inte utesluten ur partiet. Jimmie, Mattias och Rickard har antagligen gjort bedömningen att, för att accepteras av M och KD, måste SD bli mer strömlinjeformat och då passar helt enkelt inte många gamla partiföreträdare in. Jag tror att många undrar hur det står till med Jimmie, hans kroppsspråk visar att det nya århundradets ”Per-Albin”, som misstänkts kopierat sin idol även i privatlivet, inte riktigt trivs med tillvaron.

  Gilla

 6. Maja Dacke 2020-05-05 / 15:39

  Och alla som lämnat SD frivilligt utan att ha ombetts göra det? Hur många är det? Jag känner personligen 5-6 pers – inkl mig själv. Orsak: intern korruption som jag inte ville åse eller befatta mig med.

  Hade vi kunnat vara anslutna till en riksorganisation och inte till den lokala nivån är det nog fler som stannat kvar. Eller om man kunnat välja lokalt i annan kommun … Då hade jag valt Thoralfs SD medan han var kvar – och säkert lämnat när han lämnade.

  Lite aktuellt OT: Det sägs nu att vi i Sverige haft Sars-virus virvla runt sedan 2017. Undrar hur det stämmer. Kanske bara i Sydsverige.

  Jag vet bara att jag blev smittad av en ‘dunderförkylning’ i augusti 2018 då jag hostade så att lungorna ville ut och knappt kunde sluta. Ett par veckor senare upptäckte jag att mitt luktsinne försvunnit för att återkomma reducerat något år senare. Men hostan etc gav sig och sedan genomfördes skandalvalet …

  Gillad av 4 personer

  • Stig Bergman 2020-05-05 / 16:33

   Prometheus blev förälskad i Pandora och tog henne till hustru. Pandora hade med sig en ask som hon fått av Zeus och som hon aldrig fick öppna.

   Men Pandora öppnade asken. Och då flög sjukdomar och olyckor ut över världen. När Pandora lyckades stänga asken hade nästan hela dess innehåll flugit ut. Det enda som fanns kvar var hoppet.

   Jag stannar kvar.

   Gilla

  • Hacke 2020-05-05 / 17:21

   Känner precis igen din beskrivning på influensa som jag hade för några år sedan och som sedan dess gjort mig extra försiktig i förkylningstider.
   Jag fick två kraftiga och segdragna förkylningar med någon månads mellanrum en vinter. En grym djupgående hosta som satt i långt efter jag var ”frisk” och ett utslaget lukt-/smaksinne under närmare ett år. Glömmer aldrig den dag då jag märkte första tecknet på att funktionen och därmed en betydande del av livskvaliteten var på väg tillbaka.

   Gillad av 1 person

  • Thor 2020-05-05 / 21:54

   Var också drabbad av långvarig svår hosta hösten 2018.

   Gillad av 1 person

 7. Ölandsbonde 2020-05-05 / 10:41


  ”Flygbolaget SAS får nu en kreditgaranti på 3,3 miljarder kronor av den svenska och danska staten med en löptid på tre år.”

  Detta förstår jag inte. Vad har SAS med oss att göra? Tar de emot pengar från de som inte finns? Märkligt.

  Gillad av 1 person

 8. Ludvig 2020-05-05 / 10:26

  Hur SD behandlat Thoralf Alfsson är ju värre än sandlådenivå. Allt förtroende är borta. Så det är slut med att lägga rösten hos SD.

  Gillad av 1 person

  • turrim 2020-05-05 / 12:06

   Jag tänker som du. Risken är stor att några av de värsta intrigmakarna får fortsatt förtroende på ansvarsfulla poster. Någon kan till och med bli minister. Det krävs ett städjobb som går att lita på för min fortsatta röst.

   Gillad av 1 person

  • Bajen666 2020-05-05 / 15:21

   Även jag resonerar som du men inte bara dom konstiga och oförklarliga uteslutningarna som är orsaken.

   Beslutet att inte kräva eller arbeta för en SWEXIT och att inte vidhålla ett 12-veckors krav vid abort gjorde även sitt för mig…och lite annat smått och gott.

   SD är inte att likna vid det partiet jag började rösta/stödja på i början av 90-talet…..långt ifrån så nu håller jag mitt hopp på det nya och lite oslipade AfS…måtte dom ta sig in i riksdagen 2022 och att stolpskotten i MP åker ur och aldrig får se riksdagen inifrån igen…:-)

   Gilla

 9. Färjestadsbo 2020-05-05 / 08:43

  Idag den 5 maj kl. 8.01 (efter ett reportage från soptippen i Kalmar) , meddelar morgonekot i ett inslag om migration.. ” De två största partierna socialdemokraterna och moderaterna”…. Man häpnar.

  Såg I ditt PS om utestängning, tyckte detta var ett aktuellt och bra exempel på detta.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.