SVERIGES RYKTE FÖRSÄMRAS

Antalet rapporterade avlidna i corona den 15 maj.

Sverige 117 avlidna,  Norge 0, Danmark 0, Finland 6 och Island 0.

Jag skäms! Jag har full förståelse för reaktionerna i våra nordiska grannländer. I Sverige stiger opinionssiffrorna för regeringen och i synnerhet socialdemokraterna. Obegripligt!

I Danmark vill flera politiska partier öppna upp gränserna mot andra länder, utom mot Sverige.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/danska-politiker-vill-oppna-for-grannlanderna-forutom-sverige

”Flera danska oppositionspartier vill öppna upp gränsen för tyskar och norrmän – men inte för svenskar. 

Olyckligt, säger Sveriges Nordenminister Anna Hallberg (S)

Jag har påtalat tydligt att en diskriminering av Sverige inte är acceptabel.” 

https://www.expressen.se/kvallsposten/ministern-slar-tillbaka-tydlig-diskriminering/

Som man bäddar får man ligga! Det handlar inte om någon diskriminering. Jag är övertygad om att Sverige hade handlat på samma sätt om situationen varit omvänd.

”Efter ett möte mellan nordens inrikesministrar så uttalade sig Finland om att Sverige är ett orosmoln och att de nordiska länderna därmed inte kan ha en gemensam resestrategi.”

https://www.svt.se/nyheter/snabbkollen/finland-ser-sverige-som-problem

Regeringen i Polen kritiserar också Sveriges strategi enligt Sveriges Radio.

”Världens rikaste länder har börja välja ut vilka patienter som ska få vård och vilka som inte ska få vård. Det på grund av att det finns brist på sjukhussängar, respiratorer, ingen rätt utrustning och ingen medicinsk personal. Den här så kallade svenska modellen, en darwinistisk modell, har vi inte ens tänkt tanken på att införa. Det sa Polens premiärminister, Mateusz Morawiecki, på en pressträff i dag, när en journalist frågade honom om regeringen ångrar att Polen inte agerade som Sverige vid hanteringen av Coronapandemin.”

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7472857

Sveriges statsminister Stefan Löfven har hållit en presskonferens för enbart utländska journalister.

”Stefan Löfven har hållit en pressbriefing om coronaläget i Sverige för utländska reportrar. Där betonade statsministern att livet inte är normalt – och att den svenska strategin missuppfattats.”

 ”Sverige har samma mål som alla andra länder, att rädda liv och att skydda befolkningens hälsa. Vi hanterar samma utmaningar som andra länder, sa Stefan Löfven, enligt Maddy Savage.”

 https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/lofven-berattelsen-om-sverige-ar-inte-korrekt/

Då kan man bara konstatera att den svenska regeringen och Folkhälsomyndigheten har misslyckats fullständigt när Sverige har dödstal som är 10-20 gånger större än våra nordiska grannländer.

Ansvaret bollas runt som Svarte-Petter.

 ”Vittnesmål bedöms som mindre trovärdiga ju längre tid som har gått. Om en kommission tillsätts redan nu, skulle den ha möjlighet att dokumentera vad som sker i realtid.

”Det är lite som att man får möjlighet att sätta upp en övervakningskamera, i stället för att förlita sig på vittnens minnen två år efter händelsen.””

 https://www.expressen.se/ledare/lat-dem-inte-gomma-sitt-ansvar-for-krisen/

I ett normalt land med en normal befolkning hade regeringen fallit och Folkhälsomyndigheten hade fått en ny ledning.

24 reaktioner på ”SVERIGES RYKTE FÖRSÄMRAS

 1. Herr ragnarrök 2020-05-18 / 17:33

  Grattis thoralf, har du äntligen sett ljuset och insett att Sverige är ectremisternas land? Sverige har aldrig varit landet lagom, ordet lagom är en extremistisk svensk ord som inte finns i andra språk, Sverige har aldrig varit landet lagom, hjärntvätten sitter så sjukligt djupt i den svenska folksjälen. Ja har insett fakta sedan 2011 orgasmen, när M gick i säng med MP, allt är över, rädda dig själv och dina nära och lämna norra europas kloakhål.

  Gilla

 2. Onkel Björn 2020-05-17 / 18:23

  Håller med om att det är märkligt att sossarna får ökat stöd. Kan man ju bara undra om opinionsinstituten särskilt väljer ut människor att intervjua utefter var de bor ( i sossestarka områden!) Eller om det faktiskt är som så att det sovande folket, trots att de ännu ej vaknat ordentligt, ändå orkar trycka på gillaknappen för sossarna.

  Det är klart att man redan nu borde tillsätta en kommission. Det finns många frågetecken som borde klaras ut.

  Gilla

 3. Janne 2020-05-17 / 17:15

  Kanske det är så att grannländerna inte vill ha med Svedistan att göra längre och har tröttnat på alla dessa lögner som sprids av regering och dessa oduglingar i stasimedia,till er som sitter där på era feta arslen VAKNA upp för fan innan det är helt kört om det inte redan är det.

  Gilla

 4. Hacke 2020-05-17 / 11:46

  Så fick vi till slut skåda det grymma resultatet i vitögat av dagens socialdemokrati: Sossedöden! Och det dessutom framförallt på just de som byggde landet. Detta är ren och skär ondska. Folkmord.
  Och vad händer? Populariteten för exekutörerna skjuter i höjden som aldrig förr.
  Det är bara att låta hoppet fara. För hur ska man någonsin kunna omvända ett folk så i grunden hjärntvättat att det applåderar bödlarna i kön mot sin egen avrättning.

  Gilla

 5. Tony 2020-05-17 / 11:18

  Diskriminering av Sverige? Ja men Svenska Myndigheter diskriminerar ju sitt eget folk,
  och att vi betraktas som konstiga ska vi nog inte förvåna oss över, för det är inte bara
  i samband med vår väg med denna pandemi, det är på snart sagt alla områden som
  vi skiljer ut oss, och andra länder förvånar sig över att ett av världens mest utvecklade
  länder,vänder bort detta och söker sig mot ett destuktivt beteende.på många områden.
  När andra förbättrar för sitt folk, så gör Sverige tvärtemot. Så Diskriminering från andra
  länder? Nej endast en reaktion!

  Gilla

 6. Lollo 2020-05-17 / 11:13

  ”Det sägs att när gudarna vill förgöra någon så börjar de med att göra honom galen. Jag anser att en sorts galenskap gripit tag i Sverige och med tiden injicerat allt mer av sitt mentala gift i våra hjärnor så att vi nu inte längre är vid deras fulla bruk. Vi intalar oss att vi ostraffat kan bortse från det sunda förnuftets maningar eftersom vi i vårt högmod fått för oss att vi kan allt. Vi kan utan problem importera hundratusen personer om året som i snitt kommer att kosta skattebetalarna tre, fyra miljoner kronor per invandrare under dennes livstid. Vi ska bygga om hela världens produktionssystem och ändra livsstil för att några oroar sig för att det ska bli lite varmare. Vi har omkonstruerat människan så att det inte längre finns två kön utan många fler. Hur många är dock fortfarande oklart.”

  Hämtat från:

  https://detgodasamhallet.com/2020/05/17/patrik-engellau-vi-profeter/#more-27669

  Gillad av 3 personer

  • Tony 2020-05-17 / 11:27

   Ja du har inte fel, vi ser det också i dom opinionsundersökningar som gjorts,
   visserligen av Media närstående institut, av någon oförklarlig anledning så
   stiger sossarna som en raket mot himmeln i opinionen, man kan fråga sig
   varför, när det mesta gått fel, från brist på skyddsmedel till den väg regeringen
   valt?

   Gilla

 7. stigrydmark 2020-05-17 / 10:47

  Så många missförhållanden, så mycket nonchalans, så många fagra ord om de äldre och så få insatser att rädda liv. Eskilstunakuriren har tydligen haft en artikel om relativt unga patienter som nekas insatser bl a rörande hjärtstopp och vården i stort är palliativ. Samhällets syn tycks vara baserad på allmänna brister inom vården. En massinvandring klarar inte samtidigt en högklassig vård åt alla.
  Jag har mejlat flera myndigheter, senast Socialstyrelsen där jag ifrågasatte om de var inspirerade av någon slags dödskult eller Dr Mengele. Fortfarande ingen syrgashjälp till äldreboenden.
  Man kan bara tolka det som medveten cynisk dödshjälp. Det är ingen brist på syrgas.
  SD med kraftigt fallande siffror kunde ha reagerat när inga andra gör det. Istället vill Mattias Karlsson samarbeta med FI?
  SD vilse i pannkakan.

  Gillad av 3 personer

 8. L8 2020-05-17 / 10:10

  OT/ Läste att Alice Bah Kuhnke tycker att Dublinförordningen från 1990 är förlegad men artikel 14 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna som antogs av FN:s generalförsamling 1948 är det inte? Har alla miljöpartister otur när de tänker? Väldigt många sanslösa förslag från det lilla extrempartiet på sistone:

  https://www.friatider.se/bah-kuhnke-lander-som-vagrar-invandring-ska-tvingas-betala

  https://www.friatider.se/mitt-i-krisen-miljopartiet-vill-oka-det-svenska-bistandet

  https://www.friatider.se/miljopartiet-vill-satta-stopp-restriktivare-invandring

  https://www.friatider.se/mp-kraven-mitt-i-pandemin-generosare-invandring-och-mer-klimatfokus

  Gode Gud låt det stanna där eller sjunka ner till noll:

  https://www.friatider.se/miljopartiet-rasar-till-26-procent-katastrofniva

  Gillad av 4 personer

  • Nils Dacke 2020-05-17 / 12:30

   Jo helt klart, idiotin får du på köpet när du blir miljöpartist, ungefär som på ett företag jag jobbade på för många år sedan, där man dagligen hörde, ” man behöver inte vara idiot för att jobba här, men det underlättar”.

   Gillad av 1 person

 9. Lollo 2020-05-17 / 10:00

  ”I ett normalt land med en normal befolkning hade regeringen fallit och Folkhälsomyndigheten hade fått en ny ledning.”

  Men Sverige är inget normalt land. Sverige leds av en obildad och okunnig figur till statsminister som gömmer sig bakom en myndighet där personer i ledande ställning har tillsatts på politiska meriter och har av ansvarig minister Hallengren styrts in på att syssla med migrantbarns hälsa, HBTQ-frågor och genustrams istället för att skydda landets befolkning mot smittspridning.

  Till sin hjälp har regeringen ett public service företag som finansieras av skattemedel som regeringen beslutar om och därför agerar som regeringens propagandaorgan och aldrig ifrågasätter några regerings- eller myndighetsbeslut och aldrig ställer några kritiska frågor. Dessutom har Sverige en presskår som också finansieras av regeringen via s.k. presstöd. Är det det ständiga undertryckandet av andra åsikter och det fria ordet som omöjliggör allt rationellt tänkande i den svenska nationen? Ett samhälle där man inte tillåter utan aktivt motarbetar och förbjuder avvikande åsikter.

  Senast idag gick SR ut och fördömde alla som jämför dödssiffror i Sverige med de i våra grannländer. Man trummade ut FHMs ihåliga budskap till försvar för den svenska misslyckade strategin att ”det är för tidigt att jämföra olika länder”.

  Gud hjälpe detta land.

  Gillad av 5 personer

  • Jenny 2020-05-17 / 11:21

   Ja, visst är det märkligt att man utmålas som konspiratör och landsförädare av SRs reportrar om man säger sanningen och hänvisar till relevant statistik. Man kan undra vilka de verkliga landsförädrarna är. Kanske är det de vars jobb är att granska makthavare men som hela tiden skyddar makthavare och istället granskar de i samhället som vågar stå upp och kritisera makthavare.

   Gilla

 10. Nils Dacke 2020-05-17 / 09:52

  Jag vill gråta för alla som avlidit i onödan och deras anhöriga på grund av politrukernas gigantiska misstag. Samtidigt kan jag faktiskt skratta kortvarigt åt den totala inkompetensen inom svensk regering, riksdag och myndigheter. Ingen vill ta ansvar för katastrofen utan alla pekar på varandra, Sverige har alltför länge styrts av aktivister, extremister och inkompetenta ryggkliare.

  Gillad av 4 personer

 11. Sven d.ä. 2020-05-17 / 09:05

  Jag hade en diskussion med några yngre svenskar som tyckte att det var fruktansvärt med alla dödsfall, men ‘som tur var’ så är det mest äldre som dör. De skulle ialla fall dö snart. Det är inte första gången jag hört det – att det är bara äldre.

  Är det så att Sverige blivit ett så utpräglat materialistiskt samhälle så man kan inte känna för andra och då speciellt äldre. Sverige verkar farligt för äldre.

  Gillad av 3 personer

 12. Ivar Andersson 2020-05-17 / 08:41

  Ska Sveriges regering och FHM anmälas för att diskriminera de äldre som inte skyddas? Av de döda har 50% bott på särskilt boende och 25% har haft hemtjänst.

  Gillad av 2 personer

 13. Roffe 2020-05-17 / 08:38

  Tänk att man inte vill jämföra dödssiffror med länder som haft total lockdown som England, Belgien, Spanien deras siffror ligger långt över Sveriges. Jag tycker att vi ska vara glada att vi fått leva normalt utan att vara fångar i våra hem och fått landets ekonomi i spillror. Vissa misstag har gjorts som att inte stänga äldreboende tidigare men mindre och större misstag har gjorts överallt.

  Gilla

  • Thoralf A 2020-05-17 / 09:20

   Du menar att det är en ursäkt för att andra har gjort misstag att vi har skyhöga dödstal i förhållande till våra nordiska grannländer?

   Gillad av 3 personer

   • PL 2020-05-17 / 11:21

    Man kanske inte skall förenkla debatten till att enskilda tjänstemän som Anders Tegnell har gjort rätt eller fel. Det här viruset lever ett eget liv och sprids på ett helt oförutsägbart sätt. Region Skånes siffror skiljer sig inte märkbart från de danska siffrorna. När det gäller Osloregionen kan denna jämföras med storgöteborg. Däremot har Stockholm och omgivande län drabbats svårt. Vad det beror på kan man spekulera i men en undermålig äldrevård med outbildad personal som inte kan svenska har nämnts som en orsak. Pengar som skulle gått till att utbilda personal och skaffa skyddsutrustning har hamnat olika skatteparadis. Vad gäller Finland har detta land ett oerhört mindre inslag än Sverige av invandrare från problemområden som Mellanöstern och Afrikas horn. Till sist det här med munskydd: personal som arbetar med smittade har naturligtvis nytta av att använda munskydd och annan skyddsutrustning, däremot ser det bara löjligt ut med friska tyska spelare på avbytarbänken iförda munskydd.

    Gilla

  • Bo Adolfsson 2020-05-17 / 10:00

   Deras nedstängningar gjordes för sent.
   Å andra sidan om de inte hade gjorts hade det varit ännu värre.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2020-05-17 / 10:20

   Fått ‘landets ekonomi i spillror’ det har Löfvens Regering lyckat bra med utan hjälp av Coronaviruset.

   Gillad av 2 personer

   • Onkel Björn 2020-05-17 / 18:10

    Ja, och framöver ska sen räkningen betalas. Kan vi månne räkna med nya skattehöjningar. För äldrevården vågar man väl inte spara in på längre. Kanske dags att registrera elcyklarna så man kan börja beskatta dessa samt lägga på ytterligare beskattning på elbilarna..

    Gilla

  • Lollo 2020-05-17 / 10:38

   Jag vet inte hur man har agerat i Belgien och Spanien men England gjorde från början som Sverige, dvs. man gjorde i princip ingenting. När dödstalen började skjuta i höjden så ändrade man strategi och började stänga ner men då var det för sent. Sen kan man inte utan vidare jämföra länder som England där folktätheten är betydligt större än i Sverige. Man måste jämföra med länder som har liknande förhållanden som Sverige, dvs. våra grannländer och i den jämförelsen sticker Sverige ut enormt med 10 till 20 gånger högre dödstal.

   Gillad av 5 personer

   • Benny 2020-05-17 / 12:38

    Exakt! Och sedan kan man inte jämföra med stora turistländer som Italien, Spanien där det kom miljontals turister från när och fjärran och smittade! Dessa länder är turistländer året om alltså inte som Sverige och de övriga nordiska som mest har turister på sommaren!

    Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s