29 reaktioner på ”HUR KAN NÅGON FÖRSVARA DETTA?

 1. Robban 2020-05-26 / 00:30

  Det är tyvärr mest att likna vid ett planerat och pågående massmord av svenska medborgare! Utfört av regeringen!
  Gissar att man måste vara en alldeles speciell sorts människa för att stödja det här!
  Se tex på massdöden på våra äldreboenden och hur Dr Tengele och andra av regimens representanter står och säger att: ”Vi har misslyckats med att skydda våra äldre!”
  Faktum är att man måste göra något först, för att kunna misslyckas!
  Se på diverse andra länder! Där togs tempen på all personal innan de ens fick gå in på boendet! De som hade feber togs åt sidan för provtagning och två veckors karantän innan de fick återkomma!
  Här kom sent omsider ett besöksförbud! Utan lagar för att straffa eller stoppa någon som valde att bryta mot det och för alla boende som blivit sjuka vägrade sjukvård och de får istället morfin och lugnande/antikräkmedel ordinerat på rutin!
  Planerat och utfört massmord som sagt!
  Då har jag inte ens nämnt alla andra gissningar, rena lögner och spådomar som dr Tengele och kompani i princip dagligen vräker ur sig!

  Gilla

 2. SB 2020-05-25 / 19:25

  Sorglig siffra för Sveriges del, det finns ingen normal människa som kan försvara detta. Mycket hade kunnat göras annorlunda i denna kris, och tusentals liv hade kunnat sparas.

  Till exempel. den 11 mars gick smittskyddsläkaren i region Blekinge ut med rekommendation om besöksförbud på länets äldreboenden, vilket de fem Blekingekommunerna lydde inom kort. sedan dess har Blekinge endast haft några enstaka fall på sina äldreboenden. På nationell nivå dröjde det till den 31 mars innan Löfven lyckats få ut sina tummar från de bakre regionerna och införde besöksförbud på landets äldreboenden. hade man på riksplanet följt Blekinges exempel och infört besöksförbud runt den 11 mars, alltså ungefär tre veckor innan, så hade kanske 1000 till 1500 liv kunnat räddas.

  Ett annat exempel, som är riktigt skrämmande, är att man är väldigt snabb att beordra palliativ vård för covid-patienter på äldreboenden. trots att med riktig vård kanske hade kunnat rädda ca 70 % av de insjuknade äldre. detta är så oerhört cyniskt att man blir mörkrädd. med rätt vård till alla insjuknade så hade ytterligare liv räddats.

  detta är exempel på några åtgärder man hade kunnat vidta, utan att stänga ner samhället totalt, samtidigt som man skyddat de allra känsligaste så gott det går. Sedan kan man diskutera om effekterna av en total samhällsstängning fram och tillbaka. det finns både för och nackdelar med detta. men jag är av den uppfattningen att om man vidtagit besöksförbudet i äldrevården tidigare, och verkligen låtit alla äldre insjuknade få rätt och riktig vård, så hade detta varit de effektivaste åtgärderna att vidta. sedan kan man diskutera om man möjligen skulle stängt restauranger och dylikt, för det hade säkert haft en viss effekt.

  En total stängning av samhället, under låt oss säga tre veckor, hade nog varit mest verkningsfull om den kommit i samband att WHO förklarade Covid-19 som en pandemi i månadsskiftet februari/mars.

  Gillad av 3 personer

 3. martiusus 2020-05-25 / 18:58

  Giesecke och Tegnell är de två största pajasar som SVT låter framträda kväll efter kväll.
  Denna cirkus finansieras med våra skattemedel.

  Gillad av 1 person

 4. Otto 2020-05-25 / 13:20

  Det är mycket som är illa i vårt land, särskilt när det gäller vanvården av de äldre. Professor i geriatrik, Yngve Gustafson, tycker vården borde polisanmälas för diskriminering, men det är väl ingen mesig svensk som vågar anmäla.

  Gillad av 2 personer

 5. Sven d.ä. 2020-05-25 / 12:33

  Dagens Tegnell. ”Besöksförbudet på äldreboenden i Sverige har inte hejdat smittspridningen där som förväntat. Statsepidemiolog Anders Tegnell vill nu se att fler undantag görs från förbudet.”

  Vi ska över 5000 döda. Med lite tur kanske vi kan nå 6000, 7000…

  Gillad av 2 personer

 6. Nils Dacke 2020-05-25 / 09:28

  Allt går enligt sossarnas plan, de äldre får nästan bara palliativ vård och enligt professor Yngve Gustavsson så kan det liknas vid aktiv dödshjälp och avlivning. Kom ihåg f.d statsrådet Strandhälls uttalande att det är alla äldres fel att välfärden gick på knä långt före pandemin. Nu minskar kostnader för pensioner och bostadsbidrag snabbt och lägenheter frigörs till massinvandring så det är en win win situation anser regeringen.

  Gillad av 6 personer

 7. Sven d.ä. 2020-05-25 / 09:02

  Svenskarna är ett tåligt fok.
  – Skatter, skatter och skatter. Astrid Lindgren fick en 102% skatt en gång i tiden.
  – Importerar ca 1 miljon människor från andra länder i huvudsak Asien och Afrika.
  – Tillåter att det skjuts och bombas på gator och torg.
  – Och nu tar de styrande död på folk i huvudsak äldre.

  Förslag till svenska myndigheter om framtiden; deportera svenskar från populära områden, ge svensken en halv rösträtt i val til Riksdag etc, adoptera svenska barn som inte uppfostrar sina barn på rätt sätt. Det kommer, var säker på det. Svensken kommer at böja sig. Sorglig utveckling.

  Gillad av 3 personer

 8. Jan i Nybban 2020-05-25 / 08:42

  Enligt Steffe så blir ju invandringen lönsam på lite längre sikt.Men här har man ju hittat något som ger lönsamhet omedelbart.En spruta morfin och lite midazolam till en riktigt låg kostnad.Så frigör man ju pengar som man omedelbart kan sända till någon lämplig islamistisk terrororganisation.

  Gillad av 4 personer

 9. peo 2020-05-25 / 07:41

  Man kan jämföra både det ena och det andra. Tex Stockholm 1936 döda och Kalmar 29 döda. Vad har Kalmar gjort som är så mycket bättre än Stockholm? Och det finns regioner med ännu lägre dödstal.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2020-05-25 / 07:56

   För det första måste du jämföra per capita och sedan även ta hänsyn till vilken fas en region ligger i. I detta fall är siffrorna så extrema att skillnaden knappast märks om man anger per capita. Desto mindre befolkningsmängd desto svårare att jämföra. Därför har jag inte med Island som tillhör Norden.

   Men det viktigaste peo! Varför försvarar du Sveriges stora antal döda i förhållande till våra nordiska grannländer? Hur kan du försvara det?

   Gillad av 4 personer

  • Sven d.ä. 2020-05-25 / 09:58

   Jag tycker det är rimligt att jämföra Sverige med andra Nordiska länder. Man kan också jämföra Stockholm med Köpengamn eller t ex Oslo eller Helsingfors.

   Hur man än jämför så har Sverige flest avlidna. Jag tror man räknar avlidna på ungefär samma sätt i de Nordiska länderna. Jag tror knappast att de övriga länderna kommer att knappa in på Sverige.

   Gillad av 3 personer

 10. Hm 2020-05-25 / 03:02

  Jag hänger inte riktigt med. Div. mydighetspersoner säger bekymrat att ”vi har misslyckats att skydda de äldre”. För att misslyckas måste man göra något först. Vad har man gjort som inte har lyckats? Det är det jag inte förstår.

  Gillad av 2 personer

  • Ivar Andersson 2020-05-25 / 08:53

   Anhöriga fick inte besöka särskilda boenden och den åtgärden var otillräcklig och därför misslyckades myndigheterna.

   Gilla

  • Sven d.ä. 2020-05-25 / 09:03

   Det räcker med att inget göra – det är ett misslyckande.

   Gilla

  • Benny 2020-05-25 / 09:43

   Det man inte talar om är att det misslyckats sedan Rheinfeldt-regimens dagar och att Löfven bara fortsatt med att misslyckas! Man har helt enkelt vanvårdad de gamla i årtionden och resultatet blir synligt med corona för alla att se!

   Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2020-05-25 / 10:42

    I den politiska DNA finns det inget om att ‘misslyckas’. Man är ‘naiv’ eller ‘man kunde inte se det komma’. Svenska (och förmodligen andra länders också) politiker kan inte misslyckas. I alla fall i deras egna ögon!

    Gillad av 1 person

 11. Cosmik Debris 2020-05-25 / 01:20

  Inom loppet av fem månader har tre minst svenskar brutalt knivmördats av ”afrikaner” och muslimer. Kjäll Gustavsson, Anna-Lena Lernhede och Tommie Lindh.

  Sossarnas strategi är glasklar. Döda så många svenskar som möjligt. Om de blir knivmördade eller kvävs ihjäl av covid-19 – spelar ingen som helst roll.

  Gillad av 3 personer

  • Maja Dacke 2020-05-25 / 16:35

   S är uppbunden av Agenda 2030. Fråga t ex Löfven om det!

   Gilla

 12. Bert 2020-05-25 / 01:06

  Citat:”Hur kan någon försvara detta?”.

  Den enda rimliga förklaringen är att svensken under lång tid har blivit svårt sossehjärntvättad, sk ”Zombiesvenskar”! SAP-retoriken påbjuder oftast att allt som andas sunt förnuft och dito tidigare gjorda erfarenheter per automatik blir tokförklarat.

  Exv: att använda munskydd är helt förkastligt enligt FoHM, dock är detta påstående helt i strid med de flesta andra länders smittskyddsexperter och empiriska folkförnuft.
  Dock misstänker jag att S-FoHM medvetet vilseleder den svenska befolkningen ang munskyddets skyddseffekt. Detta då man uttalat vill att så många medborgare som möjlig blir smittade av SARS-Cov-2 för att uppnå sk ”flockimmunitet”. Samt att som efterlängtad bieffekt bli av med så många 70+, äldre-äldre och sjuka(det sk köttberget) svenskar som denna pandemi ger möjlighet till.

  Har man läst historia gällande 18 och 1900-tal och de då uppståndna och praktiserade politiska ismerna så känner man igen dessa ismers anhängares tänk och göranden i det som nu praktiseras av den sittande svenska regeringen, FoHM, regionerna och kommunerna.

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2020-05-25 / 16:33

   Varför har kirurger munskydd men inte patienterna?

   Varför behöver alla människor andas – in och ut?

   Och …

   Varför stod det ingen fotnot i våra historieböcker att det är segrarmakterna som skriver all historia?

   Gilla

 13. Kalle 2020-05-25 / 00:33

  Önskar att Tegnell avgår snarast möjligt.

  ””Förra statsepidemiologen: Sverige borde stängt ner
  Före detta statsepidemiologen Annika Linde säger nu att Sverige borde ha stängt ned samhället för att stoppa coronasmittan.
  Efter att tidigare ha ställt sig bakom den svenska strategin gör hon nu helt om.””

  https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/forra-statsepidemiologen-sverige-borde-stangt-ner/

  Nu börjar allt fler sakunniga sälla sig till vad hela omvärlden ansett länge!!!

  Det är så dags nu att byta åsikt när så många har dött i onödan p.g.a. bristande vårdinsatser och ointresserade läkare.

  Sosseregeringen har fått som de ville att ”köttberget” pensionärena skulla minska i antal. Feministerna jublar över att dödligheten är störst bland män!!!
  Det är ju en naiv och feministisk regering!!!

  Gillad av 4 personer

  • Maja Dacke 2020-05-25 / 16:27

   Det hela är otroligt! Otroligt och avslöjande!

   Och de som lagt beslag på hydroxiklorokinet i landet – det som förbjudits att säljas/ läkare att skriva ut – de sitter där de sitter och har inte vett att sluta gapa …

   Undrar om någon lovat dem ett evigt liv i rikedom – vem i så fall?

   Gilla

 14. stigrydmark 2020-05-24 / 23:21

  Gissningsvis kommer man inte att göra någon förändring, det vore ju detsamma som att erkänna att man hade fel. Man har ju haft fel med massinvandringen, som är på väg att krossa Sverige, och man fortsätter. Hellre kaos och död än att erkänna.

  Gillad av 3 personer

 15. Wally Walrus 2020-05-24 / 23:06

  När man försöker överföra fakta till gemene man blir man först informerad om att de andra länderna inte räknar på samma sätt. Ridå.
  Sedan blir de förbannade på mig.

  Gillad av 3 personer

  • Ölandsbonde 2020-05-25 / 09:56

   Wally. Precis samma erfarenhet. Olika faser. Och när det gäller Afrika så vet man inte om, och hur, de registrerar. Ren rasism, faktiskt. Och nu när många länder börjar öppna upp: ”Men vad ska de göra när andravågen kommer?”

   Vilket genomslag SVT har hos folk!

   Gillad av 1 person

   • planner2020 2020-05-25 / 13:43

    Ja SVT påminner i sin propaganda starkt om radio Sovjetunionen. Lögnaktig och selektiv i sitt urval av fakta. Så får Tegnells propaganda beröm i stället för att bli föremål för kritisk granskning. När det gäller äldrevården så har SD-styrda Sölvesborg genom att strunta i Tegnells rekommendationer skapat en patientsäkerhet med NOLL AVLIDNA PATIENTER.

    Tack SD för att ni räddar liv!

    Men givetvis förtiger statsmedia att regeringen Löfven ljuger när dess representanter säger att det inte gått att förhindra massdöden.

    Gillad av 1 person

   • Sven d.ä. 2020-05-25 / 17:46

    Man kan ju fråga ”Vad ska Sverige göra om/när den andre Covid-19 vågen kommer”.

    Gilla

 16. Corona 2020-05-24 / 23:03

  Sorgligt värre! Vem tar ansvar för mass-slakten av äldre försvarslösa på äldreboenden? Ofta dementa som inte kan tala för sin rätt.

  Var är Ebba nu…?

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.