ETT SKÖNT STEG AVKLARAT

Mitt bokprojekt tog ett väldigt skönt och befriande steg framåt denna vecka. Eftersom jag tänker göra en egenutgivning och därmed inte har hjälp av något förlag och slipper den kostnaden, måste jag ordna med det mesta själv, men jag har också en del hjälp av goda vänner. Samtidigt är det väldigt lärorikt.

Jag har skapat ett bokomslag som jag känner mig mer eller mindre helt nöjd med och sedan sätter jag också alla texter och bilder själv i rätt bokformat. En hel del jobb och mycket att tänka på. Men sedan blir man ju orolig att man kanske gör något fel när man aldrig tidigare skickat dessa filer till ett tryckeri för tryckning. Därför beslutade jag mig för att bara trycka en liten del av boken i en testtryckning för att se om jag gjort några tekniska fel och om tryckeriet godkände mina inskickade filer. Att omslaget passade med formatet o.s.v. Det var många saker som jag inte var helt säker på. Det skulle inte vara roligt att börja göra om allt ifrån början.

Tryckeriet godkände mina tryckfiler direkt och i tisdags kom testtryckningen hem. Jag var minst sagt lite nervös när jag började öppna paketet. Boken såg faktiskt jättebra ut, helnöjd. Ett skönt steg avklarat.

Nu vet jag att jag är på rätt väg och kan fortsätta att sätta sida för sida med text och foton, diagram och annat material. All text är skriven. Eftersom jag har fotograferat väldigt mycket och att jag har väldigt mycket grafik och diagram som jag vill ha med i boken så blir det ganska många sidor extra och jag har också beslutat att det måste bli färg för att både foton och grafik skall fungera. Därmed kommer boken bli lite dyrare att trycka men jag skall ändå försöka hålla nere priset på boken. Jag har inte för avsikt att tjäna massa pengar på boken.

Jag vill förmedla min historia!

Om allt går vägen hoppas jag att den första riktiga tryckningen kan ske i september. I slutet av augusti hoppas jag att det kommer vara möjligt att förbeställa boken. Så att jag vet hur stort intresset är för min bok. Om jag skall beställ 100 eller 300 eller fler från tryckeriet i den första upplagan.

 

Annons

19 reaktioner på ”ETT SKÖNT STEG AVKLARAT

 1. Andersson i Pinan 2020-07-25 / 15:46

  Kulturnytt P! kulturnytt@sr.se

  I en tidigare version av inslaget påstods felaktigt att Gustav II Adolf startade 30-åriga kriget. Det hade dock pågått i 12 år innan Sverige involverade sig.”

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.”

  Vilka särintressen är kulturen på Sveriges Radio involverade i?

  Gilla

 2. Andersson i Pinan 2020-07-25 / 07:57

  Glöm inte källkontrollen!

  ”Turkiet vill att Sverige ska återlämna fyra par bronsyxor som uppges komma från nuvarande Turkiet. Ärendet behandlas nu av Statens historiska museer, enligt Sveriges Radios Kulturnytt.”

  Barometern/TT

  Gilla

 3. Ludvig 2020-07-25 / 07:25

  Det blir mycket intressant när boken kommer.

  Gilla

 4. Bergman året 2020 2020-07-24 / 13:36

  ”Äntligen!”

  Gilla

 5. L8 2020-07-24 / 10:09

  Självklart en bok jag kommer köpa.

  Gilla

 6. Doken J 2020-07-24 / 09:52

  Spännande Thoralf, jag kommer att beställa 1 ex.

  Gilla

 7. Sven d.ä. 2020-07-24 / 09:13

  Om SD ska ändra sig i EU frågan och Swexit så är det nu idag. Bättre tillfälle kommer förmodligen inte.

  Gilla

  • Andersson i Pinan 2020-07-24 / 11:25

   Ändra sig igen?

   Gilla

 8. Färjestadsbo 2020-07-24 / 09:06

  Ser fram emot god höstläsning. Tänk om innehållet värmer så gott att jag finner ut att avsluta livstids-medlemmsksapet hos SD för gott.

  Gilla

 9. Anders 2020-07-24 / 08:05

  Kan man ställa sig på kö för ett ex

  Gilla

 10. Sven d.ä. 2020-07-24 / 07:51

  Grattis, väl utfört arbete.

  Får jag fråga vilket program har du använt för att sätta ihop text och bilder?

  Gilla

  • Thoralf A 2020-07-24 / 10:13

   Publisher, kanske inte det bästa verktyget men då slipper jag köpa en programvara.

   Gilla

 11. alex 2020-07-24 / 07:46

  kommer beställa en jag med

  Gilla

 12. Håkan Spångberg 2020-07-23 / 23:02

  Jag vill köpa ett ex.

  Gilla

  • Rune 2020-07-23 / 23:20

   Jag också!

   Gilla

Kommentarer är stängda.