VINNARE OCH FÖRLORARE

Jag har letat efter dokument där jag skulle få fram preliminära uppgifter på hur Återhämtningsfonden skulle fördelas över de 27 EU-länderna men inte kunnat få fram uppgifterna för alla länder. Det sägs att dessa uppgifter inte är tillgängliga ännu och att de kommer beräknas senare men samtidigt har politiker i flera av de länder som får mest pengar redan gått ut med dessa uppgifter. Högst motsägelsefullt.

Återhämtningsfond vinnare och förlorare

Dessa siffror kommer uppenbarligen från SD:s EU-parlamentariker Charlie Weimers och bör väl stämma.

Det borde vara public service förbannade skyldighet att redovisa dessa siffror för det svenska folket i både Rapport och Aktuellt.

Det här är resultatet av Stefan Löfvens förhandlingar vid toppmötet som avslutades på tisdagsmorgonen med ett avtal. Ett avtal som Stefan Löfven och den svenska regeringen var väldigt nöjda med!

Hur fan kan man vara nöjd med detta när man samtidigt vet att dessa länder har ett betydligt lägre skatteuttag från sina medborgare, samtidigt som Sverige har en av världens högsta skatter. Till råga på allt så går många i dessa länder i pension redan innan de fyllt 60 år. I Sverige kommer snart alla tvingas jobba till 70 år för att vi skall kunna behålla välfärden enligt regeringen. Och skicka alla miljarder till EU. Jag vägrar.

Det behövs en rejäl sanering av den svenska regeringen och den generösa svenska politiken. Inte minst de 45-50 miljarderna kronor till EU varje år.

Men varför protesterar ingen?

Swexit T-tröja

Jag har fått en del respons på min fråga om det fanns intresse för även en Swexit T-tröja bland mina läsare och hur den i så fall skulle se ut. Synpunkterna spretar en hel del men i stort sett är nog alla ganska nöjda. Jag har dock gjort en mindre ändring på typsnittet.

T-shirt swexit svt svart gul text 2 rader förstorad

Tyvärr har tryckeriet tagit bort sin ”coronarabatt” på ca 20 kronor per tröja så priset blir nu 170 kronor + frakt på 49 kronor. Vid flera tröjor så blir fraktkostnaden högre.

Jag kan givetvis även ta fram en vit T-tröja också, där jag ändrar den gula texten till svart text i stället.

Intresset för även ett ryggtryck var uppenbarligen inte särskilt stort men om någon skulle önska även det så tillkommer 30 kronor/st.

T-shirt svt svart gul text rygg 1
Tryck på ryggen

Jag har tolkat det som att det kan finnas intresse för en tröja med enbart ryggtrycket, inget tryck på framsidan. Det kan jag givetvis också ordna om jag får flera beställningar på det.

Jag tar emot beställningar men jag behöver komma upp i ett visst antal för att kunna lägga en beställning. Storlekar som tidigare från S upp till XXXL. Tröjan har lite högre kvalitet med 100 procent bomull.

Kontakta mig på Messenger eller mejl till thoralf.alfsson@telia.com

PS

173 sidor klara i boken.

Annons

34 reaktioner på ”VINNARE OCH FÖRLORARE

 1. Andersson i Pinan 2020-07-26 / 13:12

  Enda möjligheten för oss att lämna europiska gemenskapen är en hård swexit. Vi kan helt enkelt inte fullfölja statsministerns alla utfästelser. För några annat avträden blir det inte trots allt vad skitgubben lovat. Inte i min tid i alla fall. Jag tillhör de mest utsatta och den riskgruppen är inte liten. Vi skiter inte ens så det bär sig. Som bonden sa om stockholmarna trots allt dynga som de sprider över landet.

  Så till klimatprognosen för den närmaste tiden. Veckans sommardagar kan man med rätta kalla kalla. För inte kan de heta heta. Kvällspressen/GT

  Corona får man sälja på flaska. https://sv.wikipedia.org/wiki/Corona_(%C3%B6l)

  Roffe Bengtsson får man spela på Youtube. https://www.youtube.com/watch?v=-3KAXWjZ-q8

  Men man får inte fotografera badbrudar på en allmän badplats. Inte ens ta dem bakifrån utan några närmanden. Att vara i omständigheter är en besvärande omständighet men det är den smällen man får ta. Hur kan då man veta att badbruden är gravid? Det vet jag …

  https://petterssonsblogg.se/2020/07/24/att-beratta-om-kvinnofortryck-kan-vara-hatbrott/

  Gilla

 2. Markus 2020-07-25 / 19:26

  Hej Torvald,
  All ära till din kamp! Kan du redovisa polen och Ungern i ditt diagram ovan så fortsätter den vara trovärdig!
  Vänligen, Markus

  Gilla

  • Thoralf A 2020-07-25 / 19:42

   Thoralf! Är den inte trovärdig utan Ungern och Polen? Förklara?

   Gilla

   • Markus Nyström 2020-07-25 / 21:58

    Det är ett mycket trovärdigt diagram. Jag omformulerar min fråga; vet du hur Ungern och Polen placerar sig i diagrammet ovan?

    Gilla

 3. Cosmik Debris 2020-07-25 / 16:35

  Stefan ”Ventrikelführern” Löven har ett meddelande till svenska folket efter att ha mästerförhandlat i Bryssel:

  ”All offentlig makt i Sverige utgår hädanefter inte från folket och riksdagen är inte längre folkets främsta företrädare”

  Gillad av 2 personer

 4. As Sueidi, Abdullah 2020-07-25 / 14:39

  Toralf, kristendom ska bort från Sverige! Endast islam ska finnas kvar i framtiden , alla ska vara muslimer. Inga kvinnor ska gå fria, niqab ska gälla i Sverige. Moskeer är våra baracker, de troende är våra fotsoldater

  Gilla

  • Cosmik Debris 2020-07-25 / 16:05

   Sverige var ett bra land innan den muslimska plågan. Förr eller senare ska varenda muslim ut ur landet och era moskéer rivas. Tro inget annat!

   Gillad av 2 personer

   • Ölandsbonde 2020-07-25 / 19:21

    Stämmer inte helt. Du har rätt enligt bilden men du glömmer sommarmorden. Om sådana skrevs det mycket och det var inte lugnt på redaktionerna. Lösnummer är till för att säljas!

    Gilla

 5. As Sueidi, Abdullah 2020-07-25 / 14:38

  Så här konverterar du toralf

  Gilla

  • Ölandsbonde 2020-07-25 / 19:19

   Bra att det är så lätt att bli muslim. Men om man ångrar sig senare, hur blir det då?

   Gilla

  • Bengt 2020-07-27 / 12:26

   Jag förstår inte varför du tillåter en salafist att sprida sin propaganda på din blogg. Varför?
   islam.nu är en hemsida som drivs av konvertiter som konverterat till sunnimuslimer (salafister)

   Gilla

   • Thoralf A 2020-07-27 / 13:34

    Därför att mina läsare skall se vad som jag utsätts för. Jag för mängder av den här typen av kommentarer varje vecka. Och allt slängs i den digitala papperskrogen!

    Gilla

 6. As Sueidi, Abdullah 2020-07-25 / 14:35

  När jag är klar i träningslägret i Saudiarabien kommer jag komma hem till dig.

  Gilla

 7. Tjalle 2020-07-25 / 13:12

  EU ?
  Är en välbetald klubb för välbetalade ministrar man vill av med på ett smidigt sätt.
  Där Sverige hade en minister som gjorde allt fel.
  Och är nu specialist i EU. Inom samma område !

  Gilla

 8. Kalle 2020-07-25 / 12:06

  Citat ur Journalisten Ola Wong:s sommarprat i SR. Textversionen av sommarpratet utan musik.
  Mycket avslöjande om mediasitutionen för en journalist i sverige.

  http://olawong.squarespace.com/ola-wong/2020/7/20/mitt-sommarprat.html;jsessionid=5991FEC78FF1C95FB696BF667898E194.v5-web013

  ””Redan 2009 fick jag och andra utrikesmedarbetare på Sydsvenskan ett dokument som redaktionsledningen hade val att kalla för en fatwa, ett ord som jag dittills hade förknippat med ayatollorna i Iran.

  I fatwan stod det att en alldeles för liten andel kvinnor syntes i byråmaterialet och för att väga upp det skulle från och med nu MINST, med stora bokstäver, hälften av personerna vi intervjuade vara kvinnor. Det fanns inget utrymme att säga emot.

  Jag tror på att man ska ta med de personer som är mest relevanta för ämnet och inte basera det på någon överideologi eller räknematris. I Kina är det ofta kvinnor men inte alltid. Då fick man stoppa in statistikkvinnor med tomma citat i texten.

  Men jag tyckte det var en kompromiss som var värd det med tanke på att jag hade ett fantastiskt jobb, och Sydsvenskan var en bra uppdragsgivare i övrigt. Men när de senare tackade nej till vad jag tyckte var en världsnyhet, att Kina börjat stänga sitt dåvarande system med arbetsläger, med motiveringen att källan var en man, så började jag inse att något hade spårat.””

  http://olawong.squarespace.com/ola-wong/2020/7/20/mitt-sommarprat.html;jsessionid=5991FEC78FF1C95FB696BF667898E194.v5-web013

  Han beskriver situationen i både kina och sverige.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2020-07-25 / 12:54

   En årsprenumeration på Sydsvenskan kostar nu 5275 kr. För detta får man således styrda nyheter och åsikter av det som redaktionen tycker är lämpligt för prenumeranterna att få veta.

   Dessutom hemlighåller man denna policy. Nog för att inte reta annonsörerna. Läsarna betraktar man som kretiner. Man skäms inte ens för att benämna sin diktatur med fatwa.

   Tack Ola Wong för sanningen!

   Gillad av 3 personer

  • DP 2020-07-25 / 13:12

   När man tror att det inte kan bli värre. Genuskvoterade nyheter! Milda makter vilket apland vi lever i.

   Gillad av 3 personer

   • turrim 2020-07-25 / 17:07

    Sydsvenskan har fått en ny chef, Jonas Kanje. Det vore intressant om någon från fria media frågar om han tar avstånd från fatwan. Eller om han själv törs ta initiativ.

    Gillad av 1 person

 9. Tony 2020-07-25 / 11:56

  Trots att det drabbar vissa av dessa länders medborgare positivt så kommer vi fortfarande att ha vissa
  länders folk sittande i utanför butiker och i gathörn för att tigga av dem som bara blivit förlorare?

  Om man översätter detta till ett stort företag så hade inte dom skickat en lärling till att förhandla om en jätteaffär, utan man hade skickat ett proffs?? Men drinkarna efter uppgörelsen var säkert goda, men det kunde dom ju va , det var Svenska folket som bjöd på dem?

  Ja herre jisses, om vi inte varit driftkucko innan i världen så kommer vi att bli det nu !

  Gilla

 10. Sven d.ä. 2020-07-25 / 11:35

  För Löfven så är tydligen EU-projektet viktigare än Sverige.

  Gillad av 1 person

 11. messkalle 2020-07-25 / 09:53

  Löfven blev överkörd av de smarta i EUledarna
  Det inte säkert att Sverige får rabatten som han sa.
  Från säker källa i Bryssel.

  Gillad av 1 person

 12. Sven d.ä. 2020-07-25 / 08:38

  Men varför protesterar ingen? Verkligen bra fråga.

  Det kommer inte fram i de stora nyhetskanalerna att Sverige och ett antal andra länder betalar för bla länder i Södra Europa. Locket är på. Bara en rejäl ekonomisk nedgång kan väcka svensken, det måste ske något dramatiskt.

  Britterna kan skatta sig lyckliga att de klarade sig ur i tid. De satsar egna pengar på det egna landet.

  Gillad av 1 person

 13. Cosmik Debris 2020-07-25 / 02:36

  Nattens facit. Hittills!

  Expressen: En person skottskadad – stor polisinsats i Södertälje
  Expressen: Man skjuten utomhus i Örebro – allvarligt skadad

  Det bidde inget kompetensregn. Det bidde ett kulregn.

  Gillad av 4 personer

  • Håkan Spångberg 2020-07-25 / 08:16

   Skulle vara intressant att få statistik på hur det nya, ”spännande”, Sverige påverkar PK-adeln i sina privilegerade reservat. Eller är det bara vanligt folk som ska få ta del av det nya, ”spännande”, Sverige…

   Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2020-07-25 / 13:29

   Tillägg:

   Ytterligare en skottlossning samt att en muslimsk somalier, enligt Flashback – kört in i en folkmassa i Borlänge.

   Det går bra nu.

   Gillad av 1 person

 14. Ölandsbonde 2020-07-25 / 00:09

  Man behöver se alla länder för att ha en åsikt. Urvalet för ensidigt.

  Gilla

  • Hoppalong 2020-07-25 / 09:52

   Du som vet, varför inte upplysa oss andra med en ny graf.

   Gillad av 2 personer

  • Sven d.ä. 2020-07-25 / 11:38

   Nej man behöver inte se alla länderna för att ha en åsikt om Sveriges del av fondprojektet. Bra gjort Weimers!

   Gillad av 1 person

 15. Per-Erik Friberg 2020-07-24 / 23:17

  Den nya rättvisan!

  Svenskar som ska arbeta tills de är 69 eller 70 år tvingas betala till sydeuropéer som kan gå i pension vid 55 år. Dessutom får svensken lägre pension.
  Jävla Stefan Löven. Satans landsförräderi. Hur i helvete kan Svenskarna rösta på ett sånt svin?😡😡😡😡 Den nya rättvisan?????

  Svenskar som ska arbeta tills de är 69 eller 70 år tvingas betala till sydeuropéer som kan gå i pension vid 55 år. Dessutom får svensken lägre pension.
  Jävla Stefan Löven. Satans landsförräderi. Hur i helvete kan Svenskarna rösta på ett sånt svin?😡😡😡😡

  Gillad av 1 person

 16. Cosmik Debris 2020-07-24 / 23:10

  Expressen: ”Ex-ministern: Vill bo permanent i Sverige”
  ”Under hans mandatperiod dödades minst 420 civila i våldet mot demonstranterna.”

  Muslimen Najah al-Shammari är alltså ansvarig för 420 personers död. Anders Behring Breivik är ansvarig för 77 personers död.

  Det betyder att svenska skattebetalare ska försörja en muslimsk massmördare livet ut? Dessutom kommer han att befinna sig i frihet!

  Det är bortom sinnessjukdom. Det är så in i helvete sjukt!

  Gillad av 3 personer

 17. Cosmik Debris 2020-07-24 / 22:49

  Grekland har hittills 206 döda.
  Sverige har hittills 5724 döda.

  Den som tror att det handlar om en ”återhämtningsfond” är mer än lovligt dum i huvudet (läs sosse). Det är helt andra saker i görningen. Det är fanimej en statskupp genomförd av den nationalsadistiska och fascistoida socialdemokratiska förbrytarregeringen. Jag hittar inget bättre ord än statskupp.

  Ps. Axel von Fersen?

  Gillad av 3 personer

 18. Håkan Spångberg 2020-07-24 / 22:27

  Sverige RIP.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer är stängda.