EN HOTFULL ARTIKEL

I lördagens Barometern fanns en artikel om huset vid slottet/stadsparken som drabbats hårt av problem sedan Kalmar kommun anslutit fler fastigheter till dagvattensystemet och förändrat gatunivåerna, vilket inneburit att dagvatten rinner in på fastigheten med efterföljande problem med kraftiga sättningar i husgrunden i det gamla 1700-talshuset. En konflikt har pågått under snart fem år mellan fastighetsägaren och Kalmar kommun.

Nu verkade det som Kalmar kommun hade tagit sitt förnuft till fånga och erkänt att det är kommunen eller rättare sagt kommunbolaget Kalmar Vatten AB som orsakat problemen för fastighetsägaren och att man nu skulle återställa och sänka gatorna till tidigare nivå för att dagvattnet skall följa gatan och inte rinna in till fastigheten. Ett bra beslut om det fullföljs av Kalmar kommun.

Men sedan avslutades artikeln med något som jag tolkar som rena hot mot fastighetsägaren!

”Ägaren föreläggs att inom en månad lämna in tekniska redogörelser för hur grunden och stomkonstruktionen för en tillbyggnad ser ut, hur fukt från mark och nederbörd kan påverka byggnaden, även under byggnadstiden.

För det första så förutsätter jag att Kalmar kommun redan har beviljat bygglov för utbyggnaden av fastigheten och då kan man inte i efterhand kräva in några ”tekniska redogörelser”. Det borde man begärt in då bygglovet söktes.

Skälet till redovisningskraven är byggnaden anses ha förvanskats då arbeten som påbörjats inte färdigställts, eller har varit bristfälliga. Det anses också sannolikt att grunden för tillbyggnaden inte stämmer överens med gällande konstruktionsstandarder och att fasadrenoveringen inte gjorts enligt Boverkets byggregler.

Det finns ett pågående bygglovsärende om utbyggnad och byte av utseende med krav om att det ska vara färdigställt inom fem år. Eftersom åtgärderna har lett fram till en förvanskning så måste tillsynen stramas upp. Vi anser att vi kan ställa det kravet för vi ser inte några yttre faktorer som skulle omöjliggöra för henne att se till att det inte blir en förvanskning.”

Vad sysslar Kalmar kommun med? Fastighetsägaren har ju avbrutit sin renovering och utbyggnad av huset på grund av den pågående tvisten. Det är ju Kalmar kommuns långsamma handläggning som orsakat fastighetsägaren alla nya problem. Menar Kalmar kommun att fastighetsägaren skall färdigställa renoveringen av huset och samtidigt hoppas att Kalmar kommun löser dagvattenproblemet. Något som kommunen har motsatt sig under flera år.

Jag tolkar det som ett rent hot från bygglovschef Mikael Kaiser på Kalmar kommun! Det var sorgligt att läsa. Jag hoppas att det är en feltolkning av journalisten men betvivlar det dock starkt.

Om jag vore fastighetsägaren skulle jag stämma Kalmar kommun och kräva att de betalade alla kostnader som uppkommit och inte minst att ägaren inte kunnat färdigställa sin renovering av fastigheten under minst fyra år.

21 reaktioner på ”EN HOTFULL ARTIKEL

 1. Mode 2020-09-29 / 21:35

  Till Maja Dacke

  Smaken är som baken delad!

  Det är vetenskapligt belagt att vackra och slimmiga o långa personer når mest framgång.

  Gilla

 2. Tommi 2020-09-28 / 22:19

  Regeringen måste ju faktiskt vid detta laget vara oerhört irriterade på både Joan o Malin som bara ställer till det för sig, den ena galenskapen efter den andra, hur länge ska regeringen ha tålamod med dessa två dumstrutar. En regering som får gripa in ständigt o reda upp i all skit de ställt till. Sätt båda stollarna på ett högskoleprov så får vi se om de får många rätt! Då skulle deras låga IQ avslöjas. Hur f-n kan Persson trakassera den kvinnan som äger huset i gamla stan o kräva att hon ska börja bygga en veranda inglasad?? På en tomt som simmar i vatten för att kommunen orsakat problemet själva? Persson verkar helt rubbad, en demensutredning kanske borde vara på sin plats.

  Gillad av 1 person

 3. J B Doe 2020-09-28 / 17:54

  Tack, Thoralf!
  Idag damp din bok ner i brevlådan med en rejäl duns. En maffig volym som jag är sugen på att hugga in på.
  Men nu är det väl dags att rikta in din enorma energi på nästa projekt: ett lokalparti.
  Vad sägs om AfK = Alfsson för Kalmar?

  Gilla

 4. Ò Hyra 2020-09-28 / 16:16

  Den där allén som leder fram till slottet i närheten av fastigheten.
  Asfalt, fullt med hål och nednötta trottoarstenar. Ger ett mycket dåligt intryck.
  Borde snyggas upp ordentligt.

  Hårfästet är så upptagen av sin egen förträfflighet
  att han inte märker det, men jag kan försäkra att turisterna gör det.

  Ser ut som forna DDR! Hela gatan och trottoarerna skulle naturligtvis vara med plattor.

  Gilla

 5. Ivar Andersson 2020-09-28 / 09:05

  Problemen har säkert med klimatförändringarna och de stigande havsnivåerna att göra 🙂
  Kalmar vatten har aldrig någonsin gjort något fel 🙂

  Gillad av 1 person

  • Maja Dacke 2020-09-29 / 18:15

   Hihihihii!

   Vatten har aldrig gjort något fel, men de som hanterar det eller inte gör det.

   Gilla

 6. Cosmik Debris 2020-09-28 / 00:40

  Vänsteråsikter bland unga kvinnor kopplas till psykisk ohälsa

  ”Enligt mätningen från Pew Research hade närmare hälften av de respondenter som själva identifierade sig som ”vita vänsterliberaler” en diagnos för någon typ av psykisk sjukdom, i gruppen kvinnor 18 till 29 år.”
  https://twnews.se/se-news/vansterasikter-bland-unga-kvinnor-kopplas-till-psykisk-ohalsa

  Det räcker med att lyssna på de verklighetsfrånvända dårhushjonen som kandiderar till posten som kvinnligt språkrör för Miljöpartiet. Psykfall hela bunten!

  Språkrörsvalet i MP är rena knaskampen
  https://www.expressen.se/ledare/malin-siwe/sprakrorsvalet-i-mp-ar-rena-knaskampen/

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2020-09-28 / 07:44

   Delar av huset skall vara från 1700-talet. Bland annat den stensatta grunden

   Gillad av 1 person

 7. Ruttet 2020-09-28 / 00:09

  Tycker Kalmar kommun och Johan Persson framstår som rättshaverister. Överklagar alla bygglov där de fått nej in i det längsta, går i svaromål på offentliga forum, tar lagen i egna händer och ger sig aldrig fast man vet att man har fel. Otäcka människor!

  Gillad av 1 person

  • Inte tjock 2020-09-28 / 21:21

   Utan tvekan har Persson absolut havererat ordentligt nu. Rättshaveri beror oftast på ngn koppling till ngn person som man vill få kontroll över. Är ryktet sant som går på stan, att Persson är lite attraherad av denna vackra kvinna? Är det därför Persson överklagar o överklagar o använder härskartekniker över henne i åratal? Det man inte kan få, det brukar stiga en åt huvudet. Osar sunkig MeToo varning över behandlingen av denna kvinna. Alla har vi ju olika smak, o Perssons kraftiga o manhaftiga frus utseende är väl totala motsatsen till denna ensamstående vackra kvinna. Frun var ju på bild i Barometern nyligen ang Torsåsteatern, ja de kraftiga knäna, tjocka som trästockar skulle de flesta kvinnor aldrig visa upp på bild i en tidning.

   Gilla

   • Maja Dacke 2020-09-29 / 18:23

    Detta borde Thoralf redigera hårt i om inte rent av ta bort – förfular tråden …

    Den som inte är tjock ska ge faen i att klaga på dem som råkar vara det.

    Det är alltid insidan som räknas, inte utsidan, och råkar båda vara lika motbjudande måste man inte kladda ner en annans kommentarsfält med sina privata åsikter. Du är avslöjad! Din insida borde omskapas …

    Gilla

 8. P4 2020-09-27 / 23:16

  Är nog ingen som vågar ta strid mot Kalmar kommun, när man vet vilken ren häxjakt de bedriver, inte minst i media, mot alla som sätter sig på tvären.

  Gillad av 1 person

 9. Husägare 2020-09-27 / 22:39

  Sjukt att Johan Persson fördröjt, förhalat, o emotsatt sig allt vad förnuft heter gällande huset i gamla stan, i snart ett sekel?? Varför fixar Johan Persson kommunen inte till det som de själva orsakat? Åter igen gör tomten J Persson bort sig? Gubben JPersson framstår ju som riktigt senil men sina bråk med framför allt kvinnor.

  Gillad av 1 person

 10. Pamp 2020-09-27 / 22:34

  Angående debatten om unga i gängrelaterad brottslighet. Vad säger Johan Persson om att hans kommun utmärker sig bland de som svarat ja, 14%, på att det förekommer gängkriminalitet i kommunen?

  ”TT:s enkät gick ut till Sveriges 290 kommuner, varav 179 svarade, vilket ger en svarsfrekvens på cirka 62 procent.

  Den övergripande frågan var om socialtjänsten får in fler orosanmälningar om barn och unga under 18 år som misstänks vara inblandade i gängrelaterad kriminalitet i dag jämfört med för fem år sedan.
  14 procent svarade ja, 53 procent nej, 15 procent var osäkra och 18 procent svarade att frågan inte var aktuell.

  Följande kommuner/kommundelar svarade ja:

  Askersund, Borås, Botkyrka, Fagersta, Falun, Halmstad, Härryda, Hörby, Kalmar, Karlstad, Katrineholm, Köping, Ljusdal, Lysekil, Motala, Perstorp, Sala, Sigtuna, Skövde, Täby, Uddevalla, Värnamo, Västra Hisingen (Göteborg), Örebro, Örnsköldsvik, Östhammar.”

  Gilla

  • Otto 2020-09-28 / 13:35

   Så den optimala kommunen som är bäst och växer mest av alla i hela Sverige enligt Johan Persson, har drabbats av gängkriminalitet?

   Gilla

 11. Ölandsbonde 2020-09-27 / 22:28

  Om detta stämmer så är det rent ut sagt alldeles för djävligt. Här blir jag amerikansk och önskar att ngn jurist tar sig an ärendet och driver en rejäl skadeståndsprocess mot procent på framtida ersättning!

  Gillad av 2 personer

 12. Vitryssland 2020-09-27 / 22:07

  Det är förenat med livsfara att bo i Kalmar! Dessa amatörer på varenda stol.

  Gilla

 13. Allan 2020-09-27 / 21:38

  Vilka jävla amatörer de är i Kalmar kommun!

  Gilla

Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Håll en hyfsad ton och språk så bidrar du till bloggens kvalitet.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s