OFF TOPIC V02

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Annons

22 reaktioner på ”OFF TOPIC V02

 1. J B Doe 2021-01-12 / 20:36

  Så har då St Greta blivit frimärke. Det var väl bara en tidsfråga. På märket ses hon som fågelskådare spanande på några svalor. Jag tycker olycks-korpar hade varit mer lämpligt.

  Gillad av 1 person

 2. Anders 2021-01-12 / 09:45

  Det verkar som våra myndigheter är helt oförmögna till att klara någonting av det som behövs för att få styr på samhället . Invandringen , kriminaliteten , försäkringskassan , pensionerna , utbildningsföretagen etc , etc allt är eftersatt och/eller misskött .
  Nu är det pandemivaccineringen som är på tapeten .
  Släpp alltihop fritt . Låt de privata vaccinationsföreragen få tillgång till vaccin.
  De är riktigt effektiva och finns på massor av ställen i Sverige , dessutom har de utrustade bussar som har sin ambulerande verksamhet .
  Det borde avlasta den ordinarie primärvården .
  Och det säkerställs genom registrering i centrala register .

  Gilla

 3. Hilmer 2021-01-11 / 23:48

  Oppositionen är ju helt jävla fel ute i Nato-frågan! Hur kan SD ställa sig bakom detta?

  Gilla

 4. håkan 2021-01-11 / 22:08

  R.I.P Thorleif Torstensson. död i corona 71 år.
  Thoralf, kommer du verkligen starta upp ett nytt parti tills valet nästa år eller kommer du ställa in det pga corona?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-11 / 22:44

   Coronarestriktionerna gör att jag måste vänta med att starta ett parti då i princip alla möten är förbjudna. Men det kommer inom de närmaste månaderna.

   Gilla

   • Sven-Erik 2021-01-12 / 08:02

    Vad skall skilja ditt parti från SD och AFS?

    Gilla

   • Thoralf A 2021-01-12 / 08:36

    Det är jag som kommer skilja mitt parti från SD. Väljarna röstar på personer de tror och litar på. AfS kommer inte ställa upp i kommunvalet vad jag förstått.

    Gilla

 5. Andersson 2021-01-11 / 16:21

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/s-profilen-fran-karlskrona-far-del-i-anna-lindhs-minnesfond

  ”S-profilen från Karlskrona får del i Anna Lindhs minnesfond”

  Det är egendomligt att socialdemokrater med Margot Wallström i spetsen lobbar för fond för en miljöpartist. Som är tänkt att bli en del av Anna Lindhs minnesfond.

  Rubriken är också märklig. Yvonne Sandberg-Fries var f.d. socialdemokrat. Hon var miljöpartist vid sitt frånfälle. Så S-profil är inte riktigt sant.

  Maken Björn Fries är tydligen med och lobbar. Björn är också f.d socialdemokrat. Han lär ha återvänt till fadershuset och i så fall är han också f.d. vänsterpartist.

  Gilla

  • Andersson 2021-01-11 / 18:54

   SVT Blekinge glömde att tala om att Yvonne Sandberg-Fries var miljöpartist.

   Gilla

 6. Kalle 2021-01-11 / 15:16

  ## Merkel kritisk till Twitters beslut att porta Trump ##

  ## Tysklands förbundskansler Angela Merkel ser det som ”problematiskt” att nätjättar i praktiken tagit över lagstiftarens roll att bedöma var yttrandefrihetens gränser ska dras. Det säger hennes talesman med anledning av Twitters permanenta blockering av Donald Trump, uppger AP.##

  I## Sverige har SD:s riksdagsledamot Tobias Andersson kraftigt fördömt Twitters avstängning av USA:s president Donald Trump.##

  https://www.friatider.se/merkel-kritisk-till-twitters-beslut-att-porta-trump

  Dessa techjättar anser sig stå över lagen. Bäva månne politikerna göra. Har de blivit techjättarnas marionetter???

  En ny världsordning???

  Gillad av 1 person

 7. Kalle 2021-01-11 / 13:37

  ## Nätjättarnas mål är att utplåna den populära mikrobloggen Parler, som många flytt till efter att Twitter portat USA:s president Donald Trump. Enligt grundaren John Matze kommer det bli svårt att få upp plattformen igen, eftersom ingen vågar leverera tjänster till dem längre. ##

  ## Varje leverantör, från sms-tjänster till e-postleverantörer till våra advokater, dumpade oss samma dag, säger han i Fox och påpekar att det som nu sker på nätet är ”extremt skrämmande”.##

  https://www.friatider.se/samordnad-attack-mot-parler-de-forsoker-sanka-oss

  Skrämmande, mycket skrämande slag mot yttrandefriheten.

  Finns det någon som helst yttrandefrihet kvar med tanke på att SWEBBTV raderats med flera andra???

  Det går som en vänstervriden löpeld runt vår värld att stänga av yttrandefrihet!!!

  Gillad av 3 personer

 8. Grålle 2021-01-11 / 13:26

  Varför är det ingen debatt om utbyggnaden av 5G i Sverige? Allting hamnar i skymundan av corona. Så praktiskt för politikerna.
  Faktum är ju att befolkningen kommer att utsättas för en mycket högfrekvent strålning och vilka hälsorisker det medför är hittills outrett.
  Vi kommer att i vår närhet få leva med tätt placerade mikrovågssändare på el- och lyktstolpar och det innebär en kraftig ökning av en redan hög strålningsexponering.
  Kanske är tanken att ”bokföra” eventuella dödsfall på det redan hårt belastade Corona-kontot?
  Man kan ju krasst konstatera att Corona kunde inte ha kommit lägligare med tanke på presidentvalet, 5G mm.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-01-11 / 14:23

   Måste vi ha 5G? Jag klarar mig gott med 2G på min telefon. Jag tror jag har 3G på ‘bredbandet’. Det duger alldeles utmärkt.

   Det är ett tag sedan man slutade hyra ut dvd-filmer. Det var inte roligt tänkte jag. Men sedan kom jag på att jag har aldrig hyrt en dvd. Jag gick in på bibliotekets hemsida och där fanns en del som var sevärt. Jag har köpt en sån där kanon-projektor för fyra olika ändamål. Men alla fyra har spruckit på grund av coronan. Men film kan man ju alltid titta på. Jag hittade tjugoen sevärda filmer på second hand. För fem kronor styck.

   Gillad av 1 person

   • Hilmer 2021-01-11 / 19:20

    5G är något vi verkligen borde frukta för vår hälsa. Såg ett klipp på Fejjan igår med mätning av strålning från en balkobg där antenner sitter på vanliga hustak i centrum. Strålningen är förödande och vi behöver verkligen inte 5G.

    Gillad av 1 person

 9. Anders 2021-01-11 / 12:24

  Läser att SVT reportern Bergfeldt har levt men män som är rövhuvud .
  -Stackars dem .

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-01-11 / 14:27

   Vad är ett rövhuvud? Är Donald Trump ett rövhuvud?

   Gilla

 10. Ò Hyra 2021-01-11 / 12:03

  31 augusti 2020:
  ”Det finns risk för lokala utbrott, så kallade kluster, där många människor på kort tid smittas.”
  Tja, han hade ju rätt Tegnell, om man kan kalla hela Sverige för ett kluster.

  Gilla

 11. Kalle 2021-01-11 / 11:33

  ## SVENSKA ELITER FÖRSTÅR USA LIKA LITE SOM KUNG GEORGE III ##

  ## Boston Teaparty och frihetskriget. Man kastade ut det brittiska tyranniet och bildade sin egen nation. Därför präglas hela amerikanska konstitutionen av medborgarnas rätt att avsätta tyranner. Det andra tillägget om medborgarnas rätt att bära vapen syftar just på medborgarnas rätt att avsätta makten med våld om den blir tyrannisk.

  Det är bara med denna bakgrund man kan förstå varför folk sprungit in i kongressbyggnaden med krigsmålningar i amerikanska flaggans färger. De knyter an till nationens historia. ##

  ## Den här konflikten kan lösas inom ramen för demokratiskt styrelseskick, om alla sidor får komma till tals på lika villkor. Om däremot vänsterns och liberalernas etablissemangen stryper den öppna och fria debatten, kommer polariseringen och motsättningarna att öka och upploppen bli fler.

  Här har rådande makthavare ett enormt ansvar att rädda öppenheten och värna meningsmotståndarna deras rätt att framföra sina ståndpunkter på lika villkor.

  Ja, dagens makthavare i Sverige, Europa och Nordamerika befinner sig ungefär där kung George III i brittiska imperiet befann sig 1775 och förvägrade amerikanarna deras rättigheter.Han fick först upplopp och sedan ett frihetskrig på halsen. Hans styre kastades ut från Nordamerika som det tyranni det var för amerikanska folket. ##

  https://samtiden.nu/2021/01/svenska-eliter-forstar-usa-lika-lite-som-kung-george-iii/

  DICK ERIXON10 JANUARI, 2021 i SAMTIDEN.

  Tack Dick för en läsvärd och intressant klargörande artikel!!!

  Gillad av 2 personer

 12. Anders 2021-01-11 / 10:18

  Hur långt kan det gå innan någon journalist törs ställa ansvariga politiker till svars . Det ena avslöjandet efter det andra publiceras i alternativa medier , utan att gammelmedia reagerar . Kan det bero på att de lever av samma pengar som t.ex studieförbunden .
  Presstödet lägger nog en ribba på vad som kan avslöjas.
  Det är hög tid att städa ut en massa dåliga och mer eller mindre korrupta politiker och aktivister inom stat , kommuner och regioner .
  Det kommer att ta tid , och den tiden kommer .

  Gillad av 3 personer

  • Bergman år 2021 2021-01-11 / 14:20

   Fast kampen mot journalister anser jag i grunden är något större än bara misstroende mot en yrkeskår.

   Makten, etablissemanget, har upptäckt hur farliga fria debattörer är på nätet och mobiliserar bland annat journalistkåren. Visst, jag gamle man, har kanske gripits av konspirationsidéer. Men jag identifierar mig med den växande skara som anser att det inte längre handlar om vänster eller höger eller kapitalism mot socialism eller socialliberalism mot beprövat sunt förnuft och nedärvd kultur. Egentligen tror jag att det förmodligen är en kamp mellan nationell identitet och de överkördas vanmakt som nu, världen över, börja banka på maktens boningar – t ex tidningshusen.

   Facebook, Twitter och Instagram är globalismens banérförare. Jag tycker mig se hur politiker och MSM över hela världen formar sig till något ruggigt för oss, mer eller mindre omedvetna medborgare, och tvingar oss att foga oss och kröka rygg. I annat fall klassas vi med hjälp av ordets makt att bli utmobbade som moderna tattare till utkanten av samhället av journalisterna – renhållningshjonen.

   Fast, som du påpekar, så växer motkrafter runt om i välden sig starka eftersom vi, enskilda människor, kan ju också utnyttja nätet och förena oss för att skaka av oss de maktgalna. Våra ord på nätet som inte kan stoppas kan bli till oblodiga, men verbala injurier och minimera och kanske eliminera vårt korrupta etablissemang och dess lismande hantlangare – journalisterna.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.