OFF TOPIC VECKA 4

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Annons

26 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 4

 1. turrim 2021-01-27 / 17:49

  Malmö ”förlorade kampen” om ett nytt Förintelsemuseum. Det ska som allt annat ligga i Stockholm med höga hyror för objektet och brist på lägenheter för dem som ska sköta om det.

  Nu gråter kommunalråden i Malmö med Katrin Jammeh Stjernfeldt (S) i spetsen krokodiltårar, för vi var ju överens i alla partier lokalt.

  Sakligt sett till vad som hände under och efter VK2 så borde ett sådant museum givetvis ligga i Skåne. Det var till Landskrona och Helsingborg som de danska judarna flydde i fiskebåtar. Det var till Trelleborg som de vita bussarna från Bergen Belsen kom med färja. De togs om hand i bl a Malmö och vårdades i det som nu är stadsbiblioteket. Många bosatte sig och började arbeta i området. De var välkomna och allt var frid på den tiden.

  Men i dag har i varje fall Malmö och dess ledande socialdemokratiska kommunalråd försuttit sin chans sedan länge. Man har glömt 40-talet. Här låter man nu muslimer härja och skrämma judar utan ett ord eller en åtgärd från stadshuset. Till och med i socialdemokraternas första majtåg så skränar en fraktion judehat. Det är oanständigt.

  Jag fick för några år sedan möjligheten att besöka synagogan i Malmö i samband med en konferens. Där fick jag i klartext veta hur man tvingats ha hög bevakning, hur medlemmarna och särskilt deras barn hotades varför de måste till skillnad från de hotande muslimynglingarna hålla låg eller ingen profil. Församlingen minskade varje år då man inte vågade bo kvar i Malmö. Samtidigt som den muslimska moskén ökar med hög profil och med alltid goda ord från lokalmedia. Ingen har vågat tala om hat mot folkgrupp.

  Jag gissar att statministerns enda kommentar till eländet är – det är inte OK.

  Gilla

 2. Andersson 2021-01-27 / 13:56

  Jag måste var synsk eller cynisk. Det är bara att välja.

  Jag har tänkt att skriva om minkhanteringen i en veckas tid. Jag väntade bara på att veckans off topic skulle komma upp.

  Att minkar skulle sprida corona-smitta har varit känt länge

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dllV4j/minkar-ar-extra-kansliga-for-corona

  Detta skrevs i oktober 2020

  Flera europeiska länder förbjuder minkuppfödning – men den fortsätter i Sverige

  https://tidningen.djurskyddet.se/2020/10/flera-europeiska-lander-forbjuder-minkuppfodning-men-den-fortsatter-i-sverige/

  Minkfarmar är vedervärdiga och har inget som helst berättigade.

  Danska minkfarmare har fått en ersättning som gott och väl skull räcka till tre storsjukhus. Nu vill de satsa sina pengar i nya farmar i södra Sverige – flest i Skåne får man förmoda.

  ——-

  Så kommerf det här:

  Regeringens beslut om minkhållningen

  Regeringen meddelar att man inte tillåter uppfödning av nya minkkullar i år, för att undvika vidare smittspridning bland minkar.

  Det är ett beslut som tagits av Jordbruksverket och Sveriges Veterinärmedicinska anstalt tillsammans med näringsdepartementet.

  Man tillåter inte parning av minkar under 2021, som normalt görs under februari-mars. Därför blir det inga valpar till våren.

  SVT · Cajsa Bengtsson

  ——-

  Alltså inget förbud mot minkuppfödning. Man skjuter bara upp verksamheten ett år. Det kommer inte att ske någon avlivning av minkar. Det kommer inget förbud för att starta nya minkfarmar. Borde inte pandemilagen gå att använda för att få stopp på den motbjudande hanteringen för gott.

  Hur många miljarder ska minkfarmarna få i ersättning?

  Vad säger Jimmie Åkesson? Och Louise Erixon?

  Gilla

  • Jan 2021-01-27 / 15:48

   Jimmie Åkesson tycker ju detta djurplågeri är Blekinges signum.

   Gilla

 3. Kalle 2021-01-27 / 13:08

  ##År det idag vi ska minnas att en socialdemokrat nominerade Hitler till Nobels fredspris?##

  ## Inte alls långt bort i tiden, 1989 införde regeringen Carlsson (S) ett totalstopp mot invandring. I det s.k. Luciabeslutet konstaterades att Sverige var ”FULLT” Redan då tillhörde en numera inte helt okänd socialdemokrat som heter Mona Sahlin partiets toppskikt och var tänkt att bli Carlsson efterträdare om inte en chokladbit kommit i vägen. Nåväl, totalstoppet mot invandring hävdes 1991 av en borgerlig regering. ##

  ## En viss Ragnar Linnér var medlem i Socialistiska Partiet och i Sveriges Nationella Förbund SNF och stred som frivillig i Waffen SS. Linnér gjorde senare karriär inom fackföreningsrörelsen. 1958 grundade han Sveriges socionomers riksförbund vars ordförande han var under åren 1958-1961. 1965 rekryterades han av socialdemokraten Hjalmar Mehr som kanslichef på barnavårdsnämnden i Stockholms stadshus ##

  ##En av de mest namnkunniga socialdemokraterna med brunt förflutet är den gamle toppdiplomaten och f.d. ambassadören Sverker Åström. Han gick direkt till UD 1939 efter studenten. I sina memoaren ”Ögonblick” har han dock glömt att han varit medlem i en nazistisk organisation och sa att jag har inga minnen av några eventuella kontakter med Sveriges Nationella Förbund och kan inte svara på några frågor om det. Sverker Åström verkar inte ha brutit helt med de främlingsfientliga” I DN 1990 tyckte Åström ”att Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle ha svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land” ##

  https://petterssonsblogg.se/2021/01/27/ar-det-idag-vi-ska-minnas-att-en-socialdemokrat-nominerade-hitler-till-nobels-fredspris/

  Litet utdrag ur sossarnas bruna historia på Förintelsens dag!!!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-27 / 14:28

   Min slutreplik skickades in i måndags till tidningen. Jag väntar på att den skall publiceras.

   Gilla

 4. stefan a. 2021-01-27 / 08:12

  Gilla

 5. anonym 2021-01-27 / 01:00

  Gilla

 6. Lollo 2021-01-26 / 21:46

  Sverige har dalat från 19:e plats år 2015 till 46:e plats år 2018 på Economic Freedom of the World Index. Ett av skälen är att företagare och näringsidkare tappar allt större förtroende för polisens arbete. I en artikel i SvD skriver två nationalekonomer att en urholkad rättsstat slår hårt mot ekonomin. Polisens roll i samhället har försvagats menar de bägge och den rollen utgör en av de faktorer som spelar in när svenska företag känner en allt större pessimism över utvecklingen.

  Det är inte polisen som är det egentliga problemet utan det bakomliggande problemet är massinvandringen av dysfunktionella individer från Afrika och MellanÖstern som har gjort Sverige till ett otryggt samhälle med hög kriminalitet. Utan denna massinvandring hade polisens resurser räckt till för att skapa ett tryggt samhälle.

  Gillad av 4 personer

 7. Sven d.ä. 2021-01-26 / 21:29

  Om att ta ansvar.
  Från dagens BBC angående hanteringen av Covid 19 ”Prime Minister Boris Johnson said he took ”full responsibility” for the government’s actions, saying: ”We truly did everything we could.””

  När tror ni att kan höra motsvarande från Löfven & Co? Det lär vi knappast göra.,

  Gilla

 8. Tony 2021-01-26 / 19:05

  Så har den socialdemokratiska hjärntrusten haft sin dagliga predikan,
  idag handlade det om att vi inte ska resa till dom Europeiska länderna för
  att inte dra hit mer Smitta?
  Men det sägs inget om den trafik som dagligen kommer utanför EUROPA,
  från dom så kallade Mena länderna? Där pågår trafiken för fullt?????

  Finns det inte en Svensk journalist som har ryggrad att pressa regeringen
  om denna märkliga trafik mitt under en pandemi?????

  Hur fan kan sådana som inte sköter sitt jobb se sig själv i spegeln inför
  folket och inför sina egna barn för det bedrägeri som sker utan att dom
  ens försöker att reagera på den maktgalna sosse regeringen??

  Gillad av 2 personer

 9. J B Doe 2021-01-26 / 18:02

  Visst är det något lurt med den s k stormningen av Kapitolium i Washington?
  Vaktstyrkan var mindre än vanligt trots att man visste att stora demonstrationer var på gång.
  Dessutom var tydligen byggnadens portar inte ens låsta, vilket framgår av filmade bilder som visar hur demonstranterna promenerar in. Att låsa om sig vore väl en naturlig skyddsåtgärd och då skulle portarna vara sönderslagna.
  En annan sak man kan undra över är hur advokaten Sid Powell lyckades få ihop 270 sidor i sin rapport om valfusk, om nu allt gick rätt till. Finns det inga kanaler för att låta folk ta del av raporten?

  Gillad av 2 personer

 10. Lars 2021-01-26 / 17:51

  Det ser inget vidare ut med Covid-19. Över 200 döda inrapporterade idag och flera mutationer. Dessutom förseningar och trubbel med vaccin. Det går bra nu, som Hårfästet säger.

  Gilla

 11. Ò Hyra 2021-01-26 / 17:29

  Dom här djä…. fjollorna på Karlsborg som grät ut i SVT, att befälen inte var snälla.
  Hur har dom tänkt att klara av ett förhör av främmande makt?

  Men hav hopp! Förstärkning har nu anlänt i form av – mensskydd.

  Gillad av 1 person

 12. Ò Hyra 2021-01-26 / 17:02

  När SVT rapporterar från USA kan vi vara säkra på att ”reportrar” typ Carina Bergfeldt suttit
  uppe hela natten och tittat på CNN, en av dom ensidigaste Tv-kanaler som finns.
  Några egna kontakter lär inte äckliga Carina ha.

  24 timmar om dygnet, samma budskap ska hamras in av CNN. Inte ett spår av objektivitet.

  Goebbels begrep ju att folket ibland behövde underhållning och sponsrade ett stort antal bra filmer.

  Så inte CNN och dess inkompetenta eko, SVT. Samma hjärntvättade idioter som aldrig kan belysa olika uppfattningar.

  Gillad av 3 personer

 13. Ò Hyra 2021-01-26 / 15:49

  Är det någon som tror att den nuvarande presidenten kommer att
  bli lika underhållande som Trump?

  Gillad av 1 person

 14. Hacke 2021-01-26 / 14:00

  Samtliga partier som bildat regeringsunderlag under senare decennier tycks nu under fullbordat massdödsbringande faktum vara eniga om att ha försummat äldrevården i landet under mycket lång tid. Detta fick vi senast idag ett exempel på i statsradions P1 Morgon där såväl inbjuden expertis som medverkande politiker från de två statsbärande partierna vara eniga om. Lika eniga var de kring att kostnaderna för att bara behålla nuvarande bevisligen oacceptabelt låga nivå uppgår till 50 miljarder om året. Och det dubbla om vi nu äntligen ska kunna börja förbättra omsorgen om våra äldre till anständig nivå också i det land som så paradoxalt nog benämner sig som humanitär stormakt.

  Mot bakgrund av denna vetskap som alla ansvariga således varit väl medvetna om kan man då ställa den horribla massinvandringen under samma tid vars groteska kostnader ingen ens kan fantisera sig om slutnotan för. Ta bara ett sådant exempel som de s k ensamkommande vuxna männen och vad det godhetsposerande kalaset kostar och hur oerhört aktiva politikerna varit för att få såväl illa underbyggd lagstiftning som skattemedel på plats för dessa deras nya frälse. Det är så man kan gå upp i atomer vid tanken på prioriteringarna framför de som byggt vårt land och som på grund av medveten(!) nedprioritering nu dör som flugor under fasansfull ångest och obeskrivligt lidande. Som en sista spottloska i ansiktet som tack från de som ska föreställa svenska folkets främsta företrädare.

  Denna och många andra horribla prioriteringar förväntar jag mig att sd kommer att fokusera på i kommande riksdagsarbete och då inte minst i debatter/information inför kommande val.
  Ren win win för såväl partiet, landet och inte minst våra äldre. Partiet tar mark från socialdemokraterna på deras sedan länge och numera missvisande starka område, vård/omsorg. Detta samtidigt som man förstärker fokus på det egna partiets viktigaste och största ödesfråga i svensk nutidspolitik – massinvasionen från världens alla dysfunktionella länder och kulturer.
  En given valfråga i mina ögon som nu på grund av en massdödsbringande pandemi kommit i så skrämmande öppen dager.
  Och att något så närmast ofattbart skulle till för att avslöja 7-partiets långvariga folkförräderi mot de som byggt landet är väl bara något som kan hända i den humanitära storhetsvansinnesmakten, demokraturen Sverige.

  Gillad av 1 person

 15. Anders 2021-01-26 / 13:57

  Allt som rapporteras om det aktuella tillståndet i Sverige visar på den vanskötsel Moder Svea varit utsatt för de senaste 30 åren . Idag kom en rapport om tillståndet på de statliga vägarna . På 70 talet storsatsades det på vägar och vägunderhåll efter det har det bara blivit sämre . Vi har de sämsta pensionerna i Norden . Vi har livsfarliga äldreboenden . Tryggheten i samhället är helt borta .Vi har minst antal poliser per capita , i hela Europa . Vi har minst antal sjukvårdsplatser i Europa . Invandrare är viktigare för politikerna än de som arbetat ihop till välfärden . Vi har den högsta skatten Europa . Inställningen till kriminella är helt åt h-e . Inställningen till, människor som inte har rätt att vara här är helt uppåt väggarna. En man som bedöms som farlig för Sverige kan inte skickas ut för han kan bli illa behandlad i sitt hemland . Förklaringen till det tänket skulle jag vilja höra från Statsministern eller Morgan J. Och nu pratas det om att skärpa straffen lite för våldsverkare.
  Det tycks mig som den största och bestående förtjänsten för Moder Svea vore att sätta många av de som styrt de senaste 30 åren i finkan .
  Det kanske inte märks de första veckorna , men när de varit inkapaciterade ett tag börjar nog förbättringarna att synas .
  Och nu finns det möjlighet för oss knegare att ändra på det i valet -22 .
  Kanske är det så Att ” sista striden det är ” . Fast det får man inte säga längre , för då är man na….t

  Gillad av 1 person

 16. Kalle 2021-01-26 / 13:36

  ## Ingen planterar bananträd i Vilhelmina. Ingen skulle ens komma på tanken. Vem som helst förstår att de inte skulle överleva.

  Men i stor skala planteras människor från ett av jordens mest våldsamma och underutvecklade länder, Sydsudan, i bland annat Vilhelmina – en liten kommun med 6 668 redan hårt beskattade invånare. ##

  ##Men genom den migrationspolitiska överenskommelsen den 23 oktober 2015 mellan regeringen, Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna (alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet) beslutades att Sverige skulle mer än fördubbla antalet kvotflyktingar till 5 000 personer per år. Avsikten med migrationsöverenskommelsen var att stänga ute Sverigedemokraterna från politiskt inflytande över migrationspolitiken. ##

  ## Sedan 2018 har antalet överskridit den maxgräns på 5 000 som anges i den migrationspolitiska överenskommelsen och ligger på cirka 5 250 kvotflyktingar per år. 2019 steg antalet till 5 408 enligt UNHCR:s statistik. Samma år tog Danmark emot tolv (12) kvotflyktingar. Siffran för 2020 påverkas av coronapandemin. ##

  ## Kvotflyktingsystemet kallas på politisk nysvenska ”vidarebosättning”. Kvotflyktingar ”vidarebosätts”. Notera den passiva verbformen – kvotflyktingar är objekt som inte gör egna aktiva val av var de ska bo utan väljs ut, hämtas, fraktas och bosätts av godhetsindustrin och försörjs av det arbetande folket.

  Kvotflyktingar utgör bottenskrapet
  Kvotflyktingar går utanpå alla andra migrantkategorier som Sverige tar emot. De utgör, brutalt uttryckt, bottenskrapet som ingen vill ha. Alltså måste kommunerna tvingas för att staten ska kunna genomföra mottagandet. ##

  ## Kommunerna har inget val – enligt bosättningslagen (2016:38) från 2016 är de tvingade att ta emot de migranter som anvisas till kommunen, oavsett om de har några lediga bostäder eller andra förutsättningar. ##

  ## Hela det svenska utbudet av skattebetalda hjälptrupper står på tårna som Ryska Nationalbaletten och bara väntar på att få erbjuda sina tjänster.

  Kvotflyktingar åker alltså gräddfil direkt till det som återstår av den svenska välfärden och som en vanlig svensk pensionär eller funktionshindrad kan få kämpa desperat för i åratal för att – i bästa fall – i nåder komma i åtnjutande av. ##

  ## mörkhyade och beslöjade personer löper extra stor risk att insjukna och avlida i Covid19.

  Dödsfallsstatistiken styrker detta. I Chicago är 70 procent av de som avlidit till följd av coronaviruset svarta. I Storbritannien har dubbelt så många svarta britter som vita dött i Covid19. Svenska invandrare med bakgrund i Somalia har den största överrepresentationen (sju gånger fler än förväntat) av Covid19-fall, men också personer födda i Turkiet, Irak, Eritrea, Syrien, Iran och forna Jugoslavien är överrepresenterade.##

  ##Jag bara undrar om det är barmhärtighet att plantera sydsudaneser i Vilhelmina, eller i Sverige över huvud taget, och tvinga dem att ta utvecklingssteg på sådär 200 år från en dag till en annan – istället för att hjälpa dem i deras geografiska, etniska, kulturella, religiösa och språkliga sammanhang? ##

  https://juliacaesar.blog/2021/01/24/ingen-planterar-banantrad-i-vilhelmina/#more-21471

  Det går inte att plantera ”bananträd” i Vilhelmina!!!

  Gilla

 17. stigrydmark 2021-01-26 / 11:47

  Vi lever i ett mycket polariserat land. Möjligen är situationen ännu värre i USA. Julia Caesar skrev nyligen en översatt text från norska,som visar att även Norge är drabbat. Kanske även Tyskland och Frankrike har en påminnande situation.
  Vi Sverige vänner, nationalister och SD brukar anklagas som skyldiga i till hatretorik och att skulden till polariseringen ligger på oss. Det är naturligtvis helt fel. Med SD:s inträde i riksdagen började attackerna med tillmälen, en taktik hämtad från Sovjets KGB. Etablissemanget skulle alltså stå för de rätta åsikterna, medans vi oppositionella inte har rätten till en avvikande åsikt. Attackerna på oss sker av en regim som är totalitär och fascistisk, eftersom oliktänkande trakasseras och diskrimineras.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.