SKALL DU VACCINERA DIG?

Det vore väldigt intressant att veta hur mina läsare tänker angående att vaccinera sig. Är mina läsare mest så kallade ”antivaxxare” eller är det så att många av mina läsare tillhör den äldre kategorin och därmed tillhör en riskgrupp för att bli allvarligt sjuk om du smittas eller kanske till och med avlida av covid 19?

Hur tänker du göra?

Vid årsskiftet sammanställde jag hur många som avlidet i respektive åldersgrupp.

Jag sammanställde också hur stor andel av de smittade i varje åldersgrupp som avlider och hur stor andel av de smittade som fått vård på IVA i respektive åldersgrupp

Annons

48 reaktioner på ”SKALL DU VACCINERA DIG?

 1. lglinder 2021-01-28 / 13:31

  den som är osäker bör läsa vacciner Peter Götzsche är en liten vägledning.

  Gilla

 2. Ò Hyra 2021-01-27 / 17:32

  Gud skapade Adam och Eva. Det var väl helt OK.
  Men sedan skapade han kineser. Varför?
  Eller så är kineser någon form av mutation på originalet.

  Helt klart är covid ett resultat av något som skapats i laboratorium.
  Kina fördröjde FN:s inspektion i landet och alla bevis är nog bortstädade nu.

  Gilla

  • Bo Adolfsson 2021-01-27 / 19:14

   Rasistiska inslag borde inte publiceras!
   WHO håller på och utreder och jag hoppas att de går till botten med hur viruset uppkom.

   Gilla

 3. Laglydig 2021-01-27 / 16:48

  Till de som följer Corona utvecklingen på nära håll som jag själv och Thoralf rekommenderas den här videon med bland annat Björn Olsen och Fredrik Elgh. Den är lång (drygt 2 timmar) men den ger ett uttömmande svar på Sveriges katastrofala hantering av pandemin och vad man borde göra nu. Även frågan om vacciner tas upp.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-27 / 17:53

   Tack för länken. Jag lägger upp den i ett eget inlägg.

   Gilla

 4. Hilmer 2021-01-27 / 16:25

  Läste i Barometern om politikernas utbildningsbakgrund. Borgholm hade t.o.m. högre procent akademisk bakgrund än Kalmar. Hur är det med tjänstemän som Annette Andersson, Eva Brynolf, Malin Almqvist m.fl.?

  Gilla

 5. Robban 2021-01-27 / 14:28

  Jag är generellt inte emot vacciner i ren allmänhet!
  Jag kan mycket väl landa i att vaccinera mig för covid!
  Men först efter de kliniska testerna är lyckligt avslutade och då med ett traditionellt framtaget vaccin! Inte någon form av mRNA vaccin!
  Hör inte till någon riskgrupp, så har ingen brådska att fundera på det! Finns för övrigt inga vacciner som är i närheten av att ha avslutat sina kliniska tester! Ex Pfizer och Moderna har ungefär 2år kvar av sina tester!
  Första gången jag tvekande att vaccinera mig och till sist landade i att avstå var med svininfluensan!
  Känns som det var rätt beslut!

  Gillad av 4 personer

 6. PL 2021-01-27 / 13:28

  Jättebra att du tar upp detta Thoralf! Misstänker att majoriteten av dina läsare är åtminstone 60+ och kanske skulle ha nytta av ett effektivt skydd mot coronaviruset. Nu är det så att Covid19 är ur folkhälsosynpunkt en inte särskilt farlig sjukdom med en IFR på 0,2%, eller annat uttryckt 99,8% av de som smittats överlever. Vad som hänt historiskt vid tidigare pandemier och vad som kommer att hända med coronaviruset är att det kommer mutera till en mildare variant som kommer ge symptom som vanlig säsongsinfluensa eller vanlig förkylning. De nya muterade varianterna som upptäcks kan som det sägs vara mer smittsamma men är garanterat mildare än det virus som uppkom i Wuhan hösten 2019. Man bör notera att även före Covid19 utgjorde vanlig influensa och förkylning en stor risk för gamla och sköra människor. Jag tror personligen inte att det är farligt att ta något av de godkända vaccinerna men kommer själv inte att ta sprutan eftersom risken att bli smittad och dessutom svårt sjuk är väldigt liten.
  På nittiotalet propagerades stort att att särskilt tandvårdspersonal skulle vaccinera sig mot Hepatit B. Idag är det mycket ovanligt att sjuk-och tandvårdspersonal vaccinerar sig mot HB, personalen har lärt sig att leva med smittrisken, de har lärt sig att skydda sig. Samma gäller HIV-smittan.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-01-27 / 14:32

   Dödligheten är väldigt hög i de högra åldersgrupperna vilket fram går av mina diagram.

   Gilla

   • Peter Andersson 2021-01-27 / 22:52

    Dödligheten i de högre åldersgrupperna är väldigt hög, så är också avsaknaden av IVA vård i dessa grupper kanske tom vanlig läkarvård saknas.

    Gilla

  • Peter Andersson 2021-01-28 / 09:27

   Dödligheten är mycket högre än du låter påskina . Så någon ofarlig sjukdom är inte Covid 19 , tror inte att all Världens regeringar är analfabeter , utan de har fakta att stödja sig på när de agerar.

   Gilla

 7. Roland Salomonsson 2021-01-27 / 10:37

  Din graf över antalet avlidna AV Covid är tämligen värdelös, OM DU INTE OCKSÅ VISAR EN JÄMFÖRELSE! T ex totalt antal avlidna eller avlidna i hjärtsjukdom el dyl!

  Hur såg det ut t ex 2019?

  Viktigt också att särskilja vilka som avlider MED Covid från vilka som avlider AV Covid. Vilken kategori redovisas i våra grannländer??

  Gillad av 1 person

 8. Magnus Berg 2021-01-27 / 10:11

  Vill Svenska politiker och Svensk MSM att jag ska göra nåt så gör vanligtvis tvärtom (Självbevarelsedrift) så även med ett vaccin som är framtaget på rekordtid.

  Kanske om fem år och då om dödsfallen/biverkningarna är få eller inga…:-)

  Gillad av 1 person

 9. karlakerman 2021-01-27 / 09:37

  Är upp till var och en om man vill vaccinera sig.
  Jag kommer inte ta vaccinet på grund av att det är för osäkert, har stressats fram och de kliniska studierna är inte klara än vilket de måste vara under normala omständigheter för att ett vaccin ska bli godkänt.
  Media har varit väldigt tysta om alla dödsfall som är kopplat till vaccinet, fria tider är enda media som tagit upp det.
  https://www.friatider.se/sverige-23-doda-efter-coronavaccinering

  Har man underliggande sjukdom så ska man tänka sig för både en och två gånger, de som dött efter vaccinationen har alla varit 70+ och haft andra sjukdomar.

  Klicka för att komma åt comirnaty-handlagda-rapporter-om-misstankta-biverkningar-2021-01-26.pdf

  Gillad av 3 personer

 10. ac carlsson 2021-01-27 / 09:35

  När jag blir erbjuden vaccin mot covid-19 så kommer jag att tacka ja. Jag anser att det är en solidaritetshandling att låta vaccinera sig.

  Jag är själv inte rädd att bli smittad och som en följd av det bli allvarligt sjuk. Men jag tror absolut att smittspridningen kommer att avta när tillräckligt stor andel av befolkningen blivit immuna, genom smitta eller vaccination.

  Jag har anhöriga och vänner som statistisk sett löper stor risk att bli allvarligt sjuka om de smittas av covid-19, och det är för deras skull jag väljer att vaccinera mig. Jag vill kunna umgås med mina gamla föräldrar utan att riskera att smitta dem med en sjukdom som eventuellt kan ända deras liv.

  Jag tror också att de vacciner som nu tillverkas är mycket bättre än traditionella vacciner. Med bättre menar jag att risken för allvarliga biverkningar förmodligen är betydligt mindre och dessutom kan dessa nya vacciner lätt anpassas till nya muterade virusstammar.

  Gillad av 1 person

 11. Mikael 2021-01-27 / 08:47

  Kommer inte ta vaccinet. Inte för jag är emot vaccin på något sätt, har relativt nyligen vaccinerat mig mot TBE, så någon anti-vaxxer är jag inte. Men frågan för mig är, LITAR jag på de som kommer med detta vaccin? Svar nej. Dessutom är dödligheten för låg och jag är inte i nog riskgrupp för att anse det värt det. Förmodligen större risk med nytt okänt vaccin än att få corona.

  Gillad av 2 personer

 12. nilscobra 2021-01-27 / 08:10

  Vaccinet ger ju (i bästa fall) bara ett tillfälligt skydd. Sen måste man ju vaccinera om sig. Vet inte om jag har lust att springa och vaccinera mig en gång om året livet ut. Nån garanti för att vaccinerade inte kan föra smittad vidare verkar ju inte heller finnas.

  Känner mig också med min corona anpassade livsstil rätt säker ändå. Jobbar hemifrån, inget uteliv och begränsat umgänge. När jag absolut måste vistas bland en massa folk. T.ex när jag handlar så använder jag munskydd av skyddsklass FFP3.

  Så, i dagsläget känner jag mig inte speciellt motiverad till att vaccinera mig. Men jag följer utvecklingen.

  Gillad av 1 person

 13. John K 2021-01-27 / 07:58

  Ska jag vaccinera mig. Jag tycker frågan är lite felställd. Frågan bör vara ska vi rädda liv eller inte. I Sverige utfördes inga försök med Hcq-Zink-Z-pac. Varför då. När det finns studier hur många som helst som talar om att det hjälper. T.ex Henry Ford institut i Usa. Varför var man då så emot att inte ens testa och se om det hjälper. När vi nu har massa preparat som vi inte ens vet vad som händer med. Är det att rädda liv. Då gör vi inga tester utan köper skiten rak av. Big Pharma frånsäger sig allt ansvar. Vad säger det. Money Talks. Inte att rädda liv.
  SVAR JAG KOMMER INTE ATT VACCINERA MIG. Om inte Svenska staten skriver ett papper där man tar hela ansvaret om något händer. Troligtvis inte då heller.
  Jag tar hellre judestjärnan i passet

  Gillad av 2 personer

 14. Bergman år 2021 2021-01-27 / 07:48

  Beträffande all ditten och datten om just denna sorts vaccinering så har även Johan Westerholm på ledarsidorna.se framfört synpunkter med såväl ditten som datten eller möjligen und so weiter.

  Gilla

 15. Ludvig 2021-01-27 / 07:34

  Har tagit den första och väntar på den andra sprutan.

  Gilla

 16. Bergman år 2021 2021-01-27 / 07:20

  Pass upp för medicinmissbruk,
  inga piller idag ska du ta!
  Om du äter för många förblir du sjuk
  långt sedan du blivit bra.
  Alf Henrikson

  Gillad av 1 person

 17. Lars 2021-01-27 / 01:18

  Jag skippar det. Tror inte på vaccinet. Inget vet ens hur länge skyddet varar. Dessutom uppkommer nya varianter hela tiden.

  Gillad av 2 personer

 18. Laglydig 2021-01-27 / 00:28

  Jag befinner mig i åldersgruppen 50-59 år. Så dödligheten är väldigt liten i min åldersgrupp.

  Men, jag tillhör flera riskgrupper.

  Jag känner flera personer som haft Corona med svåra komplikationer (IVA vård), en av dem har avlidit och han var yngre än mig.

  Min äldsta son hade en kompis (39 år) som dog i våras (ganska uppmärksammat fall i Göteborg). Dödligheten är 0,0 % i hans åldersgrupp enligt Thoralfs diagram ovan.

  Det är väl en sak att satsa 5 000 spänn på en häst som förlorar eller 50 000 kronor på en aktie där bolaget går i KK, men det här är på liv och död. Jag har ingen lust att dö av ”Kina-viruset” oavsett om det medvetet konstruerats av människor eller inte.

  Det finns andra orsaker att vaccinera sig också, även om jag i sak inte gillar dom, nämligen att man förmodligen relativt snart kommer att behöva uppvisa ett bevis på att man är vaccinerad för att kunna resa utomlands. Jag har inget behov av att resa utomlands men merparten av mina barn bor utanför Europa och när det här har lagt sig lite, förmodligen nästa år, så kan det vara trevligt att ha den möjligheten.

  Så det landar i att jag kommer att vaccinera mig. Men jag vill dock avvakta ett tag tills fler vacciner kommer. Jag är inte särskilt imponerad av Pfizer Biontech eller Modernas vacciner.

  Gillad av 1 person

  • Sven d.ä. 2021-01-27 / 08:16

   Jag tycker det är mest media som hetsar om vaccinpass. ”Kan behöva vaccinpass”, *Flygbolagen kan kräva bevis på vaccination” etc etc. Allt detta KAN.Är de i maskopi med någon?

   Gilla

  • Marita 2021-01-27 / 09:04

   Det kan komma alternativ flygbolag som kan erbjuda resor för friska icke vaccinerade. För många flyg står idag stilla och kostar pengar . Det är redan startar ett sådant initiativ . Så bara vänta ett tag

   Gilla

   • Thoralf A 2021-01-27 / 10:16

    Om t.ex. Spanien kommer besluta om att en vaccination för inresa så hjälper det inte. Personligen är jag ganska övertygad om att EU kommer besluta om detta om andelen som inte vaccinerar sig är för liten. Skall vi gissa på om den blir under 60-70 procent som vaccinerar sig.

    Gillad av 1 person

 19. Hilmer 2021-01-27 / 00:26

  Jag kommer inte ta det. Har jag klarat mig hittills, trots att jag lever precis som vanligt, så får det vara. Har inte ens använt handsprit någon gång.

  Gillad av 2 personer

 20. pllay 2021-01-27 / 00:09

  Jag tror inte det finns ett val.
  Ifyllt vaccinationskort för att använda publika färdmedel eller beträda offentliga platser och butiker.
  Utan vaccination inga fler semestrar eller utlandsresor.
  Datoriseringen har givit våra myndigheter alla verktyg de behöver för att detaljstyra oss, virus blev den händelse de önskade för att gå all in i omdaningen av vårt samhälle från demokrati till totalitär diktatur av Kina-modell.
  Nya virus kommer ständigt hittas så att undantagstillståndet aldrig behöver upphävas, livet kommer cirkulera kring oro, arbete, nya regler och platsen i vaccinationskön, vaccinet som ger de utvalda ett privilegierat liv, vaccinet som endast de som röstar rätt kan få.
  Det går fort nu.

  Gilla

 21. Andersson 2021-01-26 / 23:49

  Jag kommer att vara solidarisk med min sambo. Hon vill resa till England när detta blir möjligt. Om det blir möjligt. Jag är tveksam. Det kommer att bli förlorade år. Tragiskt särskilt för oss som är till åren komna. Och som har långt till barn och barnbarn.

  Gilla

 22. Malin 2021-01-26 / 23:32

  ‘Tillhör den äldre kategorin’…. Vad menar du?
  Skulle vi äldre och ev riskgrupp gärna ta vaccin?? Nej, det verkar ju livsfarligt både att ta sprutor, OCH att säga att man inte vill.
  Mvh

  Gillad av 1 person

 23. Rune N. 2021-01-26 / 23:05

  Hur gick det för Tiffany Dover som svimmade i direktsändning i TV när hon hade fått sin spruta?
  Enligt de uppgifter jag har sett, så dog hon efter tre dagar. Sant eller osant är inte jag människa att ta reda på?

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-01-26 / 23:27

   Vad jag förstår så är det fake news!

   Gilla

   • Rune N 2021-01-27 / 07:24

    Att hon svimmade ett par minuter efter sprutan. Det såg ju vi som såg filmen. Men om hon lever eller är död har ett frågetecken? Om hon lever så borde man ha intresse av att visa upp henne? Påståendet som jag sett är att hon dog efter tre dagar.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-01-27 / 07:47

    Sök på hennes namn så hittar du information

    Gilla

   • Rune N 2021-01-27 / 08:52

    Jag har sökt på namnet. Men får inga klara besked, bara frågetecken. Om jag nu tolkar den engelska texten rätt?

    Gilla

 24. Håkan Spångberg 2021-01-26 / 23:04

  Eftersom man inte får ha en viss åsikt i denna fråga (heller…) så tänker jag så här:
  Så länge det finns en kö så släpper jag fram dem bakom mig och ställer jag mig sist. Och jag hoppas att kön är oändligt lång…
  Det borde dessutom ge ca 500 PK-poäng i denna absurda tid…

  Gillad av 1 person

  • tompas11 2021-01-27 / 00:01

   Tyvärr ett typiskt svenskt agerande att inte våga sätta ner foten. Jag för min del, som befinner mig i riskgruppen, kommer definitivt inte att vaccinera mig. Här är det raka puckar som gäller och inget svamlande.

   Gillad av 2 personer

   • Håkan Spångberg 2021-01-27 / 05:56

    Ungefär det jag skrev.
    Undertecknat….

    Gilla

   • Bergman år 2021 2021-01-27 / 12:21

    @ TOMPAS11
    Men…
    ”Vore jag klokare än jag så kanske jag skulle begripa det här.”
    Alf Henrikson

    Gilla

Kommentarer är stängda.