BARA 3 AV 10 KOMMER VACCINERA SIG

Bara 4 av 10 tänker inte vaccinera sig bland mina läsare. Många har motiverat sitt beslut i kommentarerna på blogginlägget. När MSB har gjort sina undersökningar så har det pekat på att ca 70 procent tänker vaccinera sig. Att mina läsare skulle vara mer tveksamma hade jag förväntat mig men kanske inte att det skulle vara så lågt som 32 procent.

Jag gissar att det till stor del handlar om misstroendet mot myndigheter, överstatligheten och globaliseringen som slår igenom även när det gäller viljan att vaccinera sig. En annan anledning är säkert också att mina läsare också besöker alternativa medier i betydligt större utsträckning än många andra och därmed tar del av båda bra och dåliga alternativa medier/bloggar där det förekommer rena fake news och en massa konspirationsteorier.

För min egen del så kommer jag vaccinera mig! Jag är 63 år med några riskfaktorer och jag hoppas att jag kommer med i det som kallas fas 3. Jag har levt relativt isolerad under snart 10 månader och vill kunna återgå till ett normalt liv som möjligt!

18 reaktioner på ”BARA 3 AV 10 KOMMER VACCINERA SIG

 1. Argus 2021-02-04 / 00:44

  Juryn sammanträder fortfarande och med tanke på att vi svenska män i arbetsför ålder lär komma sist så har de ingen tidspress på sig. Tidspressen och de otestade nymodigheterna gör mig skeptisk till åtminstone de med mRNA. Om jag uppfattat kritiken rätt så har man inte på tio år lyckats få fram ett vaccin mot SARS-2. Om, jag säger om, det är sant så hopar sig frågorna om verkan och risker.

  Gilla

 2. Onkel Björn 2021-01-28 / 19:16

  Det är ju många som har frågat sig vem man egentligen kan lita på.
  Idag kunde man läsa att Tyskland rekomenderar att ej ge Astra Zeneka vaccin till folk äldre än 65 år. Detta då man inte vet hur det påverkar dem som är äldre än 65. Men om a nu är 62, är det då säkert ?
  På TV 4 programmet efter 5 intervjuades professorn vid KI Matti Sällberg, som sade att vaccin skyddar mot sjukdom men inte infektion. ?. Nu är jag inte läkarutbildad och kanske har missförstått det hela, men är man inte sjuk om man har en infektion i kroppen?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-28 / 21:06

   Misstänkta biverkningar! Hur vet du att 42 personer dött på grund av biverkningar? Hur många av dessa har bekräftats att de avlidit på grund av vaccinet och inte andra orsaker.

   Ganska roligt för när det gäller covid-19 så är det väldigt viktigt om man dött med eller av covid-19 och dödsfallen ifrågasätts. Men när det gäller vaccinet så har alla dött av vaccinet. Då är det inte viktigt om de är av eller med vaccinet.

   Gilla

   • karlakerman 2021-01-29 / 08:34

    Är precis lika säkert och sanningsenligt som antalet som dött på grund av covid-19.

    Gilla

  • Kaj Strömberg 2021-01-28 / 23:11

   Lite fakta från Israel där har man idag vaccinerat 50 % av befolkningen. När cirka 800 000 hr fått den andra spruta efter en vecka har man en verkningsgrad på 92 % resten av de som smittats har fått måttliga symptom. Uppgifter från Jerusalem Post idag.

   Gilla

 3. Otto 2021-01-28 / 14:19

  Hur många mutationer kommer komma framöver? Hur länge ger vaccin skydd?

  Nej, meningslöst med vaccin i min värld.

  Gilla

 4. Jan 2021-01-28 / 12:56

  I Göteborg är det nu flera som fått sin andra spruta men ändå insjuknat.

  Gilla

 5. Kenneth Nilsson 2021-01-28 / 09:22

  Kommer att vaccinera mig 2023 när de kliniska testerna är klara och förhoppningsvis godkända.

  Gilla

 6. tompas11 2021-01-28 / 09:18

  Det är faktiskt sunt att vara skeptisk till dessa vacciner som tagits fram på rekordtid och inte genomgått de tester som normalt krävs. Ingen vet om de ger ett fullgott skydd, inte heller hur länge det i så fall varar och ingen vet något om komplikationer i det längre perspektivet. Bättre är att stärka det egna immunförsvaret genom en sund kost, tillskott av vitaminer och hålla uppe en bra grundkondition. Att livet skulle återgå till det som det var innan pandemin bröt ut kommer troligen inte att ske. Olika grader av restriktioner kommer med all säkerhet att bli bestående samt ständigt återkommande vaccinationer blir något som vi får leva med framöver antingen vi vill det eller ej.

  Gillad av 2 personer

  • Waterbug 2021-01-28 / 17:48

   Du har en sund inställning!
   Vaccin generellt är en av de bästa uppfinningar mänskligheten har åstadkommit, dock helt naturligt och hälsosamt att hysa viss skepsis mot snabbt framtagna vaccin av vinstdrivande företag som tävlat om att bli först.
   Jag svarade ”inte bestämt mig” men lutar åt att ta vaccinet då jag tror att läkemedelsbolagen aldrig skulle våga släppa ut något de inte anser vara säkert, lynchmobben vid en miss hade sänkt företagen.

   Helst hade jag tagit ett ‘klassiskt’ vaccin uppbyggt på en beprövad metod med en försvagad virusstam men det verkar stört omöjligt att få ett sånt att bli tillräckligt effektivt.

   Gilla

   • Onkel Björn 2021-01-28 / 18:53

    WATERBUG, ”vinstdrivande företag..” som dessutom är klyftiga nog att friskriva sig från biverkningar mm. Regeringen har ju lovat att ersätta dem som nu drabbas, men kan vi egentligen lita på vad regeringsföreträdare säger? Själv är jag nog tveksam.

    Gilla

 7. Magnus Berg 2021-01-28 / 09:10

  Att du eller någon annan ska vaccinera dig/er respekterar jag till 100%…så länge ni respekterar mitt beslut att inte göra det.

  Har sett i olika sammanhang (dock inte här) att vi som inte vill ta vaccinet ska skuldbeläggas som nån sorts sjukdomsspridare…..t om att vi är potentiella mördare.

  Hoppas verkligen inte att du får biverkningar och blir sjuk av dina sprutor för du behövs i den Sverigevänliga rörelsen……Mvh.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-01-28 / 09:44

   Jag respekterar alla! Jag har givetvis också mina betänkligheter angående det snabbt framtagna vaccinet och den nya tekniken mRNA. Jag tog inte vaccinet mot svininfluensan och rekommenderade eller snarare förbjöd mina barn att ta vaccinet Pandemrix.

   Idag är jag drygt 10 år äldre och man måste ställa risk mot risk. Då är det inget svårt beslut!

   Gilla

   • Thor 2021-01-28 / 12:30

    Jag tänker som du och ska vaccinera mig. Det bekymrar mig att 18-70-åringar tycks dras över en kam i fas 3. Det rimliga vore ju att man prioriteras ju närmare 70 man är. Vi får väl se, så illa som allt skötts hitills ska man väl inte hoppas på för mycket.

    Gilla

 8. messkalle 2021-01-28 / 08:53

  Jag röstade också JA. Är man äldre finns det inget alternativ om man vill undvika en förtidig smärtsam död. Jag kan inte lita på att alla potentiella smittbärare bara ger mig en liten snäll dos av viruset och dess mutationer, trots att jag vet att några i mitt åldetspann överlevt.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.