OFF TOPIC VECKA 6

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

14 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 6

 1. Onkel Björn 2021-02-13 / 02:29

  ”Vad var fel med Thoralf Alfsson?!” undrar Jan Milld på sin blogg ”Millt sagt” Han skriver bla
  att ” han är också vad varje parti måste kunna betrakta som absolut mönstermedlem” och att SD borde vända sig till honom och be att han återvänder till partiet.

  Fast det kan man nog gissa att så kommer nog inte Thoralf att göra, inte som partiet ser ut idag.
  De som nu inte vet vem Jan Mild är, så var han med redan på 90-talet och varnade för den utveckling som vi idag befinner oss i.

  https://janmilld.wordpress.com/2021/02/12/vad-var-fel-med-thoralf-alfsson/

  Gilla

 2. Håkan Spångberg 2021-02-11 / 13:08

  Läste, inte utan viss skadeglädje, att Trump-hataren och vänsteraktivisten Springsteen ska till domstol för rattfylla…
  Passande efter att ha sålt sig till Jeep med reklam till Super Bowl.
  Men kompisarna i media lär väl ägna sig åt skadekontroll…
  Ångrar bittert alla pengar man slängt ut på den artisten.

  Gilla

 3. Anderssonskan 2021-02-10 / 07:59

  Jag håller med Lena Mellin på Aftonbladet . Det fattar väl varenda människa att det inte är för att vi tillverkar för lite el som det blir elbrist.
  Personligen tror jag att det är något SD ställt till .

  Gilla

  • Ivar Andersson 2021-02-10 / 09:03

   Blandar du inte ihop SD med MP och C? SD säger inget medan MP och C vill ha mera väderberoende vindkraft och mindre kärnkraft.

   Gilla

 4. Kalle 2021-02-09 / 19:42

  ## BITTE ASSARMO: Vandalisering en del i sorgeprocessen, menar ”humanistisk” sjukhuschef ##

  ## Trots besöksförbud under rådande pandemi släpptes ett 30-tal anhöriga in till en döende patient på Näl, Norra Älvsborgs Länssjukhus, i höstas. Efter att de, till skillnad från så många andra anhöriga till sjuka och döende, särbehandlats och fått möjlighet att ta farväl passade de på att vandalisera sjukhuset – eftersom sorgen blev för stor. Så beskriver Sveriges radio det inträffade:##

  ## Frågan man kan ställa sig är om det här synsättet på vandalisering och våldshandlingar kommer att bli prejudicerande. Kommer vissa gruppers sorg att betraktas som en rimlig orsak till att de löper amok och förstör egendom, och därmed slätas över inte bara av läkare och journalister utan även av rättsväsendet? Det skulle inte förvåna mig det minsta. ##

  https://detgodasamhallet.com/2021/02/04/bitte-assarmo-vandalisering-en-del-i-sorgeprocessen-menar-humanistisk-sjukhuschef/#more-39416

  Gilla

  • Bergman år 2021 2021-02-09 / 21:56

   Liknande händelser inträffade ibland redan på 50- och 60-talen. Då var det oftast romer, zigenare som den adekvata benämningen var vid den tiden, som trängde sig in i sjukhusen eller vägrade lämna dem vid en nära anhörigs förestående död. Polisen hade ett styvt arbete med att få bort dem från väntrum och sjuksalar och när intränglingarna, som alltid var påfallande många, avvisades, så blev det ofta våldsamma konfrontationer.

   För den här folkgruppen var det (är det) viktigt att närvara vid en anhörigs förväntade död. Då varken förstod man eller accepterade att nära anhöriga och andra släktingar avvisades vid en anhörigs dödsbädd. Man tog minst sagt illa vid sig. De blev kränkta, som man väl säger idag.

   Vi vill ju f ö också vara nära en anhörig vid sådana tillfällen. Men vi är kanske färre och inte högljudda, men vi vill definitivt inte bli bortkörda från den anhörig som lever sin sista stund. Men olika kulturer med olika synsätt krockar ofta och inte sällan omedgörligt. Nu för tiden händer sådana kulturkrockar allt mera frekvent av olika orsaker och i olika grupperingar.

   Att umgås är svårt och t o m omöjligt ibland, men det blir inte bättre av en ohämmad invandring.

   Gilla

   • Jörgen filipsson 2021-02-10 / 16:07

    Jag har hört att den släkt som närvarande vid döden ärver allt

    Gilla

 5. Jan 2021-02-09 / 18:32

  @Thoralf:

  Vad tycker du om de planerade husen i Oxhagen?

  Gilla

 6. Ò Hyra 2021-02-09 / 17:11

  Ingenstans går man säker. Det är likadant vilken Tv-kanal man än väljer. Häromdagen dök fulingen Ygeman upp på CNN, en kanal som tycks besatt av Trump, men jag förstår dom. den färglöse, korrekte Biden är ju bara så förutsebar.

  På BBC visade dom det vanliga korrekta utbudet från Afrika och några araber som klängde i ett fikonträd. Allt är sådant vi bör känna till.

  Smått förbannad växlar jag till Al Jazeera, som ändå är den mer nyanserade av dom tre, där fick jag lära mej hur synd det är om alla minoriteter och att lapparnas renar börjar avmagra.

  Vad gäller SVT, herregud denna infantila, roliga timmen, idiotkanal.
  Det räcker med att se programledarnas billiga vita skor för att inse att jag här befinner mej på ett dårhus.

  Gillad av 3 personer

 7. Ò Hyra 2021-02-09 / 16:41

  Försäkringskassan driver ut blinda och vanföra till en arbetsmarknad där inga jobb finns.
  Samtidigt försörjer staten via skattemedel hundratusentals hitresta lycksökare och parasiter.

  Sverige behöver inte fler poliser, det behövs snutar.

  Gillad av 2 personer

  • Jan i Nybban 2021-02-09 / 18:37

   Jag är beredd att hålla med Dig.

   Gilla

Kommentarer är stängda.