30 MINUTER MED FALSKE YGEMAN

Tittat på 30minuter med Anders Holmberg som intervjuar Anders Ygeman. Men så falsk han är Ygeman. Synd att inte Anders Holmberg tar upp subventionerna till vindkraft och solenergi och hur det snedvrider marknaden eller rättare sagt det är en katastrof.

Anders Ygeman tycker dessutom att det är bra om industrin stannar en timma på dygnet om elpriset är högt och kör de andra 23 timmarna. Jag antar att han syftar på Holmen som stängt ner två pappersmaskiner på grund av det höga elpriset. Anders Ygeman visar här sin stora okunnighet. Han tycks tro att det bara är att trycka på en knapp så producerar en pappersmaskin papper. Man stoppar inte en pappersmaskin för en timma. Om man väljer att stoppa en pappersmaskin så kan det ta kanske upp 10-20 timmar innan maskinen är upp i full produktion igen, om allt går bra.

Sedan frågade Anders Holmberg hur man skulle komma till rätta med effektbalansen i södra Sverige efter att nu totalt 6 reaktorer i södra Sverige stoppats. Svaret var beklämmande. Havsbaserad vindkraft, kraftvärme och bygga ut vattenkraften. Jag tar mig för pannan. Bygga ut vattenkraften i södra Sverige. Vilka vattendrag tänker Ygeman på då?

Nu håller ju Naturvårdsverket och driver igenom nya vattendomar och försöker på det sättet få bort många mindre vattenkraftverk i Sverige och framförallt i södra Sverige. Det pågår ett hetsig debatt om just detta nu.

Det verkar som Socialdemokraterna och Anders Ygeman befinner sig i en annan verklighet!

Läs mitt blogginlägg om den vansinniga vindkraftsutbyggnaden.

https://thoralfsblogg.com/2021/02/08/vindkraftsutbyggnaden-ar-helt-vansinnig/

Synd att Anders Holmberg inte pressade Anders Ygeman om elpriset i södra Sverige och i synnerhet inom elområde SE4. Idag på morgonen (11 februari) är timpriset elpriset 240 öre/kWh. Se nedanstående bild.

Annons

22 reaktioner på ”30 MINUTER MED FALSKE YGEMAN

 1. Andersson 2021-02-13 / 12:41

  Aftonbladet har en ingående intervju med pandemiminister Hallengren:

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/eKdq1l/tufft-att-bli-anklagad-for-att-ha-dodat-12-000-manniskor

  ”Sedan måste man kolla vem som är avsändaren, jag kan inte sitta och läsa Facebooktrådar och ta till mig av alla dumskallar som skriver och som knappt kan tala om sina namn.”

  Vad menar människan? Antingen talar man om sitt namn eller så talar man inte om sitt namn. Logik på ministernivå!

  Gilla

 2. STEFAN SVENSK 2021-02-11 / 19:52

  Orkade inte se Drygeman!!!❄️

  Gillad av 1 person

 3. Ò Hyra 2021-02-11 / 18:25

  Ygeman, vilken okunnig, oduglig minister. Hade det varit i GB hade han jagats ut på Shetlandsöarna och fått ta anställning som fåraherde. Inte så i kungariket, här går partibok före kompetens.

  En annan ministers om gjort sej löjlig senaste veckan är Ann Linde. Sveriges utrikesminister.
  Vilket intryck har hon gjort på Lavrov?

  Jag är säker på att han satt och tänkte på sin älskarinna och sin Datja när Sveriges Linde malde på sina tröttsamma haranger. Sen tänkte han ”vilken osympatisk, ful kvinna” med en vidrig svada denna så kallade minister besitter.

  Har hon åstadkommit något som är till gagn för Sverige?

  Gilla

 4. Hacke 2021-02-11 / 15:59

  Löfven står just nu i talarstolen och får frågor om just denna elbrist plus andra mycket angelägna spörsmål under den totalt missvisande rubriken ”Statsministern svarar på frågor från ledamöterna”.
  Maken till ickesvar och allmänt svammel får man leta efter.
  Sveriges riksdag borde vara ett fall konsumentombudsmannen för falsk varudeklaration.
  Att Löfven och övriga landsförrädare själva en dag ställs inför en återupprättad riksrätt måste jag ha som hopp och vision för att orka med ännu en tid i demokraturen.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-02-11 / 16:46

   Frågestunden i riksdagens kammare är en stor parodi.

   Talmannen skulle avbryta om ministern inte svarar på den ställda frågan!

   Gilla

   • Hacke 2021-02-11 / 18:03

    Ja, verkligen. Toppen, eller snarare botten på denna undermåliga föreställning, nåddes när samarbetspartnern, det lilla extremistpartiet mp:s Karolina Skoug, frågade sin knähund Löfven hur han skulle agera för få stopp på all den desinformation och rykten som nu florerar kring elbristen?!

    Det givna svaret är naturligtvis att Löfven och lille Morgan jobbar stenhårt på just problematiken att få tyst på all opposition. Men det sa han naturligtvis heller inget om.

    Gilla

   • Efraim Barkbit 2021-02-11 / 21:36

    Programmet ” På minuten” med Lennart Swan har en poäng som skulle gälla i riksdags debatter och tillämpas av talmannen. Att inte avvika från ämnet och inte upprepa sej. Så fort en fråga ställs till den tilltalade och den börjar svamla om något annat skulle talmannen avbryta och tala den tillrätta att hålla sej till ämnet. Efter två tillsägelser får personen lämna talarstolen.

    Gilla

   • messkalle 2021-02-13 / 09:06

    Ministern Ygeman var arrogant och fräck mot opponenterna. Ett replik började Y med att betonada EUs gemensamma produktion och försörjningskrav. EU parlamentet/kommissionen/ministerådet har bestämt att länderna måste dela med sig. Mot den bakgrunden skall placeringen i svenska vatten av enorma vindkraftsparken förstås. När sedan de havsbaserade anläggningarna inte skall betala anslutningsavgifterna utan den kostnaden skall det befintliga nätet ta på sig. Vilket betyder att svenska nätavgifterna då skall höjas för effekt som skall exporteras. Mr Y har rätt Sverige har *på årsbasis* en nettoexport och den kommer att bli mångfalt större. Vindkraftslobbyn har lyckats.
    De kapitalistiska frågan återstår. Varifrån kommer kapitalet som vågar investera i anläggningar med 20-30 livscykel och avkastningen minskar när det installeras fler och fler

    Gilla

 5. Thor 2021-02-11 / 14:44

  Ynkeman är en genomfalsk person som har en fullständigt oförtjänt lön på över 130.000 i månaden. Trots detta vill han inte göra rätt för sig och betala sina gamla hyresskulder. Häpnadsväckande nog är Ynkeman med sin dåliga karaktär ändå populär i sosseleden. Det verkar vara beundransvärt att lura sina medmänniskor. Det är ett välkänt fenomen inom en viss folkgrupp, dock endast beundransvärt om det inte drabbar någon inom den egna folkgruppen.

  Gillad av 2 personer

  • L8 2021-02-11 / 16:40

   Drygeman och Dumberg är bättre namn.

   Gilla

 6. lasseaxelsson 2021-02-11 / 14:10

  Någon som vet om vindkraften subventioneras och isf hur mycket?

  Gilla

  • Mats 2021-02-11 / 18:09

   All förnyelsebar energi får ett stöd . Ex förbättrad vattenkraft , värmekraft och sol 0ch vind. Detta är för omställning från fossil. Kärnkraf
   t är lång ifrån fossilfri ! Väldigt stora utsläpp vid malmbrytning byggnation osv.

   Gilla

   • Andersson 2021-02-11 / 21:58

    Vem skottar bort snön så solcellerna tittar fram på arenans tak. Skulle det inte gå att vända på strömmen och smälta bort snön? Växelström?

    Gilla

 7. Grön power! 2021-02-11 / 10:57

  Det är väl bra om allt som behöver el stannar under någon timme. Man kan väl tänka sig att tågen turas om. En del kör på udda timmar och andra på jämna. Passagerarna får sig en avkopplande klimatsmart resepaus under resan för klimatets skull.

  Detsamma borde gälla trafikflyget. En paus varannan timme gör att det tar längre tid att komma fram, men å andra sida kommer man ner fortare.

  Gilla

  • Andersson 2021-02-11 / 22:04

   SJ kan väl hoppa över varannan station?

   [audio src="https://www.diginpast.se/ostkanten/swe/socknar/nettraby/ljud/audio_16.mp3" /]

   Gilla

 8. Roland Salomonsson 2021-02-11 / 09:07

  I Tyskland är el-priset tidvis ca 6:- kWh. El-fattigdom är allmän. S/MP gömmer sig bakom den Nordiska gemensamma elmarknaden, vilket således innebär att all producerad el borde skickas till Tyskland vid högprislägen. Kvar åt t ex svenskarna – INGENTING! Dags att se över el-produktionen så att Sverige är självförsörjande fullt ut INNAN NÅGON EXPORT TILLÅTS!

  Det är sannolikt ingen slump att Ynkeman f n baxar igenom att anslutning av havsbunden vindkraft skall vara gratis! Sverige skall mjölkas på alla pengar som kan användas för positiva investeringar. NYA SOVJET samordnar sin förstörelsestrategi!

  Gillad av 2 personer

 9. Ivar Andersson 2021-02-11 / 08:50

  Ygeman visar att han inte förstår hur industrin fungerar när han säger att man kan stanna 1 timme. Undrar om Ygeman förstår någonting förutom att sossarna aldrig ska släppa statsministerposten?

  Gillad av 3 personer

 10. Hacke 2021-02-11 / 08:16

  Holmberg hade bra intentioner men kunde haft bättre på fötterna och mer iskall fakta i mötet med arrogante och falske Ygeman. (Som f ö borde vara diskvalificerad för allt vad ministerposter heter efter senaste skandalen).
  Här exempelvis en röst ur verklighetens produktionssverige. Skånska Pågens vd är inte nådig i sin kritik trots att hans företag som livsmedelsproducent är prioriterat i dessa sammanhang. Men han tänker bredare och mer samhällsansvarigt än någonsin den kortsynta och egoistiska politikeradeln.
  – Elbrist är något man hör talas om i u-länder. Politikerna borde ha förstått nu att de har gjort oss väderberoende. Frågan är om de gjort det med berått mod eller om de varit helt okunniga.
  https://bulletin.nu/pagens-vd-om-elkrisen-politikerna-har-slagit-sonder-systemet

  Gillad av 2 personer

 11. Benny 2021-02-10 / 23:42

  Ynkeman är en obildad tölp och helt borta när det gäller att förstå hur energisystem fungerar! Uppenbarligen så delar han denna inkompetens med de flesta andra i regimen som styr Sverige så någon tillnyktring är inte att vänta så länge folk röstar fram denna inkompetens!

  Gillad av 1 person

 12. Onkel Björn 2021-02-10 / 23:12

  Ja, stoppa verksamheten 1 timme…. Bara hoppas att de inte stannar sin verksamhet för gott och flyttar verksamheten till ett land med stabilare elpriser och eltillgång.

  Blir bara mer och mer frustrerad över den regering vi har.

  Gilla

 13. Håkan Spångberg 2021-02-10 / 22:15

  Sozzeriet ger folkföraktet och arrogansen ett ansikte.

  Gilla

Kommentarer är stängda.