OFF TOPIC VECKA 12

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

Annons

35 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 12

 1. Jörgen filipsson 2021-03-24 / 21:59

  Jag gick och funderade på detta med Soldaterinran? Jag gjorde lumpem på S1 Enköping 82-83 jag vet att vi fick läsa upp Soldatmans erinran och lova försvara Konungen och fosterlandet

  Detta fick mig fundera på hur vi kan ha en föesvarsminister som var vapenvägare är han lämlig för sin uppgift? jag till skillnad mot honom har lovat försvara Konungen

  Soldaterinran (gammal)[redigera | redigera wikitext]
  ” Sedan du nu har påbörjat din grundläggande militärutbildning erinrar jag dig om vad det innebär att vara soldat i landets tjänst.
  Det svenska försvaret skall verka för att vår fred och vårt oberoende bevaras. Det skall värna vår frihet att själva forma vår rättsordning och vår kultur. Om Sverige blir angripet, skall vi med vapenmakt hindra att landet faller i angriparens hand.

  Försvarets styrka och landets säkerhet beror på den personliga insats som du och alla vi andra kan göra och på allas vår förmåga att samverka för att lösa de uppgifter som ålagts oss. Värdet av dina insatser bestäms av de kunskaper och färdigheter som du förvärvar under utbildningen och av din vilja att fullgöra de uppgifter som möter dig.

  Såväl i fred som i krig skall vi samvetsgrant och efter bästa förmåga fullgöra våra uppgifter och lyda givna order. Vi skall vara vaksamma mot allt som kan äventyra landets säkerhet. Genom vårt personliga föredöme skall vi främja samhörighet och god anda inom försvaret.

  Om kriget kommer, skall vi med gemensamma krafter till det yttersta försvara vårt land.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Soldaterinran

  Gilla

 2. Andersson 2021-03-24 / 19:13

  ##Efter coronautbrott på minkfarmar under förra året ska uppfödningen granskas. Det är regeringen som tillsätter granskningen – för att upptäcka smittorisker i samband med minkuppfödning.

  Under hösten spred sig coronaviruset till 13 minkfarmar på Listerlandet i Blekinge, och i januari kom beskedet att all minkuppfödning under 2021 förbjuds.##

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/efter-coronautbrott-minkuppfodare-ska-granskas

  Förbjud minkuppfödningen. De är fruktansvärt djurplågeri och saknar berättigande. Det behövs inga minkpälsar. Till råga på allt så har det visat sig att farmarna är veritabla smitthärdar.

  Förbjuds inte minknäringen i Sverige kommer danska näringsidkare att etablera sig i Skåne och Blekinge. Det är bra för Danmark men inte för Sverige.

  Gilla

 3. turrim 2021-03-24 / 17:21

  När nu Göran Lambertz, utnämnd av statsministern till justitieråd i HD (jfr Polen), ånyo och offentligt visat sitt dåliga omdöme så borde man på något sätt överpröva de rådande tolkningar som han hade makt över. Särskilt att hets mot folkgrupp inte kunde gäla svenskar.

  Gilla

  • Andersson 2021-03-25 / 08:52

   Lagen om hets mot folkgrupp behöver överprövas. Den ska bort. Har SD drivit den frågan?

   Gilla

 4. Anders 2021-03-24 / 12:56

  Islamist?

  Gripen för brott mot rikets säkerhet

  Under tisdagen greps en person i
  Stockholmsområdet av Säkerhetspolisen,
  Säpo, misstänkt för brott mot rikets
  säkerhet, skriver Aftonbladet.

  Gilla

 5. Andersson 2021-03-24 / 10:19

  Jag fått ett brev från ‘SCB – FoHM – Region Blekinge’ Det är fylleriuppgifter ungefär som stryktipset. Jag har har fyllt i rutorna efter första förmåga men det var många som jag inte kunde fylla i så jag skrev vad jag tyckte.

  Till exempel så frågade det hur mycket fisk jag åt. Där skrev jag att jag åt stekt sill varje onsdag. Det kan bli rätt mycket för det är gott. Blir det något över lägger jag in så då kan det bli lite på torsdag och fredag. Har vi råd kan det bli lax på söndagen och räkor till fredagsmyset. Marulk är förbaskat gott och förbaskat gott. Det blir torskfilé ibland. Den panerar jag med skorpmjöl och vetemjöl och vänder i ägg. Inte vispad bara rörd. Äggsås och kokt potatis. Det är mumsfilibaba.

  Man skulle skriva hur mycket grönsaker man åt. Men inte potatis, det kan man visst äta hur mycket som helst. Fast det är inte så nyttigt som man kan tro. Så var det grönsaksjuice. Det vet jag inte vad det är så där visste jag inte vad jag skulle svara.

  Sedan var det frukt. Jag äter mycket frukt mest svensk. Inte banan för det är inte nyttigt. Inte juice för det är rejält onyttigt. Rena sockerbomben. Jag köper ytterst sällan processad föda eller halvfabrikat. Utan lagar all mat själv – socker är bannlyst. Det har hänt att jag köpt kroppkakor från Arontorp. De kommer på fredagarna. Men ju har jag börjat koka själv. Det är inte så svårt. Det gäller bara att ha det rätta handlaget. Jag undrar om den potatisen räknas i den potatisen man inte ska räkna. Samma med rålåpor?

  Sedan undrade om jag drack läskeblask. Jag svarade nej särskilt inte de som är sötade med konstgjort sötningsmedel som Coca Cola Zero och liknade.

  Sedan ville de veta vad jag drack. Öl och vin och brännvin och sånt. Jag skrev som det är. En öl på onsdagarna till stekta sillen. Sen är det som det hampar sig. Ibland lite, ibland mer och ibland inget alls. Det finns alltid öl, snaps och whisky hemma. Ibland finns det vin. Finns det inget så är det inte jag som har druckit upp det. Jag tycker det är fel att den alkoholfria ölen är dyrare än starköl.

  Efter alkoholen ville veta könet. Man, kvinna eller annat. Jag skrev att det fanns två kön och att jag var man. Sedan var det sexuella preferenser. Där fanns fler alternativ. Jag hänvisade till det förra svaret. Efter det handlade de om jag hade känt som en transvestit. Jag tänkte berätta vad som hände på Club 17 i Nyhavn i början på 70-talet. Men gjorde jag inte.

  Jag kommer inte ihåg mera och jag har klistrat igen kuvertet. De frågade hur många barn jag har. Jag skrev en vuxen dotter men hon har flyttat ut landet. Sedan kan jag ha fler på bygden men det tror jag inte.

  Jag var tvungen att skriva smått men jag hoppas de kan läsa. Sist skrev jag namn och adress. Det är kanske något de vill fråga om.

  Gilla

  • Nils Dacke 2021-03-24 / 16:10

   Tack, till ett gott skratt under eftermiddagen, du får nog passa dig bara då du gjort många värdegrundsfel, det är snart åtalbart i Europas NordKorea.

   Gilla

   • Andersson 2021-03-24 / 18:16

    Du Dacke. Du får nog passa dig du också. Din namne blev upphunnen och tagen av daga i Rödeby skogar. Han gick inte säker fastän han var i Danmark.

    Jag tycker det är skit att jag inte kan hälsa på min dotter. Vi brukar gå ner till Nyhavn och ta oss en öl eller två – ibland tre. Men det tänker jag inte tala om för folkhälsomyndigheten. För den delen tror jag inte de har folköl i Danmark.

    Gilla

   • Andersson 2021-03-24 / 19:58

    Nu kommer jag ihåg mera.

    De frågade om jag spelade. Jag skrev som det är. Vi brukar köpa två trisslotter var till barnen till jul. Vi har flera barn fast inte tillsammans. Och så två var till oss själva. Vinner jag kan speldjävulen fara i mig. Då köper jag nya lotter för hela vinsten. Annars spelar jag gitarr och sjunger hellre än bra.

    Sedan frågade de om sociala media. Jag svarade att jag läste och skrev på Thoralfs sida. Det är inget att hymla med. Sedan är jag inne hos Petterson ibland men att han inte är lika social. Han brukar radera det jag skriver den luringen.

    Sedan minns jag inte mera. Närminnet brukar fallera emellanåt. Jag märker att jag stavar och skriver som en kratta. Jag vet inte om det är dyslexi eller att jag behöver byta tangentbord.

    Gilla

 6. Anderssonskan 2021-03-24 / 09:15

  Tittar på den Svenska versionen av Robinson från Haparanda .
  Blir fundersam över själva upplägget med 2 så kallade mullvadar .
  Och den deltagande kvinna som lurar hela sitt lag , för en egen fördel .
  Säger det något om Sverige 2021 ?
  Har alla regler och moralen luckras upp bland vanliga människor precis som hos våra politiker .
  Skall bli spännande att se fortsättningen . Grabbarna som har tuffast uppsyn verkar vara riktiga gnällspikar . Och vissa tjejer visar prov på den omtalada kvinnliga egenskapen att inte kunna komma överens och samarbeta .

  Gilla

  • Andersson 2021-03-24 / 10:37

   Ser du några likhet med kvinnan och toppjuristen?

   Gilla

 7. Johansson 2021-03-24 / 03:26

  Det mesta verkar konstigt! En 21 årig Arab med flint och skägg som ser ut att vara mellan 30-40 år skjuter ihjäl 10 st i en matvaruaffär i colorado Jissess? Bokstavskombinationer, radikalisering och droger???

  Gilla

 8. Cosmik Debris 2021-03-24 / 00:56

  Vi vill ha mer Jomshof!

  Christoffer Dulny: ”Rikard Jomshof har inte mycket till övers för islam, Till och med jag har haft diskussioner med Rikard där jag har påpekat att: det kanske skulle vara en idé att tona ner islamretoriken[…] Han har ju sagt det som alla tycker om islam. Nämligen Att det är en avskyvärd religion som i förlängningen inte har något i Sverige att göra. Och då blir ju också slutsatsen att även muslimer inte har något i Sverige att göra ”

  Martin och Boris talar också klarspråk om den avskyvärda politiska ideologin islam.
  Säpochefen Klas Friberg beklagar sig över att våldsbejakande föreningar fått miljonbelopp i bidrag

  Gilla

  • Andersson 2021-03-24 / 12:29

   Jag vill ha mer Björn Söder.

   Gilla

 9. Thor 2021-03-23 / 22:57

  Lyssnade nyss på dumsossen Hans Dahlgrens ljugande i Aktuellt om extramiljarderna som Sverige ska tvingas ge till sydeuropa. Gubbfan får stå och säga att om vi inte ger bort miljarderna är det risk för att Sverige bara får handla med sig självt! Norge, Schweiz och Storbritannien då? Ska de gå under? Och Aktuellt-bruttan står och gläfser och avbryter Oscar Sjöstedt, SD! Jag mår illa som Magnus Uggla sjunger.

  Gillad av 2 personer

  • Tony 2021-03-24 / 07:46

   Har inte sett någonstans vad dom andra Medlemsländerna ska skänka, eller är
   det bara Sverige som ska rätta upp ekonomin för andra länder ? För inget
   förvånar längre med den usla standard som våra styrande politiker besitter?

   Det blir mer o mer uppenbart att dessa politiker gett sig fan på att landet till
   varje pris ska slås sönder, och kraven från Bryssel kommer inte att stanna
   med denna skattestöld från folket här,, det kommer att bli många fler krav
   och förmodligen även beskattningsrätt för Bryssel!

   Gilla

  • Sven d.ä. 2021-03-24 / 08:27

   Den procentuella delen av exporten är lägre idag till EU-länderna än den var innan Sverige gick med i EU till motsvarande länder. Så Dahlgrens hypotes om att värna exporten håller inte.

   Britterna kan vara lyckliga att de kom ur EU i tid, och det är helt Boris Johnsons förtjänst. Sverige skulle behöva en Boris.

   Gillad av 2 personer

   • Thor 2021-03-24 / 11:03

    Absolut. Vi importerar mer från EU än vad vi exporterar. EU skulle inte tjäna på höga ömsesidiga tullar efter en Swexit. Om Sydeuropas länder inte klarar sin ekonomi får de ta hjälp av IMF. Dahlgren är en j-a bluffgubbe, en parasit.

    Gillad av 2 personer

   • Sven d.ä. 2021-03-24 / 09:31

    Moderaterna har blivit ett av JÖK partierna. Att acceptera förslaget är att godkänna Löfvens förhandling.

    Det är klart att pengarna kommer att användas fel.

    Moderaterna och Kristdemokraterna kommer inte ur detta med hedern i behåll.

    Gilla

   • Thor 2021-03-24 / 11:17

    Ericson hävdar att vi måste betala annars dras ”rabatten” på EU-avgiften in! Så f-n heller! Det är ingen naturlag, avgiften är redan för hög även efter ”rabatt”.Sveriges alternativ är i så fall att lämna EU. Schweiz, Norge och Storbritannien klarar sig utmärkt, det kan Sverige också göra.

    Gillad av 1 person

 10. Martin 2021-03-23 / 21:43

  Nu blir detta lite långt inlägg men hoppas på överseende, en resumé av en tid som flytt och aldrig mer kommer igen, det är sorgligt att ta del av hur vårt fina land förvandlas till ett u-land mer eller mindre.
  Jag satt häromdagen och tittade igenom gamla filmer som jag spelade in på mina Sverigeresor 1997-2002, mycket natur, landskap och kultur, många vackra slott och herresäten och medeltida kyrkor, nationalparker och öar, bland mycket annat sevärt i vårt avlånga land,

  och lyckligtvis filmade jag även stadsmiljöer, som exempelvis Kalmar i Juni 97 med minnet av Kalmarunionen 1997 med kungen och drottningen och övriga nordiska statschefer i domkyrkan och med efterföljande cortége genom staden bort till samkväm på slottet.
  Massor av folk och jag ser inga vandrande tält med barnvagnar, inga prideflaggor, ingen vänsterpöbel som kastar glåpord.
  Och i andra städer var det lika idylliskt. I Helsingborg kunde man gå på nattpromenad vid stortorget utan att bli antastad av ensamkommande ligister, i Uppsala kunde man gå på promenad vid Fyrisån bort till domkyrkan och sätta sig med en glass på en parkbänk en sommardag utan att se en enda slöja,
  i Uddevalla centrum kunde man gå och strosa fridfullt utan att se muslimer ligga med röven i vädret på torget, i Linköping vågade man stanna i Skäggetorp efter mörkrets inbrott, det vågar man inte idag, det är mörkt på alla sätt och vis.
  På Hisingen i Göteborg fanns det fortfarande svenskar (eller andra vita européer) i butiker och caféer, idag är det arabiskt/somaliskt som gäller mer eller mindre till 95%
  .
  Det såg så idylliskt ut, den tiden runt millennieskiftet, inte anade man hur det moraliska förfallet skulle fortskrida med blixtens hastighet. På den tiden fick väder vara väder, idag är det klimathot bara att andas snart. På den tiden ,den gamla goda tiden, ville inte så många byta kön, idag är det väldigt inne att ”födas i fel kropp”. Jag kunde gå i butiker utan att bli tvingad ta del av islamistisk kvinnoförtryck. Osv.
  Det är såklart skillnad på millennieskiftet och ”Tage Erlanders Sverige på 60-70 talet. Men det är betydligt större skillnad idag jämfört med 20-25 år sedan. Och en stor del att tacka för det har vi i Fredrik Reinfeldt, say no more..
  Det är klart det finns ”fredade zoner” kvar i Sverige, som på landsbygden och på öar som exempelvis Orust där jag ofta tillbringat delar av sista åren, där slipper man bli pådyvlad mångkultur, det finns präster i svenska kyrkan där som inte predikar om islam, klimat och pride.

  Varför har Sverige gått i bräschen för att lyfta fram det onormala och osunda? Det är svårt förstå sånt, vi hade ett fint land en gång i tiden, men nu råder skymningstid, det finns ingen ände på allt sjukt, som detta att en somaliemultikriminell förortsrappare blir prisad som årets artist..vem lyssnar på sådant? inte ens korna vill mjölka till sådan skit, jag lyssnar aldrig på p3, tack och lov. Svenska kvinnor är en samhällsfara. Det är dom som i första hand är medskyldiga till Sveriges förfall. Dårskapen har eskalerat och vi vita medelålders män är hatobjektet för kvinnfolket här.
  Hade jag varit friskare och yngre skulle jag stuckit iväg och trotsat coronaskiten.
  Portugal är ett trivsamt land, vänliga människor, mycket mindre kriminalitet än här, varmt, billigt och inte muslimskt. Finns såklart några där också men det landet kröker inte rygg inför islam.
  Alltid något.

  Gillad av 4 personer

  • Sven d.ä. 2021-03-24 / 08:30

   Jag har inga filmer men jag kommer ihåg så väl. Det är mycket sorgset. Att inte mina barn och barnbarn fick uppleva det fria Sverige, det är för jäkligt.

   Gilla

 11. Onkel Björn 2021-03-23 / 21:05

  Jaha, imorgon är det dags. Då ska riksdagen rösta för EU´s stödpaket. Någon som kommer ihåg vad Löfven sa i somras när han åkte ner till Bryssel och förhandlade om bla avgift och stödpaket.

  Kan man gissa att riksdagen kommer att klubba igenom det hela, med konsekvenserna att vi blir skuldsatta i många år framåt samt att det troligen kommer att bli mycket svårare att kunna lämna EU samarbetet.
  Och vad har vi att vinna på det hela egentligen?

  Gillad av 1 person

  • Onkel Björn 2021-03-24 / 21:52

   Mycket riktigt så klubbade riksdagen igenom det hela. SD och V röstade nej, M avstod från att rösta och övriga röstade ja.

   Utan att veta, så gissar jag att detta nog gör det svårare för ett Svexit, för dem som nu önskar detta. Risken för att EU kommer att ta över mer av beskattningsrätten kommer nog också närmare.

   Gilla

 12. Bergman år 2021 2021-03-23 / 20:41

  MSM på Ferlins tid. LÖPSEDEL (ur Goggles (1938))

  Se, här är det en som förskingrat,
  och här är det en som dränkt sej
  och här är det en som slingrat
  sej undan lagen och hängt sej!

  Och här är det senaste mordet:
  mördarens kniv är funnen!
  Den var lite rostig i bladet
  och hittades nere i brunnen.

  Och kniven är fotograferad
  och mördaren och fiskalen.
  Fiskalen är djupt chockerad
  och mördaren troligtvis galen.

  Och mördarens mor hon gråter
  – Det kunde man nästan tänka!
  en mördare är hennes ende son.
  Och hon är änka.

  Gillad av 2 personer

 13. Ò Hyra 2021-03-23 / 18:24

  När man ser Löfven i ögonen så förstår man att allt inte står rätt till.

  Gillad av 1 person

 14. Ò Hyra 2021-03-23 / 18:14

  Är Stefan Löfven EU`s mest lågutbildade statsledare?

  Gillad av 2 personer

 15. Nils Dacke 2021-03-23 / 16:40

  Ytterligare ett bombdåd i Sverige, denna gång i ett lägenhetshus i Höganäs. Regimmedia och statsmedia talat om explosion eller sprängning. Låt oss kalla en spade för spade och kallar detta för bombdåd eller bombattentat. Explosion är en olycka eller misstag, sprängning är en kontrollerad insats vid bygge eller liknande.

  Gillad av 4 personer

 16. Cosmik Debris 2021-03-23 / 15:46

  Några funderingar

  2001 var jag emot EU och storföretagsledd globalisering. Då var jag vänsterextremist.

  2021 är jag fortfarande emot EU och storföretagsledd globalisering. Nu är jag tydligen högerexremist?

  Undrar hur det som svensk känns att bo i ”orten”?

  Gillad av 3 personer

  • Nils Dacke 2021-03-23 / 16:44

   Ha ha och 2031 kommer du att vara normal och tillhöra en majoritet som nyligen röstat ut Sverige ur EU.

   Gillad av 3 personer

   • Cosmik Debris 2021-03-24 / 01:00

    Normalextremist då? 🙂

    Gilla

   • Andersson 2021-03-24 / 09:14

    2031 kommer jag att sitta på ett moln och titta ned på all galenskap och alla galenpannor. Gud ske pris och lov.

    Gilla

Kommentarer är stängda.