EXTREMA GUBBHÖGERN

Idag visade journalisten Anders Blank att takterna från Barometern fortfarande sitter kvar när han springer socialdemokraten Anna Thores ärenden.

Det handlar om mitt blogginlägg om varför kvinnor blivit mer positiva till islam mitt under rådande krig med islamiska staten i Syrien och Irak. I samma undersökning har män blivit betydligt mer negativa till islam. Alla dessa förbluffande uppgifter kommer från en undersökning vid Göteborgs universitet.

Källa, Göteborgs universitet.

I samband med att Erdogan i Turkiet under helgen deklarerade att han beslutat lämna Istanbulkonventionen, vilket i praktiken nu innebär att hedersvåld blir lagligt i Turkiet tog jag upp det i ett blogginlägg. I mitt blogginlägg undrar jag hur kvinnor i Sverige kunnat bli både mer positiva till islam men även mindre negativa till islam. Hur tänker kvinnor i Sverige?

Samtidigt har mäns åsikter om islam gått i rakt motsatt riktning!

Igår hörde journalisten Anders Blank av sig och ville ha en kommentar från mig på att jag hade tagit upp även Greta-rörelsen i en kommentar på bloggen som ett exempel på att kvinnor är mer känslostyrda än män. Jag skrev då en förklarande kommentar till mitt blogginlägg och fick följande svar.

Som alla kan läsa krävde jag att undersökningen från Göteborgs universitet inte fick utelämnas i artikeln. Något som Anders Blank lovade. Hur många tror att det finns med i artikeln?

Göteborgs universitets undersökning och resultat nämns inte i artikeln!

Jag utgår alltid ifrån att personer är hederliga och håller sina löften och jag hade hoppats att Anders Blank lämnat den retorik som Barometern sysslade med. Jag är mycket besviken på Anders Blank, ett riktigt svek. Hela mitt blogginlägg bygger i första hand på resultatet från Göteborgs universitets undersökning, utan dessa fakta så tappar man hela bakgrunden till innehållet och förståelsen i mitt blogginlägg. Det är givetvis Anders Blank fullt medveten om när han utelämnar den delen helt och hållet. Ynkligt!

Så här uttalar sig socialdemokraten Anna Thore.

”Om valet nästa år står mellan partier som vill samarbeta med den extrema gubbhögern som i ena andetaget hatar kvinnoförtryck i Mellanöstern och i andra hyllar bibliska citat, där kvinnor ska veta sin plats.”

”Extrema gubbhögern”, det talar sitt egna språk om hur Anna Thore ser på äldre män. Det är minst sagt fullt av förakt, hon riktigt spottar ut orden. Vad jag vet har jag aldrig citerat några bibliska citat ”där kvinnor ska veta sin plats”. Ännu ett lögnaktigt påstående från Anna Thore.

Hon fortsätter sedan med följande uttalande.

”Det är en syn på kvinnor som kommer från den mörkaste av kloaker.”

Jag har alltså ställt frågan hur vissa kvinnor kan bli mer positiva till islam efter att IS/ISIS/Daesh har krigat, mördat, halshuggit, dränkt, avrättat, eldad upp och sprängt människor i bitar. De har terroriserat en hel värd med sina terrordåd och sympatisörerna till denna organisation finns överallt på grund av massinvandringen av människor med religionen islam. Säpo varnar för den stora risken för terrordåd i Sverige.

För bara några veckor sedan försökte en person mörda sju människor i Vetlanda. Under terrordådet skall han ha ropat ”Allahu akbar” enligt vittnesmål och offer.

Ändå har vissa kvinnor blivit mer positiva till religionen islam och till att många muslimer vill införa sharialagar. Till och med att vissa invandringstäta områden i Sverige skall lyda under sharialagar. Jag begriper det helt enkelt inte!

Skall jag tolka det som att socialdemokraten Anna Thore försvarar kvinnosynen inom islam? Är inte Anna Thore förvånad och bekymrad över att kvinnor i Sverige blivit mer positiva till islam?

Uppenbarligen är hon inte det minsta orolig över detta. Nej, Anna Thore är upprörd över att den ”extrema gubbhögern” tar upp kvinnoförtrycket i Mellanöstern och hur det sprids till vårt land. Då blir man istället kategoriserad med en kvinnosyn ”från den mörkaste av kloaker” av Anna Thore. Gud hjälpe oss från Socialdemokraterna!

Nu är det inte bara socialdemokraten Anna Thore som vädrat sinaåsikter utan det gör även socialdemokraten Tove Jansson i en häpnadsväckande kommentar på Dagens Kalmars Facebooksida.

För det första så citerar läraren och socialdemokraten Tove Jansson fel, i mitt blogginlägg skrev jag följande.

Erdogans agerande visar islams rätta ansikte! Det visar med eftertryck kvinnans ställning inom denna avskyvärda religion/ideologin.

Turkiets president Erdogan beslut att lämna Istanbulkonventionen har lett till stora demonstrationer av kvinnor i Turkiet. Enligt uppgifter i Sverige Radio såuppger man att bara under 2021 har 78 kvinnor sannolikt hedersmördats i Turkiet och under 2020 anger man siffran till drygt 300 kvinnor.

Det är häpnadsväckande att socialdemokraten Tove Jansson nu går ut och försvarar islamisten Erdogan i Turkiet. Som religionslärare så förutsätter jag att hon vet att sharialagar är en del av islam. Har Tove Jansson ingen kunskap om vad som föreskrivs när det gäller kvinnan i sharialagarna? Jag har svårt att tro mina ögon när jag läser hennes kommentar. Känslostyrd eller logiskt tänkande? Jag undrar.

Hur tänker Anna Thore och socialdemokraterna egentligen men de har ju i gamla avtal gjort upp med muslimska organisationer i Sverige, att dessa mörka krafter skall få representation i de politiska församlingarna i utbyte av deras röster i de allmänna valen.

Artikel i Dagens Kalmar

https://www.dagenskalmar.nu/nyheter/politik/e/86611/thore-s-om-thoralfs-kvinnosyn-fran-den-morkaste-av-kloaker/

Annons

32 reaktioner på ”EXTREMA GUBBHÖGERN

 1. ivarandersson 2021-03-25 / 08:53

  Anna Thore verkar leva i den mörkaste av kloaker.

  Gilla

 2. Anders 2021-03-24 / 21:57

  Jomshof på SVT, satte precis på TVn. Hur skötte sig Jomshof Thoralf?

  Gilla

 3. Andersson 2021-03-24 / 18:29

  Borde det inte heta gubbröra. Det är skitgubbar hela högen.

  Gilla

 4. Björn Pettersson 2021-03-24 / 17:24

  Thore, var det inte hon som var MP och blev sosse när MP inte kom in i fullmäktige? Kalmar i ett nötskal, ryggkliarnas stad

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-03-24 / 17:38

   Inte riktigt. Hon lämnade Miljöpartiet efter ett bråk mellan några män och ett antal kvinnor inom Miljöpartiet. Med andra ord jämställdheten fungerade inte och det fick till följd att kvinnorna i slutändan tog makten i partiet. Möjligen så drog inte Anna Thore jämnt med de andra kvinnorna i partiet eftersom Particia Vildanfors valdes som gruppledare för MP och hon tog platsen i kommunstyrelsen. Då lämnade Anna Thore Miljöpartiet.

   Inför valet 2018 lockade Johan Persson in Anna Thore till socialdemokraterna, sannolikt med ett löfte om att hon skulle bli ordförande för en helt ny nämnd som fick namnet Vatten o Miljönämnden. Man skulle kunna säga att hon köptes av socialdemokraterna för skattebetalarnas pengar!

   Gillad av 1 person

 5. Fred 2021-03-24 / 16:18

  Kalmar utmärker sig ständigt. Snart Sveriges rödaste kommun skulle jag gissa. Läser precis nu om bråk på pizzeria i Lindsdal och två gripna. Även knarkhärva i Norrliden.

  Samtidigt pratar det berömda Hårfästet om hur bra allting är.

  Vem kunde tro att Linsdal skulle utvecklas till ghetto när man växte upp där och lekte med andra svenska barn på gatan i början av 80-talet?

  Gilla

  • Andersson 2021-03-24 / 18:47

   Jag var i Lindsdal en gång. Det är nog fyrtio år sedan. Jag kommer inte ihåg vad jag hade där att göra och det är väl lika bra det. Jag kommer däremot ihåg att kvarteren heter Kroppkakan si och så. Jag tyckte det var sympatiskt men nu är det väl närmast att häda. Jag läste någonstans att de åker från Arontorp och säljer kroppkakor. Finns det fläskfia?

   Gilla

 6. Olle 2021-03-24 / 14:58

  Fick Anders Blank sparken på Barometern? Han har gjort för många klavertramp för att kalla sig journalist.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-24 / 15:05

   Vad jag förstår och hört så fick han inte skriva artiklar längre utan placerades att ta hand om insändarsidan/debattsidan och göra lite andra saker i periferin. Han valde då att säga upp sig enligt vad jag hört eller om han fick ett avgångsvederlag som tack för att han sa upp sig på Barometern.

   Gilla

   • Fred 2021-03-24 / 16:24

    Då måste han gjort något som föranlett detta skulle jag tro. Jag får intryck av att han är väldigt omogen, impulsiv och drivs av en agenda. Undra om han fortfarande är medlem i Journalistförbundet.

    Gilla

 7. ingesa396634574 2021-03-24 / 14:09

  Eländets elände i vårt land Sverige började när den förste imamen landsteg på svensk kristen mark och började predika den mest kvinnoförtrckande lära av alla läror.
  Höjden av hyckleri är när en socialdemokrat försvarar denna lära,då läran islam vill återinföra allt som tagit sossarna 100 år att reformera.

  Gilla

 8. Lars 2021-03-24 / 13:31

  Anders Blank är ett skämt – jag har skrivit två kommentarer båda sakliga och utan personangrepp men än så länge har dessa inte redovisats i hans kommentatorsfält. Jag skrev att det verkar som om S drar på inför valet och försöker få kvinnor att rösta med Thore och höll dessutom med om ditt sätt att beskriva Islam T.A. – det blev visst för mycket för Blankaren. Är det så han skall driva sin nättidning lär den snart vara överflödig eftersom den mer o mer liknar ”Hela Östra Småland”. Två sossetidningar är minst en för mycket. Vilken j-la kommun vi bor i.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-24 / 14:05

   Dagens Kalmar har även en Facebooksida där du kan kommentera artikeln

   Gilla

   • Lars 2021-03-24 / 16:54

    Tack, men är inte med i FB.

    Gilla

 9. Kalle 2021-03-24 / 12:32

  Jomshof med i TV programmet 30 minuter ikväll Onsdag
  (SVT2 Idag 21:45 – 22:15)

  ## Sprickan om islam i SD – Åkesson avfärdade Jomshofs hållning som ”tölpargumentation”##

  ## Interna diskussioner visar SD:s splittrade syn på islam – och att Jomshof tidigare gått rakt emot Jimmie Åkessons tydliga vädjan.
  ”Den här sortens tölpargumentation hör helt enkelt inte hemma på den här nivån”, skriver Åkesson i ett mejl som Aftonbladet tagit del av.##

  ## Aftonbladet har sökt Jomshof för en kommentar. Han vill inte uttala sig förrän efter onsdag kväll.

  ”Jag har lovat SVT att inte diskutera frågan med någon innan programmet.” skriver han i ett sms.

  Programmet som åsyftas är ”30 minuter” där Jomshof medverkar i kväll, onsdag. ##

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/56WbeK/sprickan-om-islam-i-sd–akesson-avfardade-jomshofs-hallning-som-tolp

  Har för mig att Turkiets president Erdogan har en liknande syn på Islam och Islamism som SD:s partisekreterare Jomshof.

  Jomshof har tydliegen hängt med på islam diskussionerna mer än genom (S)tasmedias filter.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-03-24 / 12:56

   Vad fan skriver du? Förklara dig!

   ”Har för mig att Turkiets president Erdogan har en liknande syn på Islam och Islamism som SD:s partisekreterare Jomshof.”

   Gillad av 3 personer

   • Thoralf A 2021-03-24 / 14:04

    Men skrev då att det är det som du syftar på så att alla förstår

    Gillad av 1 person

   • Andersson 2021-03-24 / 17:57

    Jag har försökt skriva om sprickan på Pettersons forum men inläggen försvinner fortare än min lilla pension. Kommer Jomshof att ställas åt sidan precis som Söder och en del andra? Jag tycker bra om Jomshof. Jag har bott granne med honom.

    Jimmie Åkesson är trött. Han är partiets talefigur men inte så mycket mera. Han borde ta time out för gott.

    Jag frågade i ett inlägg varför sverigedemokraterna inte demonstrerade som Swexitpartiet gjorde i dag. Det var inte någon som hann svara. Det är tydligen bekvämare att sitta och fisa i riksdagsbänkarna.

    Gilla

 10. Hacke 2021-03-24 / 12:32

  Det är mycket att håla ordning på nuförtiden.
  Är det någon som vet hur långt det rekommenderade avståndet är som en människa vid sina sunda vätskor bör hålla till en sosse av dagens tappning?
  Gammelmedia är lättare. Det ska utan undantag betraktas som högaktivt avfall.

  Gilla

  • janne 2021-03-24 / 14:06

   Utom syn och hörhåll rekomenderas.

   Gilla

 11. Greger 2021-03-24 / 11:56

  Anders Blank är en skum typ tycker jag. Ibland undrar jag om han går igång på att så split mellan personer. Han skulle passa på Hänt Extra eller Se och Hör, för han är inte seriös. Ofta publicerar han något utan att vederbörande fått säga sitt dessutom.

  Gilla

  • Lars 2021-03-24 / 13:41

   Greger, Anders Blank är definitivt ojämn och anpassar sig efter situationen i stället för att driva sin sak på ett hederligt vis. Han verkar alltför omogen, ostrukturerad o oseriös för att driva en nättidning. Har man tex. ett kommentatorsfält så innebär det självklart att meningsmotståndare kan komma att skriva där – hmm tänkte inte på det…

   Gilla

 12. Adam 2021-03-24 / 11:41

  Anders Blank kommer alltid vara en ful fisk i mina ögon.

  Han hade för vana på Barometern att maila och fråga om personen ville kommentera något han skrev om för tillfället. Problemet var bara att hann man inte svara inom bara någon fjuttig timma, då publicerade han utan någon kommentar och skrev att vederbörande har avböjt att kommentera eller inte gått att nå. Så fult!

  Han kör sitt eget race, otäck man!

  Gilla

 13. Hilmer 2021-03-24 / 11:03

  Ränderna går aldrig ur! Det finns väl en anledning till att Anders Blanks tidigare artiklar på Barometern fällts av PO. Han är falsk och vill enbart få igång ett drev och konflikter son genererar klick.

  Lita aldrig på mannen som sprang Johan Perssons ärenden i flera år och är vän med densamma på Facebook.

  Gillad av 3 personer

  • Lars 2021-03-24 / 13:43

   Turrim, din kommentar känner jag starkt för – det rika landet Sverige.

   Gilla

 14. janne 2021-03-24 / 10:41

  Jag skrev i ett tidigare inlägg i (vad är det för fel på kvinnorna) att det är bara att
  se på vissa politikerkvinnor så har du svaret,och det kom fortare än jag kunde ana.

  Gillad av 3 personer

 15. Anderssonskan 2021-03-24 / 10:08

  Jag tror inte du ska se Anna Thore,s kommentar som hon avskyr äldre män .
  Det är en socialdemokratisk syn på människor som kommer i dagen .
  Nu när folket vänder sig mot tokideerna ska folket förnedras och bytas ut .
  Förmodligen en så kallad feminist .

  Gilla

Kommentarer är stängda.