DEBATTARTIKEL I BAROMETERN

Idag har jag fått en debattartikel publicerad i Barometern.

Det är lite av en premiär då det är den första debattartikeln från mitt nybildade parti Framtid Kalmar! Jag bemöter Kalmaralliansen utspel om bland annat arbetsmarknadspolitiken i Kalmar. Kalmaralliansen består av Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Du kan läsa min artikel här.

https://www.barometern.se/debatt/kalmaralliansen-forstar-inte-grundproblematiken-815819e1/

Eller så kan du läsa hela texten här nedan.

Kalmaralliansen förstår inte grundproblematiken

Kalmaralliansens program för Arbete och Välfärd är inte direkt imponerade. Ju mer jag läste desto mer förväntade jag mig att man till slut även skulle visa hur man tänkt finansiera sina förslag men det uteblev helt och hållet, inte heller några besparingar presenterades. Kalmaralliansens program kommer kosta många miljoner kronor om det skall realiseras. Det kommer krävas skattehöjningar, något som annars varit Socialdemokraternas paradgren.

Kalmar kommun har redan en hög kommunskatt på 21,81 kronor som kan jämföras med Växjö kommun med endast 20,19 kronor i kommunskatt (tillkommer landstingsskatt o kyrkoskatt). Kalmaralliansen har uppenbarligen accepterat den höga kommunskatten och har sannolikt inget emot att den höjs ytterligare om de skall förverkliga sin politik. Mitt nystartade parti Framtid Kalmar vill istället sänka kommunskatten genom att Kalmar kommun skall fokusera på och prioritera kärnverksamheten.

Det både Kalmaralliansen och den rödgröna majoriteten blundar för är det grundläggande problemet på arbetsmarknaden, nämligen invandringen. I februari var arbetslösheten ca 8 procent i Kalmar kommun men delar man upp den i inrikes och utrikes födda så framstår bilden väldigt klar. 5 procent för inrikes födda och 22 procent för utrikes födda. När man sedan betraktar befolkningsutvecklingen i Kalmar under det senaste decenniet klarnar bilden ännu mer.

Sedan 2010 har Kalmar kommuns befolkning ökat med 7 514 personer, utav dessa är 4 295 utrikes födda och 1 102 personer inrikes födda av två utrikes födda föräldrar. Med andra ord så har 5 397 personer utrikes bakgrund av en befolkningsökning på 7 514 personer eller närmare 72 procent. Det är den utvecklingen som är det största problemet för arbetslöshetssituationen i Kalmar kommun och som därmed också kostar stora summor i subventionerade jobb och bidrag från samhället.

Lösningen på det grundläggande problemet är minskat invandring något som Kalmaralliansen tyvärr blundar för. Socialdemokraterna och Johan Persson har ju dessutom det fulla ansvaret för utvecklingen i Kalmar.

Framtid Kalmar vill minska invandringen till kommunen och föra en aktiv politik för återvandring till hemlandet för de personer som inte klarar av att etablera sig i Sverige. Det är den rätta vägen för minskad arbetslöshet och sänkt kommunskatt i Kalmar.

Thoralf Alfsson

Framtid Kalmar

Annons

13 reaktioner på ”DEBATTARTIKEL I BAROMETERN

 1. Ölandsbonde 2021-04-23 / 09:55

  ”prioritera kärnverksamheten.” Står det så i partiets verksamhetsplan? Antagen vid allmänt möte. Eller är det bara som du tycker? Inga fler miljoner till KFF och Guldfågeln alltså.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-23 / 10:37

   Är inte det en kommuns uppgift?

   Gilla

   • Andersson 2021-04-23 / 11:15

    Du ölandsbonde. Jag kan väl hålla med dig att Thoralf borde försöka formalisera partiet så snart det är möjligt i dessa coronatider.

    Jag har idéer om hur detta skulle kunna gå till men detta är inget jag kan propsa på eftersom jag inte är medlem. Är du medlem?

    Medlem eller ej så skulle jag inte torgföra mina idéer här utan kontakta Thoralf på annat sätt.

    Gilla

   • Thoralf A 2021-04-23 / 12:27

    Nu är det coronatider och jag kommer inte kalla till något fysiskt möte förrän rekommendationerna tillåter det. Jag tror alla som har anmält och betalat medlemskap delar den uppfattningen. I varje fall har inte någon framfört det. Förhoppningsvis kan det ske innan sommaren.

    Ölandsbonde är inte medlem.

    Gilla

 2. Hacke 2021-04-23 / 09:02

  Bra läsning och förhoppningsvis en väckarklocka för väljarna.
  Att 7-partierna väljer att blunda för dessa förödande fakta kring Kalmars och övriga landets särklassiga problem och ödesfråga borde ge dem grava problem med trovärdigheten.
  För att inte säga direkt diskvalificerande som förtroendevalda.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2021-04-23 / 12:37

   Och Kristersson vågade inte tala klartext i P1 om etnisk bakgrund när det gäller mängden av brott mot kvinnor.

   Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-04-23 / 17:51

    Har Jimmie Åkesson gjort det?

    Gilla

   • lennart74 2021-04-23 / 18:11

    Ja Jimmie har sagt att problemet till stor del är importerat.

    Gillad av 1 person

   • Bo Adolfsson 2021-04-23 / 19:31

    Sd har missat denna straffspark!

    Gilla

   • Ò Hyra 2021-04-23 / 20:37

    Trots allt, Åkesson är den enda politiker i Sverige som man orkar lyssna till.
    Kanske undvek han att hamna i rasistträsket som den oberoende svenska TV-kanalen
    alltid gillrar för SD, för att ta död på debatten. Bra Åkesson.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2021-04-23 / 20:45

    Personligen tror jag inte man skall undvika att berätta sanningen!

    Gilla

   • lennart74 2021-04-24 / 14:37

    SYDSVENSKAN:

    MÄNS VÅLD MOT KVINNOR 23 april 2021 15:39

    Olle Lönnaeus: Därför påstår Jimmie Åkesson att kvinnomorden är ”importerad brottslighet”
    Politikreporter

    Gilla

   • Thoralf A 2021-04-24 / 14:59

    Betalvägg. Om någon har Sydsvenskan får ni gärna fixa en skärmdump eller liknande.

    Gilla

Kommentarer är stängda.