OFF TOPIC VECKA 17

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic inlägg i högermarginalen under hela veckan.

32 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 17

 1. Anders G 2021-05-03 / 14:37

  ”Fria tider publicerade i januari en populär artikel med hänvisning till etablerad forskning som till viss del stödjer den tes som Bertil Malmberg drev. En av studierna som ligger bakom dessa slutsatser har tagits fram vid Afrikanska Universitet.

  Sverigedemokraternas distriktsordförande Anton Berglund omber, trots befintlig forskning, partikollegan Bertil Malmberg att avsäga sig alla sina uppdrag för SD, skriver P4 Sörmland. Ett uteslutningsärende har öppnats i partiets medlemsutskott mot Bertil Malmberg.”

  Bertil lär ju ryka. Undrar om uteslutningsbrevet skrivs bättre än det du fick.

  Gilla

 2. Kalle 2021-05-02 / 16:37

  Samnytts video c:a 14 minuter långt

  ## Rakt På #35: Har vi skenrättegångar i Sverige? ##

  ## Swedbank stängde ner tidningen Fria Tiders bankkonton och hävdade att dess chefredaktör Widar Nord inte hade besvarat bankens frågor. Fria Tider stämde då Swedbank i domstol. Men under rättegången tog tingsrätten ett väldigt anmärkningsvärt beslut – de vägrade låta Fria Tider granska den bevisning som Swedbank lade fram. ##

  https://samnytt.se/rakt-pa-35-har-vi-skenrattegangar-i-sverige/

  Efter att ha sett den 14 minuter långa video så kan man verkligen börja undra. Vidar Nord jämför sverige med Nordkorea i inslaget. Han har helt rätt tycker jag när hans sak läggs fram.

  Bara att inse att vi har en politiserad (S)wedbank och likså en politisk tingsrätt som nekar Widar Nord att se det oförvanskade texten som han åberopar som bevis i fallet. Nord är förvånad över att tingsrätten nekar honom det!!! Det verkar mycket skumt enligt Widar Nord.

  Det är många råkar ut för (S)wedbanks godtycke numera eftersom sverige INTE har godkännt artikel 21

  I artikel 21 framgår att diskriminering på grund av ”övertygelse, politisk eller annan åskådning” ska vara förbjuden i EU:s medlemsländer.

  VARFÖR har inte sverige godkännt artikel 21??? De som har makten vill styra och ställa som de vill likt DIKTATORER som i Nordkorea och DDR för att nämna några. Någon annan förklaring kan jag inte se!!!

  Gilla

  • Thoralf A 2021-05-02 / 18:14

   Göran Persson (S) är ju styrelseordförande i Swedbank!

   Gilla

 3. Lars 2021-05-01 / 20:26

  Som ett utvecklingsförslag för din blogg kan Petterssonsblogg.se*) vara ett bra alternativ. Jag menar att det finns ingen möjlighet att du skall få tid till allt efter valet (om allt går bra). Vi är nog många som skulle kunna hjälpa till.
  *) Petterssonsblogg.se skrivs av olika författare. Vi har bakgrunder som pensionär, arbetare, ingenjör, egenföretagare och tjänstemän. Var och en står för sina inlägg och åsikter.

  Gilla

  • Andersson 2021-05-01 / 23:50

   Det är egentligen Thoralf som ska tycka här. Men jag dristar mig att göra det ändå. Jag föreslog honom samma sak för ett bra tag sedan. Och jag fick ett bra svar. Min nya åsikt är att den nya ordningen med ‘off topic’ är väl så bra.

   Det är Thoralf som bestämmer över sin blogg. Vill du bestämma måste du starta eget.

   Jag ser inte Petterssons blogg som någon bra förebild. Artiklarna är mestadels utmärkta men kommentarerna är förfärliga. Och lågt i tak är det.

   Varför inte bli medlem i ‘Framtid Kalmar’ och hjälpa till att bygga upp den plattformen?

   Gilla

 4. Anders G 2021-05-01 / 09:03

  Thoralf,

  Varför är det så mycket utländska byggarbetare i Sverige när vi har en skyhög arbetslöshet på 8,7%? Lönedumpning?

  Ställt frågan till ett antal politiker utan att fått vettiga svar. Har du något bra svar?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-05-01 / 09:14

   De har inte rätt utbildning. Men sedan beror det ju på att vi är medlemmar i EU och att arbetskraften därmed kan hämtas från vilket EU-land som helst. Jag såg nyligen ett byggprojekt på Öland där ca 12-15 polacker gjorde mer eller mindre hela byggjobbet.

   Gilla

 5. Kalle 2021-04-30 / 12:26

  ## Ingrid & Maria frias: “En seger för yttrandefriheten – ett bakslag för islamiseringen av Sverige” ##

  ## Idag är en viktig dag för yttrandefriheten i Sverige – och ett bakslag för dem som anser att islam ska ha en särställning i vårt land. Idag friades Ingrid Carlqvist och Maria Celander ännu en gång av Helsingborgs tingsrätt för hets mot folkgrupp, efter en insändare om muslimer på apotek, som publicerats på deras hemsida. Åklagaren ansåg att texten var olaglig och överklagade domen till hovrätten. Men hovrätten gick nu på samma linje som tingsrätten. Det betyder att vi får kritisera islam och dess yttringar i samhället, till exempel inom vården och på arbetsplatser, och att sådant ifrågasättande och kritik inte är hets mot folkgrupp. Med andra ord har yttrandefriheten segrat.
  Dock är slaget ännu inte helt vunnet, eftersom åklagaren kan försöka få upp målet i Högsta domstolen, säger Ingrid Carlqvist till Katerina Magasin. ##

  https://katerinamagasin.se/ingrid-maria-frias-en-seger-for-yttrandefriheten-ett-bakslag-for-islamiseringen-av-sverige/

  BRA!!! Sverige behöver flera frikännanden i yttrandefrihetsmål av det slaget. Många fler!!!

  Gilla

 6. Anders G 2021-04-29 / 16:56

  Thoralf, varför ska man välja ditt parti istället för SD?
  Ta fram bra skäl så lär du få några mandat nästa år.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-04-29 / 21:38

   Om man vill ha ”valuta” för sin röst i kommunvalet och en riktigt vass röst som opposition mot socialdemokraterna och Kommunalrådet Johan Persson skall man välja Framtid Kalmar!

   Gilla

 7. Otto 2021-04-28 / 21:34

  Jaha, nu är det mygel även med anvisningar till Samhall, som bekostas av våra medborgares skattepengar. En stor majoritet kulturberikare och personer utan något som helst handikapp som Samhall väljer ut, vem är förvånad?

  Gilla

 8. Kalle 2021-04-28 / 13:02

  ## Ska man blåljuga så skriande uppenbart som Sveriges statsminister Löfven gör, då måste han först hacka hela nätet. ##

  ##För där finns hur mycket bevis som helst för att han ljuger hela folket rakt upp i ansiktet. Och det är omedelbart märkbart, ty ju grövre lögn han blir påkommen med, ju ilsknare blir han på den som ställer frågan. ##

  https://soldatmamma.blogspot.com/2021/04/ska-man-blaljuga-sa-skriande-uppenbart.html

  Bygger hela sveriges existens på LÖGNER!!??

  Gillad av 1 person

 9. Kalle 2021-04-28 / 12:43

  ## Swedbank stänger Mira Aksoys konto ##

  ## EKONOMI. Samhällsnytt-skribenten Mira Aksoy, 23, är sist i raden av konservativa opinionsbildare som har fått sitt privata bankkonto stängt av Swedbank, skriver Samhällsnytt. Samtidigt försvarar finansmarknadsminister Per Bolund (MP) bankens agerande med att ljuga i riksdagen. ##

  ## Swedbank har tidigare stängt bankkonton för bland andra Fria Tiders ägare Widar Nord och den konservative bokförläggaren Daniel Friberg, också till följd av påstådda brister i kundkännedom. Även SwebbTV har nekats att använda tjänster hos ”en svensk storbank” med hänvisning till bristande kundkännedom. ##

  ## ”En bank har inte någon ovillkorlig skyldighet att tillhandahålla banktjänster till var och en”, dundrade Bolund i sitt svar, och hävdade att det bara är diskrimineringslagen och betalkontodirektivet som sätter gränser för bankernas godtycke på området.
  ”I övrigt får banker, som bedriver kommersiell verksamhet, själva avgöra till vem eller vilka de tillhandahåller tjänster”, hävdar Bolund, och understryker att politisk åsikt inte ingår i de diskrimineringsgrunder som Sverige erkänner.
  Men det är inte sant. EU:s penningtvättsdirektiv (skäl 66) stadgar att medlemsstaterna måste förbjuda ”diskriminering vid riskbedömningar inom ramen för åtgärder för kundkännedom”. Den diskriminering som ska förbjudas är den som framgår av ”artikel 21 i stadgan som förbjuder diskriminering”.
  Av artikel 21 framgår att diskriminering på grund av ”övertygelse, politisk eller annan åskådning” ska vara förbjuden i EU:s medlemsländer. ##

  https://www.friatider.se/swedbank-stanger-mira-aksoys-konto

  Per Bolund MP ljög för SD i riksdagen .

  Av artikel 21 framgår att diskriminering på grund av ”övertygelse, politisk eller annan åskådning” ska vara förbjuden i EU:s medlemsländer.

  Men sverige har INTE infört denna regel mot disktiminering enligt poltisk åsikt.

  Sverige väljer bara att följa de regler som går deras väg. Inte för att skydda medborgarnas politiska åsikter.

  Sverige som annars är sååå noga att påpeka att de följer internationella regler och hänvisar till höger och vänster!!!

  Gillad av 1 person

 10. ac carlsson 2021-04-28 / 09:29

  Exakt24 har försvunnit från Youtube. Den som vill titta på någon av deras klipp möts numera av texten:

  ”Videon är inte tillgänglig
  Videoklippet är inte längre tillgängligt eftersom det YouTube-konto som är associerat med videoklippet har avslutats.”

  Gillad av 2 personer

  • Lars 2021-04-28 / 10:29

   Vår regering har ju överlagt med Google – tydligen funkar deras samarbete utmärkt. Och tänk – det finns fortfarande svenskar som tror att de lever i en demokrati.

   Gillad av 4 personer

 11. Andersson 2021-04-28 / 05:53

  Det spekuleras vem som skulle kunna bli sossarna partiledare efter Stefan Löfven. Magdalena Andersson vill inte. Det det lär finnas några manliga kandidater men frågan är om de är så starka kort. Och så ska det väl helst vara ett fruntimmer. Två namn som har dykt upp är Lena Hallengren och Annika Strandhäll. Om Annika Strandhäll skulle bli statsminister så kan inte Morgan Johansson sitta kvar i regeringen och det vore ju en god sak i allt elände. Fast är förstås inte gifta och märkliga konstellationer har vi sett förut. Och märkliga fruntimmer för den delen.

  Gilla

  • messkalle 2021-04-28 / 11:13

   Pratkvarnen och Skrivbubblan, någon av dem absolut för att socialdemokratiska partietskall behålla son trovärdighet som ett feministiskt parti.

   Gilla

 12. Andersson 2021-04-28 / 05:33

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/R9771r/sverige-erbjuder-indien-120-respiratorer

  Stefan Löfven skänker 120 respirator till Indien.

  Har vi så gott om resurser att vi kan prioritera andra länder framför våra medborgare? Har vi passat på att bygga upp resurser under svackan som har varit i pandemins utbredning? Hur många sjukvårdplatser har vi skapat under den här tiden? Inom sjukhusen och i beredskap. Hur många sjukhus har man byggt under tiden (kineserna byggde ett i veckan). Hur går det med utbildning och vidareutbildning inom vården i regioner och kommuner.

  Hur är läget i region Kalmar?

  Jag vill påstå att man inte har gjort ett dugg för att höja beredskapen. Är man beredd inför den andra vågen eller räknar man med vaxxineringen ska var räddningen.

  Jag har hört att man stavar så på Facebook för att diskussioner om pandemin inte ska raderas. Jag vet inte är sant och tror knappast att det hjälper.

  I dag klockan 13.45 ska jag injiceras. Det är de första sprutan för min del. Det lär väl bli Astra Zenica för det ska man ge till 65+. För en månad skulle Asta Zenica inte ges till 65+.

  Skulle jag inte dyka upp här i fortsättningen så förstår ni att jag har fått både min första och sista spruta.

  Gilla

 13. Cosmik Debris 2021-04-28 / 03:38

  I ena änden avskedas mycket erfarna bilmekaniker för att deras kompetens på elbilar inte är tillräckligt uppdaterad. I den andra änden står byfånen Stefan Löfven och fyller på med analfabeter, terrorister, våldtäktsmän och bidragsparasiter från Afrika och Mellanöstern.

  Som kräver ”enkla jobb”!?

  Det är ett ofelbart recept på undergång och faktiskt riktigt svårt att ta in.

  Jonas WE Andersson: ”Det är svårt att säga den exakta tidpunkten då ett land havererar. Det precisa ögonblick då tillräckligt många problem och tillkortakommanden tillsammans skapar en “failed State”.”

  ”Döda dem; Döda dem allihop!”

  Det skanderar N-orden när de anfaller fransk polis. Snart i ett getto nära dig. Bara en tidsfråga.

  https://petterssonsblogg.se/2021/04/02/doda-dem-doda-dem-allihop-kriget-mot-polisen-i-frankrike/

  Gillad av 3 personer

  • ivarandersson 2021-04-28 / 11:08

   Enkla jobb som utförs EN timme i veckan och betalas med skattemedel är regeringens recept för att minska arbetslösheten.

   Gillad av 1 person

 14. Kenny 2021-04-28 / 01:31

  Bergmark länkade en video från youtube till rumble med Hugo Talks, annars hade han blivit avstängd på YT. En massdemonstration från i lördags mot nedstängningarna i London, en del säger 500000 demonstranter andra säger över 700000 demontranter!? Men det märkliga, inte en enda rubrik från MSM bara knäpptyst. Borde inte i såfall ALT media skrivit om detta??

  https://rumble.com/vg47ir-protesterna-i-london.html

  Gilla

 15. Onkel Björn 2021-04-27 / 23:09

  Har en undran om parkeringsbestämmelser. Gissar att en stor del av oss här på forumet har bil. Och när vi ska parkera våra bilar behöver vi många gånger betala för detta. På vissa platser är det avgiftsfritt och p-skiva som gäller. I kalmar betalar man, på betalplatser, med kort eller app. Och det är detta som retar mig.

  Jag har full förståelse för att man måste reglera parkeringarna på något sätt, men varför ta betalt och varför måste man som bilist idag inte bara ha körkort. Man måste även ha ett kreditkort eller en mobiltelefon med en parkeringsapp nedladdad. Betala med pengar går inte längre i allt fler kommuner runt om i landet.

  Som bilist känns det lite som att man är en kassako för i första hand staten, men även kommunerna är där och vill ta åt sig av kakan. Stockholm och Göteborg har dessutom trängselavgifter. Och varför är det nu så här. Är det bara för att kommunen vill ha in pengar.

  Politikerna pratar om att vi inte ska köra våra bilar därför att våra avgaser bidrar till växthuseffekten. Men parkerar vi vår bil så måste vi många gånger betala för det. För egen del är det billigare att åka iväg ett par mil till stormarknaden, där jag parkerar gratis, för att handla än att åka ett par km in till staden för dito inköp. För de som ev funderar på att besöka huvudstaden kostar det mellan 90 – 120 kr att parkera per timmer i ett av p-husen i city. 50 kr på gatan.

  Reglera parkeringarna kan man ju göra utan att ta betalt. Men för de flesta politiker verkar detta vara en ickefråga. Är det bara av ointresse, eller?

  Gillad av 2 personer

 16. Bergman år 2021 2021-04-27 / 22:36

  Allan Mann föddes den 5 maj 1921 i Töreboda. Bondsonen var näst äldst bland tio syskon. Med en stark vilja, kompakt byggd och 170 cm lång blev han juniormästare i brottning. Men han skulle snart bli märkligare än så. Jag har läst om en del händelser och bedrifter kring honom.

  Utan att ha gjort värnplikten bestämde Allan Mann sig, 18 år gammal, för att inte bara se på när Finland och Norge invaderades utan han ville göra en insats. Han fruktade dessutom att Sverige snart kunde stå på tur. Han tog värvning i den Svenska Frivilligkåren som bestod av svenskar som ville strida i Finland mot ryssarna. Finska vinterkriget utkämpades ju 1939–1940. Mann stationerades i finska Lappland där han fungerade som ordonnans åt de finska trupperna.

  Efter en tid skottskadades han allvarligt. Trots skadan lyckades ändå den urstarke Mann frakta med sig en sårad fransk legionär för att komma bort från striderna och till sjukvård.
  Fransmannen var skadad i foten och kunde inte gå. Mann byggde en släde av kasserade skidor och tog honom på släp mot svenska gränsen. Efter närmare 20 timmar var de framme i Sverige. Mann var medvetslös men hittades turligt nog av de svenska gränssoldaterna. Fransmannen överlevde också och den franska regeringen kom senare att belöna Allan Mann med Hederslegionen.

  Efter att han tillfrisknat anslöt sig Mann som frivillig till Norges motståndsrörelse och deltog omedelbart i uppdrag mot tyskarna. Men vid ett sådant uppdrag utanför Narvik skadades han åter, nu av granatsplitter i magen. När han återhämtat sig blev han erbjuden att bli brittisk agent. Mann tog sig över till Storbritannien där han specialutbildades för uppdrag i Norge och anslöts till Norwegian Independent Company No. 1, för eftervärlden känt som Kompani Linge. Där fick han bland annat träning i närstrid och utbildades i övrigt tillsammans med kända motståndsmän som exempelvis Max Manus (film med samma namn), Knut Haukelid (Hjältarna från Telemark) och Jan Baalsrud (trolig filmtitel: Den 12:e mannen). De förblev Manns vänner hela livet.

  Allan Manns fortsatta uppdrag blev att verka inne på ockuperade norska områden mot tyskarna. Bland annat utförde han 52 uppdrag mellan Norge och Sverige. Det har berättats att vid många av dessa tillfällen kom hans speciell utbildning att ställas på prov.

  Enligt uppgift deltog han också i den s k räden i Dieppe i Frankrike i augusti 1942. (Osäkert.) Den blev nog en katastrof, men räden sägs egentligen ha varit ett test inför landstigningen i Normandie den 6 juni 1944, the D-Day. Den dagen var Mann på andra uppdrag i Nordnorge.

  Allan Mann blev en legendarisk motståndsman i Norge och en hyllad brittisk agent. Han stred mot såväl Stalins kommunister som Hitlers nazister. Men om sina insatser som motståndsman och agent var han, vad jag förstår, fåordig. Kapten Manns CV? Tja…
  Norska St Olavs-medaljen med eklöv, Hederslegionens riddartecken, franska krigskorset med palmblad, brittiska Military Medal, Norska deltagermedaljen med rosett, finska krigsminnesmedaljen, finska Lapplands krigsmedalj, brittiska 1939-1945 Star (Battle of Britain). Norska Försvarsmedaljen med eklöv, Förbundet Svenska Finlandsfrivilligas frivilligkors, Svenska Norgefrivilliga samt FN:s Cypernmedalj.

  Först 1951 kom han tillbaka till Sverige efter att ha tjänstgjort som kapten i den norska armén. Han blev gymnastiklärare och instruktör i närstrid vid försvarshögskolan i Karlberg. Utan att ha någon formell svensk militärutbildning blev han ändå så småningom utnämnd till kapten även i Sverige.

  Efter sin pensionering ledde kapten Mann också viss träning för civila vid externa träningstillfällen och jag kom, till min glädje, att kunna delta i några av dem. Jag var judoutövare i den då ännu relativt nya sporten som sågs över axeln av idrottssverige. Vi ansågs uppträda i pyjamas som vi använde för att slå kullerbyttor i. Jag hade naturligtvis inte ”pyjamasen” på mig vid de här tillfällena! Krigsveteranen Mann hade inte mycket till övers för den sortens nymodigheter. Det klargjorde han utan att göra någon större affär av, för han var en mycket vänlig och ödmjuk person som även visade respekt för sina elever. Fast visst kunde han ibland finna det nödvändigt att sätta någon uppstudsig ungtupp och tvivlare på plats genom några enkla grepp. Han var dessutom, även när han nu kommit upp i åren, ett vältränat kompakt styrkepaket. Allan Mann blev 84 år.

  Många av oss inser ju betydelsen av en konservativ hållning och livssyn. Därför gläds vi över arvet vi fått att förvalta tack vare kapten Mann och hans likasinnade från den tiden, vare sig de var frivilliga eller mer eller mindre tvingade. I handling och kraft visade de dock gemensamt var skåpet skulle stå. (Var hade för resten annars det skåpet stått?)

  Men, tyvärr, tyvärr! Tag exempelvis Löfven och Reinfeldt! Med sitt hittepå-trams har de visat att de över huvud taget inte förstått eller respekterat värdet av att förvalta arvet och värna vår nation, dess gränser och våra gemensamma värderingar. De har i stället satt en ära i att framstå som nationens främsta femtekolonnare. Med mängder av medlöpare har deras geschäft dessutom kommit att framstå som en beundransvärd svensk politik allt medan de två extremisterna skitit i skåpet – det blå skåpet.

  Men vi, som insett deras dekadens, vill peka på en kontrast till en landsförrädare och visa på en stabil, solidarisk och uppoffrande medmänniska – en genuin och hedervärd svensk, fast som tyvärr tycks ha kämpat förgäves. Men vi, som ännu har ögon att se med, vill framhålla en sådan person.

  Så om kapten Mann må vi berätta!

  Gillad av 6 personer

  • Håkan Spångberg 2021-04-28 / 05:38

   Inspirerande och nyttig berättelse.

   Gillad av 1 person

  • messkalle 2021-04-28 / 07:37

   Tack en väl berättad historia om en stor svensk.

   Gillad av 1 person

  • turrim 2021-04-28 / 08:45

   Tack för att du väcker ett gammalt ungdomsminne. Jag har också haft förmånen att få lektion av Allan Mann. Tufft men vänligt med glimten i ögat.

   Han lärde oss också ett närstridsknep mot busarna på Södermalm (sådana fanns på den tiden) om vi passerade där på lördagskvällen. Nu finns där andra busar så Allans knep kan vara förborgat.

   Gillad av 1 person

   • messkalle 2021-04-28 / 21:32

    Ära den som äras bör dvs BERGMAN ÅR 2021.

    Mina historier är blygsammare.

    Gilla

 17. Jan 2021-04-27 / 22:32

  Hur kan Kalmar kommun vara nominerad i allsköns utnämningar hela tiden? Johan Persson skryter nästan varje vecka på sin blogg om nya ”utmärkelser”, om allt från miljö till landsbygd och företagsklimat.

  Är det någon mer än jag som finner detta lite märkligt? Hur bra kontakter har Johan Persson egentligen? Luktar lite unket i mitt tycke.

  Anar att det går till på samma sätt som med den förre landshövdingen och Johans kollega Ardalan i regeringen, eller när han tjatade till sig det nya fängelset genom att smörja företrädare på Kriminalvården och åka runt och visa dem lämplig mark i kommunen.

  Gilla

Kommentarer är stängda.