KALMARSUNDSVECKAN 9, MARCUS OSCARSSON

Under torsdagen har TV4:s Marcus Oscarsson varit moderator under Kalmarsundsveckan och jag har följt en del av programpunkterna. Marcus Oscarsson hade även en egen programpunkt under ca 30 minuter där han blandade politik och klimatalarmism. Så politiskt korrekt av Marcus.

Det punkt i programmet som jag reagerade allra mest på var en punkt med följande rubrik.

Havsnära och klimatanpassad byggnation – är det möjligt? Kalmar kommun, WSP, Länsförsäkringar i
Kalmar län & Skanska”

Från Kalmar kommun deltog kommunalrådet och centerpartisten Erik Ciardi, för WSP deltog Miljö- och Hållbarhetskonsulten Katarina Skoglycka, från Skanska deltog regionchefen Håkan Isfalk och Susanne Fagerberg från Länsförsäkringar.

Nu kom det riktiga hyckleriet!

Marcus Oscarsson med paneldeltagarna Håkan Isfalk och Katarins Skoglycka som var på plats de andra två var med digitalt. Ganska svagt av centerpartisten Erik Ciardi.

Håkan Isfalk är boende i Kalmar, Erik Ciardi är politiker i Kalmar och Marcus Oscarsson och Katarina Skoglycka är boende i Kalmar län och borde känna till Kalmar väldigt väl. Erik Ciardi visade denna bild.

Bilden är en illustration vid en havsnivåhöjning som skall kunna inträffa vid nästa sekelskifte. Det är en illustration som Kalmar kommun använder i en del dokument.

Ingen av deltagarna reflekterade över kartan. För mig framstod det som rena hyckleriet eller en parodi på klimatalarmismen.

 1. Linneuniversitetet är byggt i det rosa och översvämmade området.
 2. På Varvsholmen byggts det just nu flera hundra nya lägenheter inom det rosa området.
 3. På Fredriksskans byggts det just nu ca 300 lägenheter inom det rosa området.
 4. Skanskas planerade ”Foppahotell” ligger inom det rosa området
 5. Petter Stordalens planerade hotell ligger inom det rosa området.
 6. I tisdags godkände kommunstyrelsen detaljplanen för ett mobilitetshus/parkeringshus inom det rosa området.

Inte någon av paneldeltagarna reflekterade över detta faktum, trots att de är medvetna om det. I synnerhet Skanskas regionchef Håkan Isfalk. Men alla var helt tysta inklusive Marcus Oscarsson.

Inte heller någon i publiken ställde några frågor angående dessa byggprojekt inom det rosa området. Det var intressant att betrakta detta spektakel.

Uppenbarligen tror det inte själva på dessa scenarior/klimatmodeller från IPCC, SMHI, Länsstyrelserna och Kalmar kommun.

I nästa inlägg blir det mer om havsnivåer.

Annons

11 reaktioner på ”KALMARSUNDSVECKAN 9, MARCUS OSCARSSON

 1. ivarandersson 2021-09-10 / 09:11

  Ingen verkar tro på klimatnödläget utan det är något Kalmar kommun använder för att vara med på tåget.

  Gilla

 2. Karl W 2021-09-10 / 01:37

  Kanske Kalmars framtid, Nordens Venedig.

  Gilla

 3. Fågel Fenix 2021-09-10 / 00:23

  Råder det inget klimatnödläge längre när det gäller att locka in folk till strandnära tomter i kommunen, bygga lyxiga hotell eller ett fängelse 3 mil utanför staden och etablera flyglinjer till Europa?

  Gilla

 4. Martin 2021-09-09 / 23:27

  Hörde stolpskottet Strandhäll debattera mot Jomshof i aktuellt. Apropå att kvinnor röstar mer och mer vänster så gjordes ett inslag i..gissa staden Thoralf!
  Som Kalmar röstar så röstar Sverige var budskapet. Annika Strandhäll ger maktens arrogans ett ansikte..tyvärr fick Jomshof en ”tupp i halsen” och var för blek och så flera gånger att han håller med Strandhäll i flera fall. Vet inte vad han sysslar med Richard..men han är inte så bra längre, han har tappat stinget. Tänk vad bra han pratade om islam i riksdagen för några år sedan. Knappast gjort idag. AS tog som vanligt till med brösttoner och förklarade bland annat att
  ”inget annat parti i modern tid gjort liknande insatser som sossarna gjort mot gängkriminaliteten”.
  Det är nog sant. För inget annat parti har delat ut så många pizzor, korv med bröd, busskort, armband, körkort, Coca Cola, net flix abonnemang och så vidare.
  Det verkar gå bra. Ingen har skjutits ihjäl i Sverige på flera dagar nu..

  Gilla

 5. Högt hårfäste 2021-09-09 / 22:36

  Precis som sades i Aktuellt igår, så vill kommuner locka med strandnära tomter och bostäder för att få folk att flytta dit. De vet mycket väl om riskerna, men pengar och skatteintäkter går före allt och i Johans fall är det nog ganska glasklart vad motivet är.

  Gilla

 6. Rune N 2021-09-09 / 22:35

  WSP?

  Gilla

 7. Goliat 2021-09-09 / 22:19

  Jag fattar inte heller varför de då bygger inom rosamarkerade områden. Hyckleri i vanlig ordning.

  Gilla

 8. Ò Hyra 2021-09-09 / 22:01

  Miljömupparna är vår tids häxbrännare, Finns ingen logik eller vetenskap
  Vidskepelse och en känsla av egen ångest och otillräcklighet.

  Rätt åt dom. Bara fortsätt att må pyton, ni tror väl att det hjälper?.

  Gillad av 1 person

 9. Sven d.ä. 2021-09-09 / 21:56

  Den där Marcus Oscarsson har visat sig vara en stor besvikelse. Jag tyckte att när han kom fram för många år sedan att han var riktigt vettig, men nu är han PK så det bara skriker. Jag tror han är klart indoktrinerad och mycket beroende av sin lön.

  Gillad av 1 person

  • Ò Hyra 2021-09-09 / 22:06

   Judas Oscarsson.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.