SANNINGEN BAKOM JOHAN PERSSONS FALSKA PÅSTÅENDEN

Kommunalrådet Johan Persson är uppenbarligen irriterad på de politiska förslag som Framtid Kalmar lägger och på den granskning av de maktfullkomliga Socialdemokraterna som jag bedriver.

Igår framförde han en ren lögn på sin blogg om att spärren på 3 procent i kommunvalet skulle försvinna om Kalmar bara var en valkrets, istället för två valkretsar som idag. Så här står det i vallagen.

6 §   Mandaten i kommunfullmäktige i en kommun som är en enda valkrets ska fördelas mellan partier som fått minst 2 procent av rösterna i kommunen. I en kommun som är indelad i två eller flera valkretsar ska mandaten fördelas mellan partier som fått minst 3 procent av rösterna i kommunen.

Det här vet givetvis en erfaren politiker som Johan Persson men han ljuger för sina läsare och väljare!

Igår fortsatte han med sina falska påståenden.

”Det lät dock helt annorlunda från samma Thoralf Alfsson när frågan var uppe för fyra år sedan och han var gruppledare för SD. Då argumenterade han och röstade för just en 3-procent spärr.”

I ett nytt blogginlägg skrev han sedan följande.

”Inför förra valet röstade han och argumenterade för att ha en 3-procent spärr. Bland annat i debatt med miljöpartiet.”

Sanningen är den att i kommunfullmäktige den 25 september 2017 så begärde ingen ordet och det var ingen omröstning utan majoritetens (Johan Persson och socialdemokraternas) förslag beslutades utan någon debatt. Det är bara att titta på videoinspelningen från mötet i nedanstående länk. Beslutet klubbades snabbt.

Den 5 september 2017 var samma beslut upp i kommunstyrelsen. Jag deltog inte i debatten och yrkade därmed heller inte på något av förslagen vilket framgår av protokollet från kommunstyrelsen.

Den enda som argumenterade för att behålla flera valkretsar var Johan Persson enligt protokollet!

Jag argumenterade aldrig för detta i vare sig ks eller kf vilket framgår av protokollen. Att jag skulle debatterat med Miljöpartiet har Johan Persson fått om bakfoten enligt Max Troendlé (MP), det härrör sig till ett samtal vid en fikapaus. Den nivån är Johan Persson på i sina angrepp.

När sedan Kalmaralliansen begärde en votering i ks, stödde jag inte kalmaralliansen yrkande. SD fick aldrig något stöd i någon fråga i vare sig ks eller kf under mina år inom SD från kalmaralliansen. Varför då stödja deras yrkanden om de inte ens samtalade med SD.

När jag i januari/februari i år skrev min motion om att ändra Kalmar kommun till en valkrets frågade jag ändå kalmaralliansen om vi skulle skriva en gemensam motion. Men jag fick ett nekande svar från dem, trots att jag nu företrädde Framtid Kalmar och inte Sverigedemokraterna.

Det här verkligheten, inte det som Johan Persson beskriver på sin blogg! Det är falska påståenden!

Annons

6 reaktioner på ”SANNINGEN BAKOM JOHAN PERSSONS FALSKA PÅSTÅENDEN

 1. Bjursnästomte 2021-09-10 / 14:09

  Finns det ingen lögndetektor stt utrusta Johan med, likt en fotboja?

  Gilla

 2. Otto 2021-09-10 / 12:51

  Lögnmaskinen Johan Persson förnekar sig inte.

  Gilla

 3. Högt hårfäste 2021-09-10 / 11:35

  Jag är inte förvånad. Johan friserar ständigt fakta så det passar hans syften och agenda och för att vinna poäng. Märkligt att inte väljarna har insett detta.

  Gilla

Kommentarer är stängda.