KALMARSUNDSVECKAN 10, STIGANDE HAVSNIVÅER?

Stigande havsnivåer.

För att förstå den falska alarmismen om stigande havsnivåer så måste man ha en del grundläggande kunskaper i ämnet och man måste också förstå att myndigheten SMHI inte alltid är så ärliga på sin webbsida och i sina dokument. Så här presenterar de utvecklingen av havsnivåer i Sverige.

Hela diagrammet är dock fejk och lurendrejeri från SMHI, då man dragit bort landhöjningen. Så här skriver man under diagrammet.

”Förändring av havsnivån i centimeter, medelvärde för 14 stationer med mätstart mellan 1886 och 1917. Mätningarna är korrigerade för den lokala landhöjningen vid varje station. Den svarta kurvan visar ett utjämnat förlopp.”

Men nu är det så väl att SMHI även har lagt upp alla data till detta diagram så att man kan ladda hem det som ett excel-dokument. Det har jag givetvis gjort för att kunna även ta med landhöjningen för att visualisera landhöjning på olika platser.

En plats som jag valt att visualisera är Karlskrona och Kungsholmsfortet som är en av de 14 mätstationer som SMHI utgått ifrån i sina data och diagram. Landhöjningen i Karlskrona skall vara 0,14mm enligt SMHI. Med hjälp av detta har jag räknat fram följande diagram för Karlskrona.

Beräknad havsnivå Karlskrona enligt data SMHI.

Det ser ju inte alls alarmerande ut! Trots att landhöjningen är så liten som 1,4 mm per år i Karlskrona.

Nu är det dock så väl att det finns en mätstation i Karlskrona som varit i drift sedan 1886 och då blir det givetvis intressant att jämföra SMHI:s beräknade diagram och den faktiska uppmätta utvecklingen vid mätstationen i Karlskrona.

Mätstation Kungsholmsfortet.

Jag tror alla ser skillnaderna i framför allt den svarta linjen som är det glidande 10-åriga medelvärdet på havsnivån. Mätstationen är givetvis den sanna utvecklingen i Karlskrona. I den kan man se att havsnivån sjönk från sekelskiftet till 1940 och att sedan ligger stabilt fram till slutet av 1900-talet för att under 2000-talet vara tillbaka på samma nivåer som vid slutet av 1800-talet. Det har med andra ord inte varit någon förändring i havsnivåerna det senaste århundradet.

Tittar man däremot på SMHI:s beräknade data så framträder en annan bild. Då har det istället varit en höjning av havsnivåerna sedan 1980-talet och en kraftigare höjning de senaste 40 åren.

Jag tror och gissar att SMHI har gjort vissa justeringar av sina mätvärden för att passa den klimatalarmistiska agenda som myndigheten faktiskt driver. Jag litar helt enkelt inte på SMHI.

För att vissa hur missvisande det diagram som SMHI visar på sin webbsida där landhöjningen inte ingår (det översta diagrammet) så har jag även gjort ett diagram för Stockholm där jag lagt in den landhöjning som SMHI anger till 5,3 mm per år. Då skulle utvecklingen i Stockholm varit enligt nedanstående diagram sedan slutet av 1800-talet.

Havsnivån har alltså sjunkit med ca 40-50 cm på drygt 130 år.

Ändå finns det politiker som vill klimatsäkra Stockholm från havsnivåhöjningar. Jag skall inte säga vad jag anser om deras kunskaper och intelligens!

Annons

8 reaktioner på ”KALMARSUNDSVECKAN 10, STIGANDE HAVSNIVÅER?

 1. Skogsmulle 2021-09-10 / 18:59

  Ja, du arma Svensk. Vilken tur att skattebetalarna bjöd mig på simskola i Rismåla Göl på 70-talet. Jag tror jag kommer överleva denna enorma översvämning, men det är lite synd om Linnéuniversitetet, som kommer att spolas bort precis som det planerade garaget, och Foppa-hotellet, när isen av icke förutspådd, Syftar ej på MSM) anledning smälter och havsnivån stiger en meter eller två….. Vart tar kommunens investerade pengar i universitetet vägen då?

  Gilla

 2. Ò Hyra 2021-09-10 / 17:30

  Lantmäteriet verkar inte ha drabbats av galenskapen/vidskepelsen på samma sätt som SMHI.

  ”Exempelvis beräknas att Kvarken kommer att torrläggas vilket leder till att Bottenviken blir en sötvattenssjö med älvförbindelse till Bottenhavet.”

  https://www.lantmateriet.se › Landhojning

  Gilla

 3. turrim 2021-09-10 / 17:25

  Och pappan var folskolläraren och folkpartisten Rolf Wirtén med sedan livskarriär i riksdagen och i regeringen som avrundades med landshövding i Östergötland. Det sitter i väggarna som det sägs.

  Gilla

 4. turrim 2021-09-10 / 15:23

  Förklaringen till ljuget eller okunskapen är enkel. SMHI lyder under Miljödepartementet med Per Bolund som departementschef.

  Departementschef är Håkan Wirtén som enligt Google är utbildad jägmästare. Vi brukar ju också skrämmas av en agronom som nu kallar sig professor…

  Gilla

  • turrim 2021-09-10 / 16:42

   Nu var jag för snabb – Wirtén är givetvis GD för SMHI – sorry.

   Gilla

 5. Cosmik Debris 2021-09-10 / 15:11

  Katerina Janouch, Ingrid Carlqvist, Maria Celander, Chris Forsne och nu Birgitta Sparf.
  Det är kvinnor som vet vad som krävs för att rädda Sverige.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.