ALTERNATIV FÖR SVERIGE IN I KYRKOMÖTET

Alternativ för Sverige tar 3 mandat i valet till kyrkomötet. Det är bara att gratulera partiet och partiledaren Gustav Kasselstrand till partiets första riktiga framgång i ett val. Jag tror många inom AfS nu fick blodad tand och ser möjligheter även i nästa års val.

Samtidigt tappade Sverigedemokraterna 5 mandat, gick från 24 mandat till 19 mandat till kyrkomötet. Det måste vara en stor besvikelse för SD. Frågan är om det är före detta SD-väljare som nu valt Alternativ för Sverige. Sannolikheten är nog väldigt stor att så är fallet. Det tyder i så fall på att det finns ett missnöje med hur Sverigedemokraterna utvecklas.

Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg om att SD tror att det är någon naturlag att SD alltid skall bli större i varje val. Men 2022 kan bli det första valet som SD backar.

Frågan är om JImmie Åkessons svar i TV4-soffan att Sverigedemokraterna inte har någon uppfattning om islam för någon vecka sedan kan ha spelat stor roll i att SD tappade 5 mandat i kyrkovalet.

En sak som dock hedrar svenska Kyrkan är att man inte infört någon ”småpartispärr”. Nu kommer ett parti med ett valresultat på endast 0,59 procent in med ett mandat i kyrkomötet. Alternativ för Sverige har 1,24 procent och tar 3 mandat och var inte många röster ifrån att ta ett fjärde mandat i Växjö stift men det var där som det lilla partiet Himmel o Jord knep sitt enda mandat till kyrkomötet.

Lite roligt att AfS får sitt bästa valresultat med 1,51 procent (882 röster) i Växjö stift där Kalmar ingår. I och för sig blev det högre i Visby stift men det är ett så fåtal röster (98 röster), att jag bara räknar stiften på fastlandet.

Valresultatet är väldigt intressant och sätter säkert myror i huvudet på SD:s partiledning, samtidigt som det ger AfS råg i ryggen och ännu mer självförtroende att de har en chans att nå in i Sveriges riksdag redan nästa år.

Annons

16 reaktioner på ”ALTERNATIV FÖR SVERIGE IN I KYRKOMÖTET

 1. Evert 2021-09-21 / 18:47

  Tror att många SD sympatisörer tröttnat på att betala kurkoskatt.

  Gilla

 2. Tony 2021-09-21 / 10:06

  Men vänstervridna journalister och Biskopar har inget annat att komma med att AFS är högerextremt parti som vill ha kyrkan till egna syften när det ärt för att bevara kyrkliga värden??

  Till dessa enögda journalister och Biskopar vill jag ställa frågan, ÄR DET EXTREMT ATT VILJA SVERGE OCH DESS KYRKA VÄL??
  Är det något dom borde varna för är det alla dom vänster gökar som redan finns inom kyrkan, högst upp i kyrkans ledning har dessa parasiter nästlat sig in i höga befattningar, att det är för dessa vänsterfolk som en miljon lämnat kyrkan tycks dom va oförmögna att begripa, dessutom lever dom i någon slags tro att man kan förena kristendomen med Islam vilket är fullständigt idiotiskt, man har inte ens begrip att protestera när kristna i mängder blir dödade av Muslimer som skett på många platser, då tiger dessa figurer som kallar AFS för högerextrema?

  Gilla

 3. Ludvig 2021-09-21 / 07:08

  Hoppas på framgång för Afs, särskilt viktigt nu när SD frångår det dom stått upp för.

  Gilla

 4. Champagne Supernova 2021-09-20 / 19:22

  Kan hända mycket innan valet och att AfS når +1% av rösterna 2022 känns mer möjligt nu än före kyrkovalet.

  Gilla

 5. Andersson 2021-09-20 / 18:36

  Stefan blev förbannad – nu rensar han elsparkcyklar från gatan
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/elsparkcyklar-mitt-i-trottoaren-fick-inte-kasta-ivag-dem-av-polisen

  Ett tips till Stefan och likasinnade. Det finns kraftiga buntband i handeln. Bunta ihop ett par tre stycken och spänn fast dem vid närmaste stolpe. Det är naturligtvis bättre med vajerlås men det blir dyrt i längden. Jag har blivit avrådd från att slänga dem i sjön. Men man kan ju göra både och.

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2021-09-20 / 18:35

  NYA AVSLÖJANDEN OM KLANKRIGET I LUND | Intervju med Joakim Lamotte

  Gilla

 7. Bergman 2021-09-20 / 18:32

  Ska det uppfattas som politiska signaler eller begriper jag inte bättre. Men jag har fått uppfattningen att SD exempelvis fördömer Polen och Ungern – fria demokratiska och suveräna stater. Och SDs ledning är inte heller tydlig i sitt förhållande till Islam. Det är lite mormors gamla kråka över det hela. Eller är det bara mummel i skägget för att känna sig för?

  Jag var med den natten när Kasselstrand med medarbetare tog över SD-Stockholm. Inte särskilt snyggt utan t o m kuppartat och tvivelaktigt, men det visade också vilken styrka och politisk övertygelse den mannen har. Och nu, när han t o m lyckats samla yrkesfolk (kyrkfolk) runt sig, skall det bli intressant att se hur Afs går till väga för att försöka rulla upp ärkebiskopen och dennes medsvurna.

  SD (Åkesson) bör nog tänka sig för i avståndstagandet beträffande Afs (Kasselstrand). Trots olika partier kan det ändå vålla interna motsättningar i SD. Jag vill ha lugn o ro i SD eller ”steady as she goes” som lotsen beordrade rorsman på väg gen om Suezkanalen. Där var det trångt och bara en väg att gå när man väl kommit in – rakt fram. Och dessutom! Skönt att lämna Suez och Port Said bakom sig och komma in i Medelhavet.

  Gilla

 8. Ò Hyra 2021-09-20 / 18:06

  Här kommer Bud-geten ridande. Inte som Kristus på sin åsna, med löften om ett bättre liv.
  Nej hon kommer i skottsäker Limo bevakad av statens gorillor med dolda vapen.

  Gilla

 9. Cosmik Debris 2021-09-20 / 17:29

  Joakim Lamotte om det muslimska kriget i Lund:

  ”– Vi har varit verksamma i ärendet eftersom familjen El-Zein är verksamma i Malmö. Så vi jobbar ju med dem, eller mot dem rättare sagt. Efter bråket i Lund fick vi reda på att det skulle bytas pengar, och att det var två miljoner kronor som skulle betalas ut här i Malmö, säger min källa inom polisen.

  Var skulle denna utbetalning ske?
  – Det skulle ske på en adress i Malmö först, sedan vet jag inte om den platsen ändrades senare.

  Men enligt vår information skulle pengarna överlämnas på Norra Grängesberg. Vårt förslag var då att ställa upp där och vänta tills de kommer. Då hade vi kunnat ta dem för grovt penningtvättsbrott eftersom det handlar om svarta pengar. Men det var ingen som var intresserad av det.

  Var cheferna inte intresserade av det?
  – Nej, ingen som hade någon form av ledningsfunktion var intresserad och gjorde inga aktiva åtgärder heller”

  Alla poliser som har ledningsfunktion ska omedelbart anmälas och sedan avskedas.

  Underlåtenhetsbrott
  https://www.aklagare.se/ordlista/u/underlatenhetsbrott/

  Gilla

  • Bergman 2021-09-20 / 22:04

   Jo, visst kan någon anmäla. Men en anmälan är inte mycket värd utan en källa och en källa som dessutom kan förvandlas till vittnesmål. Och det är väl tvivelaktigt om Lamottes sagesman vill bli offentlig och förmås att gå hela den vägen. Och en underlåtenhet är inte brottslig i sig om det inte finns ett specifikt brott att hänga upp underlåtenheten på.

   Gilla

 10. Kalle 2021-09-20 / 15:53

  Mycket bra att AfS kommer ut på den politiska arenan även om det är i kyrkans hägn för det kommer att behövas!!!

  ## Socialdemokraterna vänder det hederliga Sverige ryggen – har blivit ett parti för kriminella och bidragsberoende invandrare ##

  ## [Sosse]Partiet har ett större stöd bland utrikes födda än bland inrikes födda.##

  https://katerinamagasin.se/socialdemokraterna-vander-det-hederliga-sverige-ryggen-har-blivit-ett-parti-for-kriminella-och-bidragsberoende-invandrare/

  Sossarna har vänt det svenska sverige ryggen med våra skattepengar och är svenkhetens största dödgrävare och förrädare!!!

  Gillad av 2 personer

 11. Roland Salomonsson 2021-09-20 / 13:40

  SD har ju lämnat den politik som lett dem fram till dagens framgångsnivå. Men de fattar inte att om man använder kommunisternas begrepp så säljer man samtidigt kommunistisk politik. Om SD vill vara konservativa, så måste politiken marknadsföras med konservativa begrepp – på ett smart sätt.
  SD måste dra nytta av den svåra tröskel det är för väljare att övervinna, genom att välja SD. Kör ett eget race och fall inte för frestelsen att bli en kopia av S eller annat kommunistparti. Den som sympatiserar med S kommer att hålla sig till originalet, så varför kopiera S.

  SD har bl a uppvisat allt mindre respekt för demokrati, t ex genom att förkasta alla länder som försöker göra upp med islam eller kommunistisk diktatur. Var finns SD förslag om BINDANDE folkomröstningar i ”sakfrågor” och var finns förslaget om att införa det av EU anbefallda författningsdomstolen inkl tjänstemanna-ansvaret?

  Gillad av 2 personer

 12. Andersson 2021-09-20 / 12:04

  Har det framkommit vilka som kommer att sitta på de tre mandaten. Någon avkragad förkunnare? Som är medlem i statskyrkan kallad Svenska Kyrkan och som känner sig kallad.

  Sedan drygt femtio år står jag utanför kyrkan och beskådar spektaklet.

  Gilla

 13. Martin 2021-09-20 / 11:13

  Jo, det var verkligen skönt att AfS gjorde ett så bra val. Men tyvärr kommer det lite i skymundan när, bögarnas öppna kyrka, vänstern och miljömupparna ökade så mycket. Det är tydligt vilket håll det lutar, åt ännu mer pedofiler, bögar, transor, klimatsekten, afghaner, muslimer och annat obskyrt patrask.
  Men med det sagt…verkligen skönt det finns några vettiga människor kvar i det här landet.

  Gillad av 1 person

 14. Tony 2021-09-20 / 10:22

  Grattis AFS, ja jag hjälpte själv till att ni kom in, men det är ändå oroande att vänstern är så pass stora, det visar på att här befinner sig många hjärntvättade individer i landet. Kyrkans ledning består av vänsterfolk, och det är bland dessa som det behöver att rensas ut , för så länge vänster är starka så kommer krypandet för Islam att fortsätta!

  Gillad av 1 person

 15. Hacke 2021-09-20 / 09:53

  Gratulerar Afs till framgången och beklagar sd:s tillbakagång. Vill naturligtvis se en helt nödvändig fortsatt framgång för hela den sverigevänliga folkrörelsen, också på detta plan. Det brinner i alla knutar i samhället (inte bara bokstavligt i kyrkbyggnader och övrigt kulturarv).

  Lyssnar samtidigt på Magdalena Anderssons valfläskpresentation av budgeten där hon strösslar ohämmat med våra skattemedel. Vad det aldrig talas om är hur mycket av dessa svindlande utgifter som är ett direkt resultat av deras ansvarslösa politik. Ta bara posterna för åtgärder (meningslösa) för långtidsarbetslösheten, polisen, kriminalvården och övriga rättsvårdande myndigheter plus de sociala ”satsningarna” både på detta område och också i övrigt. Och detta mångmiljardsvindleri och stöld från folket är ändå bara en del av det som direkt kan härledas till massinvandringens förödande konsekvenser. Och då handlar det ändå ”bara” om de sammantagna och i slutändan oöverskådliga ekonomiska skadeverkningarna. Övrigt helvete får vi på köpet!
  Vi får verkligen hoppas på nya tag och nya framgångar för alla i den sverigevänliga folkrörelsen i det ”riktiga” valet 2022. Det här är Ebberöds bank i kubik.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.