OFF TOPIC VECKA 38

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i högermarginalen.

Annons

30 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 38

 1. Högt hårfäste 2021-09-21 / 23:58

  Johan Persson bröstar upp sig idag på Facebook över någon utnämning Kalmar fått av Dagens Samhälle som handlar om fattigdomsbekämpning och miljöarbete.

  Vad har JP för hållhake på Dagens samhälle egentligen?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-22 / 07:34

   Dagens Samhälle är en ”socialdemokratisk veckotidning” enligt min uppfattning.

   Gilla

   • Högt hårfäste 2021-09-22 / 17:18

    Den ägdes väl av SKL tidigare dessutom?

    Gilla

 2. J B Doe 2021-09-21 / 18:49

  Nyligen försökte som bekant inrikesminister Micael Damberg på ett patetiskt sätt relativisera de skandalösa skjutningarna i landet genom att framhålla att sett till det totala invånarantalet är det väldigt få som faktiskt blir beskjutna.

  Idag meddelade SVT Text att antalet personer som vårdas för skott- och knivskador har stigit med 50 procent på tio år. År 2020 vårdades 1 165 personer för sådana skador! Alla dessa tragedier kunde undvikits om inte våra politiker hade släppt in allsköns byke i landet.

  Men Text TV tröstar oss med att ”i relation till andra skador utgör knivskärningar och skottskador en relativt liten del i vården. Fall- och trafikolyckor är betydligt vanligare.”

  Detta är i sammanhanget helt ovidkommande och man förstår att TVs avsikt är att ta udden av den helt abnorma situation politikerna har försatt oss i.

  Gillad av 1 person

  • Ò Hyra 2021-09-21 / 19:24

   Äckliga SVT.

   Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-09-21 / 21:20

   Jag lyfter det till ett blogginlägg. Blir bara sjukare ju mer jag tänker på det. Har skickat ett mejl till journalisten på SR.

   Gilla

 3. Ò Hyra 2021-09-21 / 18:24

  Det ena norska tv-programmet efter det andra i SVT som visar stolthet över nationen. Norsk nationalism? Visst är det så. Det finns snart inte en bondgård, bergstopp, fyrplats i Norge som inte SVT visat i svensk TV.

  Konstigt är det. Det finns minst lika intressanta platser i Sverige att göra program om.
  Men i sjuka Sverige ska det bara visas hottentotter och flator från någon sunkig förort.

  Dom ska hyllas, i program efter program. Den normale svensken räknas inte längre.
  Utom när han ska betala för idiotin…

  Gillad av 3 personer

 4. Ò Hyra 2021-09-21 / 16:54

  Är så djävla trött på det elände som den generösa asyl och invandringspolitiken skapat. Bara arbetsskyggt slödder som kommer till Sverige för att leva på bidrag och brott.

  Gillad av 3 personer

 5. Ò Hyra 2021-09-21 / 16:44

  Om man som statsminister utser en person som Ann Linde till utrikesminister är man då bara omdömeslös eller är man otroligt korkad?

  Gillad av 4 personer

  • Ò Hyra 2021-09-21 / 18:52

   I Sverige behövs det inga spioner, det är bara att ringa upp ministern och presentera sej som kuckeliku. Idioten går igång. Herregud vilken säkerhetsrisk. I vilket annat land i Europa kan minister byxlös sitta kvar?

   Gillad av 1 person

 6. Cosmik Debris 2021-09-21 / 16:05

  Expressen: ”Under tisdagen rapporterade Magda Gad att män i Kabul slutat rakat sig och att kvinnor är allt mer täckta än förut.”

  Om man som rättrogen muslim har dålig skäggväxt, finns det då lösskägg att köpa och accepteras lösskägg av talibanledningen? Någon som vet?

  Gilla

 7. stigrydmark 2021-09-21 / 14:28

  Corona är ett uttjatat ämne, men personligen oroar jag mig över de nya signalerna att vaccinera barn. Jag vet inte hur man länkar, men för den som är intreeserad finns det en mycket intressant och viktig information, som i korthet gär ut på att framstående forskare och advokater bl.a kanske kan få till stånd en rättegång kring den falska epedemin och ”vaccinerna”. Sök på:
  stopworldcontrol.com ( vet ej hur man länkar)
  Nya dagbladet har nu en artikel av en kvinnlig amerikansk forskare som trovärdigt uppmanar att ej vaccinera sig.

  Corona är ju idag ett polariserat ämne, för eller emot vaccinering. Det är upp till var och en att ta ställning. Men, det finns mycket oroande text om ev, framida problem som kanske borde få större plats i media.

  Gilla

 8. Kalle 2021-09-21 / 12:31

  ## BIRGITTA SPARF [Detgodasamhället]: Skrämmande okunnighet inom SVT##

  ## Som att Sverige, som enda land inom EU och på grund av totalt inkompetenta styrande politiker, saknar adekvata lagar när det gäller hantering av till exempel medlemskap i en terrorsekt som hotar medborgarnas säkerhet i det egna landet och hur dessa terrorister ska hanteras när de återvänder ”hem”. ##

  ## Men jag hävdar bestämt att redaktionen för Agenda, ett program som vill anses som SVT:s och Sveriges flaggskepp när det gäller politisk bevakning och debatt, bör ha den kunskapen. Jag anser till och med att jag har rätt att kräva det. Allt annat är undermålig researach och urusel journalistik av den institution som bedrivs med våra skattepengar för ca 9 miljarder per år. Deras uppvisade okunnighet är både pinsam, förfärande, upprörande och skrämmande.##

  https://detgodasamhallet.com/2021/09/21/birgitta-sparf-skrammande-okunnighet-inom-svt/#more-49768

  Håller med fullkomligt. Visst har allmänheten rätt att kräva att journalisterna utför ditt jobb med research och kunskap om ämnet!!!
  Vi betalar deras jobb via skattsedeln!!!
  Vad faen får vi för pengarna av SVT???

  Gillad av 3 personer

 9. Kalle 2021-09-21 / 10:45

  ## Peter Hjörne [GP]: Fascism i går – regeringspolitik i dag! ##

  ## Man kan i dag konstatera att det som tidigare var fascism och rasism nu är regeringspolitik. Trots det lever etiketteringen, brunsmetningen och misstänkliggöranden, som syftar till att undergräva meningsmotståndarnas trovärdighet, kvar. ##

  https://www.gp.se/ledare/fascism-i-g%C3%A5r-regeringspolitik-i-dag-1.55177515

  Tiderna/ Åsikterna förändras men är det tillräckligt???

  Gillad av 1 person

 10. Mats 2021-09-21 / 09:17

  Jag har mina dubier angående den nya simhallen ute vid Snurrom, hittills är kostnaderna beräknade till 600 miljoner, men vad blir det i slutänden?
  Kommer det bli vakter och separerade badtider där?
  Så mycket snusk och stök i simhallar idag, kommer det tillåtas fortsätta kommer ingen åka dit med sina barn.
  Då Kalmars befolkningsökning till stora delar består av ”arbetskraftsresurser” kommer det ens finnas pengar till detta palats?

  Gillad av 1 person

  • "Badstök" 2021-09-21 / 21:20

   Kommer bli en angelägenhet för blattar och de som tränar för att delta i tävlingar som exempevis IRONMAN. Väldigt få andra kommer intressera sig för badstöket som vi kan räkna med. Minns när Sydsvenskan skrev om stöket på vattenpalatset Aq-va-kul i Malmö och det var omkring 2003 som man behövde vakter där. Kunde knappt tro det var sant att sådan skulle behövas i Sverige. Nu förekommer det på många platser i Sverige.

   Gilla

 11. Nils Dacke 2021-09-21 / 09:00

  Idag är jag lite förbannad, landets myndigheter och regering utvisar inte unga friska män som inte har asylskäl, ej heller brottslingar som terrorister, mördare, våldtäktsmän, rånare och övrigt pack. Däremot ger man sig på en treåring (Tim) som har ett tryggt liv i ett familjehem, man blir bedrövad över prioriteringarna.

  Gillad av 1 person

  • Andersson 2021-09-21 / 12:37

   Var finns Tims mor? Är hon kvar i Sverige? Om så av vilken orsak?

   Hade svenska myndigheter avvisat henne vid gränsen hade vi inte haft det här problemet.

   När det gäller Tim uppenbarligen tillverkad och född i Sverige måste man givetvis ta hänsyn till hans bästa.

   Det kan låta krasst men hade våra myndigheter skött sig hade problemet inte uppstått. Varför skaffar man barn när man inte är kapabel ta hand om dem. Om Tim får stanna blir han då automatiskt ett ankarbarn.

   Det bästa vore givetvis om fosterföräldrarna kunde få adoptera Tim. Men att tvinga igenom adoption är ett övergrepp mot modern för att inte tala om Tim. Då är det enklare att hålla sig till reglementet och att skicka ned Tim till mörkaste Afrika.

   Gilla

 12. Christer 2021-09-21 / 08:08

  Undrar hur inflationssiffrorna räknas ut nu för tiden . Det som redovisas är att det inte är någon inflation .
  En bekant ICA handlare säger att vissa varuslag har ökat med ca 100%.
  När jag pratade med det lokala byggvaruhuset i Sörmland efter semestern sa de att när hyllorna för tryckimpregnerat skulle fyllas på efter semesterruschen hade vissa kvalitéer gått upp över 100%.
  När jag tankar min bil kostar bensinen nästan 17 kr/litern.
  Elräkningarna ska vi inte tala om , de har blivit mer än dubbelt så dyra.
  Jag funderar på om SCB anlitat Sandro Scocco för att räkna ut inflationen.
  Något lurt är det allt .

  Gillad av 3 personer

 13. Christer 2021-09-21 / 07:22

  Alice Teoduresco är en ovanligt klok journalist hon tycker ” En nazist enligt sossarna är en människa som har kommit med ett förslag som gynnar Sverige innan sossarna kommit på det ”.
  Fritt översatt.
  Den socialdemokratiska värdegrunden är en stor bluff . Används bara när den passar syftet .

  Gillad av 4 personer

 14. Cosmik Debris 2021-09-21 / 03:56

  Dödligt knivdrama på ett NAV-kontor i Bergen. En död och en skadad. Offren är kvinnor och gärningsmannen är invandrare. Inte ett ord i gårdagens Aktuellt. Fel gärningsman.

  Wikipedia: ”NAV är namnet på den norska myndighet som bildades när landets försäkringskassa, arbetsförmedling och kommunernas socialtjänst samlokaliserades 2006”

  Nav-knivstikkingen: Innvandrer siktet for drap og grov kroppsskade
  https://www.document.no/2021/09/20/nav-knivstikkingen-mann-i-slutten-av-30-arene-siktet-for-drap-og-grov-kroppsskade/

  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/mrLjRg/nav-angrepet-vi-er-i-sjokk-og-sorg

  Gillad av 5 personer

 15. Cosmik Debris 2021-09-21 / 03:29

  Om en person ser ut som en fascist, uppför sig som en fascist och låter som en fascist, så är det förmodligen en fascist. Heter fascisten dessutom Magnus Bjerg Sturm(abteilung?) så är saken biff.🙂👍

  Wikipedia om Sturmabteilung (SA): ”SA spelade en nyckelroll i hur Adolf Hitler kom till makten under 1920- och 30-talet. Deras huvuduppgifter var att bistå med skydd vid nazistiska demonstrationer och samlingar, att störa ut möten hållna av motståndarpartier”

  ”störa ut möten”

  Gillad av 3 personer

 16. Bergman 2021-09-20 / 23:03

  Sandlådan på Helgeandsholmen är en sak i sig.

  Men vill man få åskådliggjort skillnaderna på kvinnors och mäns olika kamp, ska man titta i friidrottens sandlådor eller hoppgropar. Så t ex hoppar männen i vanliga gympabrallor medan damerna titt som oftast hoppar i trosorna med rumpan så bar som möjligt. Man försöker förmodligen på så sätt höja tittarsiffror och antalet följare eftersom intresset annars skulle blekna jämfört med männens resultat. Alltså: ”Se på mej jag är tjej!” Och där står grabbarna med sina resultat men i sina hopplösa brallor.

  Meningen är väl att jag, gamle man, skall sitta i soffan och se på tjejerna och gotta mig över deras behagliga behag istället för deras resultat. Men det fina med friidrottsresultaten är att de mäts genom konkurrens individ mot individ och är därutöver jämförbara i internationella rekordtabeller. (Vare sig de nu är mäns eller kvinnors respektive rekordtabeller.)

  Fast i Helgeandsholmens sandlåda …

  Gillad av 2 personer

  • Ölandsbonde 2021-09-21 / 10:24

   Du har helt rätt. Det kan inte handla om annat än marknadsföring av stussen. OCH lilla magen. Västerländska kvinnor har så små linnen att hela magen är bar. Knappt man ser nationsbeteckningen.

   Men det är väl som vanligt vi vita män som tvingar de stackarna till att blotta sig. Jag tycker bara det är osmakligt.

   Gilla

  • Andersson 2021-09-21 / 10:29

   Vilka fruntimmer på Helgeandsholmen är det du vill se i bara trosorna?

   Gilla

   • Bergman 2021-09-21 / 17:11

    @Andersson För kvinnorna i sandlådan på Helgeandsholmen finns det andra uttryckssätt att framhäva sig på jämfört med sandlådan på Stadion. Gud ske lov!

    Men varför är det även på Helgeandsholmen så viktigt att framhäva och dra fördel av att vara just kvinna? Dom kan ju egentligen inte bli annat än människor och i grunden trots allt bara bedömas därefter. Det är ju inte skillnaden som i slutändan drivit utvecklingen framåt utan den positiva kraften i att vara ”vi”. Det sker inte genom exempelvis inkvotering p g a kön! Då är skillnaden redan markerad och samtal förs utifrån de förutsättningarna även om ”allt är bra och rättvist”. Rättvist – hur då?

    Talträngda käringar som vill exponera sig finns det uppenbart på Helgeandsholmen och de definierar sig bl a som ”feminist javisst” (och återfinns förvisso med eller utan slips). Parallellt utanför Helgeandsholmen drivs kvinnornas kamp med den USA-mönstrade offerkoftan #MeToo som med hummande oneliners torgför den ena historien efter den andra i all oändlighet utan att man oftast är riktigt säker på var berättelserna kommer ifrån.

    Kritikerna riskera att mer eller mindre avsiktligt (som här) att bli missförstådda. Hycklarna vinner i dagens diskussioner ty ”vem är du som vågar kritisera den moderna kvinnan som har all rätt att ta för sig på sina villkor”?

    Jo visst, men då bör det trots allt inte påverkas eller avgöras av en fasad, utan av det resultat personen egentligen presterar eller ärligt anstränger sig för att prestera.

    Gilla

Kommentarer är stängda.