ABSURT AV STATSMEDIA

Nyligen försökte som bekant inrikesminister Micael Damberg på ett patetiskt sätt relativisera de skandalösa skjutningarna i landet genom att framhålla att sett till det totala invånarantalet är det väldigt få som faktiskt blir beskjutna.

Idag meddelade Sveriges Radio att antalet personer som vårdas för skott- och knivskador har stigit med 50 procent på tio år. År 2010 vårdades 785 personer kniv- eller skottskador och under 2020 vårdades 1 165 personer för sådana skador! Alla dessa tragedier kunde undvikits om inte våra politiker hade släppt in allsköns kriminella i landet.

Men Sveriges Radio, det vill säga statsradion tröstar oss med att

Sammantaget är det inte en stor andel av alla olycksfall i Sverige som vården hanterar där patienten har blivit utsatt för penetrerande våld, som skott- och knivskador. Det är betydligt vanligare med fall- och trafikolyckor.”

Detta är helt absurt. Kniv- och skottskador är för det första inga olyckor. Det är våld, ofta planerade våldsbrott. Inget annat!

För det andra är det helt absurt att jämföra kniv- och skottskador med fall- och trafikolyckor.

Här jämställer nu statsradion kniv- och skottskador med fall- och trafikolyckor. Det är så absurt sjukt.

Detta är i sammanhanget helt ovidkommande och man förstår att statsmedias avsikt är att ta udden av den helt abnorma situation politikerna har försatt oss i. Det man borde gjort istället vore att man tagit fram vårdkostnaden för dessa 1 165 kniv- och skottskador. Vad det kostade skattebetalarna! Räcker en miljon kronor per skada i kostnad för samhället? Sjukvård och rättsväsende.

Statstelevisionen hängde givetvis på statsradion och publicerade denna nyhet på en Text-TV sida.

PS

Statsradion har formulerat om sin artikel idag!

Annons

26 reaktioner på ”ABSURT AV STATSMEDIA

 1. Ò Hyra 2021-09-22 / 18:37

  Det här tramset att ww2 avgjordes när dom allierade invaderade norra Frankrike.
  Ryssarna hade mosat Tyskland, det hade bara tagit lite längre tid.

  Det avgörande slaget var Kursk där Tysklands, trots bättre stridsvagnar, maldes ner av minor, bakhåll och 1000-tals T-34.

  Gilla

 2. Goliat 2021-09-22 / 18:35

  Det går bra nu!

  ”Misstänkt skottlossning – tonåring skadad

  Polisen har ryckt ut till Oxhagen i Kalmar efter ett larm om skottlossning.

  I anslutning till en förskola hittades en 18-årig kille med en skada i ett ben. Enligt polisen har skadan “uppstått på okänt sätt”.

  – Hur den uppstått försöker vi ta reda på nu, om den kan kopplas till den misstänkta skottlossningen, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen.

  18-åringen var vaken och talbar och har förts till sjukhus med ambulans. Brottsplatsen har spärrats av och tekniker är på väg.

  Polisen håller förhör med vittnen. De kommer även att förhöra den skadade tonåringen.

  Larmet kom in vid 17.41.”

  Gilla

 3. Ò Hyra 2021-09-22 / 18:01

  Det är väl självklart: om en svensk ber om att få en svensk läkare som pratar begriplig svenska och som patienten kan förstå. Då är det rasism.

  Om en apghansk ”kvinna” invirad i tygstycken vill ha en apghansk läkare. Helt naturligt…

  Gilla

 4. Ò Hyra 2021-09-22 / 17:35

  Har alla förnuftiga svenskar emigrerat eller skrämts till tystnad, märker ingen hur vårt en gång så välordnade samhälle håller på att brytas sönder och falla samman?

  Vansinniga förslag och idéer som för några årtionden sedan avfärdats som ren och skär galenskap tas idag på blodigt allvar.

  Vad har hänt, var tog det sunda förnuftet vägen? Vad är det för galningar som styr och ställer i vårt samhälle?

  Gillad av 1 person

 5. turrim 2021-09-22 / 17:24

  SVT måste förbjudas att intervjua mannen och kvinnan på gatan. Man klarar inte av det. Varje gång så har man otur och frågar någon aktiv i något vänsterparti utan att ha en aning om vem det är.

  Nu hände det ånyo i Rapport med den som fick berätta om budgetförslaget med föräldravecka. Reporterteamet körde två mil till en lekplats i Huddinge och träffar där av en slump en gruppledare för Vänsterpartiet som tyckte allt var bra.

  Gilla

 6. Cosmik Debris 2021-09-22 / 16:29

  Varför rånar en ”känd” somalisk rappneger en kiosk när han uppenbarligen har en hyfsat bra karriär? Sitter det djupt i de afrikanska generna att råna? Arlanda? Tänkte rappnegern fly landet med bytet eller?

  Expressen: ”Det misstänkta rånet inträffade i Akalla den 18 augusti. Enligt uppgifter till Expressen gick två män då in i en kiosk i Akalla och plockade på sig snus och cigaretter utan att betala.”
  https://www.expressen.se/nyheter/kand-svensk-artist-begars-haktad-for-ran/

  Kände svenske artisten Dree Low gripen på Arlanda 2021-09-20
  https://www.flashback.org/t3357445

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Dree_Low

  Gilla

  • Cosmik Debris 2021-09-22 / 17:10

   Expressen: ” När häktningsförhandlingen i dag inleddes fördes rapparen in i salen i adidasdress och handfängsel.”

   ”adidasdress och handfängsel”? Vanlig klädsel i den somaliska diasporan.

   Gilla

 7. Tony 2021-09-22 / 14:23

  Tjejerna på Riks visar på ur hyckleriet på SVT bara blir värre, do pekade på hur SVT gick ut på stan för att höra vanligt folks åsikter om ett ämne, men detta vanliga folk var inte vem som helst utan en känd kommunist, med andra ord, så kommer dom överens med någon rättstänkande att träffas på Stan för att spela in en åsikt, man vågar helt enkelt inte fråga en helt vanlig människas åsikt, risken är då stor att svaret inte faller SVT i smaken!

  Gillad av 1 person

 8. Kalle 2021-09-22 / 13:06

  ## Så ljuger SVT systematiskt för tittarna med hjälp av vänsteraktivism##

  ## Här presenteras en lista på SVT:s bedrägerier åren 2016-2021, sammanställd av bloggen “I allmänhetens tjänst”. Jag hoppas dessa bedrägerier får stor spridning, för det är faktiskt inget annat än en skandal, det SVT håller på med. Därför behöver public service i sin nuvarande form läggas ner.##

  https://katerinamagasin.se/sa-ljuger-svt-systematiskt-for-tittarna-med-hjalp-av-vansteraktivism/

  SVT avslöjade med byxorna nere!!!

  Gillad av 1 person

 9. peo 2021-09-22 / 11:14

  Det är ju fullständigt sant, tillhör man inget gäng så är det mångdubbelt större risk att bli dödad i trafiken än att bli skjuten.

  Gilla

  • Thoralf A 2021-09-22 / 12:05

   Så du anser att det är en olycka att bli knivskuren eller skottskadad?

   Gillad av 4 personer

  • Cosmik Debris 2021-09-22 / 15:44

   Och du håller på med ditt sisyfosarbete. Först sliter du med att försvara och bagatellisera mord, barnvåldtäkter och sprängdåd. När du sedan tror att du har lyckats övertyga någon enfaldig människa eller formulerat dig fiffigt så sker nästa mord, våldtäkt eller sprängdåd.

   …och du får börja om från början.

   Det slipper vi.

   Gilla

  • Ingemar Ekman 2021-09-22 / 15:58

   Det är ändå större risk att ligga på sjukhus, för statistiskt dör det det fler där.
   Så kallad PEO-logik.

   Gilla

  • Ò Hyra 2021-09-22 / 17:01

   En sorglig egenskap för träbockar är att dom inte begriper
   att dom inte kan mjölka.

   Gilla

 10. Hacke 2021-09-22 / 09:11

  Sådan herre sådan hund. Man skulle kunna tro att man hamnat på socialdemokraternas kommunikationsavdelning så fort man slår på valfri ”nyhetssändning” på SVT/SR. Statlig media blir bara värre och värre och nu tycks alla tidigare eventuella hämningar ha släppt sedan tvångsfinansieringen av denna helt missvisande benämnda public service.
  Det säger väl det mesta om detta folkfientliga propagandamonster att när man för första gången sedan 60-talets De tre O-na gör sitt jobb (Holmbergs 30 minuter med Morgan Johansson) blir det något av hallelujastämning i klass med ”Tysken” som tvärsemot den samlade inhemska ”journalistkåren” började ställa relevanta och självklara frågor på pressträffarna under coronakrisen.
  Sverige och svenskarna har den undermåliga media de förtjänar. Att bara ett riksdagsparti vill ha förändring på riktigt (därtill tvingade av partiets fotfolk) av denna demokratiska skamfläck är tydligaste exemplet och främsta belägg för landet som en demokratur.

  Gillad av 2 personer

 11. Andersson 2021-09-22 / 01:47

  Historiskt höga elpriser i Spanien

  https://sverigesradio.se/artikel/hogsta-elpriserna-i-spaniens-historia

  ++
  I går uppmättes det högsta priset hittills på el i Spanien, då en kilowattimme kostade närmare två kronor vilket är uppemot fyra gånger så mycket som en svensk konsument betalar.
  ++
  Spaniens elsystem är extra känsligt för internationella prishöjningar på grund av rörliga priser, dålig sammankoppling med andra länders elnät, låg andel kärnkraft och få företag på elmarknaden.
  ++
  ”Den spanska regeringen har presenterat ett antal åtgärder, som sänkta skatter och kostnadslättnader, för att få ner konsumentpriserna. Men för att elpriserna ska kunna sjunka beständigt måste vi öka tillgången på förnybar el i framtiden”, säger energispecialisten Julia Prats vid internationella institutet för juridik och miljö i Madrid till Ekot.
  ++

  Gilla

  • Andreas 2021-09-22 / 10:29

   Intressant att andra länder har problem med höga elpriser och att anledningen då är låg andel kärnkraft och att det dessutom nämns i artikeln. 😉

   Idag kl 10:00 kostar en MWh i Elområde4 170,15 Euro vilket omräknat till kronor och kWh motsvarar 1,73kr innan skattepåslag.

   https://www.svk.se/om-kraftsystemet/kontrollrummet/

   Gilla

   • Andersson 2021-09-22 / 15:49

    Jag funderar över vad specialisten Julia Prats avser när hon säger förnybar el. Och hur långt fram i framtiden hon spekulerar.

    Gilla

 12. Onkel Björn 2021-09-22 / 01:11

  Att Damberg försöker prat bort det allvarliga i det hela, kan man ju förstå. Antingen vet man inte hur man ska hantera situationen eller så kör man på enligt devisen att lite skit får man tåla. Fast det börjar nog bli lite väl mycket nu.
  Lösningar finns om bara viljan
  Att regeringen kan agera snabbt såg vi när man evakuerade folk från Afghanistan. Först var det ju tolkar och de lokalanställda det handlade om och hur blev det nu. Över 1100 personer varav ett par redan hade utvisas från Sverige och inte fick återvända. Dessa blir nu kvar, då man inte utvisar folk från Sverige till Afghanista.
  För att kunna möjliggöra detta krävde migrationsverket att det gjordes ändringar i Invandringslagstiftningen och det ordnade regeringen blixtsnabbt.
  Sammanlagt blev det, enligt uppgift, 22 turer med försvarets herkulesplan. Undrar bara vad det kostar per flygtimme. Men ibland finns det pengar.

  Gilla

 13. Robban 2021-09-22 / 01:00

  Hittar man något som är en positiv nyhet om ex massinvandringen så kan man sedan med 110% säkerhet hitta hur de ljög ihop artikeln.
  Min personliga erfarenhet!

  Gilla

 14. Andersson 2021-09-21 / 22:19

  Sveriges Radio – sr.se – 2021-09-21

  ”Elkrisen i Europa. Vissa bolag har helt eller delvis stoppat sin produktion på grund av de höga gaspriserna.”

  Gillad av 1 person

 15. Tony 2021-09-21 / 21:43

  Jo men media är allvarligt sjuk, den är inte som andra sjukdomar, för där brukar dom känna av sina krämpor, men enögdhet, undfallenhet kryddat med pixling verkar vara svårbehandlat trots att det finns botemedel, i form av att man ska rapportera sanningsenligt, inte lägga in sina egna privata åsikter i ämnet, detta har dom lärt sig i utbildningen, men det är glömt!

  Gillad av 2 personer

  • Tony 2021-09-22 / 09:23

   Detta märks tydligt även i klimattjafset där media fungerar som rena propagandacentralen för dom figurer som ser klimathot i snart sagt varje regnskur!

   Gilla

   • Roland Salomonsson 2021-09-22 / 13:04

    Du vet kanske att klimat definitionsmässigt är en ren matematisk kalkyl. Klimat kan alltså inte ses eller kännas av. Kalkylen utförs för rullande 30-årsperiod av jordens samlade ”väder”. I de samlade formlerna ingår bl a s k ”klimatmodeller”.

    Det säger sig självt att en korrekt kalkylering måste omfatta en period på åtminstone 60-100 år.

    ”Som av en slump”, så råkar 30 års perioder vara perfekt period för att kunna manipulera med kalkyler resp redovisningar. Likaså är ett överdrivet nyttjande av ”klimatmodeller” också en ingång till fusk och manipulation. T ex lagras idag allt färre ”rådata” långsiktigt utan att rådatan först ”justeras” via en klimatmodell. Görs klimatkalkylen på enbart ojusterad rådata, så står det klart att jorden de senaste 3 åren har varit i avkylning. Utom ev Norden, som avviker (sannolikt Golfströmmen). Det finns EN klimatmodell vrs prognoser nära följer faktiskt uppmätt rådata, d v s den Ryska, men denna gallras förståss bort regelmässigt då den avviker från IPCC godkända prognoserna.

    Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.