OFF TOPIC VECKA 41

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i högermarginalen.

Annons

34 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 41

 1. J B Doe 2021-10-16 / 20:14

  Idag (lördag) innehöll Rapport hela fyra inslag om klimatet, alla med infallsvinkeln att världens undergång närmar sig.

  Inte underligt att 54% av svenskarna enligt en SIFO-undersökning lider av klimatångest.

  Idag har dessutom Barometern en artikel med rubriken ”Så pratar du med dina barn om klimatkrisen”

  Hur man bör göra detta kan jag, helt gratis, upplysa om. Köp Elsa Widdings bok Klimatkarusellen, där hon lugnt och sansat redogör för hur klimatkrisen är en enda stor bluff.

  Berätta sedan detta för barnen, så att de kommer ur det skadliga järngrepp som Greta och hela etablissemanget håller dem i

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2021-10-16 / 20:16

   Precis mina tankar efter att jag tittat i Barometern och sett Rapport.

   Gilla

   • stigrydmark 2021-10-16 / 20:41

    Såg ett inslag om konserter tillägnade klimatet på TV. Klimatet känns faktiskt lite bättre nu.

    Gilla

  • Sven d.ä. 2021-10-16 / 22:14

   – Många ur Greta generationerna kommer att gå till valurnorna 2022.
   – Många som kommit som invandrare under senare år kommer att gå till valurnorna 2022.
   Bådar inte gott.

   Gilla

 2. Karl W 2021-10-16 / 01:44

  XiJinping höll ett tal nyligen som är intressant. Han myntade begreppet ”full processdemokrati”, eller ”whole-process democracy”. Det betyder att i min bostaden är det jag som bestämmer, i trappuppgången deltager jag i alla beslut. I kvarteret och grindstaden deltager jag i alla beslut. Likadant i stadsdelen, kommunen, regionen, provinsen och i landet. Jag deltager själv i systemet och det fungerar. Jämför Sverige. Ni får rösta på en ideologi vart fjärde år, sedan är ni effektivt blockera från att påverka allt, varenda beslut. Ni får inte rösta fram makthavare, bara partier, som autonomt utser makthavare. Ni har ingen rätt att avlägsna oduglingar. Media, domstolar och varenda detalj av era liv styrs i varenda detalj från toppen autokratiskt. Ni är lagstiftade ända in i ert eget sovrum. Kan ni själva hålla reda på alla förbuden. Det kallar ni ”demokrati”, eller vad ???
  http://www.chinadaily.com.cn/a/202110/15/WS6167d7d1a310cdd39bc6efaa.html

  Gillad av 1 person

 3. Högt hårfäste 2021-10-15 / 11:11

  Natten mot fredagen drabbades Peak Performance-butiken på Kvarnholmen av inbrott och en bilbrand ägde rum på Två systrars väg i Norrliden 01.30. Räddningstjänsten kunde begränsa branden till endast ett fordon.

  Varje dag är det något numera.

  Gilla

  • Otto 2021-10-15 / 13:21

   Vakter på Kvarnholmen också?

   Gilla

 4. Nils Dacke 2021-10-15 / 09:38

  Det är något allvarligt fel med regering och riksdag i landet, dessa idiotier har alltså skapat lagar, domstolar och procedurer som steg för steg kommer att demontera ned industri och välfärdsstaten Sverige. Vi skall inte längre ha någon cementproduktion att tala om, vi lägger ned planerbar elproduktion som skall ersättas med väderberoende produktion, vi kan inte längre starta ny gruvproduktion då inga nya tillstånd bifalles, nästa år 2022 kommer en process startas att miljötillstånd för vattenkraft måste förnyas vilket innebär att många vattenkraftverk blir tvungna att på sikt stängas och läggas ned. Avverkning av skogen på ett rationellt är hotat och blir på sikt olönsamt. Vårt välstånd har byggts av vattenkraften, gruvorna och skogen. Vad skall landet och folket leva av framöver?, det går inte att överleva på floskler.

  Gillad av 4 personer

  • Karl W 2021-10-16 / 00:34

   Nils Dacke. Sverige har fastnat i en autokratisk totalitär toppstyrd diktatur som är helt baserad på fluffig ideologi, inte varken pragmatik eller för överlevnad. Om landet inte skall falla samman måste Sverige finna en väg ut ur fällan. Om möjligt fredlig. Det är mycket värre än vad inlägget säger. Snart, eventuellt, skall Volvo, räddat av Kina och Geely från förintelse, börsnoteras i Sverige. Samtidigt driver Bonniers, DN och DI, en intensiv propaganda kampanj för att undergräva förtroendet. Vad vill DN och DI? Att börsnoteringen skall misslyckas. Om den misslyckas, vad händer då? Enkelt, Volvo börsnoteras i Hong Kong eller Shanghai. DN och Di driver helt enkelt företagsamheten ut ur Sverige. Kommer Volvo att flytta till Kina, inte för dom vill utan för att mediapropagandan och hat-dreven tvingar dom bort från företagsfientliga Sverige till företags vänliga och pålitliga Kina.

   Gilla

  • Andersson 2021-10-18 / 21:17

   Serverhallar är tidens melodi.

   Gilla

 5. Bergman 2021-10-15 / 08:44

  Stöd från det allmänna till frivilliga organisationer skall givetvis upphöra. En organisation som inte förmår klara sig själv har ju ingen anledning att existera.

  Gillad av 2 personer

 6. Bergman 2021-10-15 / 07:42

  Politikerväldet med dess maktapparat består av högutbildade oduglingar vars syfte är att försörja sig själva. De är ”Den djupa staten” som inte behöver bekymra sig för att avlönas i en konkurrensutsatt marknad vilket gäller för den produktiva sektor som försörjer dem.

  Dessa oduglingar säger sig stå för all mänsklighets godhet i landet och i välden i övrigt För att på så sätt skapa sitt levebröd vill de framstå med så höga ideal så att endast likasinnade pratkvarnar begriper dem. Därför anser de sig exempelvis ha rätt att se till att flytta hit folk som inte är kapabla att förstå vad civilisation och Sverige står för, men som ändå ser det som naturligt att belasta svenska medborgares lönekuvert.

  Vi är i en revolutionär tid. FN:s tid är förbi och EU:s tid är över… Och Sveriges och världens nuvarande politiker är några figurer som vi än så länge uthärdar – men inte bejakar!

  Godhetsadministrationen ligger som en våt filt över landets (och länders) medborgare. Men låt oss vara civiliserade när vi gör revolution den här gången! Vi har ju t ex dessa fristående fantastiska och förståndiga människors gemensamma kraft i de ”alternativa medierna”. De kan plocka bort ”Den djupa staten” i stället för att vi ska ropa på någon slags giljotin. Nej, låt oss i stället målmedvetet ”drain the swamp”.

  Gillad av 1 person

  • Thor 2021-10-15 / 20:04

   Löfven är inte högutbildad men en odugling är han. Det är nästintill legio inom sossepartiet, tag Mona Sahlin, Lena Micko med flera.

   Gilla

   • Bergman 2021-10-15 / 22:34

    Du har en point där!

    Gilla

   • Karl W 2021-10-16 / 00:46

    Thor Visst är Löfven högutbildad, liksom, de flesta som sitter i riksdagen. Efter den politiska standard och skala som gäller i politiken förstås. Han förtjänar verkligen titeln Doktor i Teoretisk Åsiktsteori eller eller Doktor i Sovjetideologisk Teori. Snart kommer nog ämnena att införas på alla svenska universitet och ersätta matematik, fysik och ingenjörsvetenskap som numera anses förlegade. KTH har ju redan etablerat forskning i klimatförnekelse.

    Gilla

 7. Karl W 2021-10-15 / 02:41

  Ibland får man nypa sig när man läser svenska media för och kolla att man är vaken. Volvo skall eventuellt börsnoteras i Sverige. Samtidigt driver DN och DI fullskaliga rasistiska propagandakampanjer efter tredje rikets modell för att undergräva förtroendet för noteringen. Man påstår att Kina bedriver en hård kampanj mot det privata näringslivet i Kina men det är ju tvärt om. Kina gör det allt svårare för parasitföretag som inte bidrar till samhället och privat företagande. Sådana företag som bygger på spekulation och beroende, som att sälja droger som opium, spel, spekulation i mark och bostäder. Kina skyddar bolagen mot informations plundring av utlänningar som USA, vilka har lagar som tvingar alla att dela med sig av all information. På så sätt gynnar Kina produktiva företag och investeringar som bidrager till samhället och utveckling och jobb. Bonniers DN och DI motarbetar alltså Sverige och arbetar i realiteten på att på att skrämma bort allt privat företagande och investeringar från Sverige. Kvar blir bara skattefinansierad verksamhet. Borde man inte istället föröka locka jobb och samhällsnyttiga investeringar till Sverige. Hur dumt kan det bli.
  https://www.dn.se/ekonomi/torbjorn-petersson-nar-volvo-cars-ska-borsnoteras-pagar-en-hard-kampanj-det-privata-naringslivet-i/
  https://www.di.se/nyheter/miljarder-i-borsvarde-utraderat-sa-tyglar-kommunistpartiet-naringslivet/

  Gillad av 1 person

  • Bergman 2021-10-15 / 08:23

   Dina synpunkter satt fint hos mig. Det finns all anledning att med kraft spinna vidare på dina synpunkter.

   Gilla

 8. Cosmik Debris 2021-10-15 / 00:53

  Då är det väl bara att gratulera bostadsrättsinnehavare och villaägare i Grantorp/Visättra, Fisksätra och Valsta?

  Att hamna på listan över utsatta områden bör höja värdet rejält på era fastigheter/bostäder och bli veritabla klickraketer på Hemnet. Det har ju PEO sagt! När skotten viner runt stugknuten, helikoptrarna hovrar i natten, bomberna exploderar, böneutropen dånar från den nybyggda moskén, äldsta grabben är nyrånad och dottern ligger på akuten med ett söndertrasat underliv, efter en brutal gruppvåldtäkt – så kanske det kan vara en liten tröst mitt i allt elände.

  ….eller?

  Samnytt: LISTA: Här är Sveriges NYA ’utsatta områden’
  https://samnytt.se/lista-har-ar-sveriges-nya-utsatta-omraden/

  Ps.
  Apropå ”äldsta grabben är nyrånad”

  Expressen just nu: ”En tonårspojke skadades när han utsattes för ett rånförsök av cirka tio maskerade gärningsmän (läs muslimer eller negrer, min anm) i Jakobsberg på torsdagskvällen. Brottet rubriceras som försök till mord.”

  Gillad av 2 personer

 9. Martin 2021-10-15 / 00:05

  Stolligheterna eskalerar. Hörde att Södertälje kommun ställer krav på att jobbsökande måste kunna flytande arabiska. Orkar inte mer snart…
  Och islamisterna i Nyans kräver att Lars Vilks konstverk Nimis ska brännas ner eftersom det står för islamofobi och rasism.
  Om en brädhög i ett skånskt naturreservat är islamofobiskt kan muslimer som känner sig kränkta låta bli åka dit. Det är för krävande för feta lata muslimer vandra i sådan terräng ändå.

  Vilka jädra svin dom är muslimerna. Packa ihop och dra härifrån. Dom ska inte ens anpassa sig, dom hör inte hemma här och ska bort till sina jordhålor dom kom ifrån.
  Det är ju för tusan ett dårhus vi lever i.
  Och dårar finns det gått om inom islam. En norsk/dansk dåre som konverterat till fredens religion dödar urskillningslöst människor med pilbåge. Det är sjuka och hatiska människor i Skandinavien med meningslöst liv som går med i islam.
  En människa som växt upp här blir inte islamist hur som helst. Då är det nått fel nånstans.

  Gillad av 3 personer

 10. Sven d.ä. 2021-10-14 / 23:48

  Torsdag kväll. Det blåser rejält, och inte bara i Sverige, vind-snurror går för fullt. Sverige exporterar just nu 5 254 MW till ett pris av 42 kr per MWh, det blir 4,2 öre per KWh.

  Gilla

  • Sven d.ä. 2021-10-16 / 22:17

   Jag ser att man ofta anger Sveriges elexport i TWh. Kanske inte så roligt att mäta i svenska kronor när priset häromdagen låg på 4,2 öre per KWh.

   Gilla

 11. stigrydmark 2021-10-14 / 23:46

  Lyssnade en stund på riksdagens frågestund, där Ygeman fick frågor om våra höga elpriser. Svaren blev att det var Putins fel som inte levererade önskat behov av gas. Kanske någon har en intelligent förklaring hur våra elpriser måste följa EU:s högre priser. Vi har ju överskott, via vindkraft, som vi exporterar. Om man har ett högt exportpris måste man väl inte höja priset för svenska konsumenter.
  Det är inte ovanligt att man använder Putin som syndabock i olika sammanhang. Peter Hultqvist brukar ofta tala om det spända läget i Östersjöområdet när Ryssland samövar militärt med Kina.
  För att upprätthålla den militära balansen kallar Sverige in några 100-tal amerikanska soldater för samövning på Gotland.
  Stoltenberg uttalar sin oro över ryska militärövningar, men glömmer att nämna NATO:s uppbyggnad av militärbaser i forna Sovjetrepubliker. Omringade av NATO-baser känner Ryssland
  ett behov att demonstrera sin styrka, vilket provocerar USA och NATO.
  Att ange Putin och Ryssland som ett påtagligt hot är naturligtvis löjeväckande. Anledningen är att Sverige som vasallstat måste tjäna amerikanska intressen.
  Västvärlden har samfällt accepterat amerikanska intressen, t.ex att starta oroligheterna i Ukraina. Detta ledde till Rysslands geopolitiska intresse att via föregående val överta Krim. Ryssland tillåts inte ha säkerhetsintressen och får sanktioner emot sig. EU:s leverantörer till Ryssland förlorar 100-tals miljarder, medan Ryssland bl.a bygger upp egen tillverkning av ”franska” ostar, vinner pris och behöver inte Frankrike. Norge har på samma sätt förlorat sin laxexport. Man har tvingats till egen försörjning
  EU:s hållning gentemot Ryssland har också satt spår inom EU. SD har lämnat gruppen med MarinLe Pen därför att hon samtalar med Putin. SD som vill förändra EU infrån måste vid det här laget inse att man väl rimligen borde tillhöra en öppet kritisk EU-grupp.
  Nägra funderingar kring storpolitik och hyckleri.

  Gillad av 1 person

  • Karl W 2021-10-16 / 01:12

   Visst, är det inte Putins och Rysslands fel så är det XiJinping och Kinas fel eller Irans fel, eller kanske koldioxidens fel. Utlänningen och NATO representanten Stoltenberg fick dessutom ett helt eget program som sommarpratare att driva amerikansk NATO propaganda i Sveriges Radio. USA bygger inte upp NATO som ett försvar mot någon yttre fiende utan för försvar mot inre fiender som kan revoltera mot den totalitära autokratiska makten. Det är inte bara Ryssland som bygger ett oberoende av västs makt, även Kina gör det. Dessutom har Ryssland aldrig samövar med Kina i Östersjön. Kina har endast varit på ett flottbesök i Ryssland. Vad som händer är att den lilla USA hegemonin, där Sverige ingår, alltmer isoleras och förlorar sitt inflytande på resten av världen. Utveckling och framsteg sker idag österut, och västmakts hegemonen isolerar sig och till och med förbjuder att delta i utvecklingen, tänker på det amerikanska Huawei förbudet.

   Gilla

 12. Cosmik Debris 2021-10-14 / 22:25

  För några år sedan skrev jag här på bloggen att vi kommer att behöva tillfälligt ge upp delar av vårt land. Jag föreslog att Malmö kan bli ett sådant landområde dit alla med muslimsk och afrikansk bakgrund tvångsplaceras i väntan på repatriering. En hög betongmur och taggtrådsstängsel uppförs runt Malmö med endast en inpassering för nödvändiga mattransporter. Givetvis ska tungt beväpnade och heterosexuella svenska vakter patrullera med yttryckliga order om att inget skadligt läckage in i landet får ske.

  Nu är Jens Ganman inne på samma spår.

  ”Jag utesluter inte en form av fysisk barriär mellan de två områdena. En mur. En träpalissad. Taggtrådsstängsel patrullerad av gränsvakter – kommunala eller privata.

  Kanske en kombination av de två och märk väl: jag menar inte det här som satir. Jag tror verkligen att det kommer att bli så till slut. Jag hoppas innerligt att det inte inträffar, men jag räknar kallt med det. Regeringens integrationspolitik har de senaste åtta åren lagt grunden för just ett sånt scenario.”

  Gillad av 1 person

 13. Lars Johansson 2021-10-14 / 21:19

  Jag har nu läst två intressanta böcker om Sveriges öde framöver! Perfekt Storm och Landet ingen ägde! Det är kusligt denna framtid vi stå inför! Man känner igen så mycket vi har det nu med denna odugliga regering.Dessa oärliga obildade ministrar med stor käft men vet så lite om hur gemene man har det!

  Gilla

 14. Hacke 2021-10-14 / 21:07

  Stor komik när Erik Holmberg i SVT:s ”30 minuter” pressade brungröne Bolund med frågan:
  – Hur kan ett bantat public service innebära ett hot mot demokratin?
  Den såg nog inte Bolund komma från det public service han inte utan grund sannolikt betraktar som partiets egendom och fria forum.
  Ännu mera svettigt blev det när han ställdes till svars för partiets magplask där man ville införa daglig avsatt tid i ”egna” public service för klimatfrågan. Vilken pajas, detta är alltså Sveriges vice statsminister!
  Ändå skonades han om frågor kring partiets många islamistkopplingar genom åren. Vilket verkligen hade varit på plats efter Bolunds omogna och fräcka tilltag i partiledardebatten.

  Samtidigt undrar man hur Holmbergs ställning är nu på vänsteraktivismens högborg public service. Han har varit ganska tuff mot ”de egna” politikerna (fast han egentligen bara gjort sitt journalistiska jobb). Här var han ju dessutom klar kring uppfattningen om att ett bantat public service inte på något sätt hotar demokratin. Motsatsen har man ju hört till leda från såväl vänsterpolitiker och inte minst public service själva.
  Blir han statstelevisionens svar på statsradions (idag Kvartals) Jörgen Huitfeldt som tvingades ta sin Mats ur skolan efter kollegornas och chefernas utfrysning. Detta sedan han haft fräckheten att i ett reportage objektivt försökt belysa invandringens konsekvenser. Det mest förbjudna man kan ta sig till på den tvångsfinansierade propagandakolossen.
  Det ska bli intressant att följa. Är det en olydig engångsföreteelse eller en motvillig omvändelse under galgen vi nu ser embryot till från ett hårt ansatt och mångårigt gravt misskött public service?
  Det finns dessvärre alltför många skäl till att vara skeptisk till det senare.

  PS ”Kopplingar till radikiala miljöer”, säger man nu om den till islam konverterade terroristen i Kongsberg på samma statstelevision. Nej, därifrån kan vi nog aldrig förvänta oss någon bättring. Lägg ner lögn- och mörkningsfabriken, helst igår, för demokratins och yttrandefrihetens skull.

  Gillad av 1 person

  • Lars Johansson 2021-10-14 / 22:37

   Han kanske måste huka sig eller knäböja sig för SVT:s värdegrund!Hoppas att han har sin självrespekt kvar och kan stå emot de otäcka pk,människorna

   Gilla

  • Cosmik Debris 2021-10-14 / 22:59

   Kan man bli falskare än en 675-kronorssedel? Svar: JA!

   Kl: 17:29 Vs. Kl:17:38

   Gillad av 2 personer

  • Andersson 2021-10-15 / 06:19

   Tv-uppdatering riskerar släcka tusentals tv-apparater
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/L5j22Q/tv-uppdatering-riskerar-slacka-tusentals-tv-apparater

   #####
   – Vår bedömning är att de inte är särskilt många, runt 20 procent av befolkningen, men då ska tilläggas att många av dem redan har någon form av abonnemang eller bredbandslösning. Majoriteten som har marksänd tv har betal-tv-abonnemang och det är endast en liten andel som ser på fri tv.
   #####

   Lägg märke till siffran 20 procent. Sedan TV-skatten infördes struntar man fullkomligt i tittarna. Men det här drabbar ju bara de som tittar enbart SVT1, SVT2, SVT24/Barnkanalen och Kunskapskanalen. Och sexan som av någon besynnerlig anledning också är en fri kanal.

   Det här hände sig för ett år sedan. Då utgick det ett påbud.

   Tittarilska när tv-jätten släcker
   https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/Wb9lqd/tittarilska-nar-tv-jatten-slacker

   Jag funderar på att köpa en ”Digital-TV-mottagare” hos Kjelles. En sådan utan bildskärm till kanonen. Det skulle kunna vara trevligt med kunskapskanalen i HD på väggen.

   För den som undrar har jag en tv ansluten till Comhem och en som går på marknätet.

   Jag har inte råd att ha abonnemang på några betalkanaler varken på Comhem eller Boxer. Mitt mobila bredband räcker nätt och jämnt till en hockeymatch i månaden. Abonnemanget ska i första hand räcka till min främsta hobby. Och att betala mina räkningar så länge det finns medel att tillgå.

   Jag har definitivt inte råd att köpa ny tv varje år.

   Gillad av 1 person

   • Karl W 2021-10-16 / 01:27

    Med nyare teknologi kan man öka propagandapåverkan att fungera mer effektivt.

    Gilla

  • Thor 2021-10-15 / 08:48

   ”Radikaliserad” , ett otd som använts av pk+media sedan ett antal år nu för att släta över terror-mussars agenda. Bedrövligt av pk-media, ”terrorbejakande” är ett bättre ord.

   Gilla

  • Karl W 2021-10-16 / 01:16

   ”Hur kan ett bantat public service innebära ett hot mot demokratin”, Enkelt. En bantad Public Service betyder bantad propaganda för att styra folket, vilket är kärnan i det nuvarande politiska systemet man kallar ”demokrati”.

   Gilla

 15. Ò Hyra 2021-10-14 / 20:56

  Leve kung Gustav den femte
  och hela hans hov därjämte.

  Gilla

Kommentarer är stängda.