SKOTTÅR

Jag är jäkligt trött på tjatet i media om den mördade rapparen Einár eller Nils Grönberg som han uppenbarligen heter. DN har idag minst 8 artiklar om rapparen på sin webbsida och Expressen toppar med 5 artiklar och Aftonbladet med 4 artiklar. Einár hade skyddad identitet. Varför får kriminella skyddad identitet? Han vägrade ju vittna mot de som kidnappade honom vid rättegången i tingsrätten och han hade inte tänkt vittna i den kommande hovrättsförhandlingen heller enligt hans advokat.

Det finns ingen anledning att ge kriminella skyddad identitet! Inte ens rappare!

Det som dock förvånar mig är att han har ett svenskt namn. Det är lite unikt att någon med ett svenskt namn skjuts ihjäl vid gängmord. Det är däremot väldigt sällan att namnet på den som skjutits ihjäl publiceras i media. I synnerhet om den döde heter Ali, Ahmed Omar, Ismail, Mohammed eller Hussein.

Om alla dessa namn skulle publiceras så skulle kanske många svenskar bli främlingsfientliga och det vill ju givetvis svensk pk-media undvika. Då kanske de dessutom började lägga sin röst i riksdagsvalet på något av partierna i det konservativa blocket. Hemska tanke!

Det råder lite olika uppfattning om hur många som skjutits till döds under året i vad som skulle kunna vara gängskjutningar eller gängkonflikter. Jag och flera med mig har noterat 39 personer under 2021 men public service har vid flera tillfällen haft en siffra som är två personer högre.

Genom mina efterforskningar så har jag namnen på alla utom en person. Den personen sköts till döds i Helsingborg den 15 augusti. De senaste två personerna som skjutits är ännu ej registrerade som avlidna i registren. En av de som skjutits tidigare är ju polismannen Andres Danman men det finns även två kvinnor. Det har så här långt under 2021 skjutits 20 personer i Stockholmsområdet men i Göteborg och Malmö har bara ett par kriminella skjutits. Linköping och Uppsala har ungefär lika många döda som Göteborg och Malmö.

Här kommer namnen på flera av männen som skjutits till döds under 2021. Hur många Andersson, Karlsson, Nilsson och Svensson hittar mina läsare?

Annons

26 reaktioner på ”SKOTTÅR

 1. Karl W 2021-10-25 / 03:07

  Vad ni upplever med rapp-kulturen är en marknadsföring av en ny svensk kultur, en kultur av våld, mord, skjutningar, gängstyre av samhället, introduktion av droger som det normala, och dyrkan av de kriminella.

  https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/XqWP8b/alex-ceesay-hiphop-ar-inte-en-vag-ut–det-ar-en-vag-in-i-kriminalite
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/stor-uppmarksamhet-kring-mordet-pa-ein-r-vacker-kritik
  https://samnytt.se/foraldrar-som-later-sina-barn-lyssna-pa-einar-borde-skammas/
  https://samnytt.se/statstelevisionen-sande-minnesstund-for-mordad-gangsterrappare/
  https://www.expressen.se/nyheter/streamas-av-miljoner-ar-dodsfiender/
  https://www.expressen.se/tv/nyheter/filmerna-som-sprids-efter-mordet-pa-einar/
  https://www.expressen.se/kultur/victor-malm/vi-gjorde-fel-med–einar-helt-fel/
  https://www.expressen.se/nyheter/avbonen-efter-mordet-gar-inte-att-forsvara/

  Den förälder som vill introducera sin barn till droger, våld och dödande bör absolut rekommenderar rappmusik, om det kan kallas musik, för med rappmusiken formas barnens uppfattning av världen tidigt till rappkulturen, våldet, kriminaliteten, drogerna och dödandet. Citat från media.

  ”Einár hyllar en fruktad gängledare som mördats i Enskededalen i december 2018.”

  ”Hiphop är inte en väg ut – det är en väg in i kriminaliteten”

  ”att ingen kulturkritiker yppade ett ord om låten, när gängkriminalitet, våldsdåd och skjutningar fyller löpsedlarna, dominerar partiledardebatterna, och säkert som klockan går blir en avgörande valfråga nästa år?”

  ”Sveriges Radio och SVT har okritiskt låtit kriminella göra reklam för gäng och kriminell verksamhet som stärkt deras och gängens kapital.”

  ”mest spelade svenska artisterna samtidigt varit dömda för grova brott, alternativt varit häktade eller misstänkta för sådana.”

  Gilla

 2. Cosmik Debris 2021-10-24 / 22:43

  Nu är det dags att SVT/SR totalförbjuder neger- och rappmusik. Skräpet hör inte hemma i ett civiliserat land utan är primitiv musik för primitiva varelser. Vi ska inte behöva tvingas finansiera mord och kidnappningar via skattsedeln? Jag vill inte försörja kriminella negerrappare som köper Rolexklockor och ”sjunger” om att våldta och mörda.

  Åk hem till Afrika och rappa. Lämna oss i fred!

  Gillad av 3 personer

 3. Lotta 2021-10-24 / 18:53

  Hörde på SR att de 6 partierna som sitter med i pensionsgruppen dvs alla utom SD och V kommit överens om att man ånyo måste höja pensionsåldern för att folk skall få en något dräglig pension. Man skyller på att allt fler lever längre. Är det inte bättre att man ser till att alla slöa djävlar som inte jobbar får tummen ur arslet och skaffar sig ett jobb eller ännu hellre åker hem till sitt eget land. Det skulle alla tjäna mycket på.

  Gillad av 1 person

 4. Skogsmulle 2021-10-24 / 16:38

  Så sent som igår 13.00 hade Eko-nyheterna två minuters inslag om denna, folkets favorit, Einar och mordet samt polisens uppslag. Hur mycket tid fick den avrättade polisen i Göteborg följande dagar i media? Blir oerhört trött av denna vinkling men tydligen blev det lite jobbigt när det small i mer ordnade bostadskvarter. Årets skämt måste dock vara en annan ”oerhört populär” rappare, som vid mottagandet av grammispris ej kunde närvara, då han var inlåst på häktet……. Nappar inte de som regisserar nyårsrevyer på detta då vet jag inte.

  Gillad av 2 personer

 5. Kalle 2021-10-24 / 16:20

  ## Idag delas Leninpriset ut i Sverige – en kommunistisk slaktare är alltså okej att hylla ##

  ## Idag den 23:e oktober delas något som heter “Leninpriset” ut. Tänk dig själv att man glatt delade ut ett pris i till exempel Mussolinis eller Hitlers namn? Nej, det vore otänkbart. Men att genom ett pris hylla massmördaren Lenin går alldeles utmärkt. ##

  https://katerinamagasin.se/idag-delas-leninpriset-ut-i-sverige-en-kommunistisk-slaktare-ar-alltsa-okej-att-hylla/

  Något att tänka på eller begrunda. Tycker det är helt fel att utdela pris i kommunistslaktarens namn, Lenin!!!

  Visar på den svenska vänster sinnestämmningen!!!

  Gilla

  • turrim 2021-10-24 / 17:04

   Katerina nämner några tidigare pristagare som Jan Guillou, Mikael Wiehe och Stefan Jarl. Någon som är förvånad över dessa personer som säkert stolt solar sig i namnet Lenin. På Google finns fler namn på samma nivå.

   Gilla

  • Rune N 2021-10-24 / 17:41

   Men vad är det för konstiga människor som tar emot ett sådant pris? Skulle de också ta emot ett Hitlerpris?

   Gillad av 4 personer

 6. kurt 2021-10-24 / 15:56

  Förr var det skottdag vart 4de år. Numera är det skottdag varje dag.

  Gillad av 2 personer

 7. Cosmik Debris 2021-10-24 / 15:50

  Hur svenskt rättsväsende fungerar. Först ett uttömmande signalement på gärningsmännen där polisen ber allmänheten om hjälp.

  Den ene är kortare än den andre, samt en är tjockare än den andre. Om det är den som är kortare än den andre som är tjockast eller om det är den som är längre än den andre som är tjockast vill polisen i nuläget inte berätta då utredningen är inne i ett mycket känsligt läge.

  Efter några dagar har man lyckats haffa några somaliska raketforskare för brottet.

  Då meddelar en åklagare:”- Nu har vi kommit till den punkten i utredningen då vi släpper gärningsmännen”

  Gillad av 2 personer

 8. Hacke 2021-10-24 / 13:29

  Apropå skottår varje år.
  Har till och från följt moderaternas arbetsstämma (fråga mig inte varför).
  Det ryktas i tweet från Katerina Janouch att Fredrik Reinfeldt åter smyger omkring i kulisserna i dessa sammanhang. Det blev mer eller mindre bekräftat när hans son klev fram och fick motta priset till Per Unckels minne. Reinfeldts huvuduppgift tycks ju numera vara att coacha sin son. Frågan är mot vad och vilket slutmål? Med mörkaste erfarenheter från vårt lands särklassige landsförrädare och hans härjningar kan man bara frukta det värsta.
  Inte förrän den dag moderaterna inför en vitbok med tillhörande nolltolerans mot allt vad Reinfeldt heter kan jag åter börja få något som liknar förtroende för det partiet.

  Gillad av 4 personer

  • Lars 2021-10-24 / 15:31

   Ernman o Reinfeldt styr varsin oduglig. Undrar vem som betalar?

   Gillad av 3 personer

  • turrim 2021-10-24 / 17:34

   Någon som vet motiveringen till att Reinfeldts son fick pris till Per Unckels minne? Nyfikenhet, för jag minns det jag läst om Per Unckel att han var en hyvens politiker.

   Gilla

   • Hacke 2021-10-24 / 19:29

    Per Unckel hade bland mycket annat ett stort engagemang i såväl ungdomsförbundet som det nordiska samarbetet. Det var också det senare som var utgångspunkten för årets pris. Tydligen jobbar Reinfeldts son med att få till en första Per Unckel-konferens med deltagare av ungdomar från Norden och Baltikum. Detta som ett gensvar från ett tidigare initiativ och sammankomst på området i Estland.

    Jag träffade faktiskt Per Unckel en gång i samband med mitt dåvarande jobb. Jag fick också intrycket av en hyvens kille utan åthävor eller manér och en som ville få saker och ting ur händerna. Tror han som så många andra ur den gamla hederliga stammen blev sidsteppad i Reinfeldts nya fuskbygge. Som exempelvis Ulf Adelsohn som var uppe och talade klarspråk om kriminaliteten under stämman och rev ner de största applåderna efter Ulf Kristerssons tal. Verkar som många känner en lättnad och glädje att tagit ett ordentligt kliv mot ”de gamla moderaterna” efter tiden i mörker och svek med Reinfeldt.

    Gillad av 2 personer

   • turrim 2021-10-29 / 19:29

    Tack Hacke!

    Bra att veta bakgrund. Jag har aldrig mött Per Unckel men har på olika sätt fått för mig precis som du att han var en hyvens politiker.

    Jag tycker att vi ska betacka oss för en Reinfeldt i nordiskt samarbete. Städa och be om ursäkt först på hemmaplan.

    Gilla

 9. Olle 2021-10-24 / 13:18

  Samma sak med Flashbacks grundare och ägare Jan Axelsson, som haft skyddade uppgifter i alla år och skyddas av samhället.

  Detta trots att hans forum förtalar, hotar och kränker tusentals människor och inte tar ansvar enligt GDPR eller raderar det som är olagligt.

  Gilla

  • Lars 2021-10-24 / 16:42

   Hej ”Olle” jag tycker också Flashback är suveränt i det förljugna samhälle vi lever i.

   Gillad av 2 personer

   • Högt hårfäste 2021-10-24 / 17:19

    Flashback har blivit en soptipp för allsköns drägg, foliehattar, pedofiler och knarkare. Vem som helst kan ljuga ihop vad som helst om vem som helst, utan någon som helst källangivelse eller faktakoll.

    Gilla

  • Thor 2021-10-24 / 17:25

   Flashbacks servrar finns i USA.

   Gillad av 1 person

   • Högt hårfäste 2021-10-24 / 19:09

    Det är vad gemene man tror, ja. De finns på Bahnhofs serverbunker ”Pionen” på Södermalm i Stockholm. Jon Karlung har t.o.m. bekräftat det.

    Hänvisningen till USA har varit en skenmanöver. Det fanns en brevlåda i USA, det är allt. Numera är denna adress borttagen från forumet.

    Gilla

 10. janne 2021-10-24 / 13:13

  Jag kan inte förstå varför gangsters och brottslingar ska hyllas titt som tätt i Tv
  radio och press vad är vitsen?Dessa idioter skulle ju fördömas med full kraft.
  Men dessa ovan nämda hyllas ju istället av PKmedia,äckligt anser jag.

  Gillad av 1 person

 11. Kalle 2021-10-24 / 13:10

  ## RÄTTSSTATEN FÖRSVAGAD NÄR RAPPAREN SOM SKULLE HÖRAS I RÄTTEGÅNG KUNDE SKJUTAS TILL DÖDS ##

  ## Under dagen före mordet på Grönberg slog polisens mordutredare larm om att man inte hinner med den stora mängden gängmord som sker i Stockholm. ##

  ## Handlingskraften fattas. Skälet är att S/MP-regeringen är ideologiskt skolad av vänsterkriminologer som anser att polisen är till mer besvär än till nytta. Regeringspartierna anser att det är polisen som provocerar de stackars kriminella, om de skulle punktmarkeras. ##

  ## Resultatet av denna vänsterideologi ser vi nu dagligen: mer våld, grövre våld, polis som inte hinner med och en rättsstat som vacklar.##

  https://samtiden.nu/2021/10/rattsstaten-forsvagad-nar-rapparen-som-skulle-horas-i-rattegang-kunde-skjutas-till-dods/

  Rättstaten har havererat med eftersom regeringen inte fattar eller vill fatta situationen i sverige!!! De är ju själva en del av vänstern som förstör sverige!!!

  Gilla

 12. Bergman 2021-10-24 / 11:34

  De va bättre förr.

  I januari månad år nittonhundratre
  Ett gäng av kungsholmsbusar på marsch man kunde se
  Med pavan uti fickan och med lurporna på sne’
  De var sura för de aldrig fick va’ me’

  Det var grabbarna från Eken, det var grabbar med kulör
  Det var grabbarna som var på ett sjuhelvetes humör
  Och med knogjärn och med påkar och med blodet rött och hett
  Gick till Tegelbacken för att skipa rätt

  Det dånade om busarna som kom från Gamla Stan
  Med åttiåtta söderkisar, grabbar hela dan
  Och från Östermalm det tågades med schvung och svaj och spänst
  Fast de var sura för de jämt fick gå längst

  Det var grabbarna från Eken, det var grabbar med kulör
  Det var grabbarna som var på ett sjuhelvetes humör
  Och med knogjärn och med påkar och med blodet rött och hett
  Gick till Tegelbacken för att skipa rätt

  Gillad av 1 person

 13. Goliat 2021-10-24 / 10:58

  @Thoralf
  I vilket register kan man se avlidna?

  Gilla

  • Thoralf A 2021-10-24 / 11:44

   Skärmdumparna kommer från ratsit.

   Gilla

 14. Calle 2021-10-24 / 10:27

  Ena dagen gärningsmän, nästa dag offer.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.