KÄRNKRAFT, JA TACK!

Igår (fredag) var det klimatdemonstration i Kalmar och på många andra platser. Jag lyssnade inte till vad de pratade om men jag såg demonstrationståget då jag var på Kvarnholmen för att handla några saker.

Jag blev dock lite förvånad när jag såg en person som gick i täten som hade en skylt med texten ”Kärnkraft, Ja tack!, dessutom under banderollen ”Rädda klimatet”. Uppenbarligen finns det personer som har börjat tänka bland dessa klimataktivister och som inser att kärnkraften är den elproduktion som har lägst koldioxidutsläpp av alla olika produktionsslag.

Kommer vi få se denna omsvängning inom de rödgröna partierna i riksdagen? Eller är klimataktivisterna förståndigare än de rödgröna riksdagspolitikerna?

I Barometerns artikel skriver man att det var drygt 150 personer som deltog i manifestationen. Vis av tidigare erfarenheter från media så räknade jag antalet deltagare i demonstrationståget. Jag fick det till ca 85-90 personer. Arrangören har tidigare uppgett att man räknade med att bli närmare 200 personer. En missräkning för klimataktivisterna.

De höga elpriserna och drivmedelspriserna kanske har fått en del personer att tänka om och inte vara lika intresserade av att demonstrera för ”högre” energipriser. Det är ju framför allt klimatpolitiken som har fått elpriserna att rusa i Europa. Den som påstår något annat ljuger.

Noterbart från demonstrationståget var också den höga andelen kvinnor men det återspeglar ju bara vilka det är som röstar på de rödgröna partierna, i synnerhet Miljöpartiet. Jag såg heller inte Länsstyrelsens tjänsteperson Amie Ringberg i demonstrationståget. Hon kanske har fått demonstrations- och manifestationsförbud av sin arbetsgivare efter mitt blogginlägg.

Med anledning av inslaget i SVT Småland i torsdags men även inslaget från den 23 augusti så har jag ställt frågor till klimatstrateg Lars Ljungström vid Länsstyrelsen Kalmar län som agerade klimataktivist i torsdagens inslag i SVT Småland.

De svar jag fått så här långt är inte tillfredsställande men han kommer väl gömma sig bakom IPCC som alla andra hållbarhetsstrateger och klimatstrateger, som jag kräver att få fakta ifrån och inte enbart IPCC:s gissningar och prognoser utgående från deras ofullständiga klimatmodeller.

Jag får säkert anledning att återkomma med ett blogginlägg om denna kommunikation med Länsstyrelsen.

Annons

19 reaktioner på ”KÄRNKRAFT, JA TACK!

 1. Tony 2021-10-24 / 11:34

  Man kan väl säga att Sverige var ganska normalt fram till milleniumskiftet, men efter det har det mesta urartat, många tror att det inte kan bli värre än idag, men då ska man tänka på att dom samhällsförstörare vi har idag ska (van)styra landet i ett år till, där hinner hända mycket på ett år, många kommer att förlora livet , gamla o unga bli nerslagna o misshandlade, bedrägerierna mot det sociala systemet kommer att fortsätta med oförminskad hastighet, Ifall dessa assistansbedragarem inte bhade haft gratis advokathjälp i allt vad dom företar sig så hade det inte
  varit lika lätt att ta sig igenom snårskogen av regler, speciellt för dom som inte själv kan Svenska
  men Sverige bidrar med all inklusive när det handlar om hjälp till andra länders folk?

  Gillad av 2 personer

 2. Sven d.ä. 2021-10-24 / 10:53

  Jag tror det är en ‘katt bland klimat-hermelinerna’. Killen skojar med oss, och demonstrationståget.
  Han går först, ingen i tåget ser hans plakat. Dessutom går man först i ett tåg så är man en del av organisatörerna, ingen vågar säga till att detta tror vi inte på. Killen skratar nog gott just nu.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-10-24 / 11:43

   Jag har själv haft funderingar att gå med i en demonstration med t.ex. budskapet ”Tänk på klimatet, Satsa på kärnkraft!” Men jag gissade att jag inte skulle vara välkommen.

   Kanske får tänka om 😉

   Kanske skall samla ihop lite folk och ”kapa en demonstration” med kärnkraftspropaganda. Skulle vara intressant att se vilka reaktioner det skulle bli.

   Gillad av 2 personer

 3. Lars 2021-10-24 / 08:13

  Trodde först bilden var ett montage med kärnkraftsförespråkaren i första ledet, men man får tydligen medge att det förekommer intelligent liv bland dessa muppar. Att sedan våra aktivistiska myndigheter håller sig på avstånd är också ett gott tecken (Tack Thoralf).

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2021-10-24 / 09:03

   Lars, jag hade också först svårt att tro mina ögon.

   Jag har skrivit flera gånger att jag tar inte klimataktivisterna på allvar förrän de förespråkar kärnkraften för att stoppa koldioxidutsläppen. Vissa har i varje fall kommit till den ståndpunkten.

   Det är dock märkligt att media inte uppmärksammar det och ställer frågor om kärnkraften.

   Gillad av 2 personer

   • ivarandersson 2021-10-24 / 09:12

    Det passar inte MSM att visa ett plakat med JA till KÄRNKRAFT och då blundar MSM och skriver inget och så tror MSM att plakatet inte har funnits utan bara var en väldigt otäck mardröm.

    Gilla

 4. Hacke 2021-10-23 / 23:02

  Nu drar statstelevisionen igång sin valkampanj på allvar. Detta med en två timmar lång utfrågning i Agenda special. Och det gör man naturligtvis med det som de kommer att göra allt för ska bli huvudfrågan – klimatet. Självklart spelar det ingen roll hur svenska folket rankar denna fråga så länge politrukerna på statstelevisionen har den som given etta.
  Så här ser svenska folkets viktigaste frågor ut enligt Novus senaste mätning (augusti):
  1. Sjukvården 60%
  2. Lag och ordning 57%
  3. Invandring/integration 53%
  4. Skola/utbildning 43%
  4. Miljö/klimat 43%

  Eller är det kanske så att statstelevisionen betar av listan nerifrån? Skojar bara.
  Och så ska minsann nio forskare ge sin syn på utmaningen i samband med utfrågningen. Nio handplockade ”experter” av allas vår oberoende och sakliga public service. Det blir bra det här. Dessa regimmedias valkampanjer ingår dessutom i den tvingade public serviceavgiften. Inget extra påslag alltså. Det är bussigt. Visst känner man sig fri och privilegierad som medborgare i demokraturen Sverige när man bänkar sig till ännu en av deras välregisserade föreställningar.
  Finns det egentligen något som talar för att public service inte ännu en gång står som valets vinnare i september nästa år?

  Gilla

 5. folksam2010 2021-10-23 / 18:03

  Hemma där jag bor är det några äldre f,d Drängar som man sa förr, som renoverat upp gamla ”Grållar traktorer som användes förr dom plöjer och sår med dessa dom har fått en bit åker dom tröskar med ett gammalt tröskverk , som man gjorde på 50 talet. att prata mde dessa äldre är väldigt givande. Dom kanberätta hur vädret går i Cykler. det har vart frostnätter i maj många gånger jag ver sensast 2019 11 maj då snöade det säden frös Global uppvärmning vilket trams

  Gilla

 6. Skogsmulle 2021-10-23 / 16:45

  Absolut. Ska vi rädda det ”så kallade klimatet” så borde kärnkraft stå högst på listan.

  Gillad av 3 personer

 7. Tony 2021-10-23 / 16:28

  Såg ett inslag från en motsvarande demonstration i Stockholm, och den visar på hur satans korkade individer det finns i detta landet, det var helt rätt att höja bensin och energipriser,
  på frågan hur det skulle drabba dem på landsbyggden hade dom inget svar merän att väl
  fick bli kompenserade, det mest skrämmande var att bland dessa ungdomar, för det var mest sådana men där gick även vuxna människor bland dessa och brölade..

  Så Norrlänningarna får väl ta tunnelbanan dit dom ska köra till jobbet,?

  Gillad av 2 personer

  • Bergman 2021-10-23 / 17:36

   Norrland o T-bana? Ja, men då får det väl bli en såndär som tar sig fram med segel o skidor, eller vid extraordinära behov även s k skrillor. Och demonstrationsTågen bakom Riksdagshuset kan äntligen vinstrusiga skalda om sin kamp för s k ren-luft under galoscherna eller rentav bara barmark under fötterna – eller nåt.

   Gilla

 8. Lotta 2021-10-23 / 15:55

  ”Regeringen har som mål att förbjuda försäljningen av nya fossildrivna bilar 2030. Miljöpartiet vill tidigarelägga slutdatumet till 2025 och får stöd av Vänsterpartiet.”

  ”Som ett nästa steg vill partiet se att fossila bränslen förbjuds helt till år 2030.”

  Om 9 år skall det alltså inte var möjligt att köpa bensin eller diesel. Det låter ju gott och fint men har gemene man tänkt på vad det innebär egentligen? Vad gör man av sin nuvarande bil som inte kommer gå köra om 9 år? Vilken bilhandlare kommer då vara villig att byta in en bil som man inte kan sälja eftersom ingen någonsin kommer kunna köra den? Jag har själv en SAAB från tidigt 2000-tal som inte gått så särdeles många mil som jag hade tänkt behålla länge än. Vad skall jag göra med den? Köra den till bilskroten. Om jag inte minns helt fel så rullar idag runt 5 miljoner bilar som går på bensin eller diesel, skall alla dessa bilar skrotas? Vilka bilskrotar kommer ta emot alla bilar som de ju inte kan sälja så många delar ifrån som kommer passa i de nya elbilarna? Hur många kommer ens ha råd att köpa en ny elbil? Jag kanske kan byta in den mot en elbil, Miljöpartiet betalar. Många som bor i villa måste även skaffa sig en laddstolpe, vad kostar de? Många frågor som jag inte sett att någon i Miljöpartiet fått eller ens själva tagit upp.

  Gillad av 3 personer

  • Bert Juhlin 2021-10-23 / 17:20

   Om idiotin genomförs så kommer de fossilbränsledrivna bilar som 2030 inte går att köra på(ev anpass/ombygg) biobensin dito diesel att exporteras till de länder som klokt nog tillhandahåller fossilbränsle!

   Gillad av 3 personer

  • ivarandersson 2021-10-24 / 09:19

   Var femte ny bil är en elbil i EU. Hälften är rena elbilar och hälften laddhybrider. Dvs 80% av nya bilar har enbart bensin- eller dieselmotor trots att alla drömmar om elbilar. 90% av de nya bilarna har således en bensin- eller dieselmotor och bara 10% är helt elektriska. Verkligheten är krass och inte snäll mot den klimathotsreligiösa sekten.

   Gillad av 1 person

  • Benny 2021-10-24 / 09:31

   Japp, men mentalpatienterna i MP begriper sig inte på konsekvensanalys…Då blir det fel! Men invånarna dit bilarna förmodligen exporteras blir säkert nöjda! Bra bilar till bra priser medan svenskarna förlorar massor av pengar till ingen nytta! Exakt som MP vill ha det alltså…

   Gillad av 1 person

 9. Roland Salomonsson 2021-10-23 / 14:09

  IPCC vetenskapliga rapport förordar KÄRNKRAFT, till skillnad mot vad den POLITISKA sammanfattningen säger. Alltså kommer COP i Glasgow att framställas som att (väst-) världen är på rätt väg , men att det behövs MER. Givetvis tillfrågas inte västvärldens gräsrötter i bindande folkomröstningar om vad DE anser. Vilket säger allt om de auktoritära klimatbedragarna.

  Passa dock på att lyssna på denna föreläsning i TED. Enligt denna så har gräsrötterna att principiellt välja mellan kärnkraft eller fullständigt skövla jordens yta. D v s vad klimatbedragarna påstår att klimateffekter ”kanske” kommer att göra, kommer klimatbedrägeriet att göra i alla fall. Idioter!

  Gilla

 10. pllay 2021-10-23 / 10:43

  Påminner mig om killen som gick i ett Muslimsk protesttåg i London med en skylt där det stod: Anyone denying Islam is the religion of peace should be decapitated.

  Gilla

 11. pllay 2021-10-23 / 10:16

  Troligen får denne realist storstryk och blir socialt isolerad då tåget bakom honom ser hans skylt, han lever på lånad tid.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.