BESLUT FRÅN JO

Eken var ca 140 cm i diameter när Länsstyrelsen gjorde en mätning av stubben innan Mattias Adolfson fräste bort stubben.

I maj 2021 anmälde jag Länsstyrelsen Kalmar län till Justitieombudsmannen. Anledningen var Länsstyrelsens hantering av den skyddsvärda ek som fälldes på socialdemokraten Mattias Adolfsons tomt. Dessutom en fällning av eken som utfördes av den socialdemokratiska partikamraten Magnus Uhr. Efter att jag tillsammans med en god vän samlat in en hel rad experters vittnesmål stod det helt klart för mig att de uppgifter som Mattias Adolfson och Magnus Uhr lämnat knappast kan ha varit sanningsenliga. Magnus Uhrs måttband kan knappast ha haft samma skala som mitt eget eller Länsstyrelsens måttband. Läs mitt blogginlägg

Därmed blev också Länsstyrelsen Kalmar läns hantering av ärendet också mycket märkligt och det fanns mycket att önska från myndighetens tjänstemän. Deras okunnighet och ovilja att se verkligheten var slående. Men de följt min blogg kommer säkert ihåg att det dåvarande länsrådet Malin Almqvist också var gift med socialdemokraternas starke man i Kalmar, kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson. Läs om min anmälan.

Hur många tror att detta förhållande och vänskap inom myndigheten påverkade Länsstyrelsens hantering av anmälan och ärendet?

Strax för jul fick jag ett beslut från Justitieombudsmannen Katarina Påhlsson.

Det som du har fört fram ger inte anledning till någon åtgärd eller något uttalande från min sida. Jag kommer därför inte att utreda din anmälan. Ärendet avslutas.

Beslutet är daterat den 14 december 2021. Det tog alltså 7 månader att komma fram till att JO inte skall utreda min anmälan.

Jag tolkar det faktiskt helt annorlunda. Jag tror att det helt enkelt handlar om att JO ville ändra och minska sin ärendebalans inför årsskiftet. JO avskrev ärendet bara för att snygga till siffrorna enligt min uppfattning. Annars hade man kunnat avskriva det i september eller oktober. När man gör det en vecka för jul så är det inte utan att man börjar tvivla på hur det fungerar hos Riksdagens ombudsmän JO.

Nu vet vi ju att dessa är utsedda av makten på samma sätt som Granskningsnämnden som utses av regeringen. Granskningsnämnden skall ju granska public service. Jag har även gjort flera anmälningar av SVT och hur deras grafik varit missvisande i nyhetssändningar. Något som jag fick helt rätt i och efter en tid så ändrade SVT sin grafik enligt mina klagomål. Men vad tror ni Granskningsnämndens beslut blev?

De friade SVT trots att man genom sin förändring erkände sina felaktiga och missvisande uppgifter i nyhetssändningarna.

Jag har inte längre något förtroende för vare sig Granskningsnämnden eller Riksdagens ombudsmän.

Annons

16 reaktioner på ”BESLUT FRÅN JO

 1. Vet 2022-01-12 / 23:38

  Rekommenderar ALLA att läsa boken: 365 ATT SLÖSA MED DINA SKATTEPENGAR, författare: Martin Borgs.

  Läser ni denna boken så lär ni er förstå o begripa varför stat o kommunanställda ständigt är så uppkäftiga noncharlanta o saknar utbildning o kompetens.

  Få in i er hjärna sedan att: Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket!!

  Obs, använd spypåse o lugnande tablett när ni läser denna fackbok!!

  Gilla

  • Vet 2022-01-12 / 23:40

   Obs skrivfel: skall vara: 365 SÄTT ATT SLÖSA MED DINA SKATTEPENGAR!

   Gilla

 2. Rune 2022-01-12 / 09:01

  Oväntat?

  Gilla

 3. janne 2022-01-12 / 05:40

  Alla skyddar alla i brojlerfabriken det står helt klart.

  Gilla

  • Kalmarit 2022-01-12 / 13:19

   Du är medveten om att problemet skulle kvarstå även vid ett maktskifte va Janne? Att rösta åt endera håll är inte lösningen på just detta problem.

   Gilla

 4. Benny 2022-01-11 / 21:51

  Det kriminalindustriella komplexet som växt fram i Sverige sedan 1990-talet skyddar inte bara de egna leden inom politiken utan ser till att åklagare, advokater, poliser, domare, fångvaktare, ja alla möjliga inom det s k ”rättsväsendet” som lever på brottsligheten, som till största delen invandringen skapat, lever gott på den förda politiken. Och denna ”brottsindustri” har blivit en maktfaktor i samhället som man inte gör av sig i första taget, det finns alldeles för stora pengar för korrupta att tjäna på brottsligheten! Och samma sak med migrationsindustrin där alla möjliga figurer gjort sig en förmögenhet som Bert Karlsson och Jan Emanuel för att ta ett par kända exempel!

  Gillad av 2 personer

 5. Bernt Ekholm 2022-01-11 / 21:48

  Problemet med dessa medlöpare till makten, oavsett parti, kommer att lösas med den islamisering som sker i Sverige. Islam har ett effektivt sätt att sortera ut avarter inom kalifatet!

  Gillad av 2 personer

 6. MickeP 2022-01-11 / 20:33

  Ha, ha!

  Välkommen till klubben. Jag gjorde också anmälan till JO om grundlagsbrott sedan min dåvarande arbetsgivare, Ekobrottsmyndigheten, tagit sig för att via ett utomstående privat bolag utreda mina fritidsaktiviteter på Internet, bl.a. vad jag skrivit som privatperson i kommentarer på denna blogg. Efter många månader (jag minns inte just nu hur många, men säkerligen mer än ett halvår), damp ett beslut med samma innehåll som ditt ner i min brevlåda. Till detta var bifogat en standardiserad bilaga varav framgick att JO hade tillämpat ngn av ett tjugotal punkter som motivering till sitt beslut. Dock utan att ange vilken av dessa punkter, varför det inte gick att utläsa vad den egentliga beslutsmotiveringen var.

  Jag svävar än idag i mörker gällande anledningen till att JO inte ville pröva min anmälan.

  Sverige är ett skämt till rättsstat. Och det säger jag som har jobbat inom rättsväsendet i många år (först som domare, därefter som åklagare). Men jag gav upp och pensionerade mig i förtid i stället, eftersom jag hade åldern inne.

  Micke P

  Gillad av 3 personer

 7. Thor 2022-01-11 / 20:11

  Kan bara instämma. Om inte JO (Riksdagens ombudsmän) har lust att utreda anmälan så har de tyvärr rätt att slöa. Vem utreder JO? Skulle Riksrevisionen kunna göra det? Granskningsnämnden är samma sörja. Vad ska vi ha dessa överbetalda idioter till?

  Gillad av 2 personer

 8. Håkan 2022-01-11 / 19:37

  Sverige är söndersozzefierat.
  Nationen måste uppenbarligen rivas ner till grunden och byggas upp på nytt.
  Det vänsterliberala giftet går inte att tvätta bort.

  Gillad av 3 personer

 9. onkelbjrn 2022-01-11 / 18:49

  Det här är inte bra. Jag följer din blogg och har följt det du skrivit när det gäller eken. Om det du har skrivit är sant och jag betvivlar inte ett ord, så är det märkligt att JO ska ta en sån tid på sig att komma med ett beslut och dessutom ett beslut som verkar totalt fel.
  Att medborgarna har ett riktigt rättsmedvetandet är viktigt. Sånt här motverkar och skapar istället en förtroende brist mot myndigheter och rättsinstanser.

  Gillad av 4 personer

 10. ivarandersson 2022-01-11 / 18:48

  Justitieombudsmannen Katarina Påhlsson är nog involverad i den politiska maktsfären och vill inte riskera sina framtida möjligheter att få en eftersträvansvärd fortsättning av sitt arbetsliv. Ryggkliarna har nästlat sig in i statsförvaltningen.

  Gillad av 5 personer

  • Be 2022-01-12 / 23:30

   Exakt så!!

   Gilla

 11. Kalle 2022-01-11 / 18:46

  Tror heller inte på statsmakterna/ statsguden länge. Förtroendet försvann för många år sedan.

  ##PATRIK ENGELLAU: [GDS] Den isande sanningen##

  ## I Sverige är tilliten till statsguden i det närmaste obegränsad. Vi offrar halva bruttonationalprodukten åt den för att dess högre prästerskap, det vill säga de ledande politikerna, ska lösa åt oss.##

  ## Sverige har en lång tradition av förtroendefulla relationer mellan överhet och folk vilket gynnat landet eftersom man på det hela taget kunnat lita på varandra vilket främjar effektiviteten. Men mina observationer sedan några årtionden vittnar om att landet numera fungerar annorlunda. Staten har förvandlats från en trygg husbonde till ett girigt beläte med pretentioner på gudomlighet. Han ska vördas även om han inte presterar ##

  https://detgodasamhallet.com/2022/01/11/den-isande-sanningen/#more-54575

  Håller med.

  Gillad av 1 person

 12. Ò Hyra 2022-01-11 / 18:46

  Den stackars eken blev nog utsatt för uhrkundsförfalskning?

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.