OFF TOPIC VECKA 7

Detta inlägg är till för att mina läsare skall kunna skriva off-topic kommentarer. Därmed blir mina andra inlägg på bloggen mer renodlade för mina läsare men det finns alltså ändå en möjlighet att skriva kommentarer eller tipsa om artiklar i helt andra ämnen. Du hittar alltid senaste off-topic i högermarginalen.

Annons

29 reaktioner på ”OFF TOPIC VECKA 7

 1. Champagne Supernova 2022-02-21 / 21:23

  Kollade på valresultatet från 2018 och SD erhöll 5700 röster.

  Om cirka 1/4 av dessa väljare väljer Framtid Kalmar så kommer du in i kommunfullmäktige 2022.

  Stämmer det på ett ungefär?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-02-21 / 21:47

   Det stämmer väldigt bra!

   Så om alla hjälper till så kommer det gå vägen.

   Gilla

   • Champagne Supernova 2022-02-22 / 19:36

    Väldigt viktigt att det inför valet tydligt framgår hur många röster som behövs. Annars kanske potentiella väljare väljer bort partiet därför man tror att det krävs flera tusen röster för att komma in i kf.

    Gilla

 2. stigrydmark 2022-02-16 / 19:33

  Det blev tydligen inget krig mot Ukriana idag vilket jag visste enl säker källa: mitt sunda förnuft.
  Stor osäkerhet måste man nog räkna kring Donbass och Luhansk. Det här är ju tidigare ryska områden som Lenin innan sin död skänkte till Ukraina på 20-talet. USA försökte intensivt 1956 att påverka områdena att lämna Ukraina. Biden sa ju igår att de har ingen avsikt att destabilisera Ryssland och de hade de väl inte heller 1956. Vaför skulle USA vilja destabiliera något land?
  Det är osäkert vad som händer militärt i östra Ukraina. Det har funnits rapporter om att Ukraina angripit hyresfastigheter med attackflyg. Västmedia vill nog inte ge oss sådana nyheter.
  Historia har viss betydelse även i nutid.

  Gilla

 3. janne 2022-02-16 / 05:19

  Jag undrar lite stilla varför en brottsling ska hyllas när han blir avrättad,då ska det
  vara ljus och blommor futsalmatch manifestationer mm,Det ä ju för fan att hylla
  brottsligheten eller,finns det ingen måtta på idiotin.Tom politikerna backade ur galenskapen.
  Men det är väl för att det är valår så dom ville väl inte skämma ut sig mer än vanligt.

  Gillad av 1 person

 4. Goliat 2022-02-15 / 23:17

  Papi har tydligen lämnat Norrliden och köpt sig en dyr villa i Lindsdal för avlönade pengar från Johan. Dög inte Norrliden längre att bo i?

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2022-02-15 / 21:33

  Nedanstående rader skrev jag för cirka två månader sedan. Blir jag sannspådd?

  Om nu soSSarna påstår sig vilja ha en stramare flyktingpolitik och hårdare kriminalpolitik, så ska SD flytta fram positionerna och kräva återvandring och visitationszoner .

  Om soSSarna börjar prata om återvandring och visitationszoner ska SD prata om storskalig tvångsrepatriering med våld och rivning av moskéer.

  För min del blir det AfS.

  ”Sverigedemokraterna kommer att höja tonläget när det gäller återvandring och använda frågan för att skjuta debatten i önskvärd riktning. Det uppger partisekreterare Richard Jomshof”

  https://www.friatider.se/sd-ska-skarpa-tonen-om-atervandring

  Gilla

  • Sven d.ä. 2022-02-15 / 22:22

   För att få in AfS i Riksdagen så måste varje person som röstade på AfS i förra valet övertyga ytterligare 15 personer. Klarar vi det?

   Gilla

   • tompas11 2022-02-15 / 23:13

    Tja det beror på dig och mig och några fler.

    Gilla

  • Anders G 2022-02-16 / 20:32

   om alla som gav dig personkryss 2018 lägger sin röst på framtid kalmar, hur många procent är du uppe i då?

   Gilla

 6. J B Doe 2022-02-15 / 21:12

  Håller fullständigt med Cosmik Debris om att sossarna går över barnlik för att behålla makten. Här är två ytterligare exempel på den saken:

  Begreppet ”separationsångest” är nog obekant för de flesta svenskar. Det är vetenskapens term för den skada små barn lider om de skiljs från sina föräldrar. Upp till tre års ålder uppfattar de sig som en del av moderns kropp. Detta tystas konsekvent ner av socialisterna som vill skilja vårdnadshavare från småttingarna så tidigt som möjligt för att börja indoktrineringen.

  De så kallade ”apatiska barnen” fanns bara i Sverige. De utsattes för mental och ibland även för fysisk tortyr från sina föräldrar för att spela apatiska, vilket i ”bästa” fall skulle leda till uppehållstillstånd för familjen. Detta har nu avslöjats sedan flera barn som själva utsatts för behandlingen vittnat om saken. Myndigheterna lät detta fortgå i åratal, trots protester från insatta läkare.

  Gilla

 7. Skogsmulle 2022-02-15 / 20:26

  Landet utom räddning – Tyvärr tror jag snart Sverige är kört. På vägen hem från arbetet hade Radio Kalmar gått i spinn angående mordet som skedde i fredags: Vad kunde ”alla” gjort annorlunda för att detta mord skulle kunnat undvikas samtidigt som landet fortsätter importera våldskapital. Sluta skjut-kampanjen i Malmö fördes fram som en succé´, trots att vi redan i år har 10-talet personer som mördats i landet. Nya pengar ska ösas från staten för att förbättra möjligheterna för så kallade avhoppare. Ytterligare miljoner ska tillsättas för att lära utländska läkare klara de Svenska kraven på yrkeskåren. Man tar sig för pannan – När FAN ska vi säga ifrån och vad ska man rösta på istället för sjuklövern? Oppositionen är bara ett uttryck för de existerar inte i detta landet. Nä, tyvärr Gott Folk – Jag inbillar mig i grunden ha en positiv syn på livet och det som hör till, men detta Titanic till land tror jag kommer nå botten. I denna regionen hoppas jag Framtid Kalmar kan bli en räddningsplanka.

  Gilla

 8. Högt hårfäste 2022-02-15 / 18:03

  Jimmie Åkesson tycker att tåget har gått för Liberalerna. Hur ska högerpartierna få majoritet utan L? De kommer väl behövas i stödet?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-02-15 / 20:13

   Åkesson hoppas nog att L inte skall få några stödröster utan att de istället skall tillfalla M eller KD. Sedan hoppas han säkert att en del av väljarna även skall lämna L.

   Åkesson vill inte ha med L i ett konservativt block. De kommer bråka!

   Gillad av 1 person

  • tompas11 2022-02-15 / 23:15

   För min del så har tåget gått för Jimmie Åkesson för länge sedan. Kanske fler har sett detta tåg gå förbi?

   Gilla

 9. Kalle 2022-02-15 / 17:44

  ## Dags för råttorna att lämna det sjunkande skeppet?##

  ## Det är helt klart anmärkningsvärt att Big pharma-jätten Modernas VD Stéphane Bancel har sålt (fått lämna ifrån sig?) aktier i det egna bolaget för 400 miljoner dollar och därefter plötsligt gått under jorden. På tisdagen raderade han även sitt konto på Twitter där han tidigare varit mycket aktiv i debatter.##

  ## Vartefter alltmer oegentligheter framkommer om dessa vaccin där mänskligheten använts som försökskaniner medan makthavarna utökat sitt maktmonopol, lär råttorna lämna skeppet med sina förmögenheter i behåll. Kvar står alla de som på olika sätt drabbats av oönskade biverkningar, vissa kanske med men för livet och de långsiktiga effekterna är dessutom fortfarande förhöjda i dunkel.##

  ##Tyvärr tror jag att det kommer komma mer av den här varan framöver när man inte längre klarar av att hålla bubblan intakt, men vi pratar inte alls om detta i Sverige. Istället avfärdas allt som konspirationsteorier trots att ingen undersöker grundligt och pressen använder sig av ”experter” med tydliga kopplingar till vaccinbranchen som säger ”rätt” saker. Ingen kommer heller att ställas till svars. ##

  https://jennypiper.blog/2022/02/13/dags-for-rattorna-att-lamna-det-sjunkande-skeppet/

  VAD är det som händer!!??

  Gilla

 10. Bergman 2022-02-15 / 17:28

  Detta är så absurt så jag har svårt att tro att det är sant!

  Men är det riktigt, så har politikerna kört över det som en demokrati i grunden bottnar i, nämligen att politiker aldrig, aldrig någonsin skall lägga sig i den dömande makten. Det är ju en hederskod för varje politiker som säger sig verka i en demokrati!

  Att den politiska makten och den dömande makten skall vara totalt åtskilda från varandra är ju för tusan själva grundbulten i en demokrati.

  Gilla

  • Bergman 2022-02-15 / 17:31

   ”Detta är så absurt så jag har svårt att tro att det är sant!” avser svar till Cosmik Debris inlägg

   Gilla

 11. turrim 2022-02-15 / 17:27

  Thoralf visar ofta på ”klimatpåverkan” hos SMHI. Ett nöje att läsa Thoralf och notera avsaknaden av konkreta svar från Norrköping.

  Jag vill i stället ta upp där SMHI ofta har rätt i närtid och där jag vill veta men där fakta fördärvas av viftningar. Den värsta viftaren är någon som heter något som liknar Nissan(?). Men flera andra följer i spåren.

  Jag vet faktiskt vad som är Norrland, Svealand och Götaland. Jag vet var landskapen ligger.

  Ni har duktiga presentatörer. Ni har bra kartor med symboler. Stå då stilla och berätta lugnt och tydligt. Spring inte fram och dölj kartorna och vifta. Tala lugnt även om ni fått kort tid av sändningsledaren och uteslut i stället vissa fakta.

  Samma med Europa så vet jag var länderna och Medelhavet ligger.

  Den enda kritiken mot kartorna är att gränserna är svagt markerade. Särskilt om ni visar molnighet. Låt gränserna tydligt slå igenom molnen.

  Härom dagen frågade min fru, vad det blir för väder och jag kunde inte svara trots att jag nyss sett på Nissan(?).

  Sluta vifta!!!!!

  Gilla

 12. Bergman 2022-02-15 / 17:11

  Jag läser ofta att ”utvisa alla invandrare som begår brott”. Det kan ju anses behjärtansvärt.

  Men för att hamna rätt i diskussionen, och inte tala förbi varandra redan från början, anser jag att man måste skilja på ”straff som kan följa för det aktuella brottet” och ”straff som är stadgat för det aktuella brottet”.

  I Brottsbalken stadgas fängelse i de absolut flesta av brotten men få döms till fängelse för skadegörelse p g a exempelvis klotter eller för den delen bedrägligt beteende eller ringa stöld för några kronor (tidigare snatteri). Och misshandel? Samma sak – efter mangel i rättsmaskineriet?

  ”Vårdslöshet i trafik” stagar fängelse i straffskalan. Mången i och för sig hedervärd medborgare oavsett nationalitet gör sig skyldig till vårdslöshet i trafik, men få döms till fängelse för brottet.

  Och så vidare!

  Ursäkta en kanske till synes dum fråga men vad menar vi egentligen i den här allt viktigare frågan? Många anser sig till synes ha svaret. Men på vad?

  Gilla

  • onkelbjrn 2022-02-15 / 22:19

   Även om normalstraffen för många av de i brottsbalken som stadgar böter eller fängelse som regel ”bara” blir böter, innebär straffstadgan att polisen och även allmänheten har mer befogenheter gentemot brottslingen om fängelse ingår i straffet.
   Ett bra exempel är snatteri. Det är ytterst ovanligt att någon döms till fängelse, men att fängelse ingår gör att ”envar’ kan gripa den misstänkte. Och det är det alla butikskontrollanter stödjer sig på då de kommer på en snattare och håller denne kvar till polisen kommer.

   Gillad av 1 person

   • Bergman 2022-02-17 / 15:45

    Ja, det är den stora fördelen (enda realistiska?), men betänk samtidigt att om envar ska ha rätt att gripa någon så måste dessutom iakttagelsen av brottet göras på bar gärning. De flesta brottsbalksbrott sker inledningsvis i det dolda.
    Detta ändrar inte på att man måste hålla isär straff som är stadgat och straff som kan följa när man kräver att alla utlänningar som begår brott skall utvisas. Man måste enas om var ribban ska ligga och i vilken hoppställning ribban ligger i – sen kan man börja resonera

    Gilla

 13. Cosmik Debris 2022-02-15 / 16:37

  ” Nu uppmärksammas att den dåvarande regeringen (Socialdemokraterna, min. anm) hade intensiva kontakter med spaningsledarna i ärendet fram till riksdagsvalet samma år […]– De skäl som man anger då är att det var valår och man ville inte förvandla det till en invandrardebatt, säger Leif GW Persson i Nyhetsmorgon.”

  Sossarna är ett avskyvärt fascistiskt odjur som går över barnlik för att behålla makten. Enskilda människor, småföretagare och lantbrukare har inget som helst värde för sossarna. Det är Partiet och kollektivet som räknas. Fyraårige Kevin, femårige Robin och sjuårige Christian var bara förbrukningsvaror och något sossarna utan minsta betänkligheter offrade för att inte riskera att förlora makten. Om två små barn får sina liv förstörda kvittar sossarna lika. Det viktiga var att styra polisutredningen så att den gynnade Partiet.

  Fy fan. Vilka satans svin!

  Regeringen blandade sig i Kevinutredningen
  https://www.friatider.se/regeringen-blandade-sig-i-kevinutredningen

  Gillad av 5 personer

  • turrim 2022-02-15 / 17:00

   Ministrar kan sällan svara på konkreta frågor. Då skyller man på att det kan vara ministerstyre. Men att ringa varje dag och ställa samma fråga till en förundersökningsledare är tydligen OK enligt grundlagen. Eller hur Morgan?

   Gilla

   • Cosmik Debris 2022-02-15 / 19:30

    Jens Ganman: ”Offrades två oskyldiga barn för att inte skada en valrörelse? Pekades de ut som mördare för att en invandrare inte skulle få skulden? Och ”fel krafter spelas i händerna”? Sensationella teorier. Men… skulle man bli förvånad om det stämde…

    Har barnen (numera vuxna) fått skadestånd av staten?
    Nix.

    Fick ”tortyrvåldtäktsmannen” skadestånd?
    Yep.”

    Gilla

  • Hacke 2022-02-15 / 19:12

   Den djupa sozialdemokratiska staten har ingen nedre skamgräns för vad man är beredd att ta till för makten. Om detta osannolikt vidriga tilltag är sant borde oppositionen med alla medel få till någon form av rättslig prövning. Riksrätten har man ju lägligt lyckats avskaffa men det måste väl finnas andra vägar eller är också rättsstaten i övrigt historia?
   Om inte annat borde detta vara droppen som får dessa svin avsatta vid valet.
   Men kanske saknar också deras väljare all form av anständighet? I dårhuset Sverige är inget givet det har vi sett tillräckligt många prov på.
   Jag trodde inte min avsky för sossarna inte kunde bli större än den är. Så kom detta.

   Gilla

   • Cosmik Debris 2022-02-15 / 21:08

    ”Jag trodde inte min avsky för sossarna inte kunde bli större än den är. Så kom detta.”

    Ingen kan hata soSSar lika mycket som jag. Det är inte teoretiskt eller praktiskt möjligt 😊

    Gilla

Kommentarer är stängda.