SD-PARETS SKULDER OCH BETALNINGSANMÄRKNINGAR

En journalist har granskat de två SD-politikerna i Kalmar och deras alla obetalda skulder och betalningsanmärkningar. Det är betydligt mycket mer anmärkningsvärt än Annika Strandhälls återkommande ärenden hos Kronofogden. Det som inte framgår i artikeln är att det handlar om ett gift par i Kalmar.

Läs artikeln i Oskarshamns-nytt.

Mannen är kommunfullmäktigeledamot i Kalmar men han är också anställd som distriktsombudsman för Sverigedemokraterna i Kalmar län.

Kvinnan sitter både i regionfullmäktige och i kommunfullmäktige men hon är även nyligen invald som styrelseledamot i Sverigedemokraternas Kvinnoförbund på riksnivå. Läs artikel.

Kvinnan valdes nyligen även till 2:e vice ordförande för Sverigedemokraterna Kalmar län.

Båda politikerna finns på den kommande kommunvalsedeln till Kalmar kommunfullmäktige i valet den 11 september, på plats 6 och 9 enligt en artikel i Barometern. Kvinnan finns också på Sverigedemokraternas riksdagsvalsedel för Kalmar län enligt en artikel i Dagens Kalmar.

Oskarshamns Nytt har ställt flera frågor till Mattias Bäckström Johansson om detta och jag som gammal och erfaren Sverigedemokrat, som varit med i flera valrörelser så reagerar jag på de svar som Mattias Bäckström Johansson gett journalisten. Att paret får kandidera till det kommande valet i september skyller han helt och hållet på Sverigedemokraternas kandidatutskottet enligt artikeln.

”Då får man pröva det – om man kan kandidera för partiet under de förutsättningarna eller inte. Det finns flera fall där vi som parti tycker att det inte är skäl nog att neka någon att kandidera. Men det är inget som lokalföreningarna är inblandade i. Det är något mellan de enskilda kandidaterna och kandidatutskottet. Men det finns fall som gör att det är olämpligt att kandidera. Har man, exempelvis, mängder med kreditkortsskulder och konsumtionsbaserade skulder, så är det kanske inte lämpligt att man hanterar skattebetalarnas pengar, säger Mattias Bäckström Johansson.”

”Kände du till de här två aktuella fallen i länet?

– Ja, jag var distriktsordförande tidigare, då det prövades, och jag vet att fallen var uppe i kandidatutskottet. Och det var kandidatutskottet som hanterade det. Då får man lita på bedömningarna som gjordes där. Det där är inget som kommunföreningarna eller distrikten kan överpröva även om vi skulle vilja göra det på det lokala planet, svarar Mattias Bäckström Johansson.”

Här berättar Mattias Bäckström Johansson inte hela sanningen för journalisten!

Om någon fastnar i partiets kontrollnät vid granskningen av kandidater. Då kontaktas alltid distriktsordförande, det vill säga Mattias B Johansson i detta fall, som får göra ett yttrande till kandidatutskottet. Detta yttrande är helt avgörande. Säger distriktsordförande nej så kommer personen inte med på några valsedlar men om distriktsordförande säger ok så blir det grönt ljus från kandidatutskottet.

Eftersom Mattias B Johansson idag tillhör den absoluta partitoppen inom SD och i landet så väger givetvis hans yttrande väldigt tungt. I detta fall är det givetvis helt avgörande, att han godkänt dessa personer trots alla skulder och betalningsanmärkningar. Skulder och betalningsanmärkningar som enligt artikeln i Oskarshamns Nytt just är i huvudsak konsumtionsbaserade skulder.

Jag kan bara konstatera att det är väldigt märkligt att Mattias B Johansson har ställt sig bakom dessa båda personer trots all kunskap som han uppenbarligen haft. Då kandidatutskottet alltid begär ut underlag från Kronofogdemyndigheten men också att detta varit en kända uppgifter inom SD lokalt, om parets bristfälliga hantering av sin egen ekonomi ända sedan valet 2018.

Ansvaret för att dessa båda personer kommer finnas på de kommande valsedlarna i valet 2022 ligger helt och hållet på Mattias Bäckström Johansson. Inte på kandidatutskottet!

Dessutom är det Mattias B Johansson som lotsat fram mannen till tjänsten som distriktsombudsman och kvinnan till positionen inom kvinnoförbundet.

PS

Jag vet att många inom SD i Kalmar län inte vågar kommentera mitt blogginlägg eftersom de kan utsättas för repressalier från partiledningen. Men jag vet att många inom SD är både glada och nöjda över dagens artikel, för det har framkommit under dagen.

Annons

19 reaktioner på ”SD-PARETS SKULDER OCH BETALNINGSANMÄRKNINGAR

 1. Anders G 2022-02-16 / 19:23

  Att SD Kalmar ställer upp med det radarparet på sin lista till kommunfullmäktige sänker ytterligare förtroendet för partiet.

  Gilla

 2. Champagne Supernova 2022-02-15 / 20:40

  Inget förvånande, men bra att det får uppmärksamhet i media.
  Sorgligt om någon väljer SD före Framtid Kalmar i höstens val till kommunfullmäktige.

  Folk måste få veta vilka stollepellar som representerar SD i Kalmar.

  Gilla

  • Henrik 2022-02-15 / 22:32

   Thoralf, hur ska du locka SD väljare till Framtid Kalmar?

   Gilla

   • Thoralf A 2022-02-15 / 23:41

    Behöver jag anstränga mig med sådana företrädare för SD Kalmar?

    Jag bedriver riktig opposition i kommunfullmäktige och gör sedan vad jag kan för att sprida vad jag gör genom Framtid Kalmars webbsida och Facebook. Dessutom delar vi ut informationsblad under våren.

    Sedan kommer vi även dela ut valsedlar när det börjar bli dags att börja förtidsrösta.

    Gilla

   • Andersson 2022-02-16 / 07:42

    Det viktigaste är att visa vad man vill och kan. Att visa på handlingskraft och inte enbart ägna sig åt att kritisera andra. En saklig debatt och trovärdig argumentation är mycket mer värt än propaganda.

    Att omvända företrädare för andra partier är svårt. Det borde vara lättare att locka till sig deras väljare. Men då måste man ha något konkret att komma med. Det gäller att få över väljare från alla partier att byta. Inte enbart från SD.

    Ordet locka låter inte bra i mina öron. Det låter som valfläsk.

    ……..

    En strid har utbrutit inom socialdemokraterna i Karlskrona:

    ”Socialdemokraternas valberedning i Karlskrona har bestämt sig. Trots hård intern kritik står partiet bakom riksdagsledamoten Magnus Manhammar – som toppar förslaget till riksdagslista. Tio lokala S-föreningar nominerade honom.”
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/trots-kritiken-manhammar-etta-pa-valberedningens-lista

    Mannhammars främsta merit är att han förföljer sverigedemokrater inte politiken det partiet för. Det lockar säkert väljare. Men att ge sig på sverigedemokrater kanske inte är så lyckat när klyftan mellan S och SD krymper.

    Gilla

 3. turrim 2022-02-15 / 17:42

  Det här borde visa för partiledaren vem som är ett sänke för tidigare partientusiaster inte endast i Kalmartrakten. Är det bättre att gosa i högkvarteret än att behålla väljare? Svaret måste komma nu.

  Gillad av 1 person

 4. worldpress99 2022-02-15 / 15:18

  Blir det något ”off topic” snart?? Jag tror att många gärna skulle vilja det.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-02-15 / 16:08

   Ibland glömmer jag bort detta.

   Gilla

 5. Anneli Jakobsson 2022-02-15 / 14:33

  Även lokalföreningen får säga sitt sitt. När jag var ordförande var det någon som hade skulder, betydligt mindre än detta och då fick jag skriva ett yttrande angående den personen men Mattias sa nej till kandidaturen så det blev avslag. Mattias blåljuger hela tiden för att försöka framstå som hederligheten själv

  Gillad av 4 personer

 6. Otto 2022-02-15 / 14:01

  SD har sedan länge tappat allt mitt förtroende.

  OT. Varför är det så tyst från JP om liknande händelser? Det är minst ett inbrott om dagen, ingen bryr sig.

  ”Några tjuvar rensade ett nybyggt hus på Mätarevägen i norra Kalmar på helt nyinsatta vitvaror i helgen.

  Diskmaskin, mikro, ugn, spishäll, tvättmaskin, torktumlare värda 75 000 kronor stals i det inflyttningsklara huset, berättar polisen.”

  Gilla

 7. turrim 2022-02-15 / 11:06

  Den här skiten stänker direkt upp på partiledningen. Undanflykter och hänvisning till medlemsutskott raserar allmän trovärdighet.

  Gillad av 1 person

 8. worldpress99 2022-02-15 / 10:56

  Ja, vad säger man? Typiskt för många medlemmar i SD-lokalföreningar är att man saknar utbildning, arbete och heller inte kan få något arbete.Därför är detta en utveckling som tyvärr sprider sig då partiet, som andra partier, betalar ut arvode samt fördelar platser i kommunala nämnder. Alltså samma typ av strategi man kan finna i muppepartiet (MP) De som har ambitioner att vara till nytta för Sverige utesluts då dessa ses som ett hot av den s.k. ledningen! Alltså är de som artikeln belyser inga undantag.

  Gillad av 1 person

 9. Gunnar Karlsson 2022-02-15 / 09:59

  Att SD:s ledning är naiv och inkompetent, det visste jag sedan länge, men det här är värre än det värsta !!

  //Gunnar

  Gilla

 10. Ingemar Ekman 2022-02-15 / 09:17

  Att ha skulder hos kronofogden som man inte klarar av att betala med sin egen inkomst inom rimlig tid, måste kunna likställas med att vara ett socialfall.

  Gillad av 1 person

 11. Evert 2022-02-15 / 09:00

  Väntar bara på att Aftonslasken och Spexpressen ska haka på.

  Gilla

 12. Johan 2022-02-15 / 08:41

  Varför satte du dem högt upp på valsedeln Thoralf, det är ju du som lyfte in dem?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-02-15 / 09:21

   Mycket enkelt. Det var innan deras skulder och betalningsanmärkningar blev kända och de godkändes av kandidatutskottet och av Mattias B Johansson. Det är bara distriktsordföranden som får ta del av de personuppgifter som kandidatutskottet fått fram via brottsregistret och Kronofogdemyndigheten.
   Sedan är det valberedningen som föreslår en valsedel till kommunföreningens årsmöte, som sedan beslutar om valsedeln.

   Att de sedan gick bakom min rygg och hjälpte Mattias B Johansson i sitt uppsåt att utesluta mig från SD visar ju bara på vilka människor det handlar om. De har ju lyckas riktigt bra inom SD efter att ha hjälpt Mattias B Johansson med detta.

   Gillad av 6 personer

   • Anders G 2022-02-15 / 16:44

    Märkligt att dem drar på sig nya betalningsanmärkningar.
    Jobbar dom heltid inom SD? Hur mycket är arvodet?

    Gilla

 13. Ludvig 2022-02-15 / 07:09

  Det är tydligen skillnad på folk och folk inom SD.

  Gilla

Kommentarer är stängda.