ETT LIVSTECKEN FRÅN DEPARTEMENTET

I veckan skickade jag en påminnelse till Infrastrukturdepartementet angående mina frågor till Khashayar Farmanbar efter hans påståenden under en debatt i riksdagen. Läs mina frågor i detta blogginlägg.

Igår fick jag ett livstecken från departementet men inte svar på mina frågor enligt detta mejl.

Jag kommer inte släppa detta förrän jag får svar på mina tre frågor från energiminister Farmanbar!

Sedan en liten spaning/prognos över spotpriset på el för februari. Nu har spotpriset bestämts för de första 20 dagarna i februari. I skrivande stund gäller följande medelvärde på spotpriset i de fyra elområden.

Varför skall elkonsumenter inom elprisområde SE1 och SE2 kompenseras av staten med ett elpris på 26 öre/kWh. I södra Sverige är priset 200 procent högre men de kompenseras inte mer för detta.

Det är socialdemokratisk logik från energiminister Khashayar Farmanbar. En logik som jag inte förstår men det är ju inget ovanligt när det gäller Socialdemokraterna.

Annons

12 reaktioner på ”ETT LIVSTECKEN FRÅN DEPARTEMENTET

 1. messkalle 2022-02-20 / 13:45

  Enligt välunderrättade källor har Bolund accepterad att bli styrelseordförande för Karlshamn oljekraftverk. Ve och fasa tänker du. Absolut inte, Bolund har accepterat prestationarvode, ju mer levererat desto högre arvode. Med sin energi kommer han tillse att effekten blir maxad.
  – Tänk hur lätt det är, när mamon talar. Ingen hugger av grenen de sitter på.

  Gillad av 2 personer

 2. Kalle 2022-02-20 / 12:35

  Mathiasson: [nyheteridag.se ]

  ##Kanada visar att det kontantlösa samhället hotar demokratin##

  ## Avskaffandet av kontanter är en politisk fråga, inte en teknisk fråga. Vill du veta hur hotet ser ut? Titta på Kanada, där stat och storfinans fryser bankkonton för att kväsa protester mot regimen. Försvaret av kontanter är ett försvar av demokratin, menar Nyheter Idags Robert Mathiasson i veckans krönika. ##

  ##En ny sång på repressionens spellista är att kanadensiska staten tillsammans med storfinansens banker och försäkringsinstitutioner nu även drar in redan betalade försäkringar och fryser de protesterandes bankkonton.
  Mitt i den smällkalla kanadensiska vintern blockeras människors bankkonton. Elräkningar, hyror och banklån kan inte betalas. Mat, blöjor och kläder kan inte inhandlas. Familjer riskerar att hamna på gatan. Liv slås sönder.
  Och pengainsamlingar för att stödja de protesterande blockeras likaså.##

  ## Samma maktmedel kan användas mot vem som helst som inte behagar regimen och vilka som sitter vid rodret för regimen kan som bekant också ändras.##

  ##driver på för det kontantfria samhället har ingen plats i Sveriges högsta folkvalda församling att göra, om du frågar mig.

  Det viktigaste är att de folkvalda måste avkrävas ansvar och tydlighet. Det måste vara slut på fega politiker som gömmer sig bakom att det hela handlar om teknik.##

  https://nyheteridag.se/mathiasson-kanada-visar-att-det-kontantlosa-samhallet-hotar-demokratin/

  Du ”äger” inte dina digitala pengar. Dina kontanter i plånboken äger Du.

  Gillad av 1 person

 3. Roland Salomonsson 2022-02-20 / 10:16

  Koppla bort Tyskland och UK från Svenska el-nätet. Avtala med Polen om det behövs. Då mer än halveras elpriserna i SE3, SE4 omgående!

  Gilla

  • Thoralf A 2022-02-20 / 10:28

   Sverige har ingen förbindelse till UK. Det har bara Norge och det får de lida för, trots att de inte är medlemmar i EU och det är heller inte UK.

   Gillad av 2 personer

   • Bo Adolfsson 2022-02-20 / 10:51

    Ja de är galna nu i Norge i sina eluppvärmda hytter!
    Hur går det med deras aluminiumindustri?

    Gilla

   • Bergman 2022-02-20 / 16:25

    Tänkte inte på de!

    Gilla

 4. ivarandersson 2022-02-20 / 09:28

  Sossarna och Khashayar Farmanbar förstår inte att det är elkostnaden som ska kompenseras och inte hur mycket el du förbrukar. Regeringen visar att sossarnas A-lag spelar i korpserien men därför staplas tokigheterna på varandra.

  Gillad av 3 personer

 5. Gunnar Karlsson 2022-02-19 / 21:03

  Thoralf,

  Mycket bra att du biter dig fast som en terrier, risken är överhängande, att de är så naiva att de hoppas och tror på du kommer att glömma bort dessa ytterst relevanta frågorna. Att de i dagsläget inte har några svar tror jag är uppenbart.

  //Gunnar

  Gillad av 4 personer

  • Goliat 2022-02-19 / 23:10

   Jag tror Kalmar kommun jobbar likadant. Hoppas att frågeställaren glömmer bort sin fråga eller den handling man begärt.

   Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.