HELT SJUKT

Det är helt sjukt att mitt blogginlägg om hur Samhällsbyggnadsbolaget i Norden och Kalmar kommunbolag döljer en ”muta” på 20 miljoner kronor för att få köpa det kommunal bolaget KIFAB för drygt 2,5 miljarder kronor endast delats 5 gånger på sociala medier.

Är medborgarna i Kalmar så helt ointresserade av hur deras kommun styrs av Socialdemokraterna. Eller är de lika rädda som medborgarna i Ryssland är för att uttrycka sina åsikter om kriget i Ukraina. Jag bara undrar.

Annons

35 reaktioner på ”HELT SJUKT

 1. Sven d.ä. 2022-03-30 / 11:11

  Detta handlar om så mycket pengar så säkert har några hittat till privata fickor.

  Gilla

 2. Anders G 2022-03-28 / 21:23

  I lördags togs det första spadtaget i bygget av den muslimska församlingen Al-Sunnahs nya moské. Endast Sverigedemokraterna har sagt nej till den nya byggnaden.

  Gilla

  • Anders G 2022-03-28 / 21:57

   Framtid Kalmar måste stoppa moskebyggen.

   Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2022-03-29 / 00:37

   Varje gång jag läser om ett nytt moskébygge så dör en bit av mig och återföds till något jag egentligen inte vill. Ilskan över hur mitt land förstörs är ständigt närvarande och hatet mot dem som tillåter att mitt land ockuperas är bottenlöst.

   Gillad av 3 personer

  • Högt hårfäste 2022-03-29 / 12:20

   Var är detta? I Kalmar?

   Gilla

   • Thoralf A 2022-03-29 / 13:32

    I Helsingborg tolkar jag det som.

    Gilla

 3. Kalle 2022-03-28 / 19:32

  Pratade idag med en som bor i Kalmar. Jag nämnde att Snurrom har blivit ett ghetto.

  Va? Sa personen. Snurrom som är sååå fint. Lägenheterna där går ju som smör.

  Folk är inte kloka i Kalmar!

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-28 / 20:02

   Det finns många lediga lägenheter i Snurrom.

   Gilla

 4. Mats 2022-03-28 / 13:27

  Nu har det väl ändå slagit helt slint? Menar du på fullt allvar att man är rädd för att uttrycka sina åsikter om man inte delar dina blogginlägg?

  Det är kanske dags att vakna upp och inse att merparten av oss som bor i Kalmar faktiskt är väldigt nöjda med livet här. Även många av oss som bor i Oxhagen, Smedby, Norrliden och alla andra områden du så gärna smutskastar. Vi struntar fullständigt i om någon råkar köpa ett bolag på ”fel” sätt, om Johan Persson anställer sina kompisar eller sambo till någon hög post, om någon bygger ett hotell som skymmer sikten mot Kalmar slott eller om någon hugger ner ett träd som har fel mått.

  Kanske är det dags att använda en mer ödmjuk ton mot de som inte håller med dig om precis allt? Annars lär de enda som röstar på Framtid Kalmar vara det tiotalet ja-sägare som ständigt okritiskt kommenterar denna blogg.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-28 / 15:55

   Tänk att du bryr dig, om det endast är ett tiotal som kommer rösta på Framtid Kalmar.

   Men samtidigt bekräftar du min uppfattning att många i Kalmar accepterar mygel, korruption, mutor, fusk, personliga vendettor mot kommunmedborgare som kritiserat Kalmars socialdemokratiska maktelit. Om det är detta som Kalmars medborgare önskar så tänker jag inte lägga mer energi på att lyfta fram alla felaktigheter och vänskapskorruption som pågår varje dag efter valet den 11 september.

   Då önskar jag alla medborgare i Kalmar lycka till och bosätter mig i en trevligare kommun, där demokratin fungerar!

   Gillad av 7 personer

   • Lars 2022-03-28 / 16:30

    Skrev min kommentar innan jag läste din och det är utan tvekan så att jag delar dina åsikter. Stanna och slåss Thoralf ! Vi behöver dig eftersom övrig opposition verkar fungera dåligt.

    Gillad av 3 personer

   • Mats 2022-03-28 / 16:51

    Jag bryr mig för att jag gärna sett att det blir mer än dessa tiotal röster. Jag har själv lutat åt att rösta på Framtid Kalmar, men tonläget du har mot folk som inte håller med dig till 100% gör mig väldigt tveksam.

    Istället för att se mitt inlägg som konstruktiv kritik som det faktiskt är menat som, väljer du istället att svara med ett passivt-aggresivt svar att om det inte passar ska du minsann flytta till en annan kommun.

    Men du kanske föredrar att istället bara få ja-sägande inlägg om hur rätt du har i precis allt och hur dumma och korkade alla kalmarbor är?

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-28 / 17:19

    Om du menade detta så var det minst sagt ett märkligt sätt att uttrycka det på.

    Om du nu menar det är att smutskasta en stadsdel eller stadsdelar där kriminella gäng härjar och utomstående blir trakasserade om de beträder dessa områden och om man påtalar detta eller skriver om den höga andelen utrikes födda eller att 70 procent röstar S eller V om det är att smutskasta så delar jag inte din uppfattning. Att beskriva verkligheten och ta upp fakta kanske inte passar en del men smutskastning är det inte.

    De jag möjligen smutskastar är de som har haft ansvaret för utvecklingen som nu har gått så långt att vi har dödsskjutningar och grov misshandel med livshotande skador.

    Den som har det största ansvaret är Johan Persson som varit kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i snart 17 år. Det är fakta!

    Gillad av 2 personer

   • Mats 2022-03-28 / 18:33

    Jag anser att du satte tonen när du i ditt blogginlägg indirekt anklagade mig och större delen av kalmars befolkning för att vara rädda för att uttrycka sina åsikter. Annars ser jag inte vad som skulle vara märkligt med mitt inlägg.

    Jag tänkte hur som helst inte fortsätta denna debatten utan jag överlåter till dig att göra vad du vill med mina tips och kommentarer.

    Klubben för inbördes beundran som har kommenterat mitt inlägg nedan tänker jag inte ens besvära mig att bemöta. Jag hoppas du är desto klokare än att stoppa huvudet i sanden och tro att all kritik mot dig är från fejkade sossekonton.

    Önskar dig en trevlg kväll och tack för att jag fick göra mig hörd!

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-28 / 19:17

    Jag tror att jag har ganska bra koll hur människor tänker när det gäller att tycks till om politik. Jag har 16 år som politiker och vet hur rädda människor är för att bli offentliga personer, stå med sitt namn på en valsedel eller med sitt namn på en namninsamling eller bara hjälpa till med något som har koppling till politiken. Mellan fyra ögon har många åsikter men blir det fler ögon inblandade så tystnar många.

    Jag har sett det så många gånger med personer som har åsikter eller tycker att de vet bättre men när man frågar om de vill bli medlemmar i parti så backar en del och skulle de få frågan om de vill stå med sitt namn på en valsedel så 99 av undra nej.

    Det är detta jag grundar min uppfattning om att man är rädd för att uttrycka sina åsikter.

    Gillad av 1 person

   • tompas11 2022-03-28 / 20:25

    @MATS
    Det är på grund av personer som du, som brottsligheten eskalerar i samhället.
    Personer, sådana som du, som struntar i allt och alla och inte bryr sig.
    Personer, sådana som du, som inte ens orkar bemöta de som kommenterat ditt usla inlägg.

    Gillad av 1 person

   • Mats 2022-03-29 / 10:19

    Jag är medveten om att du är en erfaren politiker. Jag tycker även att du är bland de hederligaste och modigaste politikerna i detta landet och har väldigt mycket respekt för dig och att du tillåter inlägg som mina i din blogg. Det ska du ta åt dig av.

    Det jag kritiserar är hur du (och vissa av zombierna som kommenterar här) kommunicerar till dina potentiella väljare i denna bloggen. Antingen håller man helt med dig i precis allt eller så är man en idiot, antiwaxxer, rysstroll, sosse eller rädd för att uttrycka sina åsikter. Förstår du/ni att den retoriken kan skrämma folk från att rösta på Framtid Kalmar? Förstår du att man inte vill rösta på ett parti där partiledaren förolämpar en för att man har en annan åsikt om något? Förstår de som kommenterar med samma återkommande svar om att kalmarborna är hjärntvättade och indoktrinerade att de faktiskt förstör för din blogg och Framtid Kalmar?

    Jag tycker självklart inte att det är okej med korruption och liknande. Men samtidigt är det inte en stor sak för mig personligen och inget som kommer att avgöra hur jag röstar. Uppenbarligen är detta sant för många andra också som du också verkar ha insett. Man får givetvis trycka vad man vill om detta. Jag hade heller inte varit rädd att stå på Framtid Kalmars valsedel om jag velat, men jag har inget intresse av att delta i politiken på den nivån utan har andra prioriteringar i mitt liv. Det är en stor skillnad mot att inte våga stå för sina åsikter.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-29 / 11:08

    Jag tar till mig av din kritik och skall uppmana de som kommenterar att tänka på sitt språk och att uttrycka sig bättre. Du har helt klart en poäng med att det kan skrämma bort väljare.
    Men samtidigt är jag öppen för att alla får kommentera om det inte handlar om typ nazistiska åsikter eller sjuka konspirationsteorier, då godkänner jag inte kommentarerna.

    Tack för dina synpunkter!

    Gilla

   • Mats 2022-03-29 / 18:52

    Tack själv för att du ännu en gång har orkat med en debatt med mig och tagit dig tid att svara på mina inlägg. 😉

    Önskar dig en fortsatt trevlig kväll (igen).

    Gilla

  • Lars 2022-03-28 / 16:25

   Kan detta vara allvarligt menat eller är det en nidbild av en sosses tankar? Gynna vänner genom affärer eller anställningar är ju annars olagligt. Korruption i alla former är förkastligt. Revisorerna bör naturligtvis granska hur det ligger till i detta fall. Makten måste alltid granskas – ngt som svenska folket glömt bort.

   Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2022-03-28 / 16:25

   ”Vi struntar fullständigt i om någon råkar köpa ett bolag på ”fel” sätt, om Johan Persson anställer sina kompisar eller sambo till någon hög post, om någon bygger ett hotell som skymmer sikten mot Kalmar slott eller om någon hugger ner ett träd som har fel mått.”

   Vilka är ”vi”?

   Mycket märkligt resonemang? Korruption och fiffel är alltså något man ska acceptera eller till och med eftersträva? Sannolikt är signaturen ”Mats” en typisk sossefascist.

   Gillad av 5 personer

  • Högt hårfäste 2022-03-28 / 18:11

   Denne Mats visar sig precis som den sovande kommuninvånare han är!

   Gillad av 1 person

 5. Sven d.ä. 2022-03-28 / 11:52

  Jag tror man inte förstår. Nedan är från din text.

  ”Samhällsbyggnadsbolaget i Norden”
  ”Kalmar kommunbolag”
  ”kommunal bolaget KIFAB”

  Vad är det för bolag? Vem har gett 20 miljoner och till vem.

  Jag tror du får ta på dig uppgiften att undervisa hur allt hänger ihop.
  Förstår man inte så struntar man i det.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-03-28 / 15:46

   Jag förstår att det kan vara lite rörligt.

   Samhällsbyggnadsbolaget i Norden som också benämns SBB köper det kommunala bolaget Kalmar Industrifastigheter AB allmänt kallat för KIFAB.

   Säljare är Kalmar kommunbolag som äger aktierna i KIFAB.

   Kalmar kommun äger Kalmar kommunbolag, så i praktiken är det Kalmat kommun som säljer till SBB och beslutet om försäljning tas därmed i kommunfullmäktige.

   Gilla

   • Sven d.ä. 2022-03-28 / 17:50

    Jag hänger med trots att jag inte bor i Kalmar. Men gemene man som bara går och röstar vart fjärde år kanske tycker att detta var ju jobbigt att förstå. Så de säger att det blir nog bra. Kalmar slott har ju inte brunnit upp, så det är nog ingen fara.

    Jag tror att Kalmarbon vill att det ska vara öppna anbud. Jag tror också de inte accepterar 20 miljoner i muta. Svensken har ett stort rättsmedvetande, men kan vara lite lat och gärna accepterar överhögheten som bestämmer.

    Gilla

 6. Anders G 2022-03-28 / 10:49

  Grov våldtäkt – tre män begärs häktade, Halmstad, 2022-03-19
  Sidan 1 av 512345
  12

  Ali Ibrahim, född 1990
  Baraa Hallak Yaserji, född 1989
  Rad Al-khafaji, född 1993

  Gillad av 1 person

 7. Christer 2022-03-28 / 09:23

  Läs inlägget om sossarnas maktfullkomlighet i Oxelösund på Petterssons blogg .
  Lägg märke till att namnet på lillputin är detsamma i båda städerna .
  De har 20 st till på ett labb i Bommersvik, färdiga att placeras ut .

  Gillad av 1 person

  • onkelbjrn 2022-03-28 / 11:05

   Oj, klonar man på Bommersvik.
   Må vi inte få se 20 st Ygeman , M, Johansson , Strandhäll, Damberg. Det räcker mer än väl med de vi redan har

   Gillad av 1 person

 8. Roland Salomonsson 2022-03-28 / 09:01

  Censuren är sannolikt aktiverad. De som delar eller vill dela drabbas av olika typer av varningar, banningar etc.

  Gillad av 1 person

 9. janne 2022-03-28 / 07:38

  Jag tror att det är lite för stort för att gemene man ska förstå och hantera det,därför
  tystnaden.

  Gilla

 10. onkelbjrn 2022-03-28 / 02:38

  Toralf, jag tror att det dåliga engagemanget helt beror på ett politiskt ointresse. Man läser hellre sportsidor än politiska artiklar

  Gillad av 1 person

  • Adam 2022-03-27 / 22:33

   En ny variant, 30% mer smittsam. Lägg därpå kriget, bränslepriser, matpriser m.m.

   Är vi nära en kollaps? Vad tror Thoralf?

   Gilla

  • onkelbjrn 2022-03-28 / 02:36

   Passar sossarna utmärkt. Då kan man fokusera valrörelsen på den och kriget i Ukraina och alla dess flyktingar.
   Behöver man kanske inte debattera invandrargäng, skjutningar en nedgången sjukvård, en skola som sett bättre dagar, en äldrevård som borde vara mycket bättre mm

   Gillad av 2 personer

 11. Goliat 2022-03-27 / 18:27

  Kalmars kommuninvånare är ett sovande folk indoktrinerade av Johan Persson!

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.