KOMMUNFULLMÄKTIGE

Igår var det kommunfullmäktige i Kalmar. Ärendelistan var ganska tunn men frågan om Generationskonto och detaljplanen för Petter Stordalens hotell i Ölandshamnen var uppe på dagordningen sedan hade jag även två interpellationer. Så det blev många vändor i talarstolen.

Jag får återkomma i flera blogginlägg om detta, antingen på min blogg eller på Framtid Kalmars webbsida.

Jag hade tänkt att försöka få med en fråga till kommunalrådet Johan Persson gällande SBB:s muta till Kalmar kommun på 20 miljoner kronor för juristutbildningen under debatten om Generationskontot som är majoritetens sätt att förvalta pengarna från försäljningen av KIFAB men Johan Persson var frånvarande från kommunfullmäktige. Han hade väl viktigare saker för sig. Men jag återkommer givetvis med en interpellation om detta vid nästa kommunfullmäktigemöte.

Mina interpellationer under gårdagen handlade om dels distribution av valsedlar till förtidsröstningslokaler och vallokaler. Huruvida Kalmar kommuns valnämnd kommer ansvara för detta.

Min andra interpellation handlade om varför Kalmar kommun har tecknat avtal om fastpris för den elenergi som produceras vid kommunens vindkraftverk. Under 2021 förlorade kommunen stora intäkter på grund av att man inte hade rörligt pris och vindkraftverket gick med närmare 500 tkr i förlust. Ändå fortsätter man med ett fast pris även för 2022.

Jag kommer redovisa svaren i kommande inlägg och när kommunen lagt upp länkar till videoklippen av debatten i kommunfullmäktige.

Annons

8 reaktioner på ”KOMMUNFULLMÄKTIGE

 1. ivarandersson 2022-03-29 / 08:36

  Är Petter Stordalens hotell i Ölandshamnen placerat så att översvämningsrisken vid kommande havsnivåhöjningar är försumbar? Havsnivåhöjningen ska bli 2,8 meters till år 2100 enligt kommunens webbsida.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-03-29 / 08:52

   Ja och nej. De boende på hotellet klarar sig men det får åka båt fram och tillbaka från hotellet till fastlandet 😉

   Gillad av 2 personer

   • Andersson 2022-03-29 / 10:23

    Bygg hotellet på Kungsholmen!!

    Gilla

   • Andersson 2022-03-29 / 12:01

    Är det tänkt att hotellet ska ligga på fastlandet?

    Gilla

   • Thoralf A 2022-03-29 / 13:32

    Ja, men inte om havet stiger med 2,8 meter 😉

    Gilla

   • Andersson 2022-03-29 / 16:35

    Ligger Kvarnholmen också på fastlandet?

    Gilla

  • Ölandsboende. 2022-03-29 / 16:59

   Petter Storgalen lär bli tvungen att anlägga en vindsnurrepark i Kalmarsund med tillräcklig effekt för att pumpa vattnet upp till t.ex Möckelmossen på Öland för att ha torrt på fötterna i denna fråga.

   Gilla

Kommentarer är stängda.