ÄNNU ETT FÖRLUSTÅR FÖR KOMMUNENS VINDKRAFTVERK

Vid måndagens (28 mars) möte i kommunfullmäktige så hade jag en interpellation ställd till servicenämndens ordförande Johanna Pettersson (C) angående kommunens vindkraftverk. Jag hade noterat att även 2021 blev ett förlustår för vindkraftverket trots höga elpriser under hela året.

Jag har därför gjort ett litet videoklipp där jag berättar om interpellationen och svaret i kommunfullmäktige.

Det finns även ett videoklipp nedan från debatten i kommunfullmäktige och även Henrik Jönssons videoklipp med rubriken Vindkraftsblåsningen.

Henrik Jönsson genomgång av vindkraftsverksamheten är mycket bra och något som alla borde se.

Annons

9 reaktioner på ”ÄNNU ETT FÖRLUSTÅR FÖR KOMMUNENS VINDKRAFTVERK

 1. Lotta 2022-04-05 / 10:14

  Tittade på Agenda i söndags. Man slås att vilka flagranta lögner de står och serverar utan att blinka. Både programledaren och Annika Strandhäll. Timmermans sa åtminstone två gånger att medlemsländerna har så många och olika pålagor på drivmedelspriserna att de inte behöver komma till EU-parlamentet och lägga fram en fråga om undantag. Det betyder på ren svenska att den svenska regeringen kan sänka både skatt och moms på drivmedel utan att först be EU om lov. Varför tar ingen annan politiker någonsin upp det orättvisa i att Sverige skall ha en reduktionsplikt på 30 % mot 6 % i övriga EU? Mest rättvist vore naturligtvis att vi hade samma reduktionsplikt som övriga EU så där kan man också kapa på priset.
   
  När det gäller vindkraftverk förvånar det mig att ingen annan politiker tar upp frågan hur mycket den havsbaserade vindkraften kommer påverka det marina livet? Vad säger ”Naturvårdsverket” Borde inte det ligga i deras intresse att värna naturen? Varför skall vi upplåta vår natur åt kinesiska bolag som knappast kommer sälja sin i Sverige producerade el här utan till dem som betalar mest. Vi kan därmed glömma billig el. Vi skall alltså upplåta vår natur, tvingas betala anslutningsavgifterna mm men kommer inte han någon som helst nytta av energin som kommer produceras i och runt vårt land?
   
  Hur inkompetent är man för att gå med på det? Är det någon politiker som vågar fråga Miljöpartiet och sankta Greta, som någon ville utnämna henne till om hur hållbara vindkraftverken är? Frågor som:
  Hur mycket olika grundämnen som måste brytas för vindkraftverk och batterier till elbilar?
  Skall de brytas i Sverige? Var i så fall? I Kallak? Nej säger Greta, men man kan ju inte både ha kakan och äta upp den.
  Skall de brytas utomlands? Var skall de i så fall brytas och hur ”klimatsmart” är det att importera dessa ämnen?
  Hur kommer det påverka vår natur?
   
  Hur mycket döda fåglar, insekter och plaster i naturen är de beredda att acceptera för sin vision?
  Var skall de ta betongen ifrån? Cementas tillstånd är väl tidbegränsat?
  Var gör de av alla uttjänta vindkraftverk?
  Jag lyssnade på ett program, som jag tyvärr glömt namnet på med Jan Blomgren där man pratade om hur mycket el det kommer krävas till de stora batterifabrikerna, fossilfritt stål, alla stora serverhallar, elbilar osv, osv. Minst 10 stora kärnkraftverk i samma storlek som det som nyligen stod klart i Finland plus de 6 kvarvarande kärnkraftverk i landet. Hur många vindkraftverk motsvarar det? Är det någon politiker som ens kan greppa hur mycket el det faktiskt krävs för att genomdriva deras grandiosa planer?

  Gilla

 2. Andersson 2022-04-05 / 06:10

  Sverige kan inte självständigt stoppa import av ryska olja och gas. Kan det bero på Vattenfalls engagemang i Tyskland.

  Hur kan Hamnarbetareförbundet blockera rysk trafik till och från mänga svenska hamnar? Kan det bero på att förbundet inte är med i LO? Till skillnad från Transportarbetareförbundet!

  Gilla

 3. Kalle 2022-04-04 / 14:15

  ## Lex Fredrik ## Skjuten till döds på gymmet!!!

  ## Morgan Johansson [Justitieminister sossarna] har i åratal försökt att tona ner problemet och hävdar med en dåres envishet att det inte alls är några oskyldiga som dödas. ”Nej det är bara kriminella som dödar andra kriminella.”##

  ## Tyvärr är det här tradition i Sverige. Mediekåren och vänsterpolitiker försöker konstant få det till att det är synd om de kriminella medan offren ignoreras och tigs ihjäl. De blir namnlösa. Tack vare sociala medier kan vi ge dem den uppmärksamhet de förtjänar nu. ##

  ## Med andra ord – gängkriminaliteten är ett resultat av politiska beslut genom decennier som oundvikligen lett hit. Rakt hit, när pappor nu skjuts mitt på dagen på sitt gym. När 12-åringar skjuts på bensinmackar. ##

  ## Valet 2022 ska inte handla om vare sig klimatet eller bidrag. Det ska handla om trygghet. ##

  https://uvell.se/2022/04/02/lex-fredrik/

  Ännu en som var på fel plats vid fel tillfälle här i sverige. Mördad på gymmet.

  Invandrarna sprider en iskall mentalitet runt omkring sig. En importerad mentalitet av sossar och andra på vänsterkanten. Maka söker kaka!!!

  Umgås absolut INTE med invandrare verkar var livsfarligt. Undvik dem så mycket som det går om det går.

  Pågor ett tyst och kallt krig inom sveriges gränser.

  Gillad av 1 person

 4. Kalle 2022-04-03 / 21:06

  ”Ramadan Mubarak säger jag till alla vänner i Kalmar som nu startar fastemånaden!”

  Citat Johan Persson på Facebook.

  Gilla

 5. Cosmik Debris 2022-04-03 / 20:09

  En olycka kommer sällan ensam.

  ” – Om vi försummar norra Afrika kommer norra Afrika till Europa. Om vi försummar Mellanöstern kommer Mellanöstern till Europa.”

  Är inte det en ”rasistisk” tankefigur? Om det blir ett helvete om Afrika och Mellanöstern kommer till Europa så bör vi rimligtvis genast skicka hem förtrupperna som dagligen plågar oss. Det är alltså dags för Mohamed att packa resväskan och snöra på sig sandalerna – för nu bär det hemåt.

  FN-chef varnar för ’helvete’: ”Öka biståndet eller få massinvandring från Afrika”
  https://samnytt.se/fn-chef-varnar-for-helvete-oka-bistandet-eller-fa-massinvandring-fran-afrika/

  Gillad av 4 personer

 6. turrim 2022-04-03 / 17:07

  Det borde vara ett krav att alla politiker, alla statsråd och alla lobbygrupper ska se Henrik Jönssons video Vindkraftsblåsningen.

  När det gäller Annika Strandhäll så lär det inte vara verksamt. Hon verkar i videon stolt över sin idé att köra över vanliga människor som lyckats påverka sina valda politiker att säga nej. Då vill hon muta politikerna med lite statsbidrag så frestas de nog att köra över väljarna. Att jag och du tappar värde i vår fastighet bryr hon sig inte om. Att det är våra egna skattepengar som hon mutar med har hon inte en aning om.

  Vindkraftverk är inte en fråga om subventioner och bidrag till kommuner eller enskilda. Det gäller miljön för boende och turister. Det gäller säker och obruten elförsörjning till vettiga priser där staten ska hålla sin skattedammsugare borta.

  Det begriper inte ens ”Naturskyddsföreningen” efter år av indoktrinering från fåkunniga – eller är det statsbidragen som är viktigare än naturen?

  Gillad av 3 personer

 7. Cosmik Debris 2022-04-03 / 16:16

  Jag tycker att vi helt upphör med att importera bidragsberoende och kriminella elkonsumenter från Afrika och Mellanöstern. Om vi dessutom skickar hem hundratusentals bidragsberoende och kriminella elkonsumenter från Afrika och Mellanöstern så är energifrågan definitivt löst

  Det låter väl rimligt?

  Gillad av 8 personer

 8. Sven d.ä. 2022-04-03 / 11:57

  De där tjommarna på Kalmar kommun borde få näringsförbud pga inkompetens.

  (Notera de två vindsnurrorna bakom Thoralf, den ena snurrar den andra står stilla, och det lär inte vara vinstilla några 100 meter bort.. Jag har sett det på flera ställen att snurrorna står stilla – har man glömt att vrida upp dem!)

  Gillad av 4 personer

  • tompas11 2022-04-03 / 12:32

   Snurrorna drivs av dieselelverk, men nu är dieseln för dyr så därför står snurrorna stilla.

   Gilla

Kommentarer är stängda.