7 100 KRONOR MER I MÅNADEN

I vecka blev det känt att toppolitikerna i Kalmar vill höja sina löner med va 7 100 kronor per månad. Detta utöver den årliga höjningen, som var ca 1 600 kronor för 2022. Det gör en total höjning med ca 8 700 kronor per månad för socialdemokraten Johan Persson i Kalmar.

Socialdemokraterna och Johan Persson får en del kritik på sociala medier för detta förslag till höjning av sina egna arvoden. Hans partikollegor Linus Hellman och Magnus Uhr skyndar till och försvarar sin store ledare, när Johan Perssons eget svar uppenbarligen inte tystar kritikerna.

Kommunalrådet Johan Persson skyller på arvodeskommittén. Det är de som lagt förslaget. Sedan skriver han att det gäller nästa mandat period och att ingen vet vem som styr. Tyvärr måste jag säga att det finns inte på kartan att Socialdemokraterna skulle förlora makten i Kalmar. Väljarna i Kalmar är så sossefierade att många inte klarar av att tänka själva.

Men vem är arvodeskommittén som Johan Persson skyfflar över ansvaret på. Jag läser följande i det aktuella protokollet där man beslutet om de höjda arvodena.

Det sitter bara politiker i arvodeskommittén, hela presidiet från kommunfullmäktige sitter i arvodeskommittén. Det var bara två av dessa politiker som gick emot den stora höjningen av arvodena. Fredrik Sjömar (KD) och Annika Wistedt (MP).

Nu skall ni veta att Socialdemokraterna har två kommunalråd, Centerpartiet och Vänsterpartiet har var sitt kommunalråd. Moderaterna har ett oppositionsråd och Liberalerna har ett oppositionsråd på 60 procent. Alla dessa partiet och dess ledamöter röstade för denna extrema höjning av arvodena. Det gäller att sko de sina.

Den stora frågan för mig är varför röstade sverigedemokraten Petra Gustafsson för höjningen?

Att som Johan Persson skylla på arvodeskommittén är minst sagt pinsamt men 99 procent i befolkningen tror säkert att detta är någon opolitisk kommitté och blir därmed grundlurade ännu en gång av Socialdemokraterna i Kalmar.

Det finns många som gärna skvallrar lite om sossarna i Kalmar till mig. Efter att mutan med 20 miljoner kronor från SBB med VD Ilija Batljan blivit känd så fick jag följande anonyma meddelande.

”Det snackas i sosseriet om att JP är på väg till annat jobb. Då skulle jag tippa att det blir inom Peo-sfären eller möjligen hos Ilija Batljan inom SBB.”

Skulle det stämma så är det givetvis ren vänskapskorruption. Vi får se vad som händer efter valet. Johan Persson har suttit 17 år vid makten och närmar sig 50 år, så skall han sadla om så är det väl hög tid nu, inte om 4 år.

PS

Jag har även skrivit en debattartikel som jag skickat in till Barometern där jag bland annat tar upp arvodeshöjningen och den bristande demokratin hos Socialdemokraterna.

Annons

18 reaktioner på ”7 100 KRONOR MER I MÅNADEN

 1. Kalle 2022-04-09 / 16:33

  ## Dagersättning till flyktingar har inte höjts på 28 år – Rädda barnen: ”Den är oacceptabelt låg”##

  ## Hos regeringen finns i nuläget inga planer på att justera beloppet. Integrations- och migrationsminister Anders Ygeman (S) menar att Sveriges ersättningar inte ska vara högre än andra EU-länders och han bedömer att många som flyr Ukraina kommer att kunna försörja sig själva. ##

  ##Sedan dagersättningen sattes 1994 har konsumentprisindex ökat med över 40 procent. Rädda barnen befarar att ersättningsnivån kan få långsiktiga negativa konsekvenser för samhället.##

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/flyktingarnas-dagpeng-har-inte-hojts-pa-28-ar-hor-ygeman-s-svara-pa-kritiken

  Skillnad mot politikerna. De har ingen arvodesnämd att skylla på!!!
  Tog 28 år för att bidragen/ersättningar innan Eu lyckades komma ikapp sverige.
  Säger något om hur höga ersättningarna har varit under åren. Börjar sossarna inse vad de har ställt till med i den svenska välfärden och ekonomin.

  Har det börjat svida i sosseplånboken???

  Gilla

 2. evert 2022-04-09 / 15:56

  Att sko sig och berika sig är ju Sosseriets specialgren. Sen drar dom några floskler om solidaritet och rätt visa. Man kan spy för mindre.

  Gillad av 1 person

 3. Sven d.ä. 2022-04-09 / 12:07

  Perfekt valammunition för Framtid Kalmar. Väljare tycker inte om detta.

  Gilla

 4. fete 2022-04-09 / 11:41

  Sossarna har slaktat sverige nu är det dags att slakta sossekräken…..

  Gillad av 3 personer

 5. Tony 2022-04-09 / 10:38

  Det är tur att dom överskattar sin egen betydelse, för inte många andra gör det, ta tillexempel
  Magdalena Andersson som gör ett stort nummer av att dom vill ge pensionärerna en tusenlapp
  mer i månaden, för som hon säger dom som slitit ett helt liv ska ha en bra pension, men i så
  fall förutsätter jag att dom som jobbat helav livet är dom som ska få denna vhöjning?+
  Är det sdå + Nej det gäller i lika hög grad dom som aldrig betalat in en krona till det sociala?

  Sossar är dom största hycklarna som finns!

  Gillad av 2 personer

 6. Kalle 2022-04-09 / 10:23

  Politikerna gynnar sig själva minsann! JP får säkert jobb hos P&E. Vänskapskorruption på hög nivå!

  Gilla

 7. ivarandersson 2022-04-09 / 09:27

  Den politiska adeln styr över sina egna löner liksom över listorna inför höstens val. Väljarna blir överkörda utan att protestera.

  Gilla

 8. janne 2022-04-09 / 04:41

  Det rättmätiga vore att sänka med 10000 istället.

  Gillad av 1 person

 9. onkelbjrn 2022-04-09 / 02:16

  Nu känner jag inte till några av de politiker som sitter i arvodesnämnden, men månne Roger Kaliff i egenskap av kommunfullmäktiges ordförande vara en av ”toppolitikerna” som ska få höjd lön.

  I någon annan bransch hade man talat jäv om folk satt och berikade sig själv samt kompisarna. Men det är väl kanske så det går till.

  Lite grann som tillsättningen av regeringens ministrar. Om man tittar på vilka som sitter i sossarnas VU så förstår man kanske varför vissa har fått en ministerpost trots att de har gjort bort sig flera gånger.

  https://www.socialdemokraterna.se/vart-parti/om-partiet/verkstallande-utskottet

  Fast, om man nu ska vara lite självkritisk. Hur borde det gå till? En ide vore ju att beroende på kommunens/stadens storlek (invånarmässigt) så skulle de ledande lokalpolitikerna få en viss procent av vad statsministern och statsråden har i lön. Kommunstyrelsens ordförande skulle ha en viss procent av vad statsministern tjänar och de olika nämndordförandena skulle ha en viss procent av ministrarnas lön.

  Eftersom jag själv inte har varit engagerad politiskt vet jag inte hur betungande det är, men gissar att om man nu vill göra ett bra jobb, så kan det vara ganska betungande och tidskrävande.
  Jag började följa Toralfs blogg 2017, på hösten. Och vad jag förstår så lade han ner ganska mycket tid på att bla dela ut informationsbroschyrer till hushållen i Kalmar fram till valet 2018.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-04-09 / 07:36

   Alla löner till politikerna styrs av riksdagsledamöternas löner men nu vill man höja procentsatsen för toppolitikerna.

   Gilla

   • Ölandsbonde 2022-04-10 / 20:22

    Och deras löner sätts på förslag av någon sorts ”arvodeskomittée”.

    P.S.
    Gör jag som jag. Sätt en hink, en flaska vatten och en hushållsrulle brevid datorn. Mindre bök med spyorna då.

    Gilla

 10. Anders G 2022-04-08 / 23:31

  Thoralf, funderar på Sveriges framtid? Ska invandringskvoten fortsätta i oförminskad styrka? Det börjar bli påtagligt med kriminaliteten och islamiseringen som sprider sig.

  Jag bjuder på en nostalgtripp tillbaka till 80-talet i Göteborg.

  Vad har du för minne av Göteborg, Thoralf?

  Gilla

 11. Högt hårfäste 2022-04-08 / 23:24

  Tjänster och gentjänster, det är Kalmarmodellen. Johan avgår nog efter valet. Får säkert jobb i Växjö, där frugan gled in på en räkmacka, men tveksamt om han verkligen kan släppa taget om Kalmar?!?

  Gilla

 12. Goliat 2022-04-08 / 22:51

  Så behändigt om Peo ordnar ett jobb åt sin bästa polare, JP.

  Man mår ju illa för mindre!

  Gilla

 13. jerrybjörn 2022-04-08 / 20:29

  På gatuavdelningen Ljungby kommun får du 333 kr i ökning. Skulle varit 380 kr men ändrades till förmån för nattarbetande sköterskor.
  Pinsamt.

  Gillad av 1 person

 14. turrim 2022-04-08 / 20:27

  Väljarna i Kalmar är uppenbarligen generösa mot sin hövding.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.