PANG FÖR PENGARNA DEL 2

I det första inlägget om ”Pang för pengarna” så granskade jag hur mycket pengar de kommunala partierna i Kalmar fått i partistöd under innevarande mandatperiod och hur många motioner som behandlats av kommunfullmäktige från respektive parti.

Partistödet handlade om totalt nästan 11 miljoner kronor som partierna kan använda lite som de vill. Utöver detta får partierna även ett utbildningsstöd på totalt ca 1 miljon kronor som fördelas med 16 000 kronor per mandat och mandatperiod.

Men sedan får ju även alla kommunalråd, oppositionsråd, politiska sekreterare, ledamöter i nämnder och i styrelser och andra uppdrag som innehavs av förtroendevalda, arvoden för sitt arbete och för varje möte.

Det är sannolikt dessa arvoden som lockar många till politiken! Inte att förändra utvecklingen! Nu redovisar jag även dessa pengar i detta blogginlägg.

Under den innevarande mandatperioden (15 oktober 2018 till 30 april 2022) har det betalats ut drygt 67 miljoner kronor till förtroendevalda politiker inom Kalmar kommun. Det är alltså sex gånger mer pengar än vad partistödet uppgår till.

Det är mellan 350-400 personer som har fått något arvode under denna mandatperiod. Merparten av arvodena går givetvis till Socialdemokraterna som har betydligt fler än ett hundra förtroendevalda politiker med arvoden, allt från 1 000 kronor till flera miljoner kronor.

Socialdemokraternas förtroendevalda politiker har delat på drygt 27 miljoner kronor under innevarande mandatperiod.

Här kommer listan med de totala arvoden till politikerna parti för parti under innevarande mandatperiod.

Jag har avrundat siffrorna till ett jämnt tal då kommunen strulat lite med uppgifterna och inte lyckats samköra alla olika arvoden i en gemensam file.

Centerpartiet är det parti som får mest arvode omräknat per mandat, nästan 2 miljoner kronor per mandat, sedan kommer Vänsterpartiet och sedan Moderaterna.

Frågan är om kommunmedborgarna får ”pang för pengarna”? Vad gör partierna och hur mycket jobbar politikerna för dessa pengar?

Annons

4 reaktioner på ”PANG FÖR PENGARNA DEL 2

 1. Cosmik Debris 2022-05-13 / 00:20

  Polisen ger oss definitivt inte mycket pang för pengarna.

  Svensk polis är en samling ynkryggar och ett stort skämt. Under påskintifadan bombarderades polisen med tusentals gatstenar av uppretade och blodtörstiga muslimska folkmassor. Pågående attack och väldigt, väldigt utsatta kanske? Icke sa Nicke!

  Däremot om ett halvt medvetslöst svenskt fyllo – i handbojor – råkar stöta till en polis så är polisen tydligen under våldsam attack och tvungen att använda våld. Ynkryggarna vågar inte kröka ett hår på en muslims huvud utan tar istället ut sin uppdämda vrede på svenska fyllon. Eller peppra förståndshandikappade med 25 skott. Tuffa snutar? Nej, fy fan!

  ”–Jag upplever mig att jag är under en pågående attack. Någonting har ju smällt till i huvudet, jag är väldigt, väldigt utsatt, säger polisen i förhör.”

  Skämtar han eller? Driver han med oss?

  Polis trodde sig bli skallad – misshandlade omhändertagen
  https://nyheteridag.se/polis-trodde-sig-bli-skallad-misshandlade-omhandertagen/

  Gillad av 3 personer

  • Huvaligen 2022-05-13 / 07:24

   Herr polis Paulus Bergström patrullerar fortfarande i den köping där han sedan lång tid tillbaka har haft sin tjänsteutövning.

   Han minns exempelvis fortfarande då han skulle genomgå fortbildning avseende uppgradering av hans beväpning. Den skulle ske genom humor, varför kassan för ”Missfirmelser och missljud” anslog 25 kronor till en specialanpassad humoristisk utbildning. Efter tre intensiva utbildningsdagar trädde han åter i tjänst på köpingens gator och torg. Han följdes under den första veckan av köpingens egen avis, som kunde berätta att skrattsalvor hördes lite varstans i staden där polis Paulus Bergström med nyvunnen auktoritet patrullerade. Ett lysande exempel på hans nya beväpning var då han, enligt det lokala veckobladet, infångade en motsträvig hund genom att kommentera: Jaså du mopsar upp dig.

   Gilla

 2. Andersson 2022-05-12 / 15:36

  Jag saknar veckans off topic.

  ”I morgon avslutar Hamnarbetarförbundet sin sympatiblockad mot ryska fartyg och fartyg med rysk last. Blockaden inleddes i mars och har bland annat hyllats av Ukrainas president Zelenskyj. Det andra facket i hamnarna, Transportarbetarförbundet, fortsätter den blockad man inledde för knappt två veckor sedan.”

  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/wOzldM/hamnblockaden-arbetarnas-aktion-fortjanar-att-hyllas

  Jag tycker det är märkligt att Svenska Hamnar hotar det ena fackförbundet med domstol men sanktionerar det andra förbundets blockad. Kan det bero på att andra förbundet är medlem i LO medan det ena står utanför?

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2022-05-12 / 15:30

  När muslimerna i partiet Nyans börjar håva in partistöd så blir det bokstavligen ”pang för pengarna”. Snart i en kommun nära dig. Muslimerna måste ut. NU!

  I det senaste lokalvalet fick det muslimska partiet Aspire egen majoritet och tar över kontrollen från Labour i Tower Hamlets i London. Partiet har endast manliga representanter. Den nye borgmästaren (Lutfur Rahman) ställdes 2015 inför rätta för valfusk och förskingring.

  https://www.document.no/2022/05/11/tower-hamlets-i-london-med-nytt-islamsk-parti-og-borgermester-med-ekstremistforbindelser/

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.