SLUTDEBATT PÅ BAROMETERN

En stund innan debatten startade hos Barometern.

Ikväll har jag varit på en debatt hos Barometern, i något som skulle kunna kallas för en kommunal slutdebatt. Den skulle livesändas men det ändrades i sista stund. Nu kommer debatten sändas på Barometerns webbsida på fredag.

Jag är givetvis väldigt tacksam över att jag fick en inbjudan till denna debatt av Barometern. Annars brukar ett vanligt argument för att inte bjuda in Framtid Kalmar vara att partiet inte är invalda i kommunfullmäktige. Det innebar nu att vi var nio partier som skulle debattera nio olika ämnen. Varje parti hade fått välja ett ämne och hålla ett kort anförande om 90 sekunder, som andra partier kunde ta replik på men man kunde bara ta replik på max fyra andra partier, så man fick välja sina repliker med omsorg.

Jag valde att prata om kommunens goda ekonomi och att Framtid Kalmar vill sänka kommunalskatten. På mitt korta anförande valde Moderaterna, Socialdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna att ta replik.

Efter att jag granskat vad de andra partierna skulle tala om i sina anföranden så valde jag att ta replik på Centerpartiet, Moderaterna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Det som också var intressant var vilka fyra partier som Johan Persson valt ut att ta replik på. Om jag kommer ihåg rätt så blev det Framtid Kalmar, SD, MP och KD. Märkligt att han inte tog replik på Hanne Lindqvist, som är oppositionsråd.

När jag ställde frågor till Centerpartiet om vindkraften och om partiet skulle säga ja till stora vindkraftsparker norr om Läckeby och Rockneby så uteblev svaret. Jag fick inte svar på så många av min frågor.

När debatten kom in på den nya enheten Trygghet o Säkerhet med sina ordningsvakter så berättade Johan Persson att enheten kostar 33 miljoner kronor, vilket motsvara ca 25 öre i kommunalskatt.

Jag upplevde det som att Johan Persson skröt med att ordningsvakterna kostar 33 miljoner kronor genom att göra det jobb som polismyndigheten skulle gjort och har ansvaret för. Polismyndigheten har abdikerat och Johan Persson gillar uppenbarligen att sätta sprätt på 33 miljoner kronor och att dessutom skryta om det.

Att kommunmedborgarna nu tvingas betala dubbelt, både till staten och polismyndigheten och även via kommunalskatten för tryggheten tycks inte bekymra Johan Persson och Socialdemokraterna det minsta.

När jag tog upp att under Johan Perssons (S) fyra mandatperioder eller 16 år som kommunstyrelsens ordförande har befolkningen i Kalmar ökat med ca 10 000 personer och av dessa har 70-75 procent utrikes bakgrund. Det kallade Johan Persson för ”Thoralfs hobbysiffror”. Uppenbarligen anser Johan Persson att den statliga myndigheten SCB är ett ”hobbyföretag”, då källan är just SCB:s befolkningsstatistik. Dessa siffror vill inte Johan Persson kännas vid.

Jag frågade Johan Persson om han inte tror att denna befolkningsutveckling är en orsak till den negativa utvecklingen i Kalmar och att man måste lägga 33 miljoner kronor på ordningsvakter men fick inget svar av socialdemokraten Johan Persson.

Väldigt talande för just Johan Persson!

Annons

10 reaktioner på ”SLUTDEBATT PÅ BAROMETERN

 1. Kalle Kula 2022-09-01 / 22:20

  Johan Pehrson var synnerligen irriterad och förvirrad i SVT’s utfrågning ikväll. Verkar vara samma skrot och korn som sin namne i Kalmar.

  Gilla

 2. Kalle 2022-09-01 / 15:03

  Bawar Ismail:[GP]

  ## VALKAMPANJER BÖR BEDRIVAS PÅ SVENSKA; INTE SOMALISKA ##

  ## Valkampanjer på andra språk än svenska är varken transparent eller integrationsfrämjande.##

  ## Inte heller är det särskilt integrationsfrämjande att valkampanja på andra språk. Vad är poängen med att lära sig svenska om offentligheten ständigt förstör drivkrafterna till att faktiskt lära sig språket. Några språkkrav ställer vi inte på vare sig uppehållstillstånd eller medborgarskap. I kontakt med myndigheter har man rätt till tolk och översättning. Statsradion förmedlar nyheter på modersmålet. Och partier som S och MP är villiga att kampanja på andra språk än svenska. Så varför ska man lära sig svenska? ##

  ## Statsminister Magdalena Andersson hävdar att hon vill bekämpa den etnosegregation som etsat sig fast i det svenska samhället. Hur går det ihop med att hennes eget parti valkampanjar på språk som arabiska och somaliska? Eller tycker statsministern kanske att det är integrationsfrämjande? ##

  ## I grunden handlar detta om valtransparens. Vad partier och dess företrädare kommunicerar på olika språk är svårt för allmänheten att kontrollera. Det blir svårare att upptäcka och motarbeta desinformation. Det blir svårare att bemöta argument. Utgångspunkten borde därför vara att man endast kampanjar på svenska.##

  https://www.gp.se/ledare/valkampanjer-b%C3%B6r-bedrivas-p%C3%A5-svenska-inte-somaliska-1.80009910

  Förstår någon inte svenska så skall de inte rösta i svenska val!!!

  Det är en självklarhet tycker jag!!!

  Gillad av 2 personer

  • tompas11 2022-09-01 / 15:59

   Instämmer. Å ena sidan så anses det viktigt att invandrarna lär sig svenska, å andra sidan så behövs det uppenbarligen inte.

   Gilla

 3. Champagne Supernova 2022-09-01 / 13:04

  Tycker du kan vara alldeles för kritisk och misstänksam mot Barometern. Roligt att du är med i debatten.

  Gilla

  • Gunnar Karlsson 2022-09-01 / 19:07

   CHAMPAGNE SUPERNOVA,

   Kan du vara vänlig och utveckla vad du menar med ”alldeles för kritisk och misstänksam mot Barometern”, gärna med några konkreta exempel.

   //Gunnar

   Gilla

 4. Lennart 2022-09-01 / 09:51

  16 år med Johan Persson (S) har utan tvekan missgynnat kommunens skattebetalare. Inte heller bryr sig Johan Persson om trygghets- och säkerhetsfrågorna. Det är bekvämast för Johan Persson att kvista ner till landsbygden söder om Kalmar och komma undan den negativa natur- och stadsmiljön som Johan Persson har skapat.

  Gillad av 2 personer

 5. Högt hårfäste 2022-09-01 / 09:46

  Johan Persson har lagt upp ett klipp på Facebook där han hyllar sin bästa kompis Anna Rydell.

  Inavlad kommun?

  Gillad av 2 personer

 6. Sven d.ä. 2022-09-01 / 08:51

  Bra jobbat. På dom bara…

  Gillad av 1 person

 7. ivarandersson 2022-09-01 / 08:47

  OT Miljöpartisten Leila Ali Elmi har haft 17 betalningsförelägganden hos Kronofogden under sin tid som riksdagsledamot, rapporterar Aftonbladet.
  Miljöpartister i riksdagen klarar inte ens att sköta sin egen ekonomi.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.