(S)KANDALEN I KALMAR

Den offentliga avsättningen eller ska vi säga ”avrättningen” av landshövding Tomas Carlzon är det värsta och smutsigaste jag varit med om inom politiken i Kalmar under mina 16 år.

Den före detta landshövdingen Thomas Carlzon avled i juli av cancer. De som avsatte honom borde skämmas över sitt agerande och be hans familj om ursäkt.

Thomas Carlzon själv var medveten om att det var länsrådet Malin Almqvist och hennes man Johan Persson (S), som är kommunstyrelsens ordförande i Kalmar, som låg bakom förtalet av honom. De hade dessutom god hjälp av statsrådet Ardalan Shekarabi, som då var civilminister och därmed kunde verkställa avsättningen av Thomas Carlzon. Vänskapskorruption och ministerstyre.

Den offentliga ”avrättningen” av landshövding Tomas Carlzon är det värsta jag varit med om inom politiken i Kalmar under mina 16 år. En ”avrättning” som bara länsrådet Malin Almqvist och hennes man, kommunalrådet och kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) hade någon glädje och nytta av.

Att något så ruttet kan inträffa i Sverige trodde jag inte var möjligt, utan något som bara inträffar i diktaturer, som Putins Ryssland eller i muslimska länder som Iran, Irak och Turkiet. Men nu finns Socialdemokraternas Sverige i samma kategori, dessutom i Kalmar!

Lika illa är att lokaltidningen Barometern och dess journalister och chefredaktör ställde upp som ”nyttiga idioter” åt fru Almqvist och herr Persson. Sedan säger samme chefredaktör och journalister att de är objektiva och oberoende politiskt. Förstår de inte hur det stinker om deras agerande. Tyvärr har säkert många i Kalmar glömt bort denna tragiska skandalhistoria när de går till valurnorna under söndagen men jag har inte glömt det.

Jag hade en längre mejlkonversation med Thomas Carlzon efter hans avsättning men då ville han inte gå ut i media med sin historia, utan han ville vänta till hans förordnande gick ut. Men sedan kom cancern emellan och Thomas Carlzon avled i juli 2022.

Orsaken till konflikten mellan länsrådet Malin Almqvist och landshövding Thomas Carlzon var att han ansåg att Malin Almqvist var jävig gällande alla ärenden på Länsstyrelsen som berörde Kalmar kommun eftersom hon var gift med Johan Persson som är kommunstyrelsens ordförande i Kalmar. Han ville flytta bort Malin Almqvist från sin plats som länsråd eller helt enkelt byta ut länsrådet. Något som han tagit upp med regeringen, det blev hans fall.

Så här skrev Thomas Carlzon i ett annat mejl till mig.

”Länsrådet (gift med KSO Kalmar) anser inte att hon är jävig när det gäller ärende om Kalmar kommun. Jag drev detta men hon fattade inte vad jag menade. Enligt lag måste en medarbetare meddela sin chef om man på ngt sätt är jävig eller vill ha en bisyssla. Detta skall dokumenteras. (kan bero på släktskap, gift, bisyssla, sitter i en styrelse mm)”

Den förtalskampanj som Thomas Carlzon utsattes för i lokalmedia och då framför allt i Barometern var minst sagt falsk. I efterhand visade fakta att det var mest obekräftade påståenden och ogrundade fakta som framfördes i smutskastningsartiklarna i Barometern. Någon faktagranskning förekom inte av journalisterna!

Sanningen segrade tyvärr aldrig! Barometern gjorde några försök att rentvå sitt eget agerande något år senare men man gjorde det bara halvdant. Tidningen vågade inte peka ut de ansvariga för häxjakten på Thomas Carlzon. De bad inte ens om ursäkt för sin egen medverkan i drevet mot Thomas Carlzon.

Omständigheterna när sedan Malin Almqvist blev tillsatt som länsråd i Kronoberg är minst sagt häpnadsväckande och ännu ett exempel på Socialdemokratisk vänskapskorruption.

Jag grävde i detta och skrev ett långt blogginlägg. Läs det.

Thomas Carlzon kommenterade mitt blogginlägg i ett mejl.

Ett år senare intervjuade Smålandsposten Thomas Carlzon, där han talar klarspråk. Barometern publicerade artikeln men drog sedan tillbaka den. Frågan är om det kom påtryckningar från Socialdemokraterna. Jag skickade då ett mejl till ansvarig utgivare Anders Enström och frågade varför artikeln var borta. Han svarade följande.

”Det var en artikel från Smålandsposten som vi först publicerade men som vi sedan insåg behövde kompletteras. En ny version är på gång.”

Det gällde att snygga till det både för Malin Almqvist och för Barometern. Givetvis fick Malin Almqvist bemöta Thomas Carlzon anklagelser. Hon var fortfarande lika oförstående för den jävsituation som varit på länsstyrelsen.

Thomas Carlzon kommenterade artiklarna i ett mejl till mig.

Thomas Carlzon hade nog helt rätt att Johan Persson börjat oroa sig för valet 2022.

Hur många kommer ihåg denna skandal i Kalmar när man går och röstar på söndag? Jag är övertygad om att mängder av Kalmarbor kommer rösta på de korrumperade och maktfullkomliga Socialdemokraterna. Jag undrar vad de tänker med eller om de tänker överhuvudtaget.

Jag erbjuder ett alternativ till Socialdemokraterna. Rösta på Framtid Kalmar i kommunvalet!

Annons

13 reaktioner på ”(S)KANDALEN I KALMAR

 1. Lennart 2022-09-10 / 22:34

  Bra jobbat Thoralf (FK). Du gräver fram sanningen som maktfullkomlige antidemokraten Johan Persson (S) och hans Malin gömt under mattan. Bedrövligt att Barometern betett sig som en amatör-dålig fake news tidning.

  Gilla

 2. Vaken 2022-09-10 / 21:53

  Kalmar i nutid går till historien för en serie av tunga skandaler länkade till Socialdemokratiska partiet och i synnerhet KSO Johan Persson med fru Malin Almqvist, numera placerad som länsråd för Kronobergs Län. Den typ av utrensning och förtal som Carlzon systematiskt utsattes för är inte bara en lokal och regional skandal utan en process som går betydligt djupare än så. Det är helt enkelt varken acceptabelt eller värdigt ett fritt, demokratiskt Sverige att sådant kan inträffa och hotar rättssäkerheten. Imorgon går Sverige till val. I en tid som präglas av ofred nära inpå våra gränser, torka, missväxt och ekonomiska omvälvningar globalt i en hisnande skala måste vi alla dra vårt strå till stacken. Sverige är värt ett bättre öde än den misshushållning med resurser som präglar landet idag, där man inte kan skilja mellan rätt och fel. Lokalt måste vi sätta ett stopp för svågerpolitiken och alla skandalernas Kalmar. Ut med socialdemokraterna.

  Gilla

 3. Skogsmulle 2022-09-10 / 15:15

  Jag blir uppriktigt sagt illamående när jag påminns om denna skandal. Mycket bra att du lyfter detta igen för att om möjligt påminna Kalmarbor om att en förändring i Kalmar skulle vara mycket nyttig. Två röstsedlar till Framtid Kalmar placerades i valurnan på onsdagseftermiddagen i Rockneby. Bra att du hade med dem i Ert utskick 👍. Lägg Er champagne på kylning, tror den kommer väl till pass i morgon kväll 😀💪

  Gillad av 2 personer

 4. Lotta 2022-09-10 / 13:21

  Körde förbi korsningen Norra vägen och Etik Dahlbergs väg förut. Mycket valaffischer men vad betyder det att de enda som var orörda var Socialdemokraterna och Miljöpartiets?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-09-10 / 15:55

   Såg du mina fråga i förra tråden

   Gilla

   • Lotta 2022-09-11 / 09:55

    Nu såg jag den. Jag har inte Facebook.

    Gilla

 5. Högt hårfäste 2022-09-10 / 12:42

  Hoppas nu att det sovande Kalmarborna har detta i beaktande när de går till valurnorna imorgon, men mina förhoppningar är inte höga.

  Gilla

 6. Tony 2022-09-10 / 10:16

  En Sosse gör som han/ hon vill, ty dom är vana vid detta sen dom kom
  in i Politiken, dom enda som kan ändra på detta är väljarna.

  Men det räcker inte bara med att dom åker ut, där behöver att städas
  upp rejält bland dom politiskt tillsatta tjänstemännen, som inte har
  sina områden för att dom är mest lämpad för jobben, utan för att dom
  är just Sossar med partibok! RÖSTA ,MEN RÖSTA INTE PÅ DET
  RÖDGRNA LAGET!

  Gillad av 2 personer

  • messkalle 2022-09-11 / 08:25

   När jag röstar rätt, varken rött eller grönt. känns det skönt. Det blir personval på alla tre valsedlarna. Då jag inte bor i Kalmar blir det ”Dina Pengar” och en Qvinna som inte är feminist, me-too eller woke.

   – Förvisso är det ett ödesval både för Sverige ock Kalmar. Utan ett maktskifte och utan Framtid Kalmar in i Kfm är det kört f landet. Jag har stort hopp att Thoralf blir kvar i politiken, för i Kalmar finns det tillräckligt med kloka väljare.

   Gilla

 7. ivarandersson 2022-09-10 / 09:27

  Sossarna tar aldrig ansvar för resultaten av sitt agerande. S har inte medverkat till att lägga ner kärnkraftverk, har aldrig medverkat till obegränsad invandring, har aldrig negligerat ökad kriminalitet osv.

  Gillad av 5 personer

 8. Christer 2022-09-10 / 07:50

  Det är nog mycket sådan här skit som borde upp till ytan .
  Tänk att det Parti som gjort så otroligt mycket för Sverige kan sjunka så djupt.
  Uttrycket Makt korrumperar är lika sant i Sverige som i Ryssland

  Gillad av 5 personer

 9. Goliat 2022-09-10 / 05:33

  Den maktfullkomlige Johan och hans vidriga fru, stinker i Kalmar, men JP kommer kamma hem vinsten lätt igen Folk har dåligt minne när det väl gäller!

  Gillad av 4 personer

 10. janne 2022-09-10 / 04:55

  Socialdemokratin är lika rutten lokalt som riks.Hur är det med den nya finkan som ska byggas är det
  samma skit där,vem är buksvåger med vem?Jag bara undrar.Det är mycket som behöver granskas.

  Gillad av 3 personer

Kommentarer är stängda.