KLIMATMISSBRUKET

Vad är klimatutsläpp? Kan man släppa ut klimat?

Med klimat menas de genomsnittliga fysiska förhållandena i atmosfären, temperatur, luftfuktighet, lufttryck, vind, nederbörd, atmosfäriska partiklar och flera olika meteorologiska element på en given ort eller region över längre tidsperioder. Internationellt används ofta snittperioder på åtminstone 30 år. Under den tiden har cykliska variationer i årstider och tillfälliga variationer mellan åren jämnats ut.

Hur kan man då kalla något för klimatutsläpp? Idag kan vi alltså inte fastställa vilket klimat vi har 2022, det kan vi göra först om några decennier. Då vi har facit och all statistik och mätvärden.

Ändå så jagar media och klimatalarmister på i allt hetsigare och snabbare takt. Här är en sökning på Google.

Lurendrejeri och indoktrinering av befolkningen.

Det handlar om utsläpp av växthusgaser. Nu har alla inklusive regering, riksdag, myndigheter, media och forskare satt likhetstecken mellan utsläpp av växthusgaser och klimatutsläpp. Allt för att indoktrinera och påtvinga landets medborgare i klimathysterin.

Det är väl en av de största lögnerna som skapats i modern tid!

Jag är mycket förvånad över att forskare, vetenskapsmän, ingenjörer och tekniker gått på denna lögn och detta missbruk. Jag förväntar mig att ingenjörer borde ha mer kunskap än att man låter sig luras in i denna fälla. Att tekniskt okunniga personer inte begriper bättre visar bara att de har en stor brist på logiskt tänkande. Något som mer och mer präglar vårt samhälle idag.

Journalister skriver det redaktionsledningen efterfrågar, redaktionsledningen styrs av ägarnas agenda (se bara på DN). De vill ha stora klimatrubriker som ”klimatchock” och liknande. Jag känner inte till en enda journalist som ifrågasätter klimathysterin. Visst är det märkligt! Här kan vi prata om hundra procent konsensus inom journalistkåren.

Tyvärr styrs vårt samhälle idag mer och mer av de narrativ som formas på internet. Det ena tokigare än det andra. Frågan är om det inte var bättre förr, då människor bara läste papperstidningar, i bästa fall.

Internet skapar många monster. Bara i mitt flöde finns det ett antal personer som enbart ägnar sig åt att sprida sanslösa konspirationsteorier. Helt otroligt att de får fortsätta dag ut och dag in. Tyvärr så håller även alternativmedia på att ta till sig många av dessa konspirationsteorier.

Klimathysterin är bara en liten del av detta. Nu har dessutom Rysslands anfallskrig mot Ukraina ställt allt på ända. Utsläppen av koldioxid kommer sannolikt öka dramatiskt, då fossila bränslen kommer användas i större utsträckning om det inte blir en global lågkonjunktur.

Hur många tror att klimathysterin kommer minska? Eller att klimatjournalistiken blir mer faktabaserad?

Annons

12 reaktioner på ”KLIMATMISSBRUKET

 1. Lennart 2022-10-01 / 14:49

  Miljöforskare, vetenskapsmän, hysteriska miljöexperter tillika hysteriska miljöpolitiker och okunniga vänsterjournalister gör sitt bästa för att lura och hjärntvätta folket. Deras trygghetsförsörjning via forskningsstöd, arvoden och löner är viktigare än sanningen.

  När de går i pension och pensionen blir till deras trygghetsförsörjning brukar deras åsikter ändras. Då som först vågar de kläcka fram att de ljugit. Så fungerar, Sveriges demokratur.

  Gillad av 2 personer

 2. Anders gs 2022-10-01 / 13:20

  Kommunen avbokade muslimsk predikant

  En heldag om psykisk ohälsa ställs nu in. Det efter att socialförvaltningen i Göteborg fattat beslut om att boka av en talare som ska ha gjort koppling mellan brist på bön och psykisk ohälsa.

  Ramsis ”Moosa” Assal, också känd som Medinastudenten, har nästan 100 000 följare i sociala medier och har fått flera kända rappare att hoppa av musiklivet och dra sig till religionen.

  Gilla

 3. Skogsmulle 2022-10-01 / 13:04

  Jag lyssnade på P4 på vägen hem från jakten idag. UR tjatade om klimatförändringar, kaffebrist pga klimat bland annat. Ekot klockan 12 fick in nåt om klimatet och därefter körde nästa klimatprogram igång. Nu handlade det om att människor svälter, givetvis på grund av klimatförändringar. Ordet klimat är så söndertjatat så jag finner inte ord. Det kanske var på grund av klimatförändringarna som också Svenska fotbollslandslaget hade det tungt i veckan? Någon som sätter emot?

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-10-01 / 15:15

   Fotbollslandslaget lider av klimatsjukan. Klimatångest försämrar förmågan och fokus på bollen. Så är det givetvis 😉

   Gillad av 1 person

 4. Gunnar Karlsson 2022-10-01 / 11:58

  Off Tepic

  Pers video denna vecka handlar om något mycket allvarligt, nämligen att vänsterpöbeln har infiltrerat det svenska rättsväsendet.

  //Gunnar

  Gillad av 2 personer

 5. janne 2022-10-01 / 11:02

  Jag var en runda på toaletten och gjorde ett riktigt stort klimatutsläpp,hur klassas det?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-10-01 / 11:34

   Vi måste nog äta en annan kost så att vi inte pruttar för mycket eller helt slutar.

   Gilla

 6. Christer 2022-10-01 / 10:05

  P.S Åkte förbi Örebro i går på morgonen och eftermiddagen . Passerade en vindkraftspark .
  Kan meddela att Sveriges framtid stod stilla vid båda tillfällena. D.s

  Gillad av 7 personer

 7. Benny 2022-10-01 / 09:53

  Människans bidrag till CO2 har beräknats till ca 5% resten kommer från naturliga källor som haven, våtmarker, vulkaner m.m. Och detta vet man om i forskarkretsar men det är nog så att säger man som det är blir det inga mer pengar till ”forskningen”. Sedan att CO2 inte är en speciellt potent växthusgas utan ganska harmlös i de koncentrationer det är frågan om i atmosfären är helt ointressant för globalisternas klimatpropaganda. Kan även meddela att Kina på ett par dygn släpper ut mer CO2 än Sverige på ett helt år om nu miljönissarna har svårt för proportioner i debatten. Dessutom är Sverige i stort sett CO2-neutralt eftersom våra skogar absorberar ungefär lika mycket CO2 som vi släpper ut. Kontentan är att det är bättre att se till att u-länderna får elektricitet i stället för att skövla de få skogar man har kvar, det skulle vara mycket bättre för miljön att satsa pengarna där.

  Gillad av 4 personer

 8. tompas11 2022-10-01 / 09:39

  ”Utsläppen av koldioxid kommer sannolikt öka dramatiskt”
  Ja det är det enda positiva i eländet. Historiskt sett så ligger nuvarande nivå av koldioxid väldigt lågt. Koldioxid är inget gift utan en förutsättning för allt liv på denna planet. Utan koldioxid så skulle jorden vara en död planet.

  Gillad av 4 personer

 9. ivarandersson 2022-10-01 / 09:27

  Det handlar om utsläpp av koldioxid. Klimatutsläpp och klimatförnekare används av de som inte har bättre förstånd.
  Energikrisen, pris och tillgång, orsakas av klimatpolitiken och klimatpolitiken går ut på att minska alla utsläpp av koldioxid. Energiewende går ut på att ersätta kolkraften med sol och vind och billig rysk gas via Northstream I o II. Nu får tyskarna ingen billig gas från Ryssland och därför har priset ökat högst markant och tillgången är begränsad. Den billiga vindkraften är vi blåsta på. Elpriset i hela landet är 64 euro per MWh (70 öre per kWh) vilket är dyrt för norra Sverige men billigt i söder.

  Gilla

 10. Christer 2022-10-01 / 09:11

  Det verkar ju hopplöst nu när man ser och läser vilka nivåer alarmen hamnat på .
  Och själva hysterin är en förutsättning för stollar som Bolund , Stenevi , Greta och Tovatt och många fler som får sprida sitt skit på bästa TV-tid .
  Men även SD,s mission verkade hopplös för 15 år sedan .
  Så om du Thoralf och Elsa Widding och många fler , ingen nämnd ingen glömd ,orkar fortsätta ert upplysningsarbete är vi många som kommer att vara tacksamma .
  Jag har nämnt det förut.
  Spotta på stenen är en långsam strategi som ibland visar sig vara framgångsrik.
  Så ge inte upp .

  Gillad av 6 personer

Kommentarer är stängda.