INGEN KLIMATKRIS, INGET KLIMATNÖDLÄGE

Kan någon svara på hur en klimatkris definieras? Vilka kriterier skall vara uppfyllda för att det skall betecknas som en klimatkris?

Exakt det samma gäller för Kalmars klimatnödläge. Hur definieras ett klimatnödläge?

När Elsa Widding i riksdagens talarstol säger att det finns inga vetenskapliga bevis för att det råder en klimatkris så bryter hon en vedertagen vänsterpraxis i riksdagen. Hon ifrågasätter den konsensus som ingen Sverigedemokrat tidigare vågat ifrågasätta i talarstolen.

Varför redovisar ingen de vetenskapliga bevisen för att det är en klimatkris?

Det utlöste rena utbrottet hos vänsterblockets politiker och andra klimatalarmister. Det sorgliga är att landets journalister inte ställer lite relevanta frågor till dessa klimatalarmister eller till vänsterpolitikerna. Inte ens en så enkel fråga som vad består klimatkrisen av i Sverige lyckas de ställa.

Ingen journalist inom nationell media vågar ställa de relevanta frågorna! Utan de bara lallar med klimatalarmisterna. Det är så sorgligt att beskåda!

Jag har lämnat in en motion i Kalmar om att klimatnödläget i Kalmar skall rivas upp. Det finns inget klimatnödläge i Kalmar, ej heller någon klimatkris.

Mindre klimatförändringar har vi men ingen klimatkris!

Annons

27 reaktioner på ”INGEN KLIMATKRIS, INGET KLIMATNÖDLÄGE

 1. Karl 2022-10-21 / 14:14

  Var hittar vi fler kvinnor som dessa två, det finns nog fler var så säker. Tyvärr så tystas de nog ner av massa skitprat om klimatet, väder finns och kommer alltid att finnas.

  Gillad av 1 person

 2. J B Doe 2022-10-21 / 14:00

  Enligt en artikel i Barometern den 11 april har chefen för FN:s miljöprogram uttalat att Vi måste rivstarta (klimatpåverkan) den här månaden, inte nästa. Annars går vi rakt in i klimatkatastrofen.”
  Det blev som bekant ingen rivstart, så nu har vi FN:s ord på att alla vidare klimatåtgärder är meningslösa. Logiskt sett borde alla nu i stället börja njuta av tillvaron den tid vi har kvar i stället för det nuvarande gröna självplågeriet

  Gillad av 4 personer

 3. Lotta 2022-10-21 / 09:58

  Jessica Stegruds debut i riksdagen. Den går inte av för hackor den heller.

  Jessica och Elsa torde vara riksdagens mest pålästa och kompetenta ledamöter. Bäva månde övriga okunniga, känslostyrda pk-politiker.

  Gillad av 4 personer

 4. Nils Dacke 2022-10-21 / 09:30

  Det finns ingen vetenskaplig definition av orden klimatkris eller klimatnödläge, dessa ord kommer från floskelmaffian inom pk-sekten som gärna rapar ur sig nya ord och uttryck för att förvirra, förvilla och oroa människor så att de kan styra utvecklingen av samhället som de själva vill.

  Gillad av 2 personer

  • Thoralf A 2022-10-21 / 09:42

   Glöm inte hittepå ordet ”klimatutsläpp”. Inget kan väl vara mer fel än det.

   Gillad av 2 personer

   • Andersson 2022-10-21 / 13:11

    Det måste vara kosläpp de menar. De borde ha sig varsin fläskläpp.

    Gillad av 1 person

  • Benny 2022-10-21 / 11:02

   Det enda ”problemet” med klimatet är ju att det är alldeles för normalt och följer sin gilla gång. Detta ser ju alla men klimatsekten försöker närmast desperat lura i folk att en klimatkris verkligen finns. Snacka om att slåss med väderkvarnar. De inser ju att bluffen är avslöjad av verkligheten men de som har en födkrok i klimatalarmismen vägrar att släppa sin inkomstbringande ”syssla” och det är alltför många som har klimathysterin som födkrok! Fulmedia som ägs av globalisterna har på sin agenda att ljuga om det mesta, tyvärr så tror ca 60% av befolkningen fortfarande på dessa skojare.

   Gillad av 2 personer

 5. ivarandersson 2022-10-21 / 09:09

  EU-parlamentet utlyser klimatnödläge PUBLICERAD 28 NOVEMBER 2019
  ”EU-parlamentets ledamöter i Strasbourg har utlyst klimatnödläge. Men dagens beslut handlar bara om semantik – några konkreta åtgärder har det inte beslutats om.”
  Inte ens EU-parlamentet vet vad ett klimatnödläge är och vilka åtgärder som krävs. Höjda skatter och ökade bidrag till gröna produkter påverkar inte klimatet men det inser inte den klimathotsreligiösa sekten.

  Gillad av 2 personer

 6. Kalle 2022-10-21 / 08:55

  Richard Jomshof, ordförande i justitieutskottet (SD)
  Magnus Persson, ordförande i arbetsmarknadsutskottet (SD)
  skriver på Aftonbladet debatt

  ## Vi blev diskriminerade – men fick aldrig hjälp
  Replik från SD: Därför behöver diskrimineringslagen ändras ##

  ##
  Som aktiva politiker i SD kan vi dock vittna om att detta inte alltid är fallet i dagsläget.

  Vi har många medlemmar – däribland vi – som har blivit illa behandlade och utsatta för regelrätt diskriminering. Detta enbart baserat på val av partibok.

  Det handlar om allt från att fackligt aktiva medlemmar har blivit utslänga ur sina respektive fackförbund – vilket för övrigt är ett direkt hot mot den svenska modellen – till att man har nekats anställningar och blivit av med jobbet.

  Något vi båda upplevt vid fler än ett tillfälle.

  I dessa fall finns det ingen diskrimineringsombudsman som har kommit till vår hjälp, ingen lagstiftning som står upp för åsiktsfriheten och rätten att engagera sig i ett politiskt parti utan risk för repressalier.

  I de fall vi har sökt hjälp hos våra fackförbund har vi mötts av nonchalans och ibland också ett direkt förakt, vilket är min (Richard Jomshof) erfarenhet när jag sökte hjälp hos Lärarnas riksförbund.

  Politiker – oftast på vänsterkanten – och ledarskribenter har i sin tur försvarat diskrimineringen. Detta är fakta. Det är så verkligheten allt för ofta har sett ut.

  När vi har kritiserat dagens situation handlar det i grund och botten endast om att vi vill ha en lagstiftning som omfattar alla typer av otillbörlig särbehandling, inte bara de befintliga diskrimineringsgrunderna, utan även diskriminering på grund av politisk åskådning.

  Ett krav som även Europakonventionen ställer upp på men som inte finns i svensk lagstiftning.
  ##
  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/766Lqw/sd-vi-blev-diskriminerade-men-fick-aldrig-hjalp

  Visst måste Diskrimineringslagen ändras. Det tycker även Europakonventionen men inte svensk vänsterlagstiftning!!!

  Gillad av 3 personer

  • Andersson 2022-10-21 / 16:00

   Som sagt. Detta tog jag upp med Richard Jomshof för tio år sedan. Han höll med men menade att tiden inte var mogen. Nu tycks tiden ha kommit ikapp verkligheten.

   Jag menar att vi som Richard antyder att det inte behövs någon särskild diskrimineringslag. I den mån lagstiftning skulle behövas kan den innefattas eller vid behov implementeras i befintliga lagar. Religion och politik måste bort ur vår lagstiftning. Det är fullt tillräckligt med ett ”juridiskt kön” om ens något. Biologiska kön hör inte hemma i lagboken. Hur många de än må vara.

   Men först av allt måste lagen om hets mot folkgrupp tas bort. I avvaktan på det kan rättsväsendet sluta tillämpa den redan i nästa vecka.

   Ska vi leva upp till allas lika värde kan vi inte ha diskriminerande lagar.

   Gilla

 7. Evert 2022-10-21 / 08:38

  Fantastiskt att man fått in en expert i riksdan i motsats till alla okunniga fanatiska amatörer.

  Gillad av 1 person

 8. Christer 2022-10-21 / 08:20

  Sorgligt att se den hysterisja Socialdemokratiska riksdagsmannen tappa allt.
  Inte ett enda sakargument bara intränad indignitet.
  Så har klimatpolitiken skötts de senaste åren .
  Nu kan alla journalister dreva sig själv några år innan alla ansluter sig till framforskade fakta .
  F.ö är Dick Eriksson Sveriges vassaste penna .

  Gillad av 2 personer

 9. turrim 2022-10-21 / 08:17

  Stenevi anmäler Kristersson till KU för att han sa att vi hade nästan fossilfri elproduktion innan man avvecklade kärnkraftverken. Stenevi sa att hon skulle driva en kraftfull opposition. Om detta är början så är det ett bra exempel på löjliga familjen.

  Däremot anser jag att man bör ta upp i KU hur bl a Stenevi och Bolund utnyttjar innebörden av ord för att få ut oskäligt avgångsvederlag.

  Gillad av 3 personer

 10. janne 2022-10-21 / 07:31

  Den värsta klimatkrisen vi har är alla dessa odugliga politiker som gapar om något som dom inte har en aning om.
  Det tär hårt på övriga befolkningen som måste höra på allt svammel.Var och en kan bedöma om det existerar någon
  klimatkris,det är bara att titta ut på morgonen och konstatera att det ser ut i stort sett som i går i dag med.

  Gillad av 5 personer

 11. onkelbjrn 2022-10-21 / 01:36

  Kan det vara som så att ingen ifrågasätter av den anledningen att de själva inte vet varken in eller ut och för att inte verka dumma så hakar man på det politiskt korrekta tåget och hoppas att det är rätt.
  Och så kommer då Elsa och börjar prata om hur fel de haft. Elsa en kvinna med ett mångårigt engagemang då det gäller energi och klimat, utbildning och kunskap som de själva inte har. Undrar om de törs fråga Greta vad de ska göra? För nog vet väl Greta hur det ligger till. Hon som träffat både presidenter och Guds närmsta man här på jorden
  Vad säger man. Heja Elsa!

  Gillad av 7 personer

  • Huvaligen 2022-10-21 / 07:56

   Dick Erixon i dagens Samtiden:
   ”Nya regeringens opposition är journalister mer än oppositionspartier.”

   Gillad av 4 personer

 12. Andersson 2022-10-21 / 00:57

  https://samtiden.nu/2022/10/elsa-widding-krossar-bubbla-i-riksdagen/

  Jag tänker att många som röstade på SD röstade på partiet på grund av att Elsa Widding var med på riksdagslistan. Jag är rädd för att det här inte kommer att sluta väl.

  De valda ombuden i riksdagen ska inte företräda sig själva – de ska företräda sina väljare.

  Principalatsstriden: http://runeberg.org/nfcb/0153.html

  Tänk att vi inte har kommit längre sedan 1700-talet. Vi hade problem med ryssen även på den tiden.

  Gilla

  • tompas11 2022-10-21 / 09:41

   Nej det kommer inte att sluta väl. Elsa har ju inte ens SD på sin sida vad det gäller den hysteriska klimatpolitiken. SD jamsar ju med de övriga okunniga pajaspartierna i denna fråga. Elsa däremot sätter ned foten men det kommer endast resultera i att hon själv får foten om hon håller fast vid sin ståndpunkt. Så de som röstat på SD och kryssat Elsa kommer att bli grymt besvikna.

   Gilla

   • Lotta 2022-10-21 / 09:55

    Detta tror jag tyvärr också. Samma med Jessica Stegrud. Hon överträffar också dina meningsmotståndare med råge.

    Gilla

   • messkalle 2022-10-21 / 12:21

    @tompass & @Lotta, instämmer inte
    – Både Elsa och Jessica som är mogna kloka kvinnor går först till chefen och frågar; Ska jag säga så här?
    Visst de är ovana i kammaren men vänta ni, du lilla hop (v, s & mp) när de två med fakta och retorik visar att SD-kvinnor kan. Poängen är att de kommer att få fler kvinnor, unga som äldre, att rösta SD. Partiet.sågar inte av den gren som kommer att växa fortast
    – Elsa citat ugf: ”Jag hoppas att vi (SD) kommer att bli det nya miljöpartiet i Sverige. (😄😉
    Btw. Riks Fallenkvist fick inte sparken ut, utan ålacerades på SD kansli.

    Gillad av 1 person

   • Thoralf A 2022-10-21 / 13:02

    70 ledamöter kan inte kan gå till chefen och fråga vad de får säga. Det handlar om eget ansvar.

    Gillad av 1 person

   • Andersson 2022-10-21 / 13:22

    EXPRESSEN (PREMIUM) Publicerad 20 okt 2022 kl 16.12

    ——————-
    Kritiserade SD-politikern Elsa Widding hyllas internt
    Sverigedemokraternas ledamot Elsa Widding höll under riksdagens första allmänna debatt ett anförande där hon hävdade att klimatkrisen saknar vetenskapligt stöd.
    Elsa Widdings uttalande om klimatkrisen i riksdagen på onsdagen har kritiserats hårt av miljöexperter.
    I Sverigedemokraterna låter det annorlunda – och i partiets egen nättidning Samtiden hyllas politikern.
    Martin Kinnunen, SD:s talesperson och ledamot i riksdagens miljö- och jordbruksutskott försvarar Widdings ordval.
    – Jag tror att det egentligen är en diskussion där hon är intresserad av att undersöka effekter av olika saker, säger Martin Kinnunen, SD:s talesperson och ledamot i riksdagens miljö- och jordbruksutskott.
    ——————-

    Surt sa Kinnunen …

    Gillad av 1 person

   • Ölandsbonde 2022-10-21 / 13:22

    Nu är du onödigt pessimistisk. När det gäller Stenrud så var det mycket skitsnack om att hon ”kvoterades” in i EU p g a diverse saker. Hon har visat både kunskap och kompetens. Att SD ligger lågt inför det påhittade klimathotet gör de för att inte sticka ut och skrämma alla gatulimmare och deras mostrar. Jämför med EU och NATO. Med Widdings inträde kan vi förvänta oss en saklig diskussion om klimatet. Fakta är att att de som kan något anser hela skiten vara nys.
    Mest förfärligt är att man skrämmer barn. När beskylls Putin för klimatet? Mannen sprängde Nordstream och stal 150 fartkameror. Varför inte bara skylla på honom?

    Gillad av 1 person

   • tompas11 2022-10-21 / 13:32

    Visst handlar det om eget ansvar men också att man har partiledningen i ryggen. Även att partiet står för den politik som den enskilda riksdagsledamoten anför.

    Gilla

   • tompas11 2022-10-21 / 14:24

    ”– Jag tror att det egentligen är en diskussion där hon är intresserad av att undersöka effekter av olika saker, säger Martin Kinnunen…”

    Undersöka effekter av olika saker. Vad snackar denne Kinnunen om?
    Här har vi alltså ännu en som lurats upp på läktaren av klimatmaffian och som inte själv har förstått det.

    Gillad av 1 person

   • messkalle 2022-10-22 / 00:06

    Replik @Thoralf; ”70 ledamöter kan inte kan gå till chefen …”
    Förvisso är det så, men jag antar att 70 minus 2 har gått den långa vägen genom distriktval och blivit kvalificerade. De två resterande har blivit accepterade pga deras utbildning, erfarenhet och kompetens. Jessica var, om jag har rätt, tidigare Medborgerlig Samling.

    Ett parallellfall som inte gick vägen var Rebecca Ovell som hoppades på att få en riksdagsplats, men valdistriktet petade ned henne. Det tycker jag var synd för hon hade blivit i kvinna som gjort skillnad.

    Gilla

Kommentarer är stängda.