FÖRBJUDEN ÅSIKTSYTTRING

Sedan jag tipsade SD om den kommande sagostunden vid Kalmar stadsbibliotek med Drag Queens har det stormat både lokalt men även nationellt.

Nu har uppenbarligen även den nationella riksbögen Jonas Gardell kritiserat SD Kalmar för att man vill stoppa denna sagostund skriver Barometern i en artikel. Det gjorde tydligen Jonas Gardell i en krönika i Expressen den 16 november. För mig är det obegripligt att någon betalar för att lyssna på Jonas Gardell! Jag skulle inte ens lyssna på honom om jag blev bjuden och fick betalt för det. Han är en icke existerande och motbjudande person för mig.

I fredags publicerade Barometern i debattartikel skriven av en Anna Troberg, fackordförande för DIK, som organiserar kulturarbetare och bland annat bibliotekarier.

”Slutligen, vill jag höja ett varningens finger. I USA har retorik som din inspirerat till attacker mot sagostunder med drag queens. Man har stormat in och utsatt barn för direkt fara. I Sverige har personal på flera bibliotek utsatts för hat och hot, även dödshot, bland annat på grund av den ogrundade kritik du framfört i media. Det bär du ett moraliskt ansvar för.”

Man får alltså inte kritisera dessa dragqueens som läser sagor för småbarn. För då är man moraliskt ansvarig för allt som kan inträffa i framtiden. Skall vi införa samma princip för alla andra åsiktsyttringar. Men det är ju så som vänstern alltid jobbat!

Jag undrar hur stor andel av småbarnsföräldrarna som i själva verket skulle kunna tänka sig att med sina barn på det här jippot. Jag tror att det är en väldigt liten andel. Den stora majoriteten har sannolikt bättre värderingar om vad som är bra för sina barn och vad som inte är bra.

Det skulle vara intressant om några personer demonstrerar vid stadsbiblioteket den 26 november, gärna tillsammans med sina små barn i samband med Drag Queen story hour i Kalmar.

31 reaktioner på ”FÖRBJUDEN ÅSIKTSYTTRING

 1. Kalle 2022-11-21 / 12:13

  ## Anderssons hårda ord om Pehrsons SD-uttalande##

  ## S partiledare Magdalena Andersson vill se ett ”klargörande” efter L-ledaren Johan Pehrsons uttalanden om SD.

  – En stilla påminnelse är att Johan Pehrson valt själv att samarbeta med SD och det finns alternativ. Min dörr står öppen, säger Magdalena Andersson.

  Det var i ett reportage i Expressen som L-ledaren refererade till partiet som ”extrempopulistiskt” och en ”brun sörja”. ##

  Under mötet sa L-ledaren också att han ska göra sitt bästa för att hantera Tidöavtalet – och delen om migration.

  ## – Alla volymmål är borta, alla återvandringsmål är borta och en massa andra sjuka saker. Nu är det tillbaka på samma regelverk som gällde i Sverige under Stefan Löfven och Åsa Romson.##

  ## ”Liberalerna har lämnat en förklaring och bett om ursäkt på flera olika nivåer i partiet”, skrev han i en kommentar till Expressen och fortsatte:

  ”Men vi förväntar oss att de höjer nivån i fortsättningen och att de agerar i enlighet med det vi kommit överens om i Tidöavtalet.” ##

  https://www.expressen.se/nyheter/anderssons-harda-ord-om-pehrsons-sd-uttalande/

  Visst har L bett om ursäkt men innebörden av Johan Perssons (L) meddelande/uttalande kvarstår i allmänhetens sinne!!!

  Kom ihåg att L är gamla Folkpartiet som hade Bengt Westerberg som partiledare. Ni vet han Westerberg som inte kunde sitta i samma soffa som Ny Demokrati.

  Litar inte ett dugg på Liberalerna!!!

  Verkar som att frågan är när kommer L kliva av samarbetet???

  ## – Alla volymmål är borta, alla återvandringsmål är borta och en massa andra sjuka saker. Nu är det tillbaka på samma regelverk som gällde i Sverige under Stefan Löfven och Åsa Romson.## skrev Expressen i sin artikel.

  Har L den inställningen så vet jag inte varför de är med på Tidöavtalet.
  Det bådar inte gott!!!

  Liberalerna har sänkt SD:s intentioner!!!

  Gillad av 1 person

  • O` Hyra 2022-11-21 / 16:50

   Ja ni förstår ju själva vad som pågår i huvudet på Johan Pehrson. Verkar inte riktigt friskt. Jag avskyr sådana här figurer som haft en svår ungdom, troligen ett mobboffer och som sedan, i vuxen ålder ska ge igen.

   Gillad av 1 person

 2. Andersson 2022-11-20 / 21:03

  Johan Persson och Johan Pehrson – är de släkt?

  Gilla

  • janne 2022-11-21 / 08:01

   Troligtvis inte men lika korkade båda två.

   Gilla

 3. Tony 2022-11-20 / 20:34

  Pervositeter verkar vara okej, det tycker ju till och med Annie Lööf eftersom
  hon inte uttalar sig om snaskigheter som förekommit i sitt eget parti på området. Att tycka att vi tagit emot för många invandrare, det räknas som
  klandervärt, men att dra in Barn i pervositeter är tydligen fint enligt C,
  Förvånas inte över att partiet sjunker likt en sten?

  Gillad av 1 person

 4. Kalle 2022-11-20 / 16:40

  ## Hannes Wideteg från Lund löste SJ:s biljettkaos på en halvtimme: ”Vanlig fix” ##

  ## – Det är rätt vanligt att något sådant här händer, men jämfört med internationella hemsidor är det inte exceptionell trafik, säger Hannes Wideteg.

  Löste problemet
  Han gick till sitt hotellrum, identifierade problemet och påbörjade ett försök att hitta en lösning. På en halvtimme var han klar och kunde boka sina egna biljetter, något bland annat Breakit rapporterat om tidigare. ##

  ## Någon respons från SJ har han dock inte fått.

  – Jag har taggat dem på Twitter och de har mina kontaktuppgifter. Det har dock varit några underleverantörer som hört av sig.##

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/lundabon-hannes-loste-sj-s-biljettkaos-pa-en-halvtimme-vanlig-fix

  Den senaste tidens problem på SJ beror tydligen till stor del på klantiga programmerare!!!

  Gilla

 5. Nils Dacke 2022-11-20 / 15:48

  Jag är ingen direkt supporter av Håkan Juholt men i en intervju i radion eller om det var sommarprogrammet så talade han om ”klägget” i Stockholm. Med det menade han mediafolk, kultureliten, kändisar och diverse politiker och politruker som springer på samma tillställningar, dricker rosévin och hippt kaffe samt kletar ihop sig med likande åsikter. Gardell tillhör definitivt denna skara av klägget i Stockholms city som bara vill visa sig duktig och tjäna några extra kronor på en ny bok eller nytt uppträdande.

  Gillad av 4 personer

 6. Kalle 2022-11-20 / 12:16

  BIRGITTA SPARF: Det Goda Samhället. skriver:

  ## Gör din plikt, kräv din rätt? ##

  ## Riksnormen är beräknad att motsvara vad en vuxen individ har i inkomst som låginkomsttagare. Aisha är alltså garanterad en inkomst i form av bidrag på samma nivå som en arbetande låginkomsttagare har i form av lön. Trots att Aisha aldrig har arbetat i Sverige och i majoriteten av liknande fall heller aldrig kommer att göra det. Mer än i olika skattefinansierade och tidsbegränsade arbetsmarknadsåtgärder, som instegsjobb, nystartsjobb och praktikjobb.##

  ##Jag har gjort mängder av utredningar som klart och tydligt visar att Aisha och hennes man har genomfört en skenskilsmässa för att erhålla maximala bidrag. Trots detta beviljar Försäkringskassan en ny period föräldrapenning med efterföljande nytt barnbidrag och underhållsstöd.

  Vilket får till följd att Aisha, än en gång, avbryter sina SFI-studier. Trots att hon efter fem år i Sverige har gjort vissa språkliga framsteg och numera kan framföra:

  – Jag micke trött! Må dåligt! Jag inte kan sova! Micke trött! ##

  ## Vi har kommit väldigt lång bort från de socialdemokratiska slagorden ”Gör din plikt, kräv din rätt!”. Kvar blev bara ”Kräv din rätt!”.##

  https://detgodasamhallet.com/2022/11/20/birgitta-sparf-gor-din-plikt-krav-din-ratt/#more-64420

  Svensken gör sin plikt!!!

  Invandraren kräver sin rätt!!!

  Gillad av 3 personer

  • MickeP 2022-11-20 / 17:07

   Va! Jag är inte trött.
   🙂

   Micke P

   Gilla

 7. Kenneth Nilsson 2022-11-20 / 11:04

  Biblioteken har blivit någon sorts censorer i mitt bibliotek i Hässleholm kommer när jag söker på Katarina Janouch upp endast en bok Babyrace trots hon gjort många fler, dock på senare tid inte politiskt korekta.

  Gilla

  • Kampuschnisse 2022-11-24 / 21:18

   Felaktiga anklagelser. Stava rätt när du söker = Katerina så får du upp typ alla hennes böcker

   Gilla

 8. Lotta 2022-11-20 / 10:44

  Varför beskrivs alltid kritik som ”hot och hat”? Stämmer det att det alltid förekommer hot när människor uttrycker kritik mot något? Man har faktiskt rätt att hata vad och vem man vill. Hot är olagligt och stämde det att det förekom så mycket hot jämt och ständigt borde rättegångssalarna ständigt vara fulla. Troligtvis är förekomsten av hot i dessa sammanhang lika stor som den påstådda rasismen i landet dvs närmast obefintlig skulle jag tro. När det gäller Gardell visade han verkligen sitt rätta jag i Stjärnorna på slottet.

  Gillad av 2 personer

  • Andersson 2022-11-24 / 19:41

   Lotta. Olaga hot är olagligt. Hot som inte olagligt är lagligt. Allt hot är inte lagligt. Det är till exempel lagligt att hota barnen med att dra in julklapparna om de inte är snälla hela året.

   Gilla

 9. Hans 2022-11-20 / 10:12

  Mycket osunt kommer ju numera från USA.
  Man undrar även hur det står till med kulturfolk och biblioteksfolk.

  Hans

  Gillad av 1 person

 10. Ölandsbonde 2022-11-20 / 09:40

  Apropå mångfald. Har de Biggles och Femböcker på Kamars bibliotek?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-11-20 / 09:49

   Jag har nog 30-40 Bigglesböcker i en kartong i förrådet.

   Gillad av 1 person

   • MickeP 2022-11-20 / 17:09

    Wow. Vad tycker du om Biggles i Tibet?

    En av de bästa enligt min mening.

    Micke P

    Gilla

   • Thoralf A 2022-11-20 / 22:46

    Jag har bara svaga minnen av böckerna men jag tyckte att de var spännande.

    Gilla

  • Andersson 2022-11-20 / 21:43

   Jag var vikarierande bibliotekarie runt 1960. Jag vikarierade för min far som var fritidsbibliotekarie. Han jobbade skift så var fjärde onsdag fick jag rycka in. Jag var med och valde ut böcker. Femböckerna och andra böcker av Enid Blyton fanns med i lådorna. Några Bigglesböcker kan jag inte minnas. Jag tror inte det var någon efterfrågan. Jag började själv tidigt med böckerna i vuxenhyllan. Det var en förmån man hade som som bibliotekariens son.

   En äldre kusin till mej sa här för inte så länge sedan: Tänk när biblioteket kom och jag fick veta att man kunde få låna böcker och att det inte kostade någonting. Det var en helt ny värld som öppnades.

   Att vara fritidsbibliotekarie var ett oavlönad nöje. Jag själv kunde tjäna några kronor. Jag hade nämligen som uppgift att samla in alla bortglömda böcker. Jag var mycket nitisk. Eftersom det var jag som la beslag på böterna. Insamlingen skedde i början på sommarlovet. Boklådorna skulle fyllas på och bytas ut mot nya inför hösten.

   En annan sak. Biblioteket var lite av en samlingsplats för ungdomarna i trakten. Ibland blev det lite stökigt utanför så min far fick gå ut och säga till. När jag var själv var det aldrig något bus.

   Gilla

   • Thoralf A 2022-11-20 / 22:53

    I många mindre orter blev biblioteket lite av en samlingsplats, några fritidsgårdar fanns inte på de mindre orterna, Ändå fanns det inga kriminella och brottsliga ungdomar, förutom lite småbus och mopedkörning. En kinapuff i någon postlåda eller att man pallade frukt i någon trädgård och blev jagade. Det var kvällens höjdpunkt och snackis 😉

    Gillad av 3 personer

 11. Ludvig 2022-11-20 / 08:11

  Hur dom är funtade som betalar för att lyssna på en sådan undrar man.

  Gillad av 2 personer

 12. stigrydmark 2022-11-19 / 23:38

  Även biblioteket i Malmö har haft denna tillställning och fått mycket hat och hot, som polisanmälts. Jag mejlade bibblioteket och uttryckte min förståelse för de negativa reaktinerna. Jag fick ett svarsmejl från bibliotekschefen som berättade om syftet. Konceptet kommer från USA och det ger en positiv, glamorös (lätt sexuellt) och normkreativ upplevelse.
  Jag skrev att jag och många med mig är normkritiska. Idén kommer naturligtvis inte från några barn, utan från transpersoner som vill skapa sig en ny plattform för att få agera. De ger sig erotiska namn och överagerar i smink och klädsel som luktar vulgärt och sexuellt. Detta är inget barnen efterfrågar. Inte heller att sensuella Emma möter oss i apoteket eller i Ica-kassan. Jag skrev också att vi knappast har ngn tranperson på Volvos fabrihsgolv.
  De som medverkar till en plattform för det här konceptet, får räkna med hårt motstånd från vanliga sunda människor.

  Gillad av 5 personer

 13. Goliat 2022-11-19 / 23:08

  Intressant att se hur många verksamheter Kalmar kommun HBTQ-certifierat. Kollar man alla andra kommuner i länet, så är det 0 träffar, liksom Växjö. Vad kostar spektaklet? Det är väl inte gratis att stoltsera med den regnbågsfärgade utmärkelsen.

  Gillad av 3 personer

 14. Bjursnästomte 2022-11-19 / 19:57

  Stämmer det att Kalmar stadsbibliotek är HBTQ-certifierat? Helt sjukt…

  Gilla

  • Thoralf A 2022-11-19 / 20:00

   Då förutsätter jag att alla i personalen är HBTQ-certifierade!

   Gilla

 15. Grålle 2022-11-19 / 18:58

  Delar din uppfattning om Gardell, en synnerligen avskyvärd och obehaglig person.
  Vad detta klientel sysslar med i sängkammaren får dom själva ta ansvar för, men varför i he-e
  skall de stackars barnen involveras i deras sjuka böjelser?
  Kan inte barn få vara barn och hållas utanför deras onaturliga vuxenvärld!

  Gillad av 8 personer

 16. ivarandersson 2022-11-19 / 18:36

  Enligt Jonas Gardell och fackordförande för DIK ska indoktrineringen av försvarslösa barn börja tidigt. Hur är det med barnkonventionen?

  Gillad av 4 personer

  • O` Hyra 2022-11-19 / 18:51

   Barn-rövare.

   Gilla

Kommentarer är stängda.