ÖLAND STIGER FORTFARANDE UPP UR ÖSTERSJÖN

Det händer ibland att media skriver sanningen om havsnivåhöjningarna i Östersjön. Idag hände det ännu en gång. Givetvis var det inte meningen, utan syftet var något helt annat.

Det jag noterar i texten är ”för 50 år sedan låg sandremsan under havsytan”. Jag letade upp ett äldre flygfoto på nätet men på grund av upphovsrätten kan jag inte publicera det men se fotot på följande länk.

Flygfotot är sannolikt från 30-talet eller kanske 40-talet. Men det går inte se något av sandreveln som kallas sandviksreveln och som idag är ca 4 km lång, på östra sidan.

Nedan mitt foto taget från toppen av Långe Jan i augusti 2016.

Jag vet inte hur stor landhöjningen är vid Ölands södra udde men jag kan konstatera att den är betydligt mer än någon havsnivåhöjning.

Men de som tror på klimatalarmisterna Johan Rockström, Pär Holmgren (MP) och SVT:s Erika Bjerström med flera skall passa på att besöka sandreveln under denna vinter för en vandring. Om några år kommer den vara borta enligt dessa experter.

PS

Jag har själv aldrig vandrat på sandreveln och skall nu som pensionär passa på om det blir fint vinterväder någon dag. Då kan jag utlova lite bilder på bloggen.

Jag passar på att bjuda på några fler bilder från Långe Jan tagna vid samma tillfälle. Man får lite känsla av afrikansk savann.

Annons

7 reaktioner på ”ÖLAND STIGER FORTFARANDE UPP UR ÖSTERSJÖN

 1. Henrik 2022-11-30 / 19:07

  Den hamnen man ser till vänster på det gamla flygfotot är idag helt borta, ligger långt uppe på land.
  Passa på och dokumentera det också om du åker dit Thoralf.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-11-30 / 21:57

   Det var en intressant upplysning som jag kommer följa upp under vintern.

   Gilla

 2. Bruno Tjärvar, Målen Loftahammar 2022-11-30 / 11:04

  Bruno Tjärvar
  Var under tidiga 50-talet i Svibo äng, där vi hade den sydligaste ängen gränsande till Ottenbys schäferiäng. Någon gång badade vi utanför och sprang
  i det knähöga vattnet och jagade buttror (piggvar) stora och små med diametern 25 respektive 7 cm som gled fram på botten. Då fanns inget rev
  utanför ängen (som jag berättar i min bok ; Allting har en ände men Kalmar
  län har två).

  Gilla

 3. ivarandersson 2022-11-30 / 09:06

  Verkligheten är elak mot de klimathotstroende.

  Gilla

 4. Goliat 2022-11-29 / 23:50

  Usch, vilket snusk! Mister York och Falafel-vagnen vid Giraffen, bland annat. Hoppas de förlorar många kunder!

  Källa: Barometern

  ”Ett flertal foodtrucks i Kalmar hade bakterienivåer på 50 gånger högre än vad som är tillåtet i sitt vatten. Det visar kommunens livsmedelskontroll. Dessutom hade två matvagnar otjänligt vatten vid tredje återbesöket från kommunen.”

  https://www.barometern.se/kalmar/foodtrucks-i-kalmar-hade-otjanligt-vatten-valdigt-allvarligt-e894093b/

  Gilla

  • MT 2022-11-30 / 12:33

   Kanske skulle läsa hela artikeln och syftet med kontrollerna, och det viktigaste av allt, ALLT åtgärdades direkt av berörda enligt konstens alla regler, vissa fick göra i två steg då första åtgärden inte funkade tillfredställande men ALLA tog ansvar.

   Gilla

 5. Eva Dillner 2022-11-29 / 19:23

  Sandreveln är en fantastisk vandring. Bäst när vinden ligger runt 3-4 m/s och solen skiner.

  Gilla

Kommentarer är stängda.