SÅ OTROLIGT DUMT

Kalmar kommun tror sig kunna påverka klimatet i Kalmar och på jordklotet. Det är så otroligt dumt och det är i mina ögon rena fanatismen.

Kommunstyrelsen i Kalmar har beslutat att signera ”Klimatkontrakt 2030”.

Undrar om Johan Persson är ute efter ännu ett pris att stoltsera med som kommunstyrelsens ordförande? Det ger säkert lite rubriker i media.

Beslut om att signera detta Klimatkontrakt 2030 togs i kommunstyrelsen den 6 december men kommer inte gå vidare till kommunfullmäktige. Jag anser att beslutsnivån borde vara kommunfullmäktige. Dessutom har beslutet inte vunnit laga kraft men ändå har Johan Persson redan signerat detta kontrakt.

Så gör bara de maktfullkomliga Socialdemokraterna!

”Vi vill visa hur en växande kommun – med alla dess utmaningar och möjligheter – kan accelerera klimatomställningen lokalt, men även bidra regionalt, nationellt och internationellt. Det finns en stark politisk vilja i Kalmar kommun att växa hållbart. Det speglas inte minst i de konkreta satsningar som görs i nära samverkan med externa aktörer och de många viktiga nationella och internationella nätverk vi ingår i. Det är i kraften av många som vi kan vända trender och åstadkomma en klimatneutral och klimatpositiv framtid, så det är med framtidstro och tillförsikt vi signerar Klimatkontrakt 2030, säger Johan Persson.”

Återigen en rad floskler och symbolpolitik!

Jag undrar vilka konkreta satsningar som Johan Persson syftar på och vad dessa konkreta satsningar kostar skattebetalarna i Kalmar kommun. Men för tjänstemännen på kommunen innebär det säkert en hel del meningslösa resor för möten, både nationellt och internationellt, inom dessa nätverk.

Vad hade då oppositionen i Kalmar att säga om detta Klimatkontrakt 2030?

Det kan sammanfattas med att förnybar energi skall ersättas med fossilfri energi för att även kärnkraft skall kunna ingå i klimatkontraktet. Något som inte fick bifall av majoriteten (S, V och C).

Ni vet de rödgröna partier som stått bakom avvecklingen av fyra kärnkraftsreaktorer som nu gör att vi kommer från elpriser i december på 4-6 kronor per kWh. Jag tar mig för pannan och undrar när dessa partier skall nyktra till? Hur höga elpriser måste vi få innan de accepterar att skrivningen ändras till fossilfri energi istället för förnyelsebar energi.

Det tragiska är att dessa rödgröna politiker och tjänstepersoner på avdelningen för Hållbarhet och klimat inom Kalmar kommun är så verklighetsfrånvända och tror på rena sagoberättelser från t.ex. IPCC.

Titta på mitt klipp om havsnivåer i Kalmar.

Annons

22 reaktioner på ”SÅ OTROLIGT DUMT

  • Lotta 2022-12-10 / 09:35

   Verkligen. Hoppas de flesta hörsammar budskapet. Hej då.

   Gilla

 1. onkelbjrn 2022-12-10 / 02:02

  Det finns gott om nyttiga idioter. Själva är de nog inte medvetna om att det det, utan det är i mångt och mycket deras ointresse och okunskap som gör dem till detta. Människan är ett flockdjur och många beter sig också så.
  Jag har tidigare betraktat dem som varnat föt New World Order mfl organisationer som har en globalistisk agenda för att komma med konspiratoriska ideer. Men, har de rätt eller fel? Jag är inte så säker längre att de har fel.
  Klimatdebatterna och klimatrörelserna som mer eller mindre trollbinder våra politiker har gjort det politiskt fel att ifrågasätta det klimatalarmisterna för fram.
  Men är det kanske bara ett sätt för globaliststrävarna att få folk att fokusera på klimatet medan de själva fortsätter sin väg mot en globalistisk överstatlig maktsfär?
  Jag vet inte. Det kanske är som så att våra politiker försöker lura oss. Tyvärr så ser vi att det finns sådana tendenser. Eller är det bara ren okunskap från politikernas sida och att de därför själva tror på det som de säger.

  Gilla

 2. ivarandersson 2022-12-09 / 18:21

  ”Jag undrar vilka konkreta satsningar som Johan Persson syftar på och vad dessa konkreta satsningar kostar skattebetalarna i Kalmar kommun.”
  Hur påverkas vädret? Klimatet är en beskrivning av vädret under minst 30 år. Ska du påverka klimatet måste du påverka vädret. Vädret kan mätas men klimatet kan bara beräknas.

  Gilla

 3. turrim 2022-12-09 / 17:22

  Ytterligare ett innovativt sätt att lura kommunernas skattebetalare på pengar. Tidigare såg man på skylt vid stadsinfarter att ”Vi är en …” Jag har glömt resten, men kunde läsa hos Rebecca att det var ruffel och båg. Det var något med inköp av varor från u-länder. Dyrt för kommunerna, lönsamt för projektledarna och lika fortsatt illa för de stackarna som blev exploaterade.

  Det är givetvis många i toppen även för Viable Cities som kan leva gott på sitt hugskott genom att inkludera ordet klimatvänligt.

  Hoppas någon med förmågan kan gräva. Vad är det egentligen? Vad vill de styra? Vilka sitter i den osynliga toppen? Vad har de betalt? Vad innebär det i resor och konferenser? Vad kostar det för en kommun att vara medlem; inklusive löner, resor, information och påhitt?

  Att få en på alla sätt trivsam miljö i den egna kommunen sköter man bäst på hemmaplan utan inblandning från överstatliga organ men genom att välja kloka och sparsamma politiker utan ego till kommunledningen. Det är tillåtet att få ha olika uppfattningar i olika kommuner.

  Gillad av 2 personer

 4. Högt hårfäste 2022-12-09 / 16:13

  @Thoralf

  Vet du om Kultur och Fritidsförvaltningen kan fatta beslut om extra stöd som till IFK Kalmar, utan att det är specifikt avsatt i budget? Detta måste väl finnas bestämmelser om att så får göras?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-09 / 16:57

   Det är kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige som skjuter till extra medel utöver budgeten. Eller mer konkret så är det Johan Persson som beslutat att minska kommunens ekonomiska resultat med ett antal miljoner kronor för att stödja flera föreningen, inklusive IFK Kalmar. Något han var tvungen att göra för att det inte skulle bli en rättvisedebatt mellan föreningar.

   Gilla

   • Högt hårfäste 2022-12-09 / 17:18

    Det var ju bara IFK Kalmar och FBC Kalmarsund som fick extra stöd. Det finns väl fler föreningar än så? Det borde väl anses som särbehandling eller favorisering om något och hur kan kommunstyrelsen ta sig denna rättighet?

    Gilla

   • Thoralf A 2022-12-09 / 19:00

    Det sattes även av en dryg miljon kronor till andra föreningar.

    Gilla

   • Högt hårfäste 2022-12-09 / 19:36

    Bara damidrott vad jag kan se. Kalmar FF har tidigare fått stöd, utan att andra föreningar fått samma hjälp. Jag kan minnas fel.

    Gilla

 5. Huvaligen 2022-12-09 / 15:34

  Klippt o skuret från petterssonsblogg idag:
  ”Om brännvin redovisades som el skulle det stå 30 kronor för 75 cl Absolut vodka på systembolaget, 214 kronor utgörs av skatter och avgifter.”
  Och längre ner
  ”Din arbetsgivare betalar 35 000 kronor för ditt arbete, du får ut 17 500 kronor som du handlar för och betalar punktskatter och moms på de flesta varor och tjänster.”

  Upp till kamp emot kvalen… (Detta har jag emellertid snappat upp på annan plats)

  Gillad av 2 personer

 6. Kalle Kula 2022-12-09 / 15:19

  Kalmar kommun måste vara Sveriges mest korrupta och inkompetenta.

  Gillad av 2 personer

 7. Cosmik Debris 2022-12-09 / 15:02

  Expressen: ” Det finns ytterligare en – hittills okänd – anmälan mot polischefen Mats Löfving. Den gäller misshandel och det utpekade offret är, precis som i tidigare anmälan, Noa-chefen Linda Staaf.”

  Helt sanslöst! Att banka på ett fruntimmer vågar tydligen pajasen och ”tuffingen” Löfving. Att baka skiten ur kaosmuslimer som våldtar, säljer knark, spränger bomber och ställer till med skottlossningar vågar inte den oduglige och patetiske skithögen.

  Fängsla hela polisledningen. NU!

  Gillad av 4 personer

 8. tompas11 2022-12-09 / 13:50

  Här kan ni läsa om dessa Klimatneutrala städer 2030. Sällan eller aldrig har jag läst så mycket flum och som kommer alldeles säkert att kosta enorma summor. Och allt detta för ingenting. Klimatneutrala städer kommer inte att påverka klimatet ett dyft, allt är bara snömos.

  https://www.viablecities.se/klimatneutrala-stader-2030

  Gillad av 1 person

 9. Cosmik Debris 2022-12-09 / 13:14

  ” – Det är väldigt många svenskar som har sparat el av rena kostnadsskäl. Nu vill vi be svenska folket att spara el också för att minska risken för bortkopplingar, säger statsminister Ulf Kristersson.”

  Regeringen manar till minskad elanvändning: ”Läget relativt akut”
  https://nyheteridag.se/regeringen-manar-till-minskad-elanvandning-varnar-for-bortkoppling/

  Jag tolkar det som att svenskarna hittills har t.ex. sänkt inomhustemperaturen till 19 grader av ”kostnadsskäl”. Nu vill tydligen den lille dvärgväxte och servile globalisten att svenskarna ska sänka inomhustemperaturen ytterligare några grader – för att minska risken för bortkopplingar.

  Jag kräver att alla miljöpartister och sossefascister omgående kopplas bort från elnätet. Låt sadisterna frysa ihjäl. Mig kvittar det lika.

  Gillad av 5 personer

  • Thoralf A 2022-12-09 / 13:48

   Jag vill lägga till alla vänsterpartister och centerpartister också. De skall också frysa ordentligt!

   Gillad av 4 personer

   • Cosmik Debris 2022-12-09 / 15:02

    Självklart 🙂

    Gilla

 10. onkelbjrn 2022-12-09 / 11:16

  Tyvärr finns det alldeles för många nyttiga idioter i detta land. Oss, vi som är skeptiska, fördummar de gärna och kallar för bla foliehattar. Men bättre med en foliehatt än ögonbindel.
  Hur var det nu på 30-talet. Var det inte väldigt varmt under många år. I skåne lär bönderna ha börjat med sådden redan i februari.
  Och ska vi gå längre tillbaka så kan man ju undra om nordpolens subtropiska klimat berodde på mänsklighetens fosilanvändning. För 55 miljoner år sedan?!

  https://www.forskning.se/2004/09/06/subtropiska-arktis/

  Gillad av 1 person

 11. Benny 2022-12-09 / 10:55

  Det är värre än så Thoralf! Regimen i Stockholm tror att Sverige kan påverka klimatet på jorden och därför ska vi ruinera oss själva. För att få perspektiv på det hela så släpper Kina på ca 2 dygn ut mer än Sverige på ett helt år. Sedan har vi ju oceanerna, vulkanerna och andra naturliga källor som släpper ut ca 96% av all CO2 medan människan står för ca 4%. För den som kan räkna inser ju att Sveriges bidrag är totalt betydelselöst och bara ett utslag av plakatpolitik. Att dessutom CO2 har en minimal påverkan på klimatet gör ju hela klimatcirkusen rent löjeväckande. Otroligt dumt är det…

  Gillad av 8 personer

 12. Christer 2022-12-09 / 10:51

  I takt med att allt fler brister kommer i dagen blir sossepressen och sossarna allt mer desperata.
  Titta på de största tidningarnas förstasidor . Bara negativt och ofta skruvad gammal slit om den nya regeringen .
  Stora rubriker för att dölja hur jävla dåligt Sverige utvecklats under de senaste 30 , 40 åren .
  Polisväsendet , försvaret , SJ , Energisystemen , Välfärden , vägarna , pensionerna, sossarnas ständiga kelande med Ryssland .ALLT PRECIS ALLT HAR GÅTT BAKÅT .
  Så Johan P. skriver på vad som helst som han tror kan ge lite positiv feedback .
  Han har inte förstått att sossarna är genomskådade .
  Alla fina siffror i olika mätningar , ska man ta med en nypa salt .
  De är som BRÅ rapporten om rasismen mot afrosvenskar. Den är skriven för att det är dags att äska bidrag för kommande år och inte för oss vanliga Svenskar .
  Alla sådana rapporter om hur rasistiska och ogina Svenskar är skall alltid källkontrolleras.
  Huvudparten är båg .
  Men vi är på rätt väg trots olyckskorparnas krävande.

  Gillad av 5 personer

 13. tompas11 2022-12-09 / 10:11

  Det finns ingen anledning till att enbart satsa på fossilfri energi. Faktum är att utan den fossila energin så hade mänskligheten levt ett avsevärt sämre liv och utvecklingen hade stannat av.

  Gillad av 5 personer

Kommentarer är stängda.