PLANERAD ELKRIS!

Här sitter man nu med en extra tröja och långkalsonger vid min dator och väntar på att braskaminen skall få upp värmen inomhus till lite mer normala nivåer. Jag är väldigt glad för att ha min braskamin men jag trodde aldrig att jag skulle bli så beroende av den, även om tanken fanns att den skulle vara bra att ha vid strömavbrott på vintern.

Men inte trodde jag att den skulle få en sån betydelse när elen i ledningarna fungerar, med så bisarra elpriser!

Jag skattar mig också väldigt glad över att jag under de senaste decennierna gjort en rad energiåtgärder som braskamin, tilläggsisoleringen av vinden, spirorör till braskaminen, solfångare för varmvatten, värmepump, solpaneler och en extra mindre varmvattenberedare. Dessutom har jag ett eget programmerat styrsystem som sköter många av dessa enheter. Jag kallar det för energiåtgärder för att få ned min elförbrukning, de politiskt korrekta skulle säkert använda det falska uttrycket klimatåtgärder.

De politiker som har haft ansvaret för regeringspolitiken under 2014-2022, då fyra kärnkraftsreaktorer stängdes ned försöker nu med alla möjliga lögner och krumbukter skylla på den nya regeringen och inte minst Ebba Busch. Vilka idioter!

När jag läser vad ledande politiker från de rödgröna partierna skriver och hävdar så når faktiskt mina känslor till hatnivåer!

Varför inte istället erkänna att man gjorde fel och att det gick för fort?

I lördagens video tar Henrik Jönsson upp detta ämne. Ännu en gång en mycket lärorikt videoklipp från Henrik Jönsson.

En person som jag har ytterst svårt för är centerpartisten Rickard Nordin. Det blir inte bättre när man läser hans tweet. Har han överhuvudtaget kompetens att uttala sig om energipolitik?

Det är egentligen väldigt tråkigt att polariseringen gått så långt att jag och säkert många andra börjat nå hatnivåer mot vissa partier och politiker.

Annons

16 reaktioner på ”PLANERAD ELKRIS!

 1. Lennart Stenkvist 2022-12-11 / 08:53

  Å, hå, jaja! Glöm inte bort nötskalsväljarna som röstat på de rödgröna partierna. Det är ju dessa tokstollar som röstat fram el-krisen. För jävligt att de mer kloka medborgarna i samhället ska behöva lida för den rödgröna demonteringspolitiken.

  Gilla

 2. Ludvig 2022-12-11 / 08:18

  Hur vi ska överleva dessa horribla elpriser återstår att se, hade inte fullt fungerande kärnkraftverk lagts ner hade säkerligen läget varit helt annorlunda.

  Gilla

 3. Cosmik Debris 2022-12-11 / 01:45

  Aftonbladet: ” Elpriset oroar – desperata pensionärer ringer ner Villaägarna”
  https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/694xjW/elpriset-oroar-desperata-pensionarer-ringer-ner-villaagarna

  I slutet av artikeln har AB en faktaruta om vart man kan vända sig om man fått en skyhög elräkning och funderar på att begå självmord. Man tror fan inte det är sant. Självmord!?

  Det är där vi är nu på grund av de miljöhatande sadisterna i Miljöpartiet och de maktfullkomliga fascisterna i SAP.

  Gillad av 2 personer

 4. Cosmik Debris 2022-12-11 / 01:27

  Det är inte bara elkrisen som är planerad.

  SVT börjar nu kampanja för laboratorieframställd och otjänlig kemikalisk skitmat som kommer att göra människor sjuka. Det har jag förutspått och bara väntat på. Det är på uppdrag av World Economic Forum och följer strikt deras fascistiska Agenda 2030. Till sin hjälp tar vänsterextrema/fascistiska SVT den störste fåntratten, fullblodsidioten och värdegrundsführern som sett dagens ljus i Sverige. Gustav Johansson är ett stolpskott som spelar i en helt egen värdegrundsdivision. Man mår fysiskt illa av att höra den anemiske och skitviktige liklle sojapojken stå och bli höggradigt berusad av sin egen förträfflighet och oantastliga värdegrund. Fy fan vilken vidrig och obehaglig människa!

  Statstelevisionen i reklamkampanj för växtbaserat alternativ till kött
  https://samnytt.se/statstelevisionen-i-reklamkampanj-for-vaxtbaserat-alternativ-till-kott/

  Vi måste prata om vita privilegier. (Gustav Johansson )

  Gillad av 1 person

 5. Anders gs 2022-12-10 / 17:49

  Thoralf, vad anser du om kriget i Ukraina? Snart måste väl Ukraina börja fredsförhandla?

  Gilla

  • Hm 2022-12-11 / 01:01

   Vilken bra ide. Om alla nationer som blir anfallna genast fredsförhandlar så slipper vi ju alla krig!

   Gilla

  • Huvaligen 2022-12-11 / 07:43

   Nja, alltså! Dom har ingen planerad elkris där, vad jag vet.

   Gilla

  • Gunnar Karlsson 2022-12-11 / 07:52

   Anders GS,

   Jag förstår inte hur du tänker !! Varför skulle Ukraina vilja sätta sig vid förhandlingsbordet innan de befriat Krim ??

   //Gunnar

   Gilla

 6. janne 2022-12-10 / 16:52

  Och så ska vi höra den förra statsministern så och yla som en stucken gris att det är den nya regeringens fel,
  hon måste lida av svår ångest efter vad hon varit med om att ställa till för att få behålla makten,äckligt är bara
  förnamnet.

  Gillad av 4 personer

 7. ivarandersson 2022-12-10 / 16:27

  Jag tror inte att den rödgröna regeringen inte förstod vad miljöpolitiken skulle få för konsekvenser utan följde bara FN/IPCCs och EUs klimatpolitik utan att förstå att den byggde på kvicksand.

  Gillad av 2 personer

  • turrim 2022-12-10 / 20:07

   Det var enklast att hålla med så fick man tyst på MP, C och V. Man trodde inte att konsekvenserna skulle komma redan innan deras pensionsavgång och slå landet rätt i solar plexus. Nu sitter man kvar i situation att försöka undanröja bevisen och rentvätta sig själva.

   Gillad av 1 person

 8. messkalle 2022-12-10 / 14:46

  Thoralf hade rätt när han ville stoppa nedstängningen av Ringhals 2 & 1.
  – Är det möjligt att återstarta någon av dessa? Den frågan borde vara högst på dagordningen.
  Det lär ta minst åtta år innan ny kärnkraft är på plats. Samma tidsperspektiv gäller för större vidkraftsparker till sjöss.
  Undertiden skär elproducenter och elleverantörer guld med täljknivar.
  De vill inte ha någon förändring men den kommer är jag övertygad om, när näringar går i konkurs och fler svenskar bokstavligen fryser ihjäl

  Gilla

  • Rune N 2022-12-10 / 17:23

   Någon opartisk och kunnig utredare borde utreda om det är möjligt att återstarta dessa två anläggningar. Det går ju inte längre att lita på vad Vattenfalls chefer påstår.

   Gilla

 9. Calle 2022-12-10 / 12:16

  Rätt så Thoralf, viktigt att även samtliga regeringspartier ( inkl SD ) hela tiden basunerar ut hur det historiskt gått till, och vilka som är ansvariga. Detta för att bemöta historieförfalskarna och deras försök att vältra över skulden på nuvarande regim. Svenska folket får inte föras bakom ljuset i denna fråga.

  Gillad av 5 personer

  • Hejsan 2022-12-10 / 13:23

   Det värsta är ändå journalisterna aktivismen i statsmediamedia.
   Här har vi ett exempel från från p1 nyheter igår kl 12.30 som “rapporterar” om regeringens presskonferens angående elkrisen :

   “ Men kom det någon nyhet? – Bara en liten” osv Sen fortsätter Fredrik furtenbach med sin “analys” och säger regeringen vill ge socialdemokraterna skulden för att kärnkraftverken lades ned.
   Han använder orden att Socialdemokraterna inte lyckades rädda kärnkraftverken, när socialdemokraterna i själva verket röstade för en nedläggning av fyra kärnkraftverk. Ren lögn alltså.

   Tydligare kan inte en politisk aktivist uttrycka sin antidemokratiska agenda .

   Gillad av 3 personer

   • Hejsan 2022-12-10 / 14:52

    Ber om ursäkt för mitt slarv som orsakat ett tryckfel i en mening i mitt inlägg ovan.
    Här är meningen ( mot slutet) som den ska vara:
    Han använder orden att Socialdemokraterna inte lyckades rädda kärnkraftverken, när socialdemokraterna i själva verket HELT stod bakom miljöpartiets upplägg för en nedläggning av fyra kärnkraftverk.

    Gilla

Kommentarer är stängda.