HENRIK RYDSTRÖM I BLÅSVÄDER

Henrik Rydström hann bara jobba en vecka för Malmö FF innan han var i blåsväder i Malmö efter att han medverkat i Sydsvenskans MFF-podden. Vilket skapade rubriker i Sydsvenskan och reaktioner hos Sverigedemokraterna i Malmö.

Så här uttryckte sig Henrik Rydström i MFF-podden.

”Här finns så mycket influenser, en kosmopolitisk smältdegel som jag älskar. Jag vet att det finns vissa i det politiska klimatet som inte gillar det, men jag tycker verkligen det är häftigt.”

”Jag var en plåga. Jag tog fajten mot Sverigedemokrater, det tycker jag i och för sig fortfarande är väldigt bra och det borde man kanske göra mer. Men det var internt också, ja la mig i sponsoravtal och sådant så man tröttnade på mig.”

För att alla i Malmö och supportrar till MFF skall förstå vem Henrik Rydström är så kommer jag lägga upp en del citat från Henrik Rydström längre ned i blogginlägget. Som extra bonus kommer alla mina läsare även få läsa ett kapitel ur min bok ”Mina politiska Fighter” där jag faktiskt tillägnade Henrik Rydström ett eget kapitel efter vårt ”bloggkrig”.

Artikeln i Sydsvenskan fick Sverigedemokraterna i Malmö att reagera på sociala medier där man kallar Henrik Rydström för en vänsteraktivist som vill bekämpa SD men inte islamistiska partiet Nyans.

Se även videoklipp.

Sverigedemokraternas ilskna reaktion har sedan fått Sydsvenskan att skriva en ny artikel.

Henrik Rydström har bara varit MFF-tränare i en dryg vecka. Men 46-åringen har redan hunnit röra upp starka känslor.

Under sin medverkan i Sydsvenskans MFF-podden i förra veckan pratade Rydström om tiden i Kalmar FF, där han i allmänhetens ögon var mer än bara en fotbollsspelare. Han hördes ofta i den offentliga debatten och la sig i saker i klubben.

– Jag var ute och fajtades mot Sverigedemokrater, det var politiskt och det var internt med sponsoravtal. Jag var ju en plåga … alltså inte att jag tog fajten mot Sverigedemokraterna, det tycker jag fortfarande är väldigt bra och det borde man kanske göra mer. Egentligen de här samhällskrafterna där man går emot att vi kan vara lika mycket värda trots att vi har olika ursprung, sa Rydström.

Den här historien har rullat på under en hel vecka i Sydsvenskan och rört upp känslorna. Den har även fått utrymme i flera andra mediekanaler. Givetvis har Barometern kännedom om detta men man har givetvis inte skrivit en enda rad om det. Henrik Rydström är fortfarande oantastlig i Kalmar.

Han har ju till och med första maj talat för Socialdemokraterna där han givetvis angrep Sverigedemokraterna och i synerhet mig som SD-företrädare.

Henrik Rydström håller första majtal på Larmtorget i Kalmar 2012.

Jag tror personligen att detta blev droppen för Kalmar FF som därmed satte munkavel politiskt på Henrik Rydström. Han fick välja fotbollen eller politiken. I varje fall så slutade Henrik Rydström att uttala sig politiskt. Jag har aldrig fått detta bekräftat från någon inom Kalmar FF men jag vet att sponsorer till Kalmar FF övervägt att säga upp sponsoravtal på grund av Henrik Rydström.

Någon som kanske Malmö FF borde göra omgående?

Hur ser du generellt på att Henrik Rydström uttalar sig politiskt?

– Henrik Rydström är en anställd och har rätt till sin enskilda uppfattning. Det har man i Malmö FF precis som på alla andra ställen i samhället. Jag har ingen annan synpunkt än så.

Niclas Carlnén, vd i Malmö FF.

Jag tänkte också bjuda på några fina citat från Henrik Rydströms egen blogg. Bloggen är nedtagen från internet. Jag tror alla förstår varför den är avpublicerad.

”Midsommar är över och jag sörjer inte det. Jag nämnde tidigare att jag inte är förtjust i högtiden. Precis som när det kommer till nationsvurmande vid idrottsevenemang får jag SD-vibbar av midsommar. Det kryper i mig när det svenska ska firas.”

”Och så är vi tillbaka i det här med svenskt och ursprung och traditioner och bevara vår svenska folksjäl. Fuck it, säger jag. För återigen, vad är svenskt?”

”Återigen – jag påstår inte att de som viftar med svenska flaggan är rasister, för väldigt många är de där nationalistiska symbolerna enbart symboler, symboler som de är stolta över och det är inte mer med det. Det är fint och vackert och mysigt och allt det där. Men JAG ser det inte riktigt så.. I mig kryper det.”

”Jag tycker att landslaget är totalt ointressant. Har alltid fått rysningar av sådant som anses vara ”svenskt” och av hysteriskt flaggviftande, jag ser en direkt parallell till farlig nationalism.”

I MFF-podden berättade han också följande enligt Sydsvenskan.

Här finns så mycket influenser, en kosmopolitisk smältdegel som jag älskar. Jag vet att det finns vissa i det politiska klimatet som inte gillar det, men jag tycker verkligen det är häftigt.

Jag och Henrik Rydström har nog lite olika referenser om vad som är häftigt. Jag tycker inte hedersvåld, gängkriminalitet, dödsskjutningar och välfärdsbrott är häftigt.

Jag får gratulera Malmö och Malmö FF till att ni fått denna oikofob till tränare. Jag är övertygad om att Henrik Rydström kommer trivas i denna ”kosmopolitiska smältdegel” i Malmö. I Kalmar bodde han till att börja med i invandrartäta Norrliden men sedan flyttade han till det etnisk rena och exklusiva svenska området Boholmarna. Smältdegeln Norrliden passade uppenbarligen inte Henrik Rydström i Kalmar. Undrar hur länge hans sambo och dotter kommer trivas i Malmö?

Han är dock fortfarande skriven på Boholmarna i Kalmar. Det blir intressant och se om han bosätter sig på Möllevången eller Rosengård. Eller om det blir i Staffanstorp eller Vellinge.

För den som är extra intresserad av hur Henrik Rydström praktiserad sin roll som politisk debattör rekommenderar jag alla att läsa detta kapitel från min bok ”Mina politiska fighter”. Där jag tar upp mina duster med Henrik Rydström men även den infekterade debatten mellan journalisten Kurt Lundgren och Henrik Rydström. Men också Henrik Rydströms osmakliga påhopp på den mycket omtyckta författaren Anders Johansson från Kalmar.

På följande länk kan du läsa detta kapitel.

För den som är intresserad av min bok så har jag ett fåtal exemplar kvar som jag säljer för 150 kronor + 69 kronor i frakt. Skicka i så fall ett mejl till thoralf.alfsson@telia.comAnnons

24 reaktioner på ”HENRIK RYDSTRÖM I BLÅSVÄDER

 1. anders gs 2022-12-12 / 08:34

  Thoralf, hur går det med moskébygget i Kalmar? Överklagat?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-12 / 09:30

   Tiden för överklagan har gått ut och jag har inte läst något om ett överklagande. Fegheten vinner ännu en gång. Det borde funnits någon sakägare som vågat överklaga.

   Gilla

 2. Cosmik Debris 2022-12-12 / 05:14

  ”Midsommar är över och jag sörjer inte det. Jag nämnde tidigare att jag inte är förtjust i högtiden. Precis som när det kommer till nationsvurmande vid idrottsevenemang får jag SD-vibbar av midsommar. Det kryper i mig när det svenska ska firas.”

  Henrik Rydström tycker alltså inte om Sverige, svenskar och midsommar. Det är glasklart.

  Det betyder att Rydström föredrar att småflickor tvingas genomgå faraoniska könsstympningar framför ett svenskt midsommarfirande med sill, potatis, jordgubbstårta och dans runt midsommarstången. Eller att homosexuella hängs i lyftkranar.

  Det kan inte tolkas på något annat sätt. Den mannen måste ha en hel drös skruvar lösa. Sannolikt är hela huvudet felgängat på karln. Han är ju ding dong i huvudet!

  Det är ett mysterium (eller inte) varför han flyttade från Norrliden till exklusiva och etniskt helsvenska Boholmarna? Han kanske är rasist och fick nog av Arumbaya- och Babaorumstammen (Kapten Klänning-syndrom)?

  Gillad av 1 person

 3. Dannes 2022-12-12 / 00:03

  Svenskarna vaktas på fotbollsarenor och storvaruhus i sitt eget land av araber och afrikaner i sequritasuniformer, väldigt märklig tid vi lever i. Kommer den propagandaskadade svensken nånsin vakna?

  Gillad av 1 person

 4. Tony 2022-12-11 / 18:58

  Om den gamle ledaren Eric Persson levt ännu så hade Henric Rydström
  åkt ut med huvudet före om något hade föreslagit att stänga av en åsikt.
  Eric var själv Sosse men från tiden när Sossar tänkte på mer än sig själva!,

  Troligtvis hade han aldrig blivit engagerad, för ett lag som haft flera bra tränare genom åren så framstår detta som ett fattigdomsbevis, och fattiga
  är inte MFF?
  Om jag inte minns fel, så var <Henic Rydström själv en medioker spelare?

  MFF s styrka på den tiden var att fostra spelare från dom egna leden, inte
  att stänga ute vilken politisk uppfattning någon hade, men typiskt för en
  åsiktsförtryckare? Sen har väl inte den "Fajten" gått särskilt bra H.R?

  Klart att han uttalar sig i Sydsvenskan, tidningen som tjänat storkovan på
  annonser om slängda pass, fast i annonserna stod det tappade pass, varje
  seriös tidning borde reagera när spaltmetrar med liknande annonser som
  förekom dagligen? Men inte Sydsvenskan inte, men så har dom ju också
  varit för massinvandring från hela världen!

  Skrivs den tidningen på Svenska ännu? Eller på Arabiska?

  Gilla

 5. turrim 2022-12-11 / 16:49

  Den tränaren skulle aldrig legendariske ordföranden Eric Persson ha godkänt, trots att han var urbota socialdemokrat.

  Dagens ledare i fotbollsföreningar med stora resurser, särskilt rika MFF, borde i research för ny tränare se bortom inspelade poäng i deras CV och även bedöma sociala ytterligheter. Man måste vara medveten om att klubben kan drabbas av retade kommuninnevånare, fotbollsfans och sponsorer. Ja, det kan även finnas spelare som känner sig åsidosatta.

  Personligen har jag redan börjat ta avstånd och kommer nog inte bry mig om man misslyckas i serien.

  Gillad av 1 person

  • Huvaligen 2022-12-11 / 18:52

   Erik Persson hade sina rötter från Per Albin Hanssons tid med folkhemsbygge och framväxande fotbollsklubbar i vart och vart annat samhälle i Skåne. Och Gunder Hägg slog världsrekordet på 1500 meter med 3,43 (på radion) och världsrekordet i stavhopp (bambustav) av Wermerdam låg under 5 meter (i Rekordmagasinet).

   Och livet var fyllt av framtid i Folkets Park och på fotbollsplanerna spelade man fotboll utan politiska manifestationer för fotbollen var i sig på den tiden en sådan manifestation i grunden.

   Gillad av 1 person

 6. Lennart Stenkvist 2022-12-11 / 16:24

  Stolpskottet Henrik Rydström verkar leva i okunskapens bubbla. Saknar kunskap om samhällets historia. Saknar även nutidens kunskap om samhällets negativa utveckling. Med briljerad dumhet avslöjar Henrik Rydström att han äger extrem okunskap via sina politiska utsvävningar.

  Gillad av 3 personer

 7. Burt 2022-12-11 / 15:41

  Dunning–Kruger i full effekt. Rydström är sannolikt ett klassiskt exempel på en person som haft vissa idrottsliga framgångar och därmed får ett uppblåst ego och tror att denne automatiskt då är insiktsfull och kunnig även när det kommer till annat, såsom i detta fall samhällsfrågor.

  Han är dock inget annat än ett av alla svenska intellektuellt svagbegåvade vänsterhjon som antingen inte förstår konsekvenserna av politiken han förespråkar ELLER av någon sjuklig anledning gillar utvecklingen med segregation, splittring och otrygghet etc etc. Alternativt kan det vara något trauma från barndomen som spökar som gör att han vill förstöra sitt fosterland. Är det det sistnämnda, sök då hjälp Henrik!

  För den som förnekar att det finns något svenskt eller är osäker så rekommenderar jag varmt följande videoklipp med Herman Lindqvist:

  Gillad av 3 personer

  • Thoralf A 2022-12-11 / 16:09

   Denna del av artikeln i Sydsvenskan bekräftar väl Rydströms ego.

   ”Förut var det superviktigt att distansera mig från fotbollen, säger Rydström och minns när han skulle bli intervjuad av Expressens stjärnskribent Mats Olsson inför sin första allsvenska säsong med Kalmar FF 1999.

   – Det var så stort. Jag var nervös flera dagar innan. Jag menar, VM 1994, hans texter därifrån… Dahlin och Schwarz var ju fantastiska men jag var mer starstruck av Mats Olsson.

   – Vi möttes på en restaurang i Kalmar och jag hade givetvis planterat en bok av José Saramago, som nyligen vunnit nobelpriset i litteratur, i min rock så att han skulle se.

   Mats Olsson såg – och frågade.

   – ”Äh, det är bara José Saramago”, sa jag och så skrev han att jag läste och så blev det en intellektuell stämpel.

   Det där egot har Henrik Rydström blivit bättre på att tysta, menar han.”

   Gillad av 1 person

 8. Nils Dacke 2022-12-11 / 14:55

  Inget att hetsa upp sig för, en helt igenom halvtaskig fotbollspelare som tyckte han var världsbäst och nu skall leda MFF. Blir nog inte så långvarigt med den anställningen?

  Gillad av 2 personer

   • turrim 2022-12-11 / 20:19

    Jo, men många vet vad som finns bakom munkaveln och som kan användas på många sätt i lönndom i det dagliga arbetet. Förtroendet finns inte hos många för den som är anställd för att leda laget till topp.

    Gilla

 9. Anders gs 2022-12-11 / 13:59

  SVT.SE
  Fotboll: Reinfeldt kan bli ny ordförande i fotbollförbundet
  Karl-Erik Nilsson har bestämt sig för att inte fortsätta som ordförande för det Svenska Fotbollförbundet. Nu kan Fredrik Reinfeldt ta över. Enligt uppgifter till Expressen så är den förre statsministern en av fyra personer som nominerats av valberedningen.

  Gilla

  • turrim 2022-12-11 / 20:06

   Är även Dan Eliasson en av kandidaterna?

   Gillad av 1 person

 10. Kalle Kula 2022-12-11 / 13:43

  Möllan är ju numera också ett riskabelt område att bo i. Skulle tippa att han bosätter sig i Västra hamnen eller Limhamn.

  Gillad av 1 person

 11. Grålle 2022-12-11 / 13:05

  Vi håller tummarna för att det går åt he-e för MFF kommande säsong!

  Gillad av 2 personer

 12. janne 2022-12-11 / 12:15

  Han kanske bara blir det tomtebloss som gnistrade till i Malmö,det återstår att se.Tomtebloss är opålitliga
  om man inte ser upp,jag har sett en julgran fatta eld av dom en gång.

  Gilla

 13. peo 2022-12-11 / 10:46

  Att du tycker illa om honom beror väl på att han är anti-fascist!

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-11 / 10:50

   Jag förstår att du står bakom dessa citat från Rydström!

   ”Midsommar är över och jag sörjer inte det. Jag nämnde tidigare att jag inte är förtjust i högtiden. Precis som när det kommer till nationsvurmande vid idrottsevenemang får jag SD-vibbar av midsommar. Det kryper i mig när det svenska ska firas.”

   ”Och så är vi tillbaka i det här med svenskt och ursprung och traditioner och bevara vår svenska folksjäl. Fuck it, säger jag. För återigen, vad är svenskt?”

   ”Återigen – jag påstår inte att de som viftar med svenska flaggan är rasister, för väldigt många är de där nationalistiska symbolerna enbart symboler, symboler som de är stolta över och det är inte mer med det. Det är fint och vackert och mysigt och allt det där. Men JAG ser det inte riktigt så.. I mig kryper det.”

   ”Jag tycker att landslaget är totalt ointressant. Har alltid fått rysningar av sådant som anses vara ”svenskt” och av hysteriskt flaggviftande, jag ser en direkt parallell till farlig nationalism.”

   Gillad av 6 personer

  • SasjaL 2022-12-11 / 12:40

   Ett problem i sammanhanget är att Rydström i egenskap av vänsterradikal, står betydligt närmare fascismen [F.] än Alfsson. Hur man än vänder och vrider på det, så är F. uppbyggt på socialism. F. startade i ett socialistiskt arbetarparti, specifikt den italienska. Vänsterbliven omdefiniering av ord, begrepp och historien gäller inte …

   I egenskap av huvudtränare i ett klubblag, så är han i praktiken en offentlig person som representerar berörd klubb, oavsett sammanhang. Det är så han blir uppfattad av allmänheten, även om inte alla begriper det. Därför är det då viktigt hur en sådan person uttrycker sig offentligt. För de berörda klubbarna har det inneburit dålig PR. Idrott och politik hör inte ihop i offentliga sammanhang. En klubbrepresentant skall därför inte under några förhållanden uttrycka sig politiskt.

   Gillad av 1 person

  • ivarandersson 2022-12-11 / 16:46

   Tala om smältdegel som resultat av invandringen:
   ”Dödsskjutningarna i Sverige detta blodiga rekordår 2022 är nu 60 till antalet – sex gånger fler än i Danmark, Finland och Norge tillsammans.”

   Gillad av 1 person

 14. Lotta 2022-12-11 / 10:43

  Henrik Rydström är en av landets största hycklare. Egentligen värd noll (0) i uppmärksamhet. En svenskhatare som själv är svensk är ju något märkligt. Det innebär ju faktiskt att man hatar sig själv. Självhat är ju något man kanske bör söka vård för kan man tycka.

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.