OSMAKLIG PARTILEDARDEBATT

Kvaliteten och hederligheten i den politiska debatten tog igår ytterligare ett eller flera steg mot avgrunden. Bitterheten hos de rödgröna partierna efter att ha förlorat valet går inte att ta miste på.

Tjafsande från i synnerhet Nooshi Dadgostar, Per Bolund och Annie Lööf var tragiskt att lyssna på. Antalet ohederliga och falska angrepp slog väl också rekord under dessa två timmar.

Den som ville få lite klarhet i vad oppositionen vill i förhållande till regeringen och de framförhandlade Tidö-avtalet kammande noll. Eller möjligtvis att oppositionen ville fortsätta med den destruktiva politik som de rödgröna bedrivit under de senaste åtta åren. Var är nytänkandet?

Men visst lyfter jag på ögonbrynen när Nooshi Dadgostar säger ”mördarregimen i Ryssland” eller när Magdalena Andersson säger ”muslimska diktaturer”.

I stort sett så bryr jag mig inte om tokstollen Per Bolund eller vad tjafsande Nooshi Dadgostar försöker komma med för påståenden. Det som gör mig allra mest irriterad är den uppblåsta Annie Lööf. Hon är så märkvärdig att hon är på väg att spricka eller snarare brisera av högfärd. Detta hoppas jag var hennes sista partiledardebatt men vad kommer istället.

Jag lyssnade på lördagsintervjun med de tre kandidaterna som Centerpartiets valberedning utsett. De fick 10 minuter var att svara på frågor. Det var något av det mest menlösa jag hört.

Johan Persson hade svårast på regeringssidan att klara debatten men han får ändå godkänt av mig.

Angreppen på just Ebba Busch var väldigt många och väldigt låga, inte minst när Per Bolund högljutt hånskrattade åt Ebba Busch, som svarade med en lång tystnad och iskall blick på Per Bolund som tystnade.

Jimmie Åkesson klarade sin nya roll alldeles utmärkt och var den som försökte hålla sig till verkligheten och fakta. Han var den enda som inte höll med om att klimatmålen skall uppnås och menade att det inte får vara överordnat allt annat och menade att det är klimatmålen som är grundorsaken till att vi har dessa elpriser och drivmedelspriser. Utan IPCC och klimatalarmisterna hade Europa sett annorlunda ut och vi hade klarat Putins energikrig.

Fortsätter oppositionen med denna destruktiva taktik så är jag inte det minsta orolig över valutgången 2026. Det blir storseger för det konservativa blocket.

Annons

19 reaktioner på ”OSMAKLIG PARTILEDARDEBATT

 1. Larry N. F. Eastman 2022-12-12 / 21:18

  Det finns förstås inget konservativt block eller ens ett konservativt parti i Sveriges Riksdag.

  Gilla

 2. Ölandsbonde 2022-12-12 / 15:08

  När jag läste Tidöavtalet kände jag för första gången på många år ett hopp. Ett hopp att det skulle bli bättre. Nu ser jag att ingenting händer. Vackra fraser dras i dyn av långsamhet och tokiga beslut. T ex elen. Hur mycket lättare är det inte att att slopa skatten eller minska momsen? Men icke, sa Nicke. Vi kör den invanda bidragsvägen istället.

  Man kan bli ledsen för mindre.

  Gillad av 3 personer

  • Huvaligen 2022-12-12 / 16:44

   Always look on the right side of life…
   (Come on guys, cheer up!)
   Always look on the bright side of life…
   Always look on the bright side of life…
   (Worse things happen at sea, you know.)

   Gilla

  • onkelbjrn 2022-12-12 / 17:42

   Men Ölandsbonde, vi måste kunna ge dem lite mer tid. Det är bara 3 månader sedan valet

   Flyttar man in i ett nytt hus kanske man först måste städa upp och kanske också renovera en del innan man kan börja bo ordentligt.

   Likadant är det väl för nya regeringen. Finns säkert en hel del som måste sopas bort i korridorerna.

   Gillad av 1 person

   • tompas11 2022-12-12 / 19:17

    Men det betyder ju inte att regeringen inte kan sänka skatten och ta bort momsen på el. Men det är klart vill regeringen inte göra detta för att underlätta när befolkningen tyngs av hejdlöst höga elpriser så gör man inte det förstås. Som vanligt, oavsett parti och regering, så skiter man fullständigt i om befolkningen har ett helvete med höga elpriser, fryser till döds eller svälter ihjäl.

    Gillad av 1 person

 3. Tony 2022-12-12 / 14:24

  Den ”Nosiga Noosi ”Dadgostar har väldigt svårt att hålla tyst när andra
  fått ordet? Kommunister är väldigt duktiga på att snacka om för andra hur ett land ska skötas, ändå finns där inte ett enda i världen som styrs av kommunister som fungerar

  Gillad av 2 personer

 4. peo 2022-12-12 / 12:54

  När man ser den blåbruna regeringen så tänker man osökt på Johan Pehrssons uttalande för några dagar sedan om den bruna sörjan och att det inte var han som drog in skiten!!

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-12 / 12:59

   Det var väljarna som gjorde SD till näst största parti! Det var väljarna som gav det konservativa blocket majoritet men det får du finna dig i din bitterhet och din svårighet att acceptera ett demokratiskt val!

   Nu är du åhörare och gnällspik i minst fyra år!

   Gillad av 4 personer

  • ivarandersson 2022-12-12 / 14:03

   Den rödgröna regeringen hade inget att säga om mördarregimen i Ryssland och muslimska diktaturer. Men i opposition har de plötsligt åsikter:
   Nooshi Dadgostar säger ”mördarregimen i Ryssland” och
   Magdalena Andersson säger ”muslimska diktaturer”.
   Har du bytt åsikt PEO eller är mördarregimen i Ryssland och muslimska diktaturer fortfarande dina bästa kamrater.

   Gillad av 2 personer

  • Lotta 2022-12-12 / 15:59

   Blågula blocket heter det.

   Gillad av 3 personer

  • O` Hyra 2022-12-12 / 16:40

   Peo, jag är imponerad. Du har formulerat en mening utan ordet fascist.

   Gilla

  • Ingemar Ekman 2022-12-12 / 17:03

   Brun sörja får man om man blandar rött och grönt. Både i teorin och i praktiken. Praktiskt testat under åtta år.

   Gillad av 1 person

 5. stigrydmark 2022-12-12 / 12:32

  Det jag hoppades få höra från Ebba var en presentation av det nya nödsystemet för att fr.om idag, och så länge vi inte har en produktion som ger oss normalpriser, kompensera för alla överpriser. Människor och företag kommer att få ett h-e ekonomiskt. Tyvärr måste den nya regeringen rädda den förra regeringens terrorliknande angrepp på befolkningen. Men kommer vi att bli räddade?

  Gillad av 1 person

 6. Andersson 2022-12-12 / 10:36

  Nyss hemkommen från huvudstaden (den danska) kan jag meddela att klimatet i vårt naboland är kylslaget. Som tur kompenseras klimatavtrycket av av varm dryck som serveras lite överallt där i kongens by. Glögg med skud för den som så önskar.

  En bra sak är att det går att åka från dörr till dörr utan att byta tåg en endaste gång. Men igår sa de fel på tåget när vi stannade till i Malmö. De sa Triangeln i stället för Triangelen.

  En annan god sak är att jag verkar ha missat partiledardebatten. I stället var vi på lokal och tittade på fotboll. Det danska gemytet stördes emellanåt av supportrarna för de bägge motståndarlagen. Matchen avgjordes genom straffsparksläggning. Vilket lag som vann minns jag inte.

  Gilla

 7. Huvaligen 2022-12-12 / 10:07

  Wikipedia: Polsk riksdag brukar betecknas som ett stormigt möte utan resultat, som i överförd bemärkelse kan avse oreda eller kaos.

  Gilla

 8. Christer 2022-12-12 / 09:59

  I början på 90 talet tillskrevs Bert Karlsson (NYD) ett uttalande att ”Politiker tror att väljarna är helt dumma i huvudet . Men de har helt fel . Det är mycket värre än så ”)
  Det är förmodligen inte sant.
  Men efter gårdagens partiledardebatt måste nog många väljare börja undra över politikernas mentala status .
  Magdalena berättar att de gjort allt rätt . Så då är det väl verkligheten det är fel på .
  Bolund yrande lämnar jag därhän . Mycket tal om oro pga ändring av upprhållstillstånden .
  Inte ett ord om den oro alla Svenska medborgare har inför utvecklingen .
  Annie och Nooshi är rejält pinsamma .
  Jag hörde en gammal sosse säga ”Jag tror inte alla Sossar är schizofrena eller bipolära , men helt klart är att det underlättar , när de för den politik de för .”
  Det är nog många väljare som tänker samma sak .
  PS . Några Svenska forskare har kommit på att det Svenska Skogsbruket inte är så dåligt som klimataktivisterna TROTT . Det är mycket effektivare än vad klimataktivisterna kommunicerat. Hur mycket av klimatlarmen är vad mupparna TROTT .
  Elsa Widding har ett viktigt uppdrag att föra in forskningen i klimatantagandena .DS.

  Gillad av 3 personer

  • Anders gs 2022-12-12 / 13:07

   Under måndagens partistyrelsemöte inom Sverigedemokraterna valdes Mattias Bäckström Johansson till ny partisekreterare för SD.

   Han har varit tillförordnad partisekreterare sedan i oktober.

   Gilla

   • O` Hyra 2022-12-12 / 17:12

    Han är så tråkig att man kunde tro att han är sosse. Outhärdligt tråkig.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-12-12 / 18:17

    En byråkrat ut i fingerspetsarna och dessutom utan humor. Frågan är om det är en byråkrat som skall vara partisekreterare?

    Gilla

Kommentarer är stängda.