EPOCH TIMES, EN RIKTIG TIDNING

De senaste två veckorna har jag av någon anledning fått den nya tidningen Epoch Times i brevlådan. Jag gissar att det är en marknadsföringskampanj, med förhoppningen att jag skall prenumerera på tidningen. Epoch Times var på plats i Almedalen för att marknadsföra sig och jag pratade med några representanter för tidningen.

Efter att jag granskat de två nummer jag fått så är jag väldigt positiv till denna utmanare till det svenska journalistiska folkföraktet som härskat under så lång tid i vårt land, inom de dominerande mediekoncerner som haft mer eller mindre monopol på tidningsnyheter i landet. Som grädde på moset har även public service med SVT och SR varit drivande för den åsiktskorridor som vänsterjournalisterna inrättat.

En förödande vänsterjournalistik för vårt land!

I veckans nummer av EPOCH TIMES så är antalet läsvärda artiklar hur många som helst. När jag snabbt bläddrade igenom tidningen och såg vilka artiklar som fanns förstod jag att det kommer bli en intressant läsningshelg, dessutom i en papperstidning. Blir nästan en liten känsla av nostalgi. Den känslan har jag inte haft på många år med en papperstidning.

Dessutom ser ledarsidorna väldigt intressanta ut men också debattsidorna där uppenbarligen kända skribenter kommer till tals i Epoch Times, personer som är blockerade och inte önskvärda av de vänstervridna medieföretagen och inte minst även av public service.

I veckans nummer lyfter man det ena tabubelagda ämnet efter det andra. Det är dessutom väldigt välbalanserade artiklar, oavsett om det är nyhetsartiklar, debattartiklar eller krönikor. Det handlar dessutom om högaktuella ämnen.

Lotta Gröning skriver om landsbygd och Annie Lööf. ”Hon blev politikens ”Kalle bakom”, hon kom aldrig med i matchen.” Undrar om Lotta Gröning efter detta ”övertramp” får skriva krönikor i pk-media.

En artikel som jag ännu inte läst men som jag senare idag kommer sätta mig i öronlappsfåtöljen framför braskaminen för att läsa är professor Jan Blomgrens artikel om Tidöavtalet och vad det säger om energipolitiken, Skall bli mycket intressant att läsa hans åsikter och värderingar i detta ämne.

När jag under valrörelserna kört runt med min trehjuling och delade information i brevlådorna så har man sett många brevlådor med ett klistermärke ”DN söndag”. Jag tror personligen att många borgerliga väljare är besvikna på Dagens Nyheter eller i varje fall borde vara besvikna på den vänstersväng som chefredaktör Peter Wolodarski genomfört på Dagens Nyheter.

Nu finns ett alternativ till Dagens Nyheter på helgerna, EPOCH TIMES!

Jag hoppas att jag får ytterligare några nummer av Epoch Times för att konstatera att dessa två nummer inte är någon tillfällighet, utan att det är tidningens inriktning och målsättning att utmana den agendajournalistik som råder inom de stora mediehusen och public service idag.

Jag kommer sannolikt citera från artiklar i Epoch Times i mina kommande blogginlägg. Jag kanske även skickar in någon debattartikel till tidningen för att testa om även jag kan bli publicerad i denna tidning som utges en gång i veckan och som uppenbarligen kommer i brevlådan på lördag morgon.

Nu får vi hoppas att Epoch Times klarar av att inte hamna i den politiskt korrekta åsiktskorridoren och att stå emot påtryckningar och kanske ”hot och hat”. Behovet är stort av en konservativ tidning i Sverige, som förstår vad riktig yttrandefrihet innebär.

Annons

23 reaktioner på ”EPOCH TIMES, EN RIKTIG TIDNING

 1. Huvaligen 2022-12-19 / 09:59

  Nja, att jag skulle vara ”pro Kina” är nog en överdrift, men nog försöker jag följa utvecklingen och fascineras dessutom av förändringen. Hade jag haft möjligheten hade jag inte haft något emot att resa runt i Kina ett par månader. Man kan ju vara nyfiken och då behöver den ju inte, som jag ser det, begränsas av ”antingen eller” fast gärna med tvivel.

  Beträffande Falun Gong så har den förbjudits i Kina, men sedan några år tillbaka så är min uppfattning att den kanske (och jag skriver kanske) fogat sig i de ramar som anges av regimen och det är ju faktiskt tyst om den rörelsen numera. Kanske har den blivit en ulv i fårakläder och ytterligare ett sätt för Kina att smyga sig in i väst precis som i så mycket annat, fast i en form som inte söker motsats eller konfrontation.

  Miljö och meditation är starka trender i Väst idag och kan gälla som gemensam nämnare om Kina vill låtsas nå den stora massan i Väst. Samtidigt tycks kineserna vara kloka nog för att brassa på med kolkraftverk eftersom verkligheten är som den är. Och meditation i all ära för att komma i harmoni med omvärlden (och pacificera den!) men för säkerhets skull rustar man försvaret på hemmaplan.

  Nja alltså, jag tvivlar, men inte bara på Kina.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-19 / 11:02

   Mitt svar var riktat till Karl W om du nu inte har två olika alias!

   Gilla

 2. anders gs 2022-12-18 / 23:15

  Thoralf, varför håller du inte på Putin?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-18 / 23:31

   Hålla på en dåre och maktgalen person som Putin? Aldrig! Jag hatar Putin och hoppas att någon klok person ser till att han hamnar på kyrkogården. Ju förr desto bättre!

   Gillad av 4 personer

 3. Cosmik Debris 2022-12-18 / 22:07

  AFTONBLADET. EN KORKAD TIDNING

  Jonna Sima: Ebbas falukorv – en rasistisk hundvissla

  ”Men i dagens Sverige säger falukorven en hel del annat, nämligen att den inte längre är någon vardagsmat i alla svenska hem. Varken muslimer eller judar äter korv som innehåller griskött.”

  Om Nooshi Dadgostar hade hållit upp en påse falafel – hade det då också varit en rasistisk hundvissla? Det är inte bara synd om Jonna Sima. Hon är dum i huvudet också – men det är hon för dum för att begripa.

  Gillad av 3 personer

 4. turrim 2022-12-18 / 20:38

  Det synes intressant. Jag avvaktar och undersöker. Jag kan inte prenumerera på alla udda informationskällor.

  När jag ser på det synliga via deras hemsida så är det många rubriker som jag har sett på andra platser. Vem som nu lånar av vem och jag kan inte läsa vad som ligger under rubriken. Om det är mer korrekt än i PK-media.

  En intressant rubrik är ”EU överens om ökad utsläppshandel”. Då misstänker jag att Sverige ånyo blir förlorare när man har haft en centerpartist Emma Wiesner som förhandlare. Men jag kan inte läsa mer som icke prenumerant.

  Gillad av 1 person

 5. Högt hårfäste 2022-12-18 / 19:58

  Ny skjutning i Norrliden i Kalmar ikväll! Ännu en arab?

  Gilla

  • ivarandersson 2022-12-19 / 09:08

   Den tonårspojke som sköts utanför en matbutik i Kalmar på söndagskvällen vårdas fortfarande för sina skador.
   – Det jag kan säga han är allvarligt skadad men läget är stabilt, säger Gunhild Nordesjö Haglund, chefsläkare på sjukhuset i Kalmar, till TT.
   Ingen har gripits för skjutningen, som utreds som mordförsök. Enligt polisen är offret under 18 men över 15 år gammal.
   Från GP

   Gilla

 6. Ernest Trasher 2022-12-18 / 15:42

  Om du skulle jämföra med Nya Tider?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-18 / 15:57

   Du får ca 60 sidor istället för 16 sidor med en betydligt bredare innehåll men du får också betala betydligt mer. Jag tycker att Nya Tider har fastnat lite i samma tema och det är samma sak som återkommer med jämna mellanrum, utan någon förnyelse.

   Gillad av 2 personer

  • tompas11 2022-12-18 / 16:02

   Mmm verkar vara en vettig tidning.

   Gilla

  • tompas11 2022-12-18 / 16:12

   Var in och läste på den svenska upplagan på nätet via din länk. Därefter fick jag in på YT och döm om min förvåning när det första reklaminslaget som visades var just Epoch Times. Kan tillägga att jag har aldrig tidigare sett detta reklaminslag. Snacka om att vara bevakad på nätet.

   Gilla

 7. Huvaligen 2022-12-18 / 12:28

  Är det känt vem/vilka som äger/ligger bakom Epoch Times?

  Gilla

   • Huvaligen 2022-12-18 / 16:41

    Jo, jag läser att tidningen Epoch Times varken ägs eller kontrolleras direkt eller indirekt av Falungong, men man samarbetar fritt med den rörelsen!

    Falun Gong är en andlig rörelse som grundades 1992 och som åtminstone utåt sett verkar emot det kinesiska kommunistpartiet och dess styre av Kina. Falun Gong förbjöds av den kinesiska staten 1999 som anser att Falun Gong bedriver en samhällsomstörtande verksamhet och förföljer dess medlemmar.

    Många av de aktiva på Epoch Times redaktioner är utövare av Falungong, enligt Google.

    Utåt sett är Falun Gong en metod för att uppnå andlig upplysning och kroppslig fulländning genom meditation och genom fysiska övningar liknande urgamla qigongövningar. ”Falun” lär ordagrant betyda ”dharma-hjul” eller ”lag-hjul”.

    Tar man ett djärvt kliv, så kan kanske Kinas agerande liknas vid regimens drastiska förhållning till befolkningen i landets nordvästra region, Xinjing. Fast den regionen bebos av en etniskt sammanhållen befolkning s k uigurer, som är ett muslimskt s k turkfolk på omkring 10–18 miljoner. Muslimer ska kanske inte jämföras med utövarna av Falun Gong, men kommunismen har som bekant problem med religioner och dess utövare och det skall väl i det sammanhanget nämnas att Kina ju har 1,4 miljarder invånare på en begränsad yta. Man behöver inga religioner men plats behövs och makt behövs och man utvidgar ständigt antingen det är genom lån till stater i Afrika eller i Hamburgs hamn eller i Stockholms tunnelbana eller genom …

    Tja, snacka går ju för utan tvivel är man inte klok.

    Gilla

   • Karl W 2022-12-19 / 07:37

    Epoch Times grundades av Falun Gong, den leddes och byggdes länge av krigshöken John Bolton med ivrigt stöd av Mike Pompeo. Den är välkänt finansierad genom dolda kanaler av CIA. Falun Gong är en välkänd fanatisk kult. Tänk er för. Epoch Times är motsvarigheten till gårdagens Der Stürmer i Nazityskland.

    Huvaligen 2022-12-18 / 16:41 Vilket sjujäkla dravel. Nordvästra region heter Xinjiang, inte Xinjing. Uigurerna bor i sitt eget land Altishahr, som ligger i Tarim bäckenet i Xinjiang. Dom har sin egen nation, regering, språk, historia och kultur, och är mycket stolta över det. Som jämförelse, Sverige ligger i regionen Europa, Altishahr ligger i regionen Xinjiang. Uigurerna är lika mycket ett ”turkfolk” som svenskarna är ett ”tyskfolk”. Det finns inga problem med religion, problemen rör i Syrien USA utbildade terrorister. Jag har besökt och jag har frekventa direktkontakt med dom. Uigurerna är överlyckliga över de förbättringar Peking har åstadkommit.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-12-19 / 08:21

    Vi vet att du PRO-Kina och därmed negativ till Epoch Times som mer än gärna kritiserar diktaturen i Kina.

    Gilla

   • Karl W 2022-12-20 / 10:13

    Thoralf A 2022-12-19 / 08:21 Ja du har rätt. Mest försöker jag lägga fakta tillrätta för jag är på plats i Kina och upplever allt första hand. Kina är bevisligen mänsklighetens största framgång någonsin. Aldrig tidigare har någon någonstans åstadkommit någon liknande framgång. Jag bara önskar att ni i Sverige kunde få uppleva något liknande istället för alla dessa problem. Samtidigt önskar jag att ni i Sverige kunde förstå vad som verkligen pågår i världen. När det gäller Uigurerna och deras hemland Altishahr i Tarim bäckenet i Xinjiang så kan man nästan ta på ungdomens entusiasm över framtiden. Deras land Altishahr är ett land som är ungefär lika gammalt som Sverige. Man kan nog säga att det var kristna missionärer som skapade riket Sverige, och på liknande sätt går det att säga att det var muslimska missionärer som skapade Altishahr. Redan för 2,100 år sedan erövrades Xinjiang 新疆省av Han dynastins kejsaren Wudi för att skydda sidenvägen. Han döpte området till Xiyu 西域, som betyder “Västra regionerna”. Då fanns där inget land, inget folk och ingen nation. Bara spridda stammar runt oaserna.
    https://kinarummet.wordpress.com/artiklar/vad-pagar-egentligen-i-xinjiang-i-kina/
    Läs gärna på den riktiga historien om området, för det är väldigt intressant, men undvik CIA propagandan och CIA media.

    Gilla

   • Thoralf A 2022-12-20 / 10:24

    Som jag skrev tidigare att du är pro-kina och blundar för landets brott mot människor i Kina.

    Gilla

   • Karl W 2022-12-21 / 10:43

    @Thoralf A 2022-12-20 / 10:24
    Jag bor ju i Kina, har haft Kina som hem i över 50 år, har varit överallt, håller goda kontakter över hela landet. Här finns inga brott mot människor. Det är amerikanska propaganda fabrikationer. USA sprider rykten och har idag världens största armé av internet troll som sprider rykten. Både Iran och China råkade ut för dom nyligen. Naiva svenskar tror bara inte på vad som pågår.
    —CIA pekas ut i Kennedymordet: ”USA inte det land vi tror det är – allt är falskt”
    https://nyheter.swebbtv.se/cia-pekas-ut-i-kennedymordete-usa-inte-det-land-vi-tror-det-ar-allt-ar-falskt/
    —Democracy, the Most Dangerous Religion: Part 3 – Choosing Government Leaders
    https://www.unz.com/lromanoff/democracy-the-most-dangerous-religion-part-3-choosing-government-leaders/

    Gilla

Kommentarer är stängda.