LJUGANDE RIKSDAGSLEDAMÖTER

Jag har fått en del frågor angående beslutet i riksdagen om att inte stoppa avvecklingen av Ringhals 1 och 2 som ägs av helstatliga Vattenfall AB. En riksdagsledamot som ägnar sig åt historieförfalskning är centerpartisten Anders W Jonsson.

Beslutet togs den 22 januari 2020, bara tre veckor efter att Ringhals 2 tagits ur drift och Ringhals 1 var fortfarande i drift. Initiativet kom från Sverigedemokraterna genom en motion från Mattias Bäckström Johansson med följande 6 att-satser.

 1. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om en översyn av uppdraget för statligt ägda Vattenfall AB och tillkännager detta för regeringen.
 2. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att skyndsamt tillsätta en oberoende snabbutredning som analyserar de ekonomiska och tekniska förutsättningarna för vidare drift samt vilken påverkan nedstängningen av Ringhals 1 får för utsläppen av växthusgaser och tillkännager detta för regeringen.
 3. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att skyndsamt tillsätta en oberoende snabbutredning som analyserar de ekonomiska och tekniska förutsättningarna för vidare drift samt vilken påverkan nedstängningen av Ringhals 2 får för utsläppen av växthusgaser och tillkännager detta för regeringen.
 4. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att ge Vattenfall AB i ägardirektiv att stoppa den förtida avvecklingen av Ringhals 1 och tillkännager detta för regeringen.
 5. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att ge Vattenfall AB i ägardirektiv att stoppa den förtida avvecklingen av Ringhals 2 och tillkännager detta för regeringen.
 6. Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att Vattenfall AB inte ska åläggas några restriktioner när det gäller att planera, förbereda eller bygga ny kärnkraft och tillkännager detta för regeringen.

Läs mer på följande länk.

Nu avslogs motionen i riksdagen med endast en rösts marginal. Det hade alltså räckt med att en enda ledamot från Socialdemokraterna, Centerpartiet, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet röstat på motionen så hade Sverige fortfarande haft Ringhals 1 och 2 i drift idag.

Nu ljuger flertalet av dessa ledamöter som röstade för att avveckla R1 och R2 ganska vilt om hur de röstade och bakgrunden.

En av dessa lögnhalsar är centerpartisten Anders W Jonsson som i en debattreplik i tidningen Ljusnan ljuger hej vilt.

”Lars Beckman fortsätter hävda att det var vid en omröstning i riksdagen 2019 som beslutet om stängning av Ringhals ett och två fattades. Det är inte sant.”

Anders W Jonsson ljuger till om med om när omröstningen var i riksdagen och påstår att den var under 2019. Dessutom påstår han att man inte röstade om stängning av R1 och R2. Riksdagen kunde med ett beslut stoppat stängningen av R1 och R2!

”Elpriserna ökade inte efter att reaktorerna stängts utan först senare huvudsakligen kopplade till omfattande problem med Frankrikes kärnkraftsreaktorer och det pågående kriget i Ukraina.”

Vilken förbannad lögn och historieförfalskning av riksdagsledamoten Anders W Jonsson. Vilket förakt för sanningen den inkompetenta centerpartisten visar. När det är så lätt att bevisa att han ljuger. Se följande diagram över spotpriserna sedan den 1 januari 2020.

Ringhals 1 stoppades den 31 december 2020.

Under 2021 steg spotpriset i södra Sverige, elområde SE3 och SE4 med över 100 procent, vissa månader med ca 200 procent. Från ett spotpris på ca 40 öre per kWh till rejält över 100 öre per kWh under hösten 2021.

Jag blir minst sagt upprörd när jag läser hur en profilerad och känd riksdagsledamot ljuger så flagrant i egenhändigt skriven replik på en debattartikel. Var är de granskande journalisterna?

Jag skulle kunna citera fler lögner och falska påståenden från Anders W Jonsson men då skulle blogginlägget bli väldigt långt. Det får räcka med dessa lögner. Jag skulle också kunna citera Socialdemokrater och deras historieförfalskning, inte minst Magdalena Andersson.

Jag lägger återigen in listan på de riksdagsledamöter som röstade för att Vattenfall skulle fortsätta avvecklingen av Ringhals 1 och 2 och därmed fullt medvetet öka spotpriserna på elenergi för det svenska folket och den svenska industrin. Hur dum får man vara som riksdagsledamot och är partilinjen alltid det allenarådande i riksdagen?

Riksdagsledamöterna är uppdelade per valkrets så mina läsare lätt kan hitta ”sina egna” landsförrädare. Kom ihåg listan när ni får nästa elräkning i början av januari

31 reaktioner på ”LJUGANDE RIKSDAGSLEDAMÖTER

 1. turrim 2022-12-20 / 10:02

  Samtidigt som man nu säger att vi måste förstärka det militära och det civila försvaret så stoppar man inte rivningen och utskeppningen av det moderna Öresundsverket. Tyst från alla valda och utnämnda makthavare när det viktigaste kraftvärmeverket i Sydsverige endast 10 år gammalt som kör på dansk naturgas med en verkningsgrad på 95% snart är borta i fjärran land. Den enda anläggning i Sydsverige som kan köra ö-drift och starta ett dött stamnät; således en vital punkt i det civila försvaret.

  Detta är skandal. Skäms i Länsstyrelse, MSB, Svenska Kraftnät och Energidepartementet.

  Gillad av 2 personer

 2. evert 2022-12-19 / 21:27

  Dessa nötter som orskat elkrisen ska inte ha nåt elstöd. De borde få tillbringa en tid on en kall och mörk cell

  Gillad av 4 personer

 3. anders gs 2022-12-19 / 20:34

  Jag vill se Framtid Kalmar 2026. Gör ett sista försök.

  Gillad av 1 person

 4. Nils Dacke 2022-12-19 / 20:25

  Tack för ditt grävande Thoralf, du får fram mer fakta och information än ett helt kompani pk-journalister tillsammans. Dagens s.k journalister är mycket mer aktivister, politruker och stöd åt makten än att gräva fram sanningen( om det inte gäller något SD relaterat då är det tvärtom). Tex Expressens David Baas som säkert får orgasm då en lokal revisorssuppleant i Knäckebohult delat ett ”förbjudet” Facebookinlägg.

  Gillad av 4 personer

  • Hejsan 2022-12-20 / 10:29

   Ja utan alla lögnaktiga journalister hade knappast dessa kärnkraftverk lagts ned. Tänk bara på den “faktakoll” som dessa aktivister inom statsmedia brukar ägna sig åt.”Faktakollen” har symptomatiskt nog helt och hållet lyst med sin frånvaro i samband med att Magdalena Andersson mobiliserade sitt regeringsunderlag för att släcka ned Sverige genom att stänga kärnkraften.

   Gillad av 2 personer

 5. Tony 2022-12-19 / 19:56

  Ja var dom Svenska journalisterna befinner sig när socialister ljuger är
  lätt att besvara, dom befinner sig på samma sida, därför skriver dom inte
  om detta, liksom dom undvikit att skriva om alla Pedofilskandaler som
  varit i just Centerpartiet, och till Socialisterna måste man räkna dit
  Centerpartiet, dom lägger mer o mer sin röst på Sossarnas förslag, så
  Anders W. Jonsson försöker att komma upp i Sossarnas nivå!

  Han lär visst va barnläkare med? Vem vågar att få en diagnos från
  en icke sanningssägande sådan barnläkare?

  Gillad av 4 personer

 6. O` Hyra 2022-12-19 / 16:52

  Idag på Coop. Ett skäggmonster med sitt vidhängande huckle håller ett paket lutfisk i handen. Butiksbiträdet är tillkallat för att försöka förklara hur fisken ska tillagas. Stor teater, rena galenskapen.

  Till sist föreslår skägget att butiksbiträdet ska tillaga fisken i butiken för att visa. Att man kan läsa på förpackningen eller att köpa en kokbok är naturligtvis för svårt för skägget. Kan dom koka ett ägg?

  Gilla

  • tompas11 2022-12-19 / 18:17

   Analfabeter med extremt lågt IQ. Vad gör de här? Vilka har släppt in dem?

   Gillad av 3 personer

   • Huvaligen 2022-12-19 / 19:25

    Dom äter inte lutfisk – tydligen. Och att vi till julen äter skinka och gärna med skånsk senap (utan att vara skåning) begriper dom inte ett skvatt om. Och när helgerna är över äter vi allt som oftast falukorv vars anor går tillbaka till Gustav Vasas tid och den tidiga gruvnäringen. Det har dom också missat! Stackars j-ar!

    Gilla

  • Tony 2022-12-19 / 20:02

   Dom godhjärtade Svenskarna orsakar mycket trubbel för sig själva med
   att tro att alla i hela världen kan anpassa sig efter oss.

   Gillad av 1 person

  • Andersson 2022-12-19 / 21:21

   Bror min hade en fjälla som inte ens kunde lägga kallt vatten i blöt.

   Gilla

 7. Sven d.ä. 2022-12-19 / 16:29

  Fler ska upp på ”syndalistan”. Många är ‘kvittade’ (djäkla otyg) så att alla dyker inte upp. T ex Staffan Danielsson den vettiga Centerpartisten, finns inte med på listan. Men han är lika skyldig han.

  Skyldig är också Annie Lööf som heller inte med på listan.

  Helena Lindbladh Centern finns med på Syndalistan. Hon verkar trots allt vettig, men skyldig.

  Gillad av 1 person

  • Thoralf A 2022-12-19 / 17:15

   Staffan Danielsson hade lämnat riksdagen och Annie Lööf var mammaledig och hade en ersättare. Det var bara två personer borta (utkvittade) en från varje block.

   Gilla

   • Andersson 2022-12-19 / 21:23

    Föräldraledig inte mammaledig.

    Gilla

 8. Högt hårfäste 2022-12-19 / 16:02

  Visste du Thoralf, att vittnet till skjutningen igår, Therese Tang som stoltserat visar nunnan på bild i Barometern, varit sambo med självaste Anders Blank?

  Gilla

  • Högt hårfäste 2022-12-19 / 16:02

   *nunan

   Gilla

 9. Lennart Stenkvist 2022-12-19 / 15:41

  Glöm inte bort de okunniga och lättlurade tokväljarna som röstat på dessa ansvarslösa Ja-partier. Om tokväljarna fryser i vinter är helt okej. Däremot är det helt galet om de oskyldiga väljarna ska behöva frysa som röstat på Nej-partierna.

  Att de inkompetenta och ansvarslösa Ja-politikerna nu ljuger och skyller ifrån sig är rent ut sagt för jävligt. Horribelt att skattebetalarna i demokraturens tjänst ska tvingas till att försörja dessa nötskalspolitiker.

  Gillad av 5 personer

 10. Kalle 2022-12-19 / 15:41

  Finns det någon lista på de förutseende hjältarna som röstade NEJ ???

  Gilla

   • Kalle 2022-12-19 / 16:14

    JA tack! !!

    Gilla

 11. onkelbjrn 2022-12-19 / 15:00

  Nu med facit i hand försöker man vända kappan och urskulda sig för det man gjort.
  De beslut man tar eller underlåtit att ta, de får man leva med. Gäller även centerpartister.
  Så fegt! Anders W Jonsson var en man och stå för vad du gjort

  Gillad av 1 person

 12. stigrydmark 2022-12-19 / 13:20

  Jag tror att vi väljare i viss mån hatar ljugande politiker. Sosseregeringen har ju inder sin tid haft gott om ljugande ministrar. Lögnerna om el och kärnkraft känns mest störande med tanke på de ekonomiska effekterna. Här får ju den nya regeringen och SD verkligen ta åt sig.
  Sossarna tänker tydligen föreslå att låna pengar till nätföretagen som då ska kunna ge kunderna uppskov och avbetalningsplaner för betalning av elräkningar. Vad hjälper det en fattig familj? Om man tar/får lån man inte kan betala.

  Gillad av 3 personer

  • onkelbjrn 2022-12-19 / 15:03

   Vad var det han sa nu, Göran Persson. Den som är satt i skuld är inte fri.
   Att han själv sen tog ett lån (gissar jag) och köpte en bondgård (i Sörmland) är ju en annan femma.

   Gillad av 1 person

   • Ölandsbonde 2022-12-19 / 18:05

    Köper man en gård så har man rätt att under fem år göra avdrag för de pengar man investerar som då minskar den skatt man annars skulle ha betalat. Gissar att Göran med ”fru” rimligen skulle betala 800.000 i skatt på sina löner under ett år. Nu kunde de bygga till (ej bostadshuset), bygga ekonomibyggnader, modernisera, köpa maskiner, djur och investera för dessa pengar istället varje år under fem år. Från år sex ska verksamheten gå plus.

    Gillad av 1 person

   • tompas11 2022-12-19 / 18:14

    Han och Anita behövde inte ta något lån. De pröjsade kontant med pengar de stulit från svenska skattebetalare.

    Gillad av 2 personer

 13. Kalle Kula 2022-12-19 / 11:36

  I morse var det cirkus på Lidl. En skäggmurvel som hade stulit och chefen sprang och jagade personen på parkeringen och två andra skäggiga gubbar från arabvärlden som stod och bråkade med kassabiträdet.

  Kalmar framåt, som JP säger!

  Gilla

  • Andersson 2022-12-19 / 21:27

   Var det lutfisk de hade norpat?

   Gilla

   • Goliat 2022-12-20 / 00:10

    Jag tror det är oxfilé och nötkött som är mest stöldbegärligt. Oxfilé måste låsas in numera. I Kalmar gör man det i många butiker, men aldrig sett det i andra städer.

    Vilka är det som stjäl…?

    Gilla

 14. ivarandersson 2022-12-19 / 11:17

  Centerpartisten Anders W Jonsson och övriga jasägare står inte för konsekvenserna av sina beslut. Det är ynkryggarna som medverkat till energikrisen i Sverige.

  Gillad av 1 person

Kommentarer är stängda.