VILKA RÖSTADE KLOKT!

Det har även kommit önskemål om att jag skall lägga upp listan på det riksdagsledamöter som röstade för att ge uppdraget till Vattenfall att fortsätta driva reaktorerna Ringhals 1 och 2. Omröstning var den 22 januari 2020.

Här kommer listan med kloka partier och deras riksdagsledamöter.

Annons

6 reaktioner på ”VILKA RÖSTADE KLOKT!

 1. turrim 2022-12-21 / 17:49

  Jag läser nu i Fria Tider att det är klart att Tyska staten snabbt tar över Uniper.

  Uniper äger Karlshamnsverket. Även Öresundsverket och jag undrar om de stoppar försäljningen av maskinerna till Asien. Kraftverket ligger nära ställverket för Baltic Cable så de blir kanske effektreserv för Tyskland i stället för Sverige som Svenska Kraftnät nobbade.

  Dessutom är de väl huvudägare till Oskarshamnsverket och delägare i Ringhals och Forsmark. Således tyskarna som kan styra stor del av elproduktionen i Syd och ta hem genom kablarna. Kan då tyska staten även kräva avveckling av Oskarshamnsverket?

  Klart är att den passiva svenska staten och dess helägda Vattenfall med beslutsfattare som likt seriefiguren synes ha propellrar på sina tjänstemössor är överkörda. Svenska medborgare får betala.

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-21 / 19:22

   Okg ca 55 procent, Ringhals ca 30 procent och Forsmark 10 procent om uppgifterna på nätet stämmer. Inte bra att Tyska staten nu är så stor ägare genom Uniper.
   Jag har också läst att tyska staten har köpt Fortums andel av ägandet i Uniper för ett antal miljarder kronor men att Fortum har en köpoption att köpa Unipers ägarandel i svensk kärnkraft och vattenkraft fram till 2026 om tyska staten (Uniper) vill sälja den delen. Något som jag håller för högst troligt att det kommer inträffa innan 2026. Tyskland vill ju göra sig av med all kärnkraft.

   Uniper äger även ca 1 800 MW vattenkraft i Sverige. Vilket är drygt 10 procent av vattenkraften i Sverige.

   Gillad av 1 person

 2. Lennart Stenkvist 2022-12-20 / 22:22

  Ägandet av klokhet finns hos dem som besitter verklig kunskap. Ägandet av dumhet finns hos dem som tror att de besitter verklig kunskap.

  I över 30 år har Sverige styrts av okunskapens politiker med stöd av okunskapens väljare. Detta är sanningens verklighet.

  Gilla

 3. Kalle Kula 2022-12-20 / 21:09

  Det är tydligen problem med tystnadskultur på fängelset i Kalmar. Finns det något här som fungerar?

  Gilla

 4. worldpress99 2022-12-20 / 15:22

  Bra!
  Ännu mer bevis på Magdalena Anderssons ljugande!!!!!

  Gilla

Kommentarer är stängda.