VARFÖR SKYDDAR MEDIA IDENTITETEN PÅ GÄNGKRIMINELLA

En ny skjutning i Kalmar i söndags kväll. En 16-åring är uppenbarligen svårt skadad efter att ha blivit skjuten i ansiktet. Enligt Barometern så handlar det sannolikt om det så kallade Norrlidsgänget och gängkriminalitet. Det var nog ytterst nära att bli den fjärde dödsskjutningen i Kalmar under 2022. Nu väntar vi på hämnden för denna skjutning.

Idag presenterade regeringen att man skall starta två utredningar om dels anonyma vittnen och dels visitationszoner. Visitationszoner tycker jag borde gå relativt snabbt att utreda och införa.

Jag har funderat lite på vad media kan bidra med för att ”knäcka gängen” som det brukar kallas av s-politiker och har låtit under flera år. Men under 2022 sätts nya rekord i antal dödsskjutna.

De så kallade pressetiska reglerna som tycks vara så heliga för media och journalisterna när det gäller det mesta, inklusive brottslingar. Den enda grupp som inte verkar omfattas av dessa pressetiska regler i någon större utsträckning är Sverigedemokrater, i synnerhet för Expressen och David Baas.

När det gäller gängkriminella så håller media hårt på de pressetiska reglerna och namnger ytterst sällan dessa individer, i synnerhet om det har utländsk bakgrund Men det kanske inte beror på de pressetiska reglerna, det kanske beror på rädsla för de gängkriminella och det våldskapital de besitter.

Styr de gängkriminella redan journalisterna?

När Barometern för några månader sedan skrev om Norrlidengänget så hade tidningen hittat på alias för de styrande i Norrlidsgänget. De var ledaren, andremannen, yngre rapparen, äldre rapparen, skytten och tjuven.

Varför skall dessa gängkriminella skyddas av några pressetiska regler?

Barometern har ju namnen på dessa personer. De skulle i sin faktaruta kunna skriva namn och även ha ett foto på dessa kriminella personer istället för sina påhittade alias.

Namnen finns ju i alla domar men även på sociala medier och på Flashback. Ut med namnen i tidningen.

Jag anser att alla som bor i Kalmar har rätt att få veta vilka personer är och hur de ser ut!

Vad har vi media till? I varje fall inte till att skydda identiteten på dessa gängkriminella!

20 reaktioner på ”VARFÖR SKYDDAR MEDIA IDENTITETEN PÅ GÄNGKRIMINELLA

 1. Tony 2022-12-23 / 14:29

  Ja Madame Stenevi och Propellor Per är två , tillsammans med många andra
  Do Gooders är skyldiga till lilla Lunas livsöde, men det lotsas dom inte om.

  Egentligen skulle det skickas ett förstorat foto av Luna när hon ligger kopplad vid sjukhussängen till hycklerskan Märta Stenevi och Propellor Per som ett
  resultat av dera vridna politik dom snackat sig varma för.

  Gilla

 2. Goliat 2022-12-22 / 23:33

  Barometern kör hårt för att vurma för skäggbarn och ytisar!

  Gilla

 3. Lennart Stenkvist 2022-12-21 / 14:46

  PK-media eller vänstermedia om man så vill har en annan nyhetspolicy än tidigare. Deras nyheter i vårt ”moderna samhälle” präglas av ”det folket inte känner till har folket inte ont av”.

  Om PK-media istället tog sitt ansvar och följde den negativa utvecklingen i samhället borde de förstå att det är viktigt att folket är uppdaterad vad som sker i samhället.

  En oroande utveckling i Kalmar kommun är att man inte längre vet vem man har som granne. Kommunstyrelsens ordförande tillika socialdemokraten, Johan ”han som bestämmer” Persson (S) och Kalmarhem har en överenskommelse som innebär att kommunen i större omfattning än tidigare bestämmer vilka som ska bo hos Kalmarhem.

  Samtidigt vill Johan Persson, med sin misslyckade bostadspolitik, utnyttja Kalmarpolisens små resurser till att polisen ska engagera sig i ”Grannsamverkan”. Något är galet fel i kommunpolitiken när plastgranen barrar och plastblommorna slokar.

  Gilla

 4. anders gs 2022-12-21 / 13:51

  Varför granskar du inte salafisterna i Sverige?

  Gilla

  • Thoralf A 2022-12-21 / 14:51

   Jag granskar framför allt det som händer och pågår i Kalmar kommun och i viss mån även Kalmar län.

   Gillad av 1 person

 5. Otto 2022-12-21 / 11:42

  Undra vad JP tycker om att det senaste dådet togs upp i riksmedia igår i Aktuellt. Ingen bra reklam för lilla sommaridyllen Kalmar.

  Kort därefter handlade det om problem på Kalmaranstalten.

  Gillad av 1 person

 6. Evert 2022-12-21 / 09:20

  När det gäller svenska brottslingar brukar ju skitblaskorna inte ha några problem att publicera både namn och bild.

  Gillad av 5 personer

 7. Hemlig X-sson 2022-12-21 / 08:53

  En gång i tiden fanns en polischef som hette Rolf Kleppe om min information stämmer. Enligt uppgifter jag har hört, så såg han till att hans poliser punktmarkerade ”buset” i Kalmar, så de aldrig fick en ”lugn stund”. Resultatet blev att de flesta kriminella, flyttade från staden. Osäker dock om Kleppe var genusutbildad och hbtq+ certifierad.

  Gillad av 1 person

 8. Christer 2022-12-21 / 08:38

  Journalisterna tror att de räddar sossarna genom att mörka massa fakta om invandrarvåld.
  Och så är de beroende av presstödet .

  Gilla

 9. Lennart Stenkvist 2022-12-21 / 06:29

  Kommunstyrelsens ordförande tillika kommunalrådshövdingen i Kalmar kommun heter som bekant, Johan Persson, som är socialdemokrat. Det är Johan Perssons kommunpolitik som skapat den omfattande kriminella verksamheten och otryggheten i Kalmar.

  Johan Persson har flytt till landet för att säkerställa tryggheten för sig och familjen. Att bo i innerstan är naturligtvis allt för otryggt.

  Johan Persson verkar göra sitt yttersta för att komma undan sitt politiska ansvar för sina genomförda otrygga samhällsbeslut. Johan Persson lägger istället allt fokus på kommunpolisen som är helt oskyldig till den negativa samhällsutvecklingen i Kalmar.

  Johan Persson, ta ditt ansvar för dina politiska missgärningar. Om inte är det hög tid att lämna den politiska arenan.

  Gilla

 10. molle3 2022-12-21 / 01:28

  Det var annat med Engström….tog inte lång tid innan Namn bostadsort och bild kablades ut.
  Men det nya herrefolket får man inte kränka. SJUKT är bara förnamnet.

  Gillad av 5 personer

 11. Cosmik Debris 2022-12-21 / 00:31

  Dagens axiom

  Svensk polis är en inkompetent och patetisk samling ynkryggar som skjuter ihjäl förståndshandikappade och schimpanser.

  Gillad av 2 personer

  • Cosmik Debris 2022-12-21 / 02:37

   Jag sökte på ”polis och schimpanser” och fick upp en länk till Sveriges Radio om att polisen hade skjutit schimpanserna. Det är kanske inte helt sant då det tydligen var SR:s somaliska redaktion som ”på lätt svenska” informerade sina landsmän. Det upptäckte jag för sent.

   Det ändrar inte att jag anser att svensk polis är inkompetenta och patetiska ynkryggar. Det räcker att läsa om eländet, sängkammarfarsen och ormgropen som tydligen pågår inom den högsta polisledningen.

   SR: ”Polisen sköt fyra schimpanser. Tre av dem dog. Den femte schimpansen blev inte skjuten.”
   https://sverigesradio.se/artikel/fem-schimpanser-rymde-fran-en-djurpark

   Gilla

   • onkelbjrn 2022-12-21 / 09:26

    Jag brukar försvara polisen. Jag har bekanta innom polisen och vet att alla är inte inkompetenta och patetiska ynkryggar. Även om det kanske finns en och annan.
    Cosmik Debris, det är fel att generalisera och peka ut en hel yrkeskår bara för att du kanske har mött någon som inte delat dina åsikter
    Lite gran som att kalla alla sjuksyrror och läkare för oduglingar, bara för att sjukvården inte fungerar så bra på vissa ställen, när själva felet ligger hos politiker och en enorm administration som äter upp effektiviteten.
    Att polisen många gånger synes vara ineffektiv kan bero på att man försöker följa den lagstiftning som reglerar deras jobb.
    Bovarna däremot, de har inga hinder i sin yrkesutövning. Så länge polisen inte lyckas knipa dem.

    Gilla

   • Cosmik Debris 2022-12-21 / 19:24

    @onkelbjrn 2022-12-21 / 09:26

    Det brutala mordet på Kjäll Gustavsson är väl fortfarande olöst? Inkompetens.

    Fler än 200 poliser skadades, uniformer stals, polisbilar eldades upp, statlig, kommunal och privat egendom vandaliserades och förstördes under de muslimska korankravallerna.

    Att en hel kår tydligen accepterar det är ett bevis på att en stor del av svensk polis består av ynkryggar. Varför initierades t.ex. inte en massuppsägningskampanj?

    Gilla

 12. Cosmik Debris 2022-12-20 / 23:46

  Offer och förövare.

  Offret, nioåriga Luna blev hjärnskadad och hamnade i rullstol. Förövaren klädde ut sig till korallrev och hamnade på Nobelfesten.

  Skellefteåmonstret tittade på våldsporr på skoldator – åtgärder uteblev
  https://samnytt.se/skellefteamonstret-tittade-pa-valdsporr-pa-skoldator-atgarder-uteblev/

  Luna överfölls av 15-åring i Skellefteå – nu berättar familjen
  https://www.expressen.se/nyheter/luna-overfolls-av-15-aring-i-skelleftea-nu-berattar-familjen/

  Gillad av 4 personer

Kommentarer är stängda.